Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie .

To ja z innej beczki .

Czy ktos z was ma porzadne lozka w sypialni i materace i jest zadowolony .

Bo musze cos wybrac czy stelaz + materac czy tzw lozko hotelowe +materac .

Moze ktos ma Janpol .

Pomozcie wszystkie opinie mile widziane :lol: :lol: :lol:

ja mam

http://materace.sklep.pl/product_info.php?cPath=23&products_id=97 Zamawiałam przez internet. KOrzystam z niego juz 3 rok i jestem bardzo, bardzo zadowolona.

Wlasnie o takim materacu mysle tylko nie mam pojecia co pod materac .

Bedac na wakacjach w Kolobrzegu super mi sie spalo na tzw materacu hotelowym to byl materac z nozkami a na to nastepny materac .

I teraz nie wiem czy jednen materac +lozko drewniane daje ten sam komfort co podwojny materac :roll:

Azalka, a gdzie Wy ostatecznie kupiliscie działkę? Jaki projekt bedziecie budowac?

My??? My w Nowych Dołujach oczywiscie! Tych w drodze na Stare Kościno :)

Teska, Bidulko, przy tych cenach to sobie na sasiadow poczekasz...

Projekty to u mnie wciaz wte i wewte lataja. Jak juz sycko super, to znow cos nie tak :(

Ostatnie kandydatury - Tymek po przerobkach (ale po przerobkach sie robi 160m2 i to juz deczko duzo) i dwa wygrzebane w necie:

strona poznanskiego projektanta - http://www.konradmatuszewski.pl/

M-110 ze schodami w srodku jakby mi sie chcialo go powiekszac (i wszystko fajnie, tylko ten garaz waski, pieron jeden, a poszerzajac przekraczam szerokosc WZ)

ew. M-130, bez balkonika

Mam jeszcze chwilke czasu (budowac sie chcemy w przyszlym roku, jak Bozia da), wiec wciaz czekam na cud, ze MOJ sie projekt-ideal pojawi.

Tez mam piesy, nawet wiecej niz dwa ;) , a moje piesy wygladaja tak:

http://cavalierworld.home.pl/wlasne/azalki.jpg

Hej Teska!!!

I cala reszte zgraji tez witam serdecznie.

Do bryta:

Ja kupowalem moze malo oryginalnie bo w Topshopingu- Niepamietam jak sie firma nazywa,a jest ich chyba kilka na parterze,ale wybralismy takie lozko na zamowienie i materac tez od razu nam zaproponowali-o tyle warto o tym wspomniec ze lozka jak i materac robia pod Twoj wymiar wiec sie nie musisz kotlowac pomiedzy standardami jak nie pasuja-nasze lozko jest cale obszyte welurem-wlacznie z wezglowiem-wyamiary dobierane do pasujacycj do sypialni-nawet wysokosc samego lozka samemu sie dobiera (max bodajze 22cm).Spod loza ma grubosc chyba 10 cm na 22 cm nozkach,ale jest bezramowe a powierzchcnia stykajaca sie z materacem jest z tego samego materialu co sam materac,ktory notaben tez samemu sie wybiera.Co bardzo wazne (czego nie znosze i nie ma w tych nowoczesnych i na topie teraz lozkach) to spod tego lozka jest identycznych wymiarow co materac wiec sie nogi nie obijaja o jakas rame. Z samej podstawy tez wisza takie do ziemizaslony wiec ani pojemnikow czy tez kotow jak sie zbieraja nie widac;-)

W sumie goraco polecam!!! A materac jest full wypas jakis tam 7 strefowy chyba a stopien twardosci tez samemu mozna dobrac

Pozdrawiam.

Hej Teska!!!

I cala reszte zgraji tez witam serdecznie.

Do bryta:

Ja kupowalem moze malo oryginalnie bo w Topshopingu- Niepamietam jak sie firma nazywa,a jest ich chyba kilka na parterze,ale wybralismy takie lozko na zamowienie i materac tez od razu nam zaproponowali-o tyle warto o tym wspomniec ze lozka jak i materac robia pod Twoj wymiar wiec sie nie musisz kotlowac pomiedzy standardami jak nie pasuja-nasze lozko jest cale obszyte welurem-wlacznie z wezglowiem-wyamiary dobierane do pasujacycj do sypialni-nawet wysokosc samego lozka samemu sie dobiera (max bodajze 22cm).Spod loza ma grubosc chyba 10 cm na 22 cm nozkach,ale jest bezramowe a powierzchcnia stykajaca sie z materacem jest z tego samego materialu co sam materac,ktory notaben tez samemu sie wybiera.Co bardzo wazne (czego nie znosze i nie ma w tych nowoczesnych i na topie teraz lozkach) to spod tego lozka jest identycznych wymiarow co materac wiec sie nogi nie obijaja o jakas rame. Z samej podstawy tez wisza takie do ziemizaslony wiec ani pojemnikow czy tez kotow jak sie zbieraja nie widac;-)

W sumie goraco polecam!!! A materac jest full wypas jakis tam 7 strefowy chyba a stopien twardosci tez samemu mozna dobrac

Pozdrawiam.

Czy moze to ci na parterze na srodku co sprzedaja materace .

Jak z terminami czy powazna firma :lol:

tam na parterze sa chyba dwie conajmniej...Ta w ktorej my zamawialismy nazywa sie JMB-Design i raczej powazna-wyrobili sie w 2 tygodniach ale to sie raczej zmienia od pory roku-jak w budownictwie.Bylo male potkniecie bo mozki za krotkie mi wydali ale po weekendzie wymienili na wlasciwe :-) Tu masz linka do ich stronki:

http://www.materacejmb.com.pl/

My mamy tzw Lozko hotelowe z falbana i szczytem :-) 180x200-bajka,szukamy sie z zonka;-)

Witajcie .

To ja z innej beczki .

Czy ktos z was ma porzadne lozka w sypialni i materace i jest zadowolony .

Bo musze cos wybrac czy stelaz + materac czy tzw lozko hotelowe +materac .

Moze ktos ma Janpol .

Pomozcie wszystkie opinie mile widziane :lol: :lol: :lol:

ja mam

http://materace.sklep.pl/product_info.php?cPath=23&products_id=97 Zamawiałam przez internet. KOrzystam z niego juz 3 rok i jestem bardzo, bardzo zadowolona.

Wlasnie o takim materacu mysle tylko nie mam pojecia co pod materac .

Bedac na wakacjach w Kolobrzegu super mi sie spalo na tzw materacu hotelowym to byl materac z nozkami a na to nastepny materac .

I teraz nie wiem czy jednen materac +lozko drewniane daje ten sam komfort co podwojny materac :roll:

Hmm, komfrt daje pewnie wiekszy taki hotelowy. Dla kręgosłupa jednak lepiej stelaz zdecydowanie. Ja mam łóżko z Boconceptu tzn drewniane rama ze stelazem

działki w kościnie sprzedaje developer AD Neptun cena 250 zł plus Vat.

największa działka 870 m2 w pełni uzbrojone.

Ale widzę Gosia,że nieaktualne jest.

Teska, kochanie, bardzo dziekuje. 20 wrezsnia znowu jestem w Szczecinie. Wybiore sie do KOścina. Obejrze z ciekawosci. :p 10 km to jednak dla mnie/nas za duzo. Rozmyslałam znowu o pokonywaniu odległosci z 2 małych dzieci, które chodza na zajecia pozalekcyjne. Qrcze przerabiam taka odległośc do Gdyni. Pani do sprzatania musi byc przywieziona. Opiekuna dla dzieci tez, o imprezach moge zapomniec, bo kto ja odwiezie :wink: Widoki cudne, cisza, natura, spokój, ale chyba nie na tym etapie dla nas :( :roll:

tam na parterze sa chyba dwie conajmniej...Ta w ktorej my zamawialismy nazywa sie JMB-Design i raczej powazna-wyrobili sie w 2 tygodniach ale to sie raczej zmienia od pory roku-jak w budownictwie.Bylo male potkniecie bo mozki za krotkie mi wydali ale po weekendzie wymienili na wlasciwe :-) Tu masz linka do ich stronki:

My mamy tzw Lozko hotelowe z falbana i szczytem :-) 180x200-bajka,szukamy sie z zonka;-)

O, zaciekawies mnie, a masz zdjecie moze???

Azalka, a gdzie Wy ostatecznie kupiliscie działkę? Jaki projekt bedziecie budowac?

My??? My w Nowych Dołujach oczywiscie! Tych w drodze na Stare Kościno :)

Teska, Bidulko, przy tych cenach to sobie na sasiadow poczekasz...

Tez mam piesy, nawet wiecej niz dwa ;) , a moje piesy wygladaja tak:

http://cavalierworld.home.pl/wlasne/azalki.jpg

ale cuda :p cały komplecik Twój?Ja mam jeszcze 3koty :wink: balijskiego, persa i dachowca o i rybki, karpie koi i w akwarium

Teska, kochanie, bardzo dziekuje. 20 wrezsnia znowu jestem w Szczecinie. Wybiore sie do KOścina. Obejrze z ciekawosci. :p 10 km to jednak dla mnie/nas za duzo. Rozmyslałam znowu o pokonywaniu odległosci z 2 małych dzieci, które chodza na zajecia pozalekcyjne. Qrcze przerabiam taka odległośc do Gdyni. Pani do sprzatania musi byc przywieziona. Opiekuna dla dzieci tez, o imprezach moge zapomniec, bo kto ja odwiezie :wink: Widoki cudne, cisza, natura, spokój, ale chyba nie na tym etapie dla nas :( :roll:

Cześć Gosiu

widziałam że dużo jest na sprzedaż działek w Mierzynie. Patrzyliście na te okolice.

To mowimy o tych samych tylko nie moge znalesc czy ich materace sa z 2-3 cm lateksu .

Czy pianka to to samo co latex :roll:

A te szczyty to czy wybiera sie kolor :lol: i tkanine

Cześć Gosiu

widziałam że dużo jest na sprzedaż działek w Mierzynie. Patrzyliście na te okolice.

Nie dąlam rady ostatnio. Przyjezdzamy w piatek wieczorem i pozostaje nam tylko sobota i kawałek niedzieli do ogądania. Tym razem mam zamiar nadrobic.

bryta

Tak wybiera sie kolor i tkanine ...

Ja jestem teraz w pracy(a pracuje poza krajem) wiec zdjecia Ci swojej sypialni nie przedstawie ale podalem Ci nazwe a zdjecie znajdziesz na stronie ktora tez Ci zapodalem-jak klikniesz zakladke Łóżka to chyba jako pierwsze wyskoczy-jedyna roznica to taka ze nie wzielismy tego szczytu pikowanego tylko gladkie takie,kolor ciemny brazowy.Wysokosc szczytu dobieralem tak zeby pod skosem mi sie pomiescil i zbyt daleko od sciany loze to nie odstawalo.Co do materacy to one sa robione na zamowienie, nie tylko same wymiary ale tez i warstwy- mowie Ci swoboda wyboru ze w koncu trudno sie jest zdecydowac- samo pokrycie materac to wybor pomiedzy kilkunastoma tkaninami-od naturalnych poprzez jakies tam antyalergiczne i nawet nasaczane Aloesem...Top materac kupowalem juz chyab w Jysku (bawelniane zabezpieczenie samego materaca) a dodatkowo ,bo to jest pewnie dla pan wazne nawet udalo sie dobrac taki pokrowiec na cale lozko-bez koniecznosci chowania calej poscieli -pod kolorek w Galaxy na gorze obok McDonaldsa jest taki sklep z roznymi duperelami do mieszkan...

10 km to dużo? hmm... ja mam porównanie, bo do pracy mam mniej więcej tyle samo km co wcześniej mieszkając w mieście (koło 16). teraz dojazd zajmuje mi 2x mniej czasu. jeżeli pracujecie w domu to raczej lepiej jest mieć pretekst do wyjścia.... pani do sprzątania i opiekunce kupujesz bilet miesięczny, jeżeli nie znajdziesz na miejscu.

a w okolicy jest parę działek na sprzedaż, ceny pewnie koło 250 za m2

10 km to dużo? hmm... ja mam porównanie, bo do pracy mam mniej więcej tyle samo km co wcześniej mieszkając w mieście (koło 16). teraz dojazd zajmuje mi 2x mniej czasu. jeżeli pracujecie w domu to raczej lepiej jest mieć pretekst do wyjścia.... pani do sprzątania i opiekunce kupujesz bilet miesięczny, jeżeli nie znajdziesz na miejscu.

Oki, do pracy to sie zgadza, ale powiedz mi czy masz dzieci?BO tutaj sie głównie o dzieci chodzi. :-?

AAAA, moze w Szczecinie jest lepiej pod tym wzgledem, bo u mnie na wsi pod Gdynia zero chetnych do sprzatania. Musiałam dozwozic z Gdyni :wink: no, nic, bo wyglada ze tylko marudze :oops: ide do lózka walczyc z choróbskiem. Zaczął sie sezon na grypew 3 miescie