nigri 18.08.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 18.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 poszło na priv dzięki wielkie, pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 19.08.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 19.08.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. Opinię taką usłyszałam od użytkownika, który kupował okna i bramę w m&s. Może to jednostkowy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. Opinię taką usłyszałam od użytkownika, który kupował okna i bramę w m&s. Może to jednostkowy przypadek. Brame mozna otwozyc na pol gwistka brama jest tak samo ocieplona jak u konkurencji np w Hörmannie . Pilot moze nie jest bardzo ladny bo zwykly plastikowy ale dziala bardzo dobrze nawet z odleglosci okolo 50m . Duzym atutem jest panel wyglada bardzo dobrze (duzo lepiej niz bramy innych producentow montowane u sasiadow w zblizonym czasie )i to ze z brama po awari pradu nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.08.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Bryta jaki panel bramy wybrałaś i jaką automatykę? Masz zdjęcie swojej bramy? Jak masz to pokasz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. to raczej kwestia zaprogramowania pilota i automatyki. szczegóły w instrukcji pilot z tyloma guzikami przyda się, jak będziesz montował napęd do bramy wjazdowej, dodatkowo możesz używać go do załączania alarmu (jak w samochodzie) czy choćby zapalenia światła na podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Bryta jaki panel bramy wybrałaś i jaką automatykę? Masz zdjęcie swojej bramy? Jak masz to pokasz Pozdrawiam Zdjecie dam w przyszlym tygodniu bo na tych co mam to nie bardzo widac panel . Naped mam orginalny Normstal bo jak ja bralam brame to byla promocja . A firma w ktorej kupowalam bardzo chwalila te napedy . Mozna bylo wziasc za doplata naped innej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.08.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 19.08.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Nie zauważyłam Juz poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 19.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Cześć my mamy w mieszkaniu antywłamaniówki Gerdy kupowaliśmy w ABRA. Sprawują się bardzo dobrze. Ekipa, która montowała nam drzwi zrobiła to bardzo dobrze, ale było to 4 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 19.08.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam, poproszę o Wasze opinie na temat firmy Safanów (dachy), nikt u nich nie kupował? pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 19.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam, zastanawiam się nad zakupem okien Jezierskiego w SCMB? kupował ktoś z Was u nich? jeśli tak to proszę o info czy nie ma problemu z montażem? nikt nie brał okien w SCMB? pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.08.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam, zastanawiam się nad zakupem okien Jezierskiego w SCMB? kupował ktoś z Was u nich? jeśli tak to proszę o info czy nie ma problemu z montażem? nikt nie brał okien w SCMB? pzdr Mariusz zamówiłam ofertę na okna ale wątpliwości wzbudził właśnie montaż, ale ja mam ścianę 3w. A. Oferta była wiecej niż lepsza, wyszłam z założenia, że montaż to 3/4 sukcesu i odpadli w przedbiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 20.08.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam nocną porą, Niebawem rozpoczynam przygodę z budowaniem własnego domku, w związku z czym chciałem się zorientować w lokalnych ekipach-cenach,terminach itp. Czy Matam również mógłby podrzucić do mnie ową sławetną listę wykonawców? ...w oczekiwaniu..... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.08.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Brałam drzwi z Tomexu - obsługa i montaż ok, jakieś zniżki były, chyba próg dębowy też dostałam za darmo. Natomiast samych drzwi nie polecam - po 1,5 roku zaczyna odspajać się w rogu panel zewnętrzny - zbieram się do złożenia reklamacji. Teska chyba też miała podobne problemy z Gerdą, więc chyba jakaś wada technologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.08.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Brałam drzwi z Tomexu - obsługa i montaż ok, jakieś zniżki były, chyba próg dębowy też dostałam za darmo. Natomiast samych drzwi nie polecam - po 1,5 roku zaczyna odspajać się w rogu panel zewnętrzny - zbieram się do złożenia reklamacji. Teska chyba też miała podobne problemy z Gerdą, więc chyba jakaś wada technologiczna. Przeszukaj forum i jest wątek o Gerdach i odklejających się panelach. My z tego powodu zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.08.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam nocną porą, Niebawem rozpoczynam przygodę z budowaniem własnego domku, w związku z czym chciałem się zorientować w lokalnych ekipach-cenach,terminach itp. Czy Matam również mógłby podrzucić do mnie ową sławetną listę wykonawców? ...w oczekiwaniu..... Pozdrawiam serdecznie Prosba na [email protected] koniecznie z nickiem z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 20.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, poproszę o Wasze opinie na temat firmy Safanów (dachy), nikt u nich nie kupował? pzdr Mariusz Kupowalem u nich jakies drobne rzeczy, obsluga ok ale co do calego dachu to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts