mariusz626 15.08.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 witam, zastanawiam się nad zakupem okien Jezierskiego w SCMB? kupował ktoś z Was u nich? jeśli tak to proszę o info czy nie ma problemu z montażem? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 15.08.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 witam, poproszę o Wasze opinie na temat firmy Safanów (dachy), pzdrMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 16.08.2008 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Myslelismy, myslimy i pewnie jeszcze troszke pomyslimy. Chyba mnie nie stac na to co bym chciala. szukam wiec czegos w miare rozsadnych cenach ale jest tyle ofert ze glowa boli. A ile ofert , tylu sprzedawcow. Ilu sprzedawcow tyle opinii. Kazdy doradza inaczej. Juz sie calkiem pogubilam. Pewnie zdecydujemy sie na okna PCV , w dwustronnej okleinie, profil Veka. Dylematy jesli chodzi o zabezpieczenia i rozwiazanie dotyczace okna tarasowego (3,60 m szerokie). A wy gdzie sie budujecie?? Dobra - jest wielka Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła, bo temat okien należy do mne ("połówka" umywa ręce, zajmuje się cięższymi tematami-bloczki, stropy, piach itp. )? poszło na priv Dzięki, dzięki!!! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.08.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam, Ponowię pytanko dla praktyków budujacych/uzytkujących domy z przylegającym garażem: Jakie drzwi (producent, model) zastosowaliście pomiedzy garażem a domem?Wygląd mniej ważny niż ew. walory chroniące przed ich sforsowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.08.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam, Ponowię pytanko dla praktyków budujacych/uzytkujących domy z przylegającym garażem: Jakie drzwi (producent, model) zastosowaliście pomiedzy garażem a domem? Wygląd mniej ważny niż ew. walory chroniące przed ich sforsowaniem. my mamy KMT, mają jako wewnętrzne klasę C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 16.08.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 17.08.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 czy ktoś może mi dać namiary na elektryka, który zrobi mi przyłącze na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 17.08.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 idzie na priv. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.08.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, we wtorek odbieram pozwolenie na budowe z Polic i chcialbym jeszcze w tym roku zrobic stan zero.staralem sie o liste polecanych wykonawcow ale Matam chyba na wakacjach...czy moze ktos udostepnic mi liste???dziekuje z gory pozdrawiammarek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 18.08.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Bejmar - poszło na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojes78 18.08.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, Czy utwardzał ktoś może drogę dojazdowa do swojej działki ?tak sie składa że mam może jakieś 120m drogi do mojej działki, nikt wcześniej nie poruszał sie tym odcinkiem na kołach więc trochę obawiam sie dojazdów szczególnie gdy wcześniej popada ...czym najlepiej to zrobić? gruz pobudowany, czy może jakiś tłuczeń ? jeśli ktoś przeżywał podobne dylematy proszę o poradę. I czy skoro to droga gminna to można czy jakoś gminę można też "zaangażować" ?? z góry dzięki za info.rojes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 18.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 18.08.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) Na jakiej ulicy w Łęgach będziesz się budować ?? Witam przyszłych sąsiadów Co do architekta to nie znam bieżących cen, bo załatwiałam wszystko półtora roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 18.08.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 odnośnie tego obejścia zachdniegohttp://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/index2.htm to mam pytanie. Na 14'tym km jest droga w lewo taka czarna, która dochodzi do takiej innej drogi. I ta droga tak jakby dochodziła do Dobrej łącząc się z tą drogą "krajobrazową" Lubieszyn-Dobra. Czy ktoś może potwierdzić, że tam jest droga przejezdna dla normalnego samochodu?? jechałem w weekend tą drogą w Wąwelnicy i nic takiego tam nie widziałem. jest takie fajne rondo a na nim odbicie do oczyszczalni ścieków (???), ale to chyba nie to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.08.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 pozdrowionka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) wyslalem Wam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 18.08.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 odnośnie tego obejścia zachdniego http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/index2.htm to mam pytanie. Na 14'tym km jest droga w lewo taka czarna, która dochodzi do takiej innej drogi. I ta droga tak jakby dochodziła do Dobrej łącząc się z tą drogą "krajobrazową" Lubieszyn-Dobra. Czy ktoś może potwierdzić, że tam jest droga przejezdna dla normalnego samochodu?? jechałem w weekend tą drogą w Wąwelnicy i nic takiego tam nie widziałem. jest takie fajne rondo a na nim odbicie do oczyszczalni ścieków (???), ale to chyba nie to?? Jak przejezdza sie ta nowa droga asfaltowa z Wawelnicy do Redlicy to na tym minirondzie mozna odbic w lewo . To jest taka droga polna , ktora prowadzi do oczyszczalni a potem dalej przez osiedle nowobudujacych sie domkow (nowa Redlica) a potem dalej wyjezdza sie na Wolczkowo na ulice zielona. Nie sadze jednak aby ta polna droga byla wykorzystana na budowe obejscia. Z tego co widze na mapce przebiega ona jeszcze za Stara Redlica. Tzn. Jadac ponownie droga z Wawelnicy na Redlice mija sie to malenkie rondo i dojezdza sie do Redlicy (doslownie 4 czy 5 starych domow). Za tymi budynkami jest lasek a za laskiem Bezrzecze. I wlasnie z mapki , gdzie jest narysowana trasa obejscia wynika , ze nowa trasa przetnie ta jezdnie za Redlica Stara ale jeszcze przed tym laskiem. Ale nagmatwalam . Jak ktos tam byl to chyba wie o co chodzi . Nie mam pojecia gdzie ta droga wyleci w Wolczkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 18.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Jak przejezdza sie ta nowa droga asfaltowa z Wawelnicy do Redlicy to na tym minirondzie mozna odbic w lewo . To jest taka droga polna , ktora prowadzi do oczyszczalni a potem dalej przez osiedle nowobudujacych sie domkow (nowa Redlica) a potem dalej wyjezdza sie na Wolczkowo na ulice zielona. Zjazd z minironda jest jasny, ale ta droga wg mapy wychodzi przed Dobrą - pomiędzy 59 a 60 na mapce. A nie w Wołczkowie. Może mapa się myli, ale w takim razie czy do Dobrej jest tam droga na auto?? Nie mam pojecia gdzie ta droga wyleci w Wolczkowie. Wygląda na to, że przy rowku - jak się jedzie z Wołczkowa do Dobrej na pierwszym zakręcie w lesie jest odbicie w lewo i droga biegnie wzdłuż rowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.08.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, we wtorek odbieram pozwolenie na budowe z Polic i chcialbym jeszcze w tym roku zrobic stan zero. staralem sie o liste polecanych wykonawcow ale Matam chyba na wakacjach... czy moze ktos udostepnic mi liste??? dziekuje z gory pozdrawiam marek [email protected] Hmm Nie widze Twojej prosby o liste ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 18.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) wyslalem Wam na priva ja również wysłałam na priv moją panią architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts