fajna kobieta 16.04.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak chciałam oddać to nie było chętnych.Podpytam dzisiaj męża jakie ma plany co do góry ziemi która leży na naszej działce i odezwę sie wieczorkiem.Tylko jakby co to transport we własnym zakresie.Uprzedzam tylko ze nie jest to czarnoziem ale do wyrównania terenu sie nadaje.Jakby co to ziemia jest do oddania.Teren budowy Gumience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A pochwalisz sie kto wykonywal projekt Twojej kuchni? Pytam poniewaz potrzebuje zaprojektowac parter. A pochwale pochwale.Firma Ecer w Mierzynie.Projekt tak naprawdę zrobiłam sama bo od początku do końca wiedziałam jak i gdzie co ma być oni tylko klepneli projekt techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A pochwalisz sie kto wykonywal projekt Twojej kuchni? Pytam poniewaz potrzebuje zaprojektowac parter. A pochwale pochwale.Firma Ecer w Mierzynie.Projekt tak naprawdę zrobiłam sama bo od początku do końca wiedziałam jak i gdzie co ma być oni tylko klepneli projekt techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.04.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Cześć, zajrzałem po chyba grubo ponad półrocznym milczeniu i czytam, że piszesz coś o tyczeniu i koparce? Czyżby kolejny dom? Ten się już znudził? Tak budowa wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.04.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tak budowa wciąga a w jakim rejonie tym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.04.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zająłby się ogrodem? Kwestia nasadzeń to sprawa wtórna, najpierw do zrobienia jest zwertykulowanie obecnego trawnika, nawiezienie ziemi do wyrównania działki (ok. 50-60 m3) i podniesienia terenu o jakieś 15 cm z zachowaniem minimalnego spadku, zrobienie opaski wokół domu z kostki granitowej, wytyczenie rabat z kostki granitowej (projekt ogrodu jest zrobiony), położenie na całości siatki na krety, rozprowadzenie systemu nawadniania (bez urządzeń końcowych na razie), na koniec trawnik z rolki i kamień w rabaty. Nie ukrywam, że miałem od kilku miesięcy umówioną firmę, wszystko było dogadane, zakres prac był ustalony, w zeszłym tygodniu miał podjechać właściciel podpisać umowę. I wszystko wskazuje na to, że do współpracy nie dojdzie, facet - im bliżej rozpoczęcia prac - umawia się, nie dotrzymuje terminów, a ja tego bardzo nie lubię. Straciłem do gościa zaufanie i w tej sytuacji nie mam ochoty na współpracę z nim. Pozostałe dwie firmy z którymi prowadziłem rozmowy mają już terminy pozajmowane. Chciałem w tym roku robić bruk przed domem, ale chciałem najpierw zrobić ogród, żeby potem nie wpuszczać przez polbruk wielkich ciężarówek z ziemią. Jesteście w stanie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.04.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zająłby się ogrodem? Kwestia nasadzeń to sprawa wtórna, najpierw do zrobienia jest zwertykulowanie obecnego trawnika, nawiezienie ziemi do wyrównania działki (ok. 50-60 m3) i podniesienia terenu o jakieś 15 cm z zachowaniem minimalnego spadku, zrobienie opaski wokół domu z kostki granitowej, wytyczenie rabat z kostki granitowej (projekt ogrodu jest zrobiony), położenie na całości siatki na krety, rozprowadzenie systemu nawadniania (bez urządzeń końcowych na razie), na koniec trawnik z rolki i kamień w rabaty. Nie ukrywam, że miałem od kilku miesięcy umówioną firmę, wszystko było dogadane, zakres prac był ustalony, w zeszłym tygodniu miał podjechać właściciel podpisać umowę. I wszystko wskazuje na to, że do współpracy nie dojdzie, facet - im bliżej rozpoczęcia prac - umawia się, nie dotrzymuje terminów, a ja tego bardzo nie lubię. Straciłem do gościa zaufanie i w tej sytuacji nie mam ochoty na współpracę z nim. Pozostałe dwie firmy z którymi prowadziłem rozmowy mają już terminy pozajmowane. Chciałem w tym roku robić bruk przed domem, ale chciałem najpierw zrobić ogród, żeby potem nie wpuszczać przez polbruk wielkich ciężarówek z ziemią. Jesteście w stanie kogoś polecić? Mogę polecić z czystym sumieniem mojego ogrodnika ale u niego z terminami tez kiepsciutko.Firma COBASCO telefonu w tej chwili nie mam do nich mąż wraca jutro to prześle. Czy możesz polecić firmę do wykonania projektu ogrodu?Ja jestem kompletnie nomen omen zielona w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.04.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 a w jakim rejonie tym razem? Ten sam Dołuje - nie wyobrażam sobie gdzie indziej na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.04.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witajcie dwno mie tu nie było i tylu nowych budowlańców przybyło . Odzywam sie w kwestii ziemi tz. czarnoziemu. Potrzebuje wywrotkę czarnoziemu ale tagiego dosyć dobrego i nie byle co moze ktos ma namiary na jakiegoś ludka z dobrej który sprzedajae czarnoziem, byłabym bardzo wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pexeso 17.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zająłby się ogrodem? Kwestia nasadzeń to sprawa wtórna, najpierw do zrobienia jest zwertykulowanie obecnego trawnika, nawiezienie ziemi do wyrównania działki (ok. 50-60 m3) i podniesienia terenu o jakieś 15 cm z zachowaniem minimalnego spadku, zrobienie opaski wokół domu z kostki granitowej, wytyczenie rabat z kostki granitowej (projekt ogrodu jest zrobiony), położenie na całości siatki na krety, rozprowadzenie systemu nawadniania (bez urządzeń końcowych na razie), na koniec trawnik z rolki i kamień w rabaty. Nie ukrywam, że miałem od kilku miesięcy umówioną firmę, wszystko było dogadane, zakres prac był ustalony, w zeszłym tygodniu miał podjechać właściciel podpisać umowę. I wszystko wskazuje na to, że do współpracy nie dojdzie, facet - im bliżej rozpoczęcia prac - umawia się, nie dotrzymuje terminów, a ja tego bardzo nie lubię. Straciłem do gościa zaufanie i w tej sytuacji nie mam ochoty na współpracę z nim. Pozostałe dwie firmy z którymi prowadziłem rozmowy mają już terminy pozajmowane. Chciałem w tym roku robić bruk przed domem, ale chciałem najpierw zrobić ogród, żeby potem nie wpuszczać przez polbruk wielkich ciężarówek z ziemią. Jesteście w stanie kogoś polecić? Może warto spróbować http://www.aleksandraogrodnictwo.pl/ To moja koleżanka ze szkolnej ławy licealnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 17.04.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witajcie dwno mie tu nie było i tylu nowych budowlańców przybyło . Odzywam sie w kwestii ziemi tz. czarnoziemu. Potrzebuje wywrotkę czarnoziemu ale tagiego dosyć dobrego i nie byle co moze ktos ma namiary na jakiegoś ludka z dobrej który sprzedajae czarnoziem, byłabym bardzo wdzieczna. do goscia od ziemi dostałem telefon, bo tez niedługo mnie czeka zakup ziemi. ale jeszcze od niego nie brałem wiec nie moge pochwalic lub zganic. gosc podobno z dobrej tel 503 063 707. rozmawialem z nim ma czarnoziem i do wyrównania ziemie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 17.04.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 do goscia od ziemi dostałem telefon bo tez niedługo mnie czeka zakup ziemi, ale jeszcze od niego nie brałem wiec nie moge pochwalic lub zganic gosc podobno z dobrej tel 503 063 707 rozmawialem z nim ma czarnoziem i do wyrównania ziemie pozdrawiam jeszcze jest jedno miejsce koło złomowiska pomiedzy dołujami i stobnem. widzialem ostatnio ze tam tez przywiezli dużo ziemi - maja tam taki plac otoczony. widac jak sie jedzie głowna ulica - mozna tam popytac. widzialem ze jest ziemie czarna, glina tłuczeń i inne wynalazki. nr teleofonu tam niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.04.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja czarnoziem bralem z Agrowestu (u Nowaka) - chyba 600 za ciezarowke (ta niebieska co u nich na placu stoi). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 17.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam.Ja na temat Pana Pieronka też słyszałam same dobre opinie. Dodatkowo wczoraj byłam na spotkaniu w Akademii Kobiet Budujących, nazwisko Pana Pieronka oraz Siergieja powtarzało się co jakiś czas. Pani Architekt, która była na spotkaniu również powiedziała, że bardzo dbają o materiały i robią czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.04.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzieki za info juz sobie do nich dryndam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 17.04.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czy możesz polecić firmę do wykonania projektu ogrodu?Ja jestem kompletnie nomen omen zielona w tym temacie? proszę: Alicja Wesołowska INTRO PRACOWNIA PROJEKTOWA projektowanie wnętrz i ogrodów http://www.pracowniaintro.pl a co do namiarów na COBASCO to podeślij, bo google znajdują taką nazwę, ale nie w branży ogrodniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 17.04.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, Poszukuję na gwałt dobrego/sprawdzonego hydraulika. Zapchany zlewozmywak w kuchni daje się od kilku dni we znaki. Dziś męczył się jeden Fachowiec, ale utknął ze spiralką i poległ Za jakikolwiek kontakt z góry dziękuje i pozdrawiam!! ... acha, jak by był z okolic Prawobrzeża - to byłoby rewelacyjnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.04.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Wiadomo gdzie sie zapchalo ? Jak daleko spirala wszedl od wejscia w scianie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 17.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Szczukot - wlazł spiralą ok. 3-3,5m od odpływu w kuchni... Dalej już coś nie chciało pójść-blokowało się.Dodam,że 2 spirale były próbowane(cieńsza i grubsza), obie "ręczne" nie posiadał elektrycznej. Trochę już spanikowany jestem bo sam wcześniej też trochę walczyłem ze swoją domową/podręczną żmijką i nic...Już widzę "czarny scenariusz" wzywania WUKO!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.04.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Szczukot - wlazł spiralą ok. 3-3,5m od odpływu w kuchni... Dalej już coś nie chciało pójść-blokowało się. Dodam,że 2 spirale były próbowane(cieńsza i grubsza), obie "ręczne" nie posiadał elektrycznej. Trochę już spanikowany jestem bo sam wcześniej też trochę walczyłem ze swoją domową/podręczną żmijką i nic... Już widzę "czarny scenariusz" wzywania WUKO!!!! Nie chce straszyć ale u mnie była podobna historia miesiąc temu tyle ze z brodzikiem w łazience.Przyjechali rozebrali kabinie na części skuli pól łazienki skasowali 2000zl i odjechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts