Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Ja dziaij w kontekście naszej nowej ustawy śmieciowej. Do 31 maja trzeba złożyc deklarację dotyczącailosci smieci. I podobno średniailość metrów zuzytej wody bierze siezzeszłego roku. Ja sie z tym nie zgadziam. W 2012 to ja miałam jeszcze częściowa budowęi wudy lało się u mnie mnustwo i teraz co ja noby mam wpisać w tej deklaracji???? (nie mam podlicznika na ogród bo do tej pory nie był mi potrzebny - mam szambo (zresztą jak wiele osób w Dobrej). A zeby było śmieszniej próbowałam sie dowiedzieć kto mi taki podlicznik załorzy i wyda na niego zgodę. I oczywiscie okazuje sie że to taki czeski film - nikt nic nie wie. Wodos=ciągi w Goleniowei tajiej zgody nie wydają, Poldek nie bo nie mam kanalizacji a do tego jeszcze Pani z poldka powiedziała ze problem jest w tym kto takie liczniki będzie odczytywał i zakładał bo tego nie wie nikt. W gminie to juz kompletnie nic nie umieją mi powiedzieć i tylko taka spychologia jest stosowana. Więc moze ktos z Was ma tu jakąś informację na temat podliczników i co w takiej sytaucji w deklaracji wpisać.

Magda.

Witajcie. Bardzo proszę Was o pomoc. Czy miał ktoś może do czynienia z firmą KB Okna ze Szczecina ? Mam od nich wycenę na okna i nie wiem czy się w to angażować czy może szukać dalej. Pozdrawiam. Beata

Miałem z nimi do czynienia jakieś 6 lat temu.

Właściciel firmy - Pan Krzysztof B. był wtedy rzeczowy i słowny.

Nie wiem jak jest teraz.

Drodzy forumowicze, wiem , że gdzieś te cenne informacje są w przestrzeni forumowej...ale teraz takie urwanie d....z budową,że na przeszukiwanie zwyczajnie brak czasu

Pytanie skąd braliście okna?...polecony dostawca wraz z montażem.

Pozdrawiam:)

Ostatnio posżłam na spacer zerknąć w końcu gdzie się budujesz....no i już wiem - czy ten upierdliwy mocno sąsiad to ten facet po twojej lewej stronie?

Ja od 9 lat mam okna MS i sprawują się bardzo dobrze

podpowiedzi szukam:):):) dobra kobieta czy Ty się budujesz w Kościnie?

Własnie gazowania zmienila mi taryfe. Z W-3.x na W-2.x

Jeszcze nie wiem czy to dobrze czy zle ;)

Musze sobie to przeliczyc przy zuzyciu rzedu 1200 m3/rok (czyli takim jak zmieniaja taryfe). Stawiam, ze wyjdzie tyle samo.

Ale dobra wiesc dla mnie : z tego wynika,ze rocznie zuzylem mniej niz 1200 m3 gazu :)

Fantom

ps. Podliczylem : Warto lapac sie na W-2.x - przy tych 1200 m3 jest taniej o jakies 320 zl.

Własnie gazowania zmienila mi taryfe. Z W-3.x na W-2.x

Jeszcze nie wiem czy to dobrze czy zle ;)

Musze sobie to przeliczyc przy zuzyciu rzedu 1200 m3/rok (czyli takim jak zmieniaja taryfe). Stawiam, ze wyjdzie tyle samo.

Ale dobra wiesc dla mnie : z tego wynika,ze rocznie zuzylem mniej niz 1200 m3 gazu :)

Fantom

ps. Podliczylem : Warto lapac sie na W-2.x - przy tych 1200 m3 jest taniej o jakies 320 zl.

mi zmienili już rok temu z uwagi na małe zużycie, teraz mam rachunek szacunkowy na cały rok jak w bloku, jest dużo taniej.