delf 24.07.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 24.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... jak tak, to ja bym wyluzowała; te drzwi p.poż. to raczej z racji posiadania "małej cysterny"z paliwem w postaci samochodu w domu, chociaż częściej pewnie się domy palą z powodu papierosów i kuchenek, niż wybuchów paliwa, ale potencjalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 24.07.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ad.2. drzwi między garażem a domem - antywłamaniowe (zniżka w ubezpieczeniu domu!), raczej zamknięte. drzwi między kotłownią a garażem - metalowe, pożarowe, zamykane tylko na dłuższe wyjazdy . Samochody na podjeździe, bo w garażu wciąż bałagan pobudowlany Ale za to po 7 miesiącach od przeprowadzki wreszcie rozpakowałam ostatnie kartony z rzeczami! Jak już o tych drzwiach, to co w przypadku jeśli z garażu przechodzi się do kotłowni a z kotłowni na hol. Pomiędzy garażem a kotłownią antywłamaniowe, a pomiędzy kotłownią a holem wypadają przeciwpożarowe. To co w holu takie blaszane paskudy mają być? Chyba że są takie przeciwopożarowo-antywłamaniowe takie 2w1 do zamontowania garaż-kotłownia. moim zdaniem trzeba zdecydować, czy kotłownię zaliczamy do domu, czy do garażu, skąd spodziewamy się zagrożenia poż.; a w materii estetycznej, ja mam właśnie dlatego podwójne drzwi: białe p.poż od garażu i "domowe", ładne od holu. Trochę się pogubiłem... Czy jak nie mam garażu, a piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym, to też muszę jakieś p/poż drzwi montować? Szczerze mówiąc, mam to gdzieś, ale z ciekawości pytam. Zamówiłem do całego domu jednakowe drzwi INTERDOOR i tyle. Nikt mi nie mówił nic o p/poż... jak tak, to ja bym wyluzowała; te drzwi p.poż. to raczej z racji posiadania "małej cysterny"z paliwem w postaci samochodu w domu, chociaż częściej pewnie się domy palą z powodu papierosów i kuchenek, niż wybuchów paliwa, ale potencjalnie.... Delf ma rację, ale jak czytam te wywody na temaet drzwi p.poż to zastanawiam się skąd u was biorą się te całe dylematy jakie drzwi. Przecież w każdym projekcie budowlanym jest opisana stolarka drzwiowa i wyraźnie projektant określa jakie drzwi mają być pomiędzy garażem a domem, w każdym razie ja miałem dokładnie w projekcie opisane E30 i kropka. Tak więc czytajcie projekty i nie będziecie sobie głowy łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 25.07.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Delf ma rację, ale jak czytam te wywody na temaet drzwi p.poż to zastanawiam się skąd u was biorą się te całe dylematy jakie drzwi. Przecież w każdym projekcie budowlanym jest opisana stolarka drzwiowa i wyraźnie projektant określa jakie drzwi mają być pomiędzy garażem a domem, w każdym razie ja miałem dokładnie w projekcie opisane E30 i kropka. Tak więc czytajcie projekty i nie będziecie sobie głowy łamać. Architekci sobie, a życie sobie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 25.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Ja zamiast maty amortyzujacej gotowej powycinałem podkładki z taśmy dylatacyjnej którą dawali przy wylewkach (takiej żółtej) i swietnie się sprawdza, tylko niestety płyta pojedyńcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 25.07.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Przymierzam się do utworzenia Dziennika Budowy - i tu pytanie do Was - w jaki sposób wklejać zdjęcia do Dziennika. Powiem szczerze, że dla mnie najfajniejsze są te dzienniki , które zawierają dużo, dużo zdjęć - i o takim samym myślę. Załóż sobie konto np na picasaweb.google.pl lub fotosik.pl Ta sie umieszcza zdjecia a tu na forum robisz linka do tych zdjec naciskajac przycisk "IMG" podajac adres zdjecia i znowu przycisk "IMG". Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.07.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? zdecydowanie podwójną ze względu na wytrzymałość - jednak i jak najbardziej matę amortyzxująca (takie białe coś), wtedy kibelek fajniej dolega i można go dobrze dociagną. Trzeba tylko pamietać, żeby go przyciąć kilka mm mniej od obrysu kibelka, żeby silikon, który się daje na koniec nie oblepiał tej maty, bo będzie pękać, znaczy rozwarstwi się przy macie. Ja zamiast maty amortyzujacej gotowej powycinałem podkładki z taśmy dylatacyjnej którą dawali przy wylewkach (takiej żółtej) i swietnie się sprawdza, tylko niestety płyta pojedyńcza pod nietypowa umywalkę daliśmy takie szare coś, kupione w Castoramie na stoisku przy panelach podłogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Ja składałam takie pismo, szambo również było wrysowane w projekcie. W PnB mam napisame min. przyłącze elektryczne, gazowe, ..... i bezodpływowy zbiornik na nieczystości ciekłe. Tak swoją drogą jakie szambo montujesz: z tworzywa czy żelbetonowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 25.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jesteśmy prawie zdecydowani na działkę w Dobrej Szczecińskiej. Jest to pas działek pomiędzy ulicą Graniczną a Przytulną przy takim długim szeregowcu. Widząc ilość postów w Grupie Szczecińskiej z pewnością jest tu ktoś kto zakupił tam ziemię. Do tych osób mam gorące pytanie jak wyglądają sprawy geologiczne na tym terenie? Ilość postów na forum jest przytłaczająca. Wiem, że trzeba się z nimi zapoznać, zastanawiam się od której strony zacząć . Pozdrawiam i życzę powodzenia. Zomar Cześć Zomar! my również mamy działkę przy szeregowcach... Jeżeli chodzi o geologiczne sprawy, to my mamy "strefę wody" na głębokości 1,4 - 1,9m . Archeolog potrzebny był do wbicia pierwszej łopaty... jak chcecie to damy namiar do naszego "Indiana Jonesa" . Mamy tylko mały zgryz ze spadkiem terenu od strony drogi , ale jak rozsypie się ziemię z wykopów to może się wyrówna i nie będziemy mieli tarasu na wysokości 3m hi,hi Ja tez mam dzialke ze spadkiem od drogi. Poczatkowo mnie to martwilo, ale podniesiony taras wyszedl super. Teraz moge patrzec na wszystkich z gory Jedyny minus to koszty. Kupe piachu poszlo w fundamenty i na obsypanie domu od strony ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 25.07.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie - czy przy zabudowie stelaży pod kibelki i bidety stosowaliście podwójną płytę regips i tajemniczą matę amortyzującą? Jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to też dlaczego ? Tak, bo wykonawca tak radzil. Kosztuje to tyle co nic, a przynajmniej wytrzymuje moj ciezar bez zgrzytniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 25.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wielkie dzięki. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Teraz walczę o montaż szamba - bo pogoda sprzyja, a jego wstawienie nie wymaga pozwolenia. Ale wszystko w moim przypadku zależy od szybkiej decyzji Konserwatora Zabytków (??? ). Zaraz po lecę po kwity do Pani archeolog - potem biegiem do WKZ i sie okaże jak szybko dadzą decyzję. Przy okazji małe pytanko - czy z uwagi na przewidzianą w Planie Zagos Przest Gminy Dobra kanalizację, której nie ma i będzie nie prędko - montując szambo, do papierów składanych do Starostwa na PnB muszę dołączyć kwit z Gminy, że wyraża zgodę na tymczasowe podłączenie do szamba ??? Coś mi wczoraj Pani w Starostwie przebąkiwała, ale nie byla pewna. Czy ktoś może się już tym spotkał. Ja składałam takie pismo, szambo również było wrysowane w projekcie. W PnB mam napisame min. przyłącze elektryczne, gazowe, ..... i bezodpływowy zbiornik na nieczystości ciekłe. Tak swoją drogą jakie szambo montujesz: z tworzywa czy żelbetonowe???? Z uwagi na grunt ( glina ) wszyscy polecają betonowe, bo te z tworzywa trzeba umiejętnie dociążać, aby pod wpływem wód opadowych dostających się pod szambo, a także rozmiękczonej gliny - nie wypłynął. Poza tym mam do takiego zbiornika większe zaufanie. Zamawiam gotowy zbiornik, bo takie montowane na miejscu wydają mi się dosyć loteryjne. A tak przychodzi na miejsce zmontowany zbiornik, w pełni zabezpieczony. Ja z uwagi na oszczędność miejsca chce jednokomorowy dwuelementowy. Wysłałem oferty do 3 firm: BS ze Stargardu - zamrozili ceną, Jesba - fajna oferta i do Eko-Dom - ale Ci coś się z oferta ociągają. Może macie jeszcze jakieś typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 25.07.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wysłałem oferty do 3 firm: BS ze Stargardu - zamrozili ceną, Jesba - fajna oferta i do Eko-Dom - ale Ci coś się z oferta ociągają. Może macie jeszcze jakieś typy. Może stąd: http://www.jesbet.pl/ Ktoś z forumowiczów od nich brał, ale nie pamiętam kto. Wyszło dużo taniej z transportem z Radomia niż okolicznych dostawców. Inwestor skrzyknął się z innym inwestorem i zamówili 2 szamba. A możesz podać na ile "nasi" ci wycenili ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MTBTREK 25.07.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Może stąd: http://www.jesbet.pl/ Ktoś z forumowiczów od nich brał, ale nie pamiętam kto. Wyszło dużo taniej z transportem z Radomia niż okolicznych dostawców. Inwestor skrzyknął się z innym inwestorem i zamówili 2 szamba. A możesz podać na ile "nasi" ci wycenili ??? Przepraszam, pomyliłem nazwę - chodziło mi oczywiści o Jesbet. Ceny z kalkulacji podeślę na priv, abym nie był posądzany o kryptoreklamę. Stargard na razie nadal milczy ??? W końcu będzie pewnie RADOM - ciekawe kiedy lokalni się w końcy obudza z tego zeszłorocznego amoku. To se ne wrati !!!!! Przed chwila złożyłem kwity na uzyskanie pozwolenia na prowadzenie prac ziemnych do Głów. Konser. Zabyt - i zalamka. Pani w sekretariacie od razu mnie sprowadziła na ziemię - Prosze Pana okres oczekiwania urzędowo 1 miesiąc. Nie ma po co wcześniej dzwonić, bo jesteśmy zawaleni robotą. Ja terez chcialem tylko zakopać szambo w ziemi i musze czekac miesiąc na zgode na wykopanie dziury 3 x 3 x3 m A jak pod koniec sierpnia zacznie padać - mam po pticach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4_tulipany 26.07.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam, poszukuję ziemi z wykopów lub innej niepotrzebnej - okolice Dobrej. Wydaje mi się, że marne szanse ale kto wie... W związku z powyższym wywieszam hasło: przyjmę ziemię pozdrawiam hej tak się składa że mam trochę niepotrzebnej ziemi z wykopów. Miejsce - Dobra obok boiska, ilość - jedna górka. Jeśli jestes zainteresowny - kontakt na priv. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.07.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 grrrrr.... ale dzisiaj miałem pobudkę :evil: . 7.00 rano sąsiad dzwoni domofonem, że woda mi leci ze studzienki wodomierzowej. wyglądam, a tu nie leci ale wali fontanna taka, że aż pokrywę od studzienki wysadziło. nic to, wsadzam rękę po pachę w wodę, zakręcam zawór - leci dalej, tylko trochę mniej. wziąłem pompkę do podlewania ogrodu, wąż wsadziłem do studni rozsączającej deszczówkę i odsysam. pompka ledwo ledwo nadąża, po paru minutach widzę - pękł zawór kulowy, ten odcinający i z niego woda leci jak z sikawki strażackiej. telefon do wodociągów - będą za 1,5 godziny . nic, czekam. przez ten czas na ulicy jezioro się zrobiło. przyjechali i szukają zaworu głównego i znaleźć nie mogą. dopiero wyciągnęli jakiś wykrywacz i namierzyli - okazało się, że "fachowcy" od podłączenia zostwili tylką drążek od zaworu, bez takiego żeliwnego ustrojstwa do obudowania. panowie wymienili zawór na "lepszy", spisali protokół i pojechali. rachunek przyjdzie pocztą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 26.07.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jesteśmy prawie zdecydowani na działkę w Dobrej Szczecińskiej. Jest to pas działek pomiędzy ulicą Graniczną a Przytulną przy takim długim szeregowcu. Widząc ilość postów w Grupie Szczecińskiej z pewnością jest tu ktoś kto zakupił tam ziemię. Do tych osób mam gorące pytanie jak wyglądają sprawy geologiczne na tym terenie? Ilość postów na forum jest przytłaczająca. Wiem, że trzeba się z nimi zapoznać, zastanawiam się od której strony zacząć . Pozdrawiam i życzę powodzenia. Zomar Cześć Zomar! my również mamy działkę przy szeregowcach... Jeżeli chodzi o geologiczne sprawy, to my mamy "strefę wody" na głębokości 1,4 - 1,9m . Archeolog potrzebny był do wbicia pierwszej łopaty... jak chcecie to damy namiar do naszego "Indiana Jonesa" . Mamy tylko mały zgryz ze spadkiem terenu od strony drogi , ale jak rozsypie się ziemię z wykopów to może się wyrówna i nie będziemy mieli tarasu na wysokości 3m hi,hi Ja tez mam dzialke ze spadkiem od drogi. Poczatkowo mnie to martwilo, ale podniesiony taras wyszedl super. Teraz moge patrzec na wszystkich z gory Jedyny minus to koszty. Kupe piachu poszlo w fundamenty i na obsypanie domu od strony ogrodu. Zomar my na naszej działce mamy spad 1 metra. Gdzie dokładnie planujesz kupisz działkę, na przeciwko szeregowca, czy już poza szeregowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.07.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam, poszukuję ziemi z wykopów lub innej niepotrzebnej - okolice Dobrej. Wydaje mi się, że marne szanse ale kto wie... W związku z powyższym wywieszam hasło: przyjmę ziemię pozdrawiam hej tak się składa że mam trochę niepotrzebnej ziemi z wykopów. Miejsce - Dobra obok boiska, ilość - jedna górka. Jeśli jestes zainteresowny - kontakt na priv. pzd Witam, poszło na prv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 27.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Zupelnie off topic (moze nie tak zupelnie, bo to "na zaczatek"). Gdzie ja moge umiescic ogloszenia o sprzedazy autka poza otomoto? Czerwony seacik toledo 2001 (chyba ) w stanie super ekstra. Chlopina wyjezdza delegowany zarobic chociaz na kawalek naszych marzen, a ja sie przesiadam na skuter Wiec, drogie dolujaki/kosciniaki, jak zobaczycie w swoich rejonach jaka wariatke na skuterku, to pewnie bede ja Bylismy z mezem ostatnio na naszej ziemi i udalo nam sie odgrzebac dwa slupki graniczne, dwoch pozostalych za Boga znalezc nie moge, wyglada, ze ich nie ma (tych od frontu). I co teraz? Tylko geodeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 28.07.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 WitamProste pytanieCo zrobiliście z deskami z budowy.Planuję je spalić mieszając z drewnem w kominku.Sprawdzałem taką metodę 2 tyg. temu jak zimno było i sam nie wiem czy to dobry pomysł bo niby oszczędności są ale szamot strasznie usyfiony i nie wiem czy komin też.Stosował ktoś z was takie środki do czyszczenia szybów kominowych ? jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts