krecik73 13.10.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Swoich nie polecam. Ja co prawda robiłem tynkiem gipsowym twardym o nazwie Zeta. Wydawało mi się że wszystko wygląda dobrze. Jak przyszedł wykonawca łazienek i wykończeniówki mieszkania to okazało się że nie jest tak różowo. No i jeszcze ubabrali mi skrzynki od rolet. Nie byli najgorsi, dość atrakcyjni cenowo. Liczyłem że może po tynkach gipsowych nie będę musiał we wszystkich pomieszczeniach dawać gładzi, ale jednak (szczególnie z uwagi na gusta żony) konieczne były gładzie. Takie życie. A tak na marginesie to mój wykonawca twierdzi że tak jak się robi w Polsce np. ściany, to nigdzie na świecie się nie robi. W innych krajach (nie byłem więc nie wiem) budują ściankę, tynkują, malują i jest ok. A u nas to tynki, gładzie, a potem jeszcze ganianie z latarką celem sprawdzenia czy czasem nie ma jakiś nierówności.Pozdrowienia z ostatniego etapu. Do przeprowadzki 6 tyg.Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.10.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Witek, zazdroszczę, święta w nowym domu:) Wprowadzacie się na gotowo czy jeszcze będziecie coś dłubać przy wykończeniach? Ile czasu upłynęło od wbicia pierwszej łopaty?Co do tynków to u nas robił pan Majer 668170039, co prawda gipsowe ale cementowo -wapienne też wykonują. My byliśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 13.10.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Oby się wszystko udało. Dom ma mieć zasadniczo zrobiony łazienki (nie wszystko ale w stanie do używania), będą podłogi drewniane (montaż w listopadzie), kuchnie i drzwi zamówiliśmy u Pisarczyka. Zasadniczo będzie to gotowy dom bez mebli bo na te mnie już nie stać. Piękna przestrzeń bez mebli . Na zewnatrz elewacja, ale bez ostatecznej warstwy tynku i boni. Nie będzie też ogrodzenia i zrobionego ogrodu. Co się da zrobimy teraz a potem się będzie dłubać. Powiem tak jedziemy na resztkach pieniędzy ale musimy tam zamieszkać bo nie chcę płacić za wynajem i dodatkowo za ogrzewanie nowego domu. Pozdrawiam Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 14.10.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Napisz potem jak układała się współpraca z Pisarczykiem, będę szukała kogoś do szafy w wiatrołapie i biblioteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sturmowikwaw 14.10.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witek, zazdroszczę, święta w nowym domu:) Wprowadzacie się na gotowo czy jeszcze będziecie coś dłubać przy wykończeniach? Ile czasu upłynęło od wbicia pierwszej łopaty? Co do tynków to u nas robił pan Majer 668170039, co prawda gipsowe ale cementowo -wapienne też wykonują. My byliśmy zadowoleni. Witam Dziekuje za namiar na tynkarza. Juz dzwonilem i umowilem sie na niedziele na "okazanie". W przyszlym tygodniu wchodza okna i jednoczesnie bedzie kryty dach. Okna zamowilem w Policach -Wintech. Uwazam ze nalezy wspierac lokalnych producentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 14.10.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Napisz potem jak układała się współpraca z Pisarczykiem, będę szukała kogoś do szafy w wiatrołapie i biblioteczki. Ok. Jak zamontują drzwi i kuchnię dam znać jak wygląda nasza współpraca. Na razie jest w porządku. Pewnie z uwagi na wielkość naszego zamówienia udało nam się trochę stargować na drzwiach i kuchni. Mamy też ofertę szafy do holu (ok. 8 tys . za szafę szerokości 2 m i wysokości 3 m z pełnym wyposażeniem). Chwilowo się nie zdecydowałem, brak pieniędzy . Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssiara 18.10.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 witammam pytanko czy ktos moze polecic jakiegos wykonawce stanu juz na gotowo. mamy maly klopot bo fachman ktory robil wziol jakas inna robote i sie generalnie szarpiemy zeby dokonczyl ale chyba nic z tego nie bedzie. generalnie chodzi o fugowanie, powieszenie szafek w lazience i takie juz koncowe roboty. kafelki juz wszedzie sa takze robota skonczona na okolo 80%. dzielinca warszewoz gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony91 20.10.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Witam, po długiej nieobecności. Działka kupiona,projekt wybrany, tak wiec przyszedł czas na poszukiwania architekta do adaptacji oraz kierownika budowy.Czy możecie kogoś polecić? Jakie oczekiwania powinniśmy mieć do architekta i z jaką ceną powinniśmy się liczyć?Kierownika budowy również byśmy chcieli już szukać. Oczekujemy aby był on na budowie i fizycznie wszystkiego dopilnował, oraz miał dużo uprawnień. Jakie zastrzeżenia mieliście do swoich kierowników? Czy możecie kogoś szczególnie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony91 20.10.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Witam, po długiej nieobecności. Działka kupiona,projekt wybrany, tak wiec przyszedł czas na poszukiwania architekta do adaptacji oraz kierownika budowy.Czy możecie kogoś polecić? Jakie oczekiwania powinniśmy mieć do architekta i z jaką ceną powinniśmy się liczyć?Kierownika budowy również byśmy chcieli już szukać. Oczekujemy aby był on na budowie i fizycznie wszystkiego dopilnował, oraz miał dużo uprawnień. Jakie zastrzeżenia mieliście do swoich kierowników? Czy możecie kogoś szczególnie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 21.10.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Witam, po długiej nieobecności. Działka kupiona,projekt wybrany, tak wiec przyszedł czas na poszukiwania architekta do adaptacji oraz kierownika budowy. Czy możecie kogoś polecić? Jakie oczekiwania powinniśmy mieć do architekta i z jaką ceną powinniśmy się liczyć? Kierownika budowy również byśmy chcieli już szukać. Oczekujemy aby był on na budowie i fizycznie wszystkiego dopilnował, oraz miał dużo uprawnień. Jakie zastrzeżenia mieliście do swoich kierowników? Czy możecie kogoś szczególnie polecić? Od razu mogę powiedzieć, że takie oczekiwania to raczej spełni inwestor zastępczy. Kierownik budowy raczej pojawi się osobiście kilka razy na budowie, żeby skontrolować wykonanie kluczowych etapów prac, zrobi wpisy w dzienniku budowy, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 21.10.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Witam,Szukam porządnego fachowca.Mam problem z brodzikiem, który przecieka. Nie mam gwarancji, jedynie co, to uzyskałam informację od serwisanta co trzeba zrobić. Brodzik sporych wymiarów 180x75cm, wysoki na 10 cm. Akrylowy. Brodzik trzeba wymontować, osuszyć podłogę, ściany, zrobić nową hydroizolację. Ponownie zamontować brodzik wprowadzając pod niego piankę. Niby proste ale nie każdy chce się tego podjąć. Dotychczasowi fachowcy z którymi miałam do czynienia nie nadają się do tego. Serwisant miał dać namiar na dobrego fachowca i do tej pory sie nie doczekałam. Pytałam znajomych ale ich ich fachowcy albo za granicą albo sami maja złe doświadczenia. Nie wiem co robić. Jeżeli ktoś zna kogoś kto mógłby mi pomóc będę ogromnie wdzięczna bo sprawa dość pilna. Boję się że w końcu zaleje sąsiada i będzie kaszana:o Żeby nie było, że z pustymi rękoma przychodzę to dzielę się namiarem na wykonawcę kuchni (robi tez szafy, Przemysław Czerniawski. Tu link do strony http://lentremeble.pl/ Dużo rzeczy mam w mieszkaniu spieprzonych ale o kuchni złego zdania nie mogę powiedzieć. Użytkowana intensywnie 3 lata i nic się nie dzieje. Facet bardzo sympatyczny, terminowy i super dokładny. Cenowo jak za tą jakość bardzo przystępnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 28.10.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Od razu mogę powiedzieć, że takie oczekiwania to raczej spełni inwestor zastępczy. Kierownik budowy raczej pojawi się osobiście kilka razy na budowie, żeby skontrolować wykonanie kluczowych etapów prac, zrobi wpisy w dzienniku budowy, etc. Jeśli kierownikowi budowy za całą długą budowę chcesz dać tylko 500 zł to nie oczekuj że wypruje on sobie flaki codziennie u Ciebie na budowie. Posiadanie kierownika podejmującego wszelkie decyzje na Twojej budowie jest możliwe, tylko musi mieć normalną miesięczną pensję, nie mniejszą niz robotnik na budowie... A ponieważ nikt sie nie spodziewa dostawać uczciwą kasę za Nadzór to i ciężko kogos takiego znaleźć... Szukam boazerii... ktoś cos wie? np mogłabybyć drewnopochodna z licem z prawdziwego forniru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 28.10.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Fakt o dobrego kierownika budowy ciężko. Ja współpracuje z Zbigniewem Szewczykiem. Bywa różnie ale nie jest to osoba tylko od podbicia pieczątki. Mam pytanie czy może mi ktoś doradzić jakiego dostawcę internetu wybrać. Z uwagi na miejsce budowy (rejon ul. Kredowej i Rafy Koralowej na Warszewie) nie mam szans na łącze z Neostrady z której do tej pory korzystam. Wydaje się że muszę skorzystać z internetu radiowego. Znalazłem dwie firmy które prawdopodobnie działają w tym terenie, tj.: LanTech Wifi i WiFiNET Szczecin. Cenowo wypadają podobnie, może ktoś korzysta, ma doświadczenia. Może powinienem rozwżyć jakieś inne pomysły (internet od dostawców telefonii komórkowej). Dajcie znać czy macie jakieś pomysły.Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.10.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 U mnie w Dobrej był ostatnio handlowiec z Espol. Roztaczał wspaniałe wizje... net radiowy, jak wszyscy. Ktoś używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 28.10.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Jeśli kierownikowi budowy za całą długą budowę chcesz dać tylko 500 zł to nie oczekuj że wypruje on sobie flaki codziennie u Ciebie na budowie. Posiadanie kierownika podejmującego wszelkie decyzje na Twojej budowie jest możliwe, tylko musi mieć normalną miesięczną pensję, nie mniejszą niz robotnik na budowie... A ponieważ nikt sie nie spodziewa dostawać uczciwą kasę za Nadzór to i ciężko kogos takiego znaleźć... Szukam boazerii... ktoś cos wie? np mogłabybyć drewnopochodna z licem z prawdziwego forniru... Mam dobrego kierownika, sprawdziłam osobiście. 2500 zł za stan surowy zamknięty. Wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 28.10.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Witam , potrzebuję kogoś do wykonania ogrodowej wiaty zadaszonej. W konstrukcji stalowej , lub drewnianej. Ktoś kto potem estetycznie zrobi obróbkę blacharską wokół zadaszenia. Pozdrawiam P.S. Do polecenia mam ekipę na stan surowy ale od końca 2016 r., kierownika budowy, i tapicera " dorobek rzetelnych wykonawców" po dwóch budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macintoo 30.10.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Mam dobrego kierownika budowy. Co i rusz przypomina mi, że mam coś załatwić, kontaktuje się z wykonawcami i ustala z nimi szczegóły. Często bywa na budowie. Specjalista od konstrukcji drewnianych, nie wiem czy nadzoruje tradycyjne technologi ale myślę, że tak. Znam z polecenia innych osób bardzo zadowolonych, ale nie jest tani.W tym tygodniu zrobili mi płytę fundamentową (przyjechali w poniedziałek i w czwartek o 9:00 odjechali) i wiedział o wszystkim a nawet pokierował kierowców jak trafić na budowę. Oczywiście nadzorował kluczowe etapy.Namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.10.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 U mnie w Dobrej był ostatnio handlowiec z Espol. Roztaczał wspaniałe wizje... net radiowy, jak wszyscy. Ktoś używa ? neta radiowego używam....10 lat..chodzi teraz całkiem dobrze, początki były trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.11.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Ja mam z vspace. Ocena 4+ Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 04.11.2015 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Witam, Czy ktoś kupował ostatnio bloczki fundamentowe, poroton24 w dobrej cenie?Za podzielenie się wiedzą wielkie podziękowanie!Swoją drogą więcej ostatnio tematów związanych z wykończeniowymi sprawami-niż dla tych, którzy rozpoczynają....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts