Ofcbur 12.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 My daliśmy projekt do adaptacji w październiku 2007 r. w grudniu złożyliśmy w starostwie, a w lutym mieliśmy PnB więc trochę to trwało, a nie mieliśmy żadnych problemów natury prawnej (np. drogi w służebności itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.09.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.09.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.09.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ.to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 13.09.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ.to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało Niestety tak, buduję pierwszy dom. Następnym razem będę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ.to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało Z ciekawosci: 1) Ile taki projekt kosztowal ? 2) Czy naprawde podczas budowy nie wyszly roznego typu luki/bledy ? Ze cos gdzies nie pasuje lub cos jest bez sensu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.09.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Z ciekawosci: 1) Ile taki projekt kosztowal ? 2) Czy naprawde podczas budowy nie wyszly roznego typu luki/bledy ? Ze cos gdzies nie pasuje lub cos jest bez sensu ? FantomProjekt w 3 miescie kosztuje w zaleznosci od wielkosci domu i papierologii. Przykąłdowo dom 200m2 z zagospodarowaniem terenu, załatwieniem pozwolenia na budowe, zestawieniami materiałow itd, to koszt od 8000-15000 w zaleznosci od słąwy architekta Ja mialam koncepcje, tj wiedziałam ile pomieszczen i jakiej wielkosci chce. Dzisiaj po prawie 3 latach. Zmieniałabym tylka jedna rzecz!Dobudowałabym piwnice. Dałam sobie zrobic wode z mózgu, jaka to piwnica niefunkcjonalna, a teraz juz pisałam Nie ma gdzie trzymac mebli tarasowych starych numerów gazet;-) nalewek jabłek, przetworów kwiatow, cebulek które nie zimuja kosiarki, opon, nart, sanek, rowerów Garaz okazał się za mały, bo wszystko w nim upycham przyrzadów do oprysku roślin, nawozów, grabi, motyk i całej reszty ogrodowej Mieszka nam się wygodnie, mam tyle metrów ile chciałam, mam taki taras jaki chciałam. Mam wanne w sypialni tak jak chciałam. Nigdy nie zdecydowąłabym się na projekt gotowy po swoich doswiadczeniach z indywidualnym Niestety jest jedno ale, znalezc dobrego architekta, to jak wyprawa po złote runo Przerobiłam 5, zanim zrobił mi projekt kolega ze Szczecina w ciagu 1 miesiaca. W trakcie budowy nie wyszły zadne błedy, jedyna rzecz jaka zmieniałam wspólnie z archi to wysokosc scianki kolankowej, po prostu ja podniosłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.09.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie? Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ.to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało Niestety tak, buduję pierwszy dom. Następnym razem będę mądrzejsza Ichnes, przy 2 to juz luz, a 3 to pewnie sie sam buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuchsler 13.09.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Jakie są stawki dla kierownika budowy w Szczecinie? A może jeszcze ktoś ma kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.09.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam wszystkich, Mozecie polecić solidnych wykonawców barirek, balustrad? Metalowych, giętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 14.09.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam wszystkich, Mozecie polecić solidnych wykonawców barirek, balustrad? Metalowych, giętych Spojrz na liste, tam polecam wykonawce, robil rowniez tomadynie i maggie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.09.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam wszystkich, Mozecie polecić solidnych wykonawców barirek, balustrad? Metalowych, giętych Spojrz na liste, tam polecam wykonawce, robil rowniez tomadynie i maggie. Dzięki - zaraz sprawdzę. Czyli ... brać go? Ale Tobie chyba nie robił giętych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 14.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam wszystkich, Mozecie polecić solidnych wykonawców barirek, balustrad? Metalowych, giętych Spojrz na liste, tam polecam wykonawce, robil rowniez tomadynie i maggie. Dzięki - zaraz sprawdzę. Czyli ... brać go? Ale Tobie chyba nie robił giętych? No mi nie robił giętych. Aczkolwiek sądzę że nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuchsler 14.09.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czy korzystanie z prądu od sąsiada na zasadzie założenia podlicznika u niego jest legalne? Czy tak można mieszkać. Chodzi mi tylko o aspekt prawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.09.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czy korzystanie z prądu od sąsiada na zasadzie założenia podlicznika u niego jest legalne? Czy tak można mieszkać. Chodzi mi tylko o aspekt prawny. w zasadzie jest to legalne, ale trudne. chodzi o to, że na jednej skrzynce i jednym przydziale mocy wisiałyby dwa domy, co czasami mogłoby prowadzić do wywalenia bezpieczników. dlatego mieszkanie mogłoby być kłopotliwe dla obu stron. dużo trudniejsze niż budowa na pożyczanym prądzie. inna sprawa - nie zakładać oficjalnego podlicznika z powiadomieniem enei, bo będą robić problemy. a propos - jakby ktoś potrzebował licznik 3-fazowy wpięty w kabel między wtyczkę i gniazdo 16A to niedrogo odstąpię (to taki sprawdzony zestaw do pożyczania prądu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czy korzystanie z prądu od sąsiada na zasadzie założenia podlicznika u niego jest legalne? Czy tak można mieszkać. Chodzi mi tylko o aspekt prawny. w zasadzie jest to legalne, ale trudne. chodzi o to, że na jednej skrzynce i jednym przydziale mocy wisiałyby dwa domy, co czasami mogłoby prowadzić do wywalenia bezpieczników. dlatego mieszkanie mogłoby być kłopotliwe dla obu stron. dużo trudniejsze niż budowa na pożyczanym prądzie. inna sprawa - nie zakładać oficjalnego podlicznika z powiadomieniem enei, bo będą robić problemy. A gdzie probelm ? Wazne jaka moc sie zamowi. Wezmie 3 x 63 A i starczy z 50% zapasem na dwa domy. Albo bez zapasu jak bedzie grzac pradem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 15.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Jakie są stawki dla kierownika budowy w Szczecinie? A może jeszcze ktoś ma kogoś godnego polecenia? 3 tyś do stanu surowego, 5 tyś jak do końca. Pierwszego mielismy takiego do końca, ale zmienilismy na takiego do stanu surowego zmkniętego. Pierwszy był tak dokładny, że aż upierdliwy. Wykonawca rozbierał fudamenty . Działo się działo, jak skończyliśmy to fundamenty były prościutkie prawie do mn. Pomimo tego zrezygnowaliśmy z niego, mieliśmy dość nerwówki. Stan surowy chyba skończylibyśmy za 2 lata. Nie chciałam kierownika figuranta, ale ten był przesadzony. Obecny jest póki co ok. Służy radą, pomocą, kontroluje budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 15.09.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Alter ego witam sąsiada z tej samej dzielnicy A więc jest kilku Podjuszan Ciekawa jestem w której części się ostatecznie ulokowałeś Alter Ego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czy korzystanie z prądu od sąsiada na zasadzie założenia podlicznika u niego jest legalne? Czy tak można mieszkać. Chodzi mi tylko o aspekt prawny. "...dobry zwyczaj, nie pożyczaj..." chyba, że nie da się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dradzi 15.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 witamarchitekt wnętrz Szczecin - całe woj. zachodniopomorskie - dojazd do klienta gratis - osoby zainteresowane współpracą proszę o kontakt [email protected]tel 0607 17 34 18, portfolio, cennik, przykład umowy o prace projektowe- przesyłam mailam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts