kammaje 23.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 tak samo jak nie kradnę prądu (uważaj na to,co piszesz na publicznym forum), pozostaje mi tylko przeprosić Szydasa za skrót myslowy, który zastosowałem. Absolutnie nie mam dowodów na to że kradnie prąd i błednie się wyraziłem. Chodziło mi jedynie, że jesteś za odsprzedawaniem/pożyczaniem prądu co wg mnie jest niezgodne z umowami i prawem. A niezastosowanie się do prawa oznacza ... jego łamanie. Osobiście jestem za pożyczaniem i sam tak robiłem (czego nie należy interpretować jako zachęty do takiego czynu). Bo jak napisał Piotr - prawo prawem, a życie życiem. Jakakolwiek inna interpretacja niż moje powyższe wytłumaczenie jest błędne, niepoprawne i niezgodne z moim poglądem. Jeszcze raz przepraszam a zainteresowanych tematem pożyczania prądu zapraszam do działu Finanse i prawo - tam temat pożyczania prądu z prawnego punktu widzenia był poruszany. dopisek - proponuję zainstalować podlicznik, ale się tym specjalnie nie chwalić (zawsze może znajdzie się inny sąsiad służbista) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.09.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam szydas i kammaje Chmury się rozeszły i wyjrzało słonko (przynajmniej na naszym forum). Gratuluję Panom ciętego języka i kulturalnego zakończenia sporu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.09.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam dzięki za dobre chęci tak o doświadczenia i sprawdzone ekipy a dobijam się dobijam - bo temat istotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam dzięki za dobre chęci tak o doświadczenia i sprawdzone ekipy a dobijam się dobijam - bo temat istotny w ostatnim muratorze był też obszerny artykuł na temat izolacji tarasu nad pomieszczeniami - dach płaski chyba niewiele będzie się różnił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.09.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam szydas i kammaje Chmury się rozeszły i wyjrzało słonko (przynajmniej na naszym forum). Gratuluję Panom ciętego języka i kulturalnego zakończenia sporu. Pozdrawiam trzeba czasami trochę życia tchnąć w forum... jesień przyszła i tak jakoś szaro się zrobiło a co do kultury - przecież nie jesteśmy forum onetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam dzięki za dobre chęci tak o doświadczenia i sprawdzone ekipy a dobijam się dobijam - bo temat istotny w ostatnim muratorze był też obszerny artykuł na temat izolacji tarasu nad pomieszczeniami - dach płaski chyba niewiele będzie się różnił.... Szydas, z moze kojarzysz temat związany z bezpiecznym instalowaniem barierki balkonowej na balkonie będącym jednocześnie sufitem wykuszu? Nasłuchałem się opowieści nt. źle zaizolowanych, nieszczelnych, uszkodzonych itp. tarasów nad wykuszami i teraz - kiedy mam się zdecydować na wykonanie i montaż barierek - mam lekkiego stracha czy wszystko pójdzie jak należy. Wiem, ze mozna barierki zamocować od czoła balkonu czy wykusza ale u mnie wykusz jest bardzo mocno docieplony (15 cm styro + posadzka) i "łapy" mocujace barierkę musiałyby być długie co - moim zdaniem - zepsułoby cały efekt ładnej barierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 24.09.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam dzięki za dobre chęci tak o doświadczenia i sprawdzone ekipy a dobijam się dobijam - bo temat istotny w ostatnim muratorze był też obszerny artykuł na temat izolacji tarasu nad pomieszczeniami - dach płaski chyba niewiele będzie się różnił.... w aktualnym numerze "Ładnego domu" widziałam temat na stronie tytułowej o płaskim dachu... może tam też coś ciekawego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 24.09.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne My też mamy dach skośny ale akurat garaż z płaskim dachem przyklejony do bryły budynku. Dlatego pytam i pytam Witam, dachy płaskie wykonuje się m.in w tzw. technologi dachu odwróconego oto link do paru słów na ten temat w Muratorze: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/dach-odwrocony,6331_966.htm. Z kolei szczegółowe informacje o konstrukcji dachu płaskiego są tutaj: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/plaski-na-topie,6329_21096.htm. Pewnie chodziło ci o doświadczenia forumowiczów ale ja także takich nie posiadam...ale się tak dobijasz... pozdrawiam dzięki za dobre chęci tak o doświadczenia i sprawdzone ekipy a dobijam się dobijam - bo temat istotny w ostatnim muratorze był też obszerny artykuł na temat izolacji tarasu nad pomieszczeniami - dach płaski chyba niewiele będzie się różnił.... w aktualnym numerze "Ładnego domu" widziałam temat na stronie tytułowej o płaskim dachu... może tam też coś ciekawego będzie. Czytałem. Niestety porażka - kilka banałów - nic specjalnego Ale pracuję nad tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 24.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich Czy ktos stawial ogrodzenie (morek) z pelnej cegly rozbiorkowej?Szukam ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich Czy ktos stawial ogrodzenie (morek) z pelnej cegly rozbiorkowej? Szukam ekipy. hmmm. u nas na ulicy jeden domek ma takie ogrodzenie... efekt - moim całkiem prywatnym zdaniem - jest mocno.... nieszczególny finansowo pewnie wychodzi tanio, ale czy warto aż tak oszczędzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.09.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Szydas, z moze kojarzysz temat związany z bezpiecznym instalowaniem barierki balkonowej na balkonie będącym jednocześnie sufitem wykuszu? Nasłuchałem się opowieści nt. źle zaizolowanych, nieszczelnych, uszkodzonych itp. tarasów nad wykuszami i teraz - kiedy mam się zdecydować na wykonanie i montaż barierek - mam lekkiego stracha czy wszystko pójdzie jak należy. Wiem, ze mozna barierki zamocować od czoła balkonu czy wykusza ale u mnie wykusz jest bardzo mocno docieplony (15 cm styro + posadzka) i "łapy" mocujace barierkę musiałyby być długie co - moim zdaniem - zepsułoby cały efekt ładnej barierki. zupełnie nie kojarzę ale jakbym miał coś takiego do zrobienia to na etapie wylewania stropu powtykałbym w beton zwykłe butelki pet, np. 1 l po coli. po położeniu wszystkich izolacji, szlicht, podkładów i płytek obcinasz wystające części butelek i w takim "dołku" betonujesz słupki barierek. trzeba tylko zawczasu wymyśleć jak będzie wyglądała barierka, żeby odstępy były dobre. alternatywą jest mocowanie tylko do wierzchniej warstwy podkładu, żeby nie naruszyć izolacji pod spodem - zwykłymi śrubami z kołkiem rozporowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 24.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich Czy ktos stawial ogrodzenie (morek) z pelnej cegly rozbiorkowej? Szukam ekipy. hmmm. u nas na ulicy jeden domek ma takie ogrodzenie... efekt - moim całkiem prywatnym zdaniem - jest mocno.... nieszczególny finansowo pewnie wychodzi tanio, ale czy warto aż tak oszczędzać? W Skarbimierzycach stoja odnowione stajnie i parking jest ogrodzony tez cegla rozbiorkowa oczyszczona i to nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.09.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Szydas, z moze kojarzysz temat związany z bezpiecznym instalowaniem barierki balkonowej na balkonie będącym jednocześnie sufitem wykuszu? Nasłuchałem się opowieści nt. źle zaizolowanych, nieszczelnych, uszkodzonych itp. tarasów nad wykuszami i teraz - kiedy mam się zdecydować na wykonanie i montaż barierek - mam lekkiego stracha czy wszystko pójdzie jak należy. Wiem, ze mozna barierki zamocować od czoła balkonu czy wykusza ale u mnie wykusz jest bardzo mocno docieplony (15 cm styro + posadzka) i "łapy" mocujace barierkę musiałyby być długie co - moim zdaniem - zepsułoby cały efekt ładnej barierki. zupełnie nie kojarzę ale jakbym miał coś takiego do zrobienia to na etapie wylewania stropu powtykałbym w beton zwykłe butelki pet, np. 1 l po coli. po położeniu wszystkich izolacji, szlicht, podkładów i płytek obcinasz wystające części butelek i w takim "dołku" betonujesz słupki barierek. trzeba tylko zawczasu wymyśleć jak będzie wyglądała barierka, żeby odstępy były dobre. alternatywą jest mocowanie tylko do wierzchniej warstwy podkładu, żeby nie naruszyć izolacji pod spodem - zwykłymi śrubami z kołkiem rozporowym Dzięki, przegadam 2 wersję z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 25.09.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 25.09.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je. proszę bardzo, oto moi "wybrańcy" do castingu: MS- 3 oddziały (Spiska, Ku Słońcu i Gdańska) Jezierski Oknoplast Kraków pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 25.09.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je. proszę bardzo, oto moi "wybrańcy" do castingu: MS- 3 oddziały (Spiska, Ku Słońcu i Gdańska) Jezierski Oknoplast Kraków pozdrawiam A. Polecam jeszcze Okna Rado na Ku słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 25.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Szukam sklepu gdzie mozna kupić ładny gres imitujący parkiet, czy ktoś może mi polecić jakieś adresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.09.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 NIKT NIE IZOLOWAŁ PŁASKIEGO DACHU??? Wszyscy tylko prąd pożyczają nie jest to takie popularne rozwiązanie... większość ma jednak warunki zabudowy na dachy skośne No wlasnie. Ale proponuje udanie sie do firmy isolacje (na swierczewskiej) albo telefon do nich. Oni mocno w tym temacie siedza i chyba doradza co i jak Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts