Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jak chciałam oddać to nie było chętnych.Podpytam dzisiaj męża jakie ma plany co do góry ziemi która leży na naszej działce i odezwę sie wieczorkiem.Tylko jakby co to transport we własnym zakresie.Uprzedzam tylko ze nie jest to czarnoziem ale do wyrównania terenu sie nadaje.
Jakby co to ziemia jest do oddania.Teren budowy Gumience.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zająłby się ogrodem? Kwestia nasadzeń to sprawa wtórna, najpierw do zrobienia jest zwertykulowanie obecnego trawnika, nawiezienie ziemi do wyrównania działki (ok. 50-60 m3) i podniesienia terenu o jakieś 15 cm z zachowaniem minimalnego spadku, zrobienie opaski wokół domu z kostki granitowej, wytyczenie rabat z kostki granitowej (projekt ogrodu jest zrobiony), położenie na całości siatki na krety, rozprowadzenie systemu nawadniania (bez urządzeń końcowych na razie), na koniec trawnik z rolki i kamień w rabaty. Nie ukrywam, że miałem od kilku miesięcy umówioną firmę, wszystko było dogadane, zakres prac był ustalony, w zeszłym tygodniu miał podjechać właściciel podpisać umowę. I wszystko wskazuje na to, że do współpracy nie dojdzie, facet - im bliżej rozpoczęcia prac - umawia się, nie dotrzymuje terminów, a ja tego bardzo nie lubię. Straciłem do gościa zaufanie i w tej sytuacji nie mam ochoty na współpracę z nim. Pozostałe dwie firmy z którymi prowadziłem rozmowy mają już terminy pozajmowane. Chciałem w tym roku robić bruk przed domem, ale chciałem najpierw zrobić ogród, żeby potem nie wpuszczać przez polbruk wielkich ciężarówek z ziemią. Jesteście w stanie kogoś polecić?

Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zająłby się ogrodem? Kwestia nasadzeń to sprawa wtórna, najpierw do zrobienia jest zwertykulowanie obecnego trawnika, nawiezienie ziemi do wyrównania działki (ok. 50-60 m3) i podniesienia terenu o jakieś 15 cm z zachowaniem minimalnego spadku, zrobienie opaski wokół domu z kostki granitowej, wytyczenie rabat z kostki granitowej (projekt ogrodu jest zrobiony), położenie na całości siatki na krety, rozprowadzenie systemu nawadniania (bez urządzeń końcowych na razie), na koniec trawnik z rolki i kamień w rabaty. Nie ukrywam, że miałem od kilku miesięcy umówioną firmę, wszystko było dogadane, zakres prac był ustalony, w zeszłym tygodniu miał podjechać właściciel podpisać umowę. I wszystko wskazuje na to, że do współpracy nie dojdzie, facet - im bliżej rozpoczęcia prac - umawia się, nie dotrzymuje terminów, a ja tego bardzo nie lubię. Straciłem do gościa zaufanie i w tej sytuacji nie mam ochoty na współpracę z nim. Pozostałe dwie firmy z którymi prowadziłem rozmowy mają już terminy pozajmowane. Chciałem w tym roku robić bruk przed domem, ale chciałem najpierw zrobić ogród, żeby potem nie wpuszczać przez polbruk wielkich ciężarówek z ziemią. Jesteście w stanie kogoś polecić?

Mogę polecić z czystym sumieniem mojego ogrodnika ale u niego z terminami tez kiepsciutko.Firma COBASCO telefonu w tej chwili nie mam do nich mąż wraca jutro to prześle. Czy możesz polecić firmę do wykonania projektu ogrodu?Ja jestem kompletnie nomen omen zielona w tym temacie?

Witajcie dwno mie tu nie było i tylu nowych budowlańców przybyło :lol2: . Odzywam sie w kwestii ziemi tz. czarnoziemu. Potrzebuje wywrotkę czarnoziemu ale tagiego dosyć dobrego i nie byle co moze ktos ma namiary na jakiegoś ludka z dobrej który sprzedajae czarnoziem, byłabym bardzo wdzieczna.

Może warto spróbować http://www.aleksandraogrodnictwo.pl/

To moja koleżanka ze szkolnej ławy licealnej.

Pozdrawiam.

Witajcie dwno mie tu nie było i tylu nowych budowlańców przybyło :lol2: . Odzywam sie w kwestii ziemi tz. czarnoziemu. Potrzebuje wywrotkę czarnoziemu ale tagiego dosyć dobrego i nie byle co moze ktos ma namiary na jakiegoś ludka z dobrej który sprzedajae czarnoziem, byłabym bardzo wdzieczna.

do goscia od ziemi dostałem telefon, bo tez niedługo mnie czeka zakup ziemi. ale jeszcze od niego nie brałem wiec nie moge pochwalic lub zganic.

gosc podobno z dobrej tel 503 063 707.

rozmawialem z nim ma czarnoziem i do wyrównania ziemie.

pozdrawiam

do goscia od ziemi dostałem telefon bo tez niedługo mnie czeka zakup ziemi, ale jeszcze od niego nie brałem wiec nie moge pochwalic lub zganic

gosc podobno z dobrej tel 503 063 707

rozmawialem z nim ma czarnoziem i do wyrównania ziemie

pozdrawiam

jeszcze jest jedno miejsce koło złomowiska pomiedzy dołujami i stobnem. widzialem ostatnio ze tam tez przywiezli dużo ziemi - maja tam taki plac otoczony. widac jak sie jedzie głowna ulica - mozna tam popytac. widzialem ze jest ziemie czarna, glina tłuczeń i inne wynalazki.

nr teleofonu tam niestety nie mam.

Witam.

Ja na temat Pana Pieronka też słyszałam same dobre opinie. Dodatkowo wczoraj byłam na spotkaniu w Akademii Kobiet Budujących, nazwisko Pana Pieronka oraz Siergieja powtarzało się co jakiś czas. Pani Architekt, która była na spotkaniu również powiedziała, że bardzo dbają o materiały i robią czysto.

Czy możesz polecić firmę do wykonania projektu ogrodu?Ja jestem kompletnie nomen omen zielona w tym temacie?

proszę:

Alicja Wesołowska

INTRO PRACOWNIA PROJEKTOWA

projektowanie wnętrz i ogrodów

http://www.pracowniaintro.pl

a co do namiarów na COBASCO to podeślij, bo google znajdują taką nazwę, ale nie w branży ogrodniczej

Witam serdecznie,

Poszukuję na gwałt dobrego/sprawdzonego hydraulika. Zapchany zlewozmywak w kuchni daje się od kilku dni we znaki. Dziś męczył się jeden Fachowiec, ale utknął ze spiralką i poległ:)

Za jakikolwiek kontakt z góry dziękuje i pozdrawiam!!

... acha, jak by był z okolic Prawobrzeża - to byłoby rewelacyjnie....

Szczukot - wlazł spiralą ok. 3-3,5m od odpływu w kuchni... Dalej już coś nie chciało pójść-blokowało się.

Dodam,że 2 spirale były próbowane(cieńsza i grubsza), obie "ręczne" nie posiadał elektrycznej.

Trochę już spanikowany jestem bo sam wcześniej też trochę walczyłem ze swoją domową/podręczną żmijką i nic...

Już widzę "czarny scenariusz" wzywania WUKO!!!!

Szczukot - wlazł spiralą ok. 3-3,5m od odpływu w kuchni... Dalej już coś nie chciało pójść-blokowało się.

Dodam,że 2 spirale były próbowane(cieńsza i grubsza), obie "ręczne" nie posiadał elektrycznej.

Trochę już spanikowany jestem bo sam wcześniej też trochę walczyłem ze swoją domową/podręczną żmijką i nic...

Już widzę "czarny scenariusz" wzywania WUKO!!!!

Nie chce straszyć ale u mnie była podobna historia miesiąc temu tyle ze z brodzikiem w łazience.Przyjechali rozebrali kabinie na części skuli pól łazienki skasowali 2000zl i odjechali.