Ofcbur 29.09.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 my też z hurtostalu braliśmy stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 29.09.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ale mówisz o tych na początku ulicy co mają też paramety z takiej samej cegły?? Bo jeszcze tacy na rogu z domem z łeską mają palety z cegłą ale nie wiem czy oni już robili płot czy nie?? I ktoś u nas ma ścianę wewnątrz w domu taką cegłą rozbiórkową - fajnie wygląda. Ale to trzeba mieć dom stylowy żeby ogrodzenie z takiej cegły pasowało. eee.. chyba tak - nie zwróciłem uwagi na parapety Mają ogrodzenie z tej cegły, parapety i chyba z dwa rzędy u dołu budynku. Niefajnie to wygląda Ci z wolym oczkiem nie mają jeszcze ogrodzenia z cegły, chyba jest tylko siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.09.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam, ja dziś z innej beczki: Czy znacie sprawdzony warsztat samochodowy, który specjalizowałby się w oplach? z czystym sumieniem mogę polciec warsztat na ku słoncu ( parenascie metrow od koncowego tramwaju linii8 - jedziesz w strone miasta maja reklamę widoczna tel 091 483 44 03 od 8-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 29.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Gdzie mozna najtaniej kupic systemy kominowe IBF lub Zapel ? Z tego co widzialem Zapel ogolnie tanszy a w sumie bez roznic. IBF udalo mi sei znalezc raptem 15 % ponizej ceny katalogowej Fantom IBF-a mają w Ektra Dachu. Zamawialiśmy u nich komin systemowy do kominka. Zapel-a mają w Wod-Kanie w Dobrej. Różnica ok 350 zł na korzyść IBF. Powaznie IBF wychodzi taniej ? Fantom Poważnie Komin do kominka, wys. 8,33m fi 200 bez wentylacji; IBF 2160zł, Zapel ... i tu nie pamiętam gdyż wyrzuciałam kartkę ale było coś ok. 2400zł lub 2600zł, Schidel ok. 3500zł Kupilismy IBF z wentylacją fi 200 za 2660 zł brutto z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Teska, piotriwa - dzięki! Do Strachocimia trochę mi daleko - ale dobrze wiedzieć . To ten warsztat w głębi, vis a vis betoniarni, co ma powywieszane na płocie kawałki karoserii? Wygląda trochę, jakby ktoś suszył pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 30.09.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 PYTANKO:czy ktoś z Was sam lub grupowo (więcej działek) zbroił działki? jeśli tak to czy możecie napisać ile Was to kosztowało - konkretnie interesuje mnie wszystko - gaz, prąd, kanaliza... ps. podczytuje Was regularnie, ale jestesmy wciąż na etapie zakupu działki i zbrojenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 PYTANKO: czy ktoś z Was sam lub grupowo (więcej działek) zbroił działki? jeśli tak to czy możecie napisać ile Was to kosztowało - konkretnie interesuje mnie wszystko - gaz, prąd, kanaliza... ps. podczytuje Was regularnie, ale jestesmy wciąż na etapie zakupu działki i zbrojenia... Zbroiliśmy 13 działek-projekt na gaz,wodę,kanalizę. Wykonawstwo - tylko wod-kan. Gazownia uzbraja sama-odciągną nam koszt projektu od opłaty przyłączeniowej, opłata mniej więcej się znosi (wynosi ok.1000 Pln). Obecnie już nie pozwalają wykonywac projektu. Koszt całości to: projekt 3 sieci z przyłączami ok 15 tys., a wykonanie sieci wod-kan z przyłączami ok 200 tys. Siec to odcinek ok 400 metrów. Elektrownia wszystko zrobiła sama, koszt dla 1 działki to ok 1800 pln za 12kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.09.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Gdzie mozna najtaniej kupic systemy kominowe IBF lub Zapel ? Z tego co widzialem Zapel ogolnie tanszy a w sumie bez roznic. IBF udalo mi sei znalezc raptem 15 % ponizej ceny katalogowej Fantom IBF-a mają w Ektra Dachu. Zamawialiśmy u nich komin systemowy do kominka. Zapel-a mają w Wod-Kanie w Dobrej. Różnica ok 350 zł na korzyść IBF. Powaznie IBF wychodzi taniej ? Fantom Poważnie Komin do kominka, wys. 8,33m fi 200 bez wentylacji; IBF 2160zł, Zapel ... i tu nie pamiętam gdyż wyrzuciałam kartkę ale było coś ok. 2400zł lub 2600zł, Schidel ok. 3500zł Kupilismy IBF z wentylacją fi 200 za 2660 zł brutto z transportem. Ja ten pierwszy moge miec jakies 150 zl taniej, zapela cen wlasnie dla siebie jeszcze nie znam. A ten ostatni mam za jakies niecale 2400. Ale jak wchodze na strone zapela to cena katalogowa za taki komin to jakies 2150 zl. No to mysle, ze mozna by go smailo kupic za jakies 2 tys. Wiec najtaniej ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 30.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Q-BIS - dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 30.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Teska, piotriwa - dzięki! Do Strachocimia trochę mi daleko - ale dobrze wiedzieć . To ten warsztat w głębi, vis a vis betoniarni, co ma powywieszane na płocie kawałki karoserii? Wygląda trochę, jakby ktoś suszył pranie Nie, ale troszkę głebiej trzeba wiejechać i w prawo. Jest service BOSCH..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam wszystkich! Pytanie: czy ktoś kupował (same lub razem z usługą montażu) panele w firmie Classpanel na Świerczewskiej 5 (teren GS-u)?Jak wrazenia? udało Wam sie uzyskać rabat (jaki), jak obsługa posprzedazowa, czy montażyści solidni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 30.09.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Zbroiliśmy 13 działek-projekt na gaz,wodę,kanalizę. Wykonawstwo - tylko wod-kan. Gazownia uzbraja sama-odciągną nam koszt projektu od opłaty przyłączeniowej, opłata mniej więcej się znosi (wynosi ok.1000 Pln). Obecnie już nie pozwalają wykonywac projektu. Koszt całości to: projekt 3 sieci z przyłączami ok 15 tys., a wykonanie sieci wod-kan z przyłączami ok 200 tys. Siec to odcinek ok 400 metrów. Elektrownia wszystko zrobiła sama, koszt dla 1 działki to ok 1800 pln za 12kW. a powiedz mi jeszcze kiedy wykonywaliscie tę sieć wod-kan. - chodzi mi o to jak dawno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.10.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zbroiliśmy 13 działek-projekt na gaz,wodę,kanalizę. Wykonawstwo - tylko wod-kan. Gazownia uzbraja sama-odciągną nam koszt projektu od opłaty przyłączeniowej, opłata mniej więcej się znosi (wynosi ok.1000 Pln). Obecnie już nie pozwalają wykonywac projektu. Koszt całości to: projekt 3 sieci z przyłączami ok 15 tys., a wykonanie sieci wod-kan z przyłączami ok 200 tys. Siec to odcinek ok 400 metrów. Elektrownia wszystko zrobiła sama, koszt dla 1 działki to ok 1800 pln za 12kW. a powiedz mi jeszcze kiedy wykonywaliscie tę sieć wod-kan. - chodzi mi o to jak dawno?? Jesień 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.10.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Zbroiliśmy 13 działek-projekt na gaz,wodę,kanalizę. Wykonawstwo - tylko wod-kan. Gazownia uzbraja sama-odciągną nam koszt projektu od opłaty przyłączeniowej, opłata mniej więcej się znosi (wynosi ok.1000 Pln). Obecnie już nie pozwalają wykonywac projektu. Koszt całości to: projekt 3 sieci z przyłączami ok 15 tys., a wykonanie sieci wod-kan z przyłączami ok 200 tys. Siec to odcinek ok 400 metrów. Elektrownia wszystko zrobiła sama, koszt dla 1 działki to ok 1800 pln za 12kW. a powiedz mi jeszcze kiedy wykonywaliscie tę sieć wod-kan. - chodzi mi o to jak dawno?? Jesień 2007 Witam My też właśnie jesteśmy na etapie projektu głównej sieci wodociągowej bez przyłączy. ilość działek 23 rejon Dołuje. I tu mam pytanie jestem dogadany z projektantem na 8500zł brutto czy jest to dobra cena czy szukać dalej. Zaznaczę, że jest to gościu polecany przez wodociągi i projektuje tylko główną nitkę wodociągu przyłącza każdy z nas będzie robił sam. Jaki jest koszt robocizny + materiał za wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.10.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je. Okna firmy Urzędowski Witam wszystkich. Rzadko piszę ale podczytuję was stale.My dopiero na etapie fundamentów. Też interesują nas okna Urzędowski.Czy jesteście z nich zadowoleni i jak wyglądają cenowo w porównaniu do okien plastikowych w okleinie. Pozdrawiam Mogę spokojnie polecić; u nas tkwią już 4 rok i nic się nie dzieje; w czasie, kiedy je kupowaliśmy wyszły cenowo tak samo, jak plastikowe pięciokomorówki okleinowane profil Salamander (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 01.10.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam Mam pytanie gdzie kupowaliście okna do waszych domów. Chcę wysłać zapytanie o cenę do kilku firma aby porównać je. Okna firmy Urzędowski Witam wszystkich. Rzadko piszę ale podczytuję was stale.My dopiero na etapie fundamentów. Też interesują nas okna Urzędowski.Czy jesteście z nich zadowoleni i jak wyglądają cenowo w porównaniu do okien plastikowych w okleinie. Pozdrawiam Mogę spokojnie polecić; u nas tkwią już 4 rok i nic się nie dzieje; w czasie, kiedy je kupowaliśmy wyszły cenowo tak samo, jak plastikowe pięciokomorówki okleinowane profil Salamander (czy jakoś tak). delf dzięki za odpowiedż.A może orientujesz się w jakim punkcie warto zamawiać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam My też właśnie jesteśmy na etapie projektu głównej sieci wodociągowej bez przyłączy. ilość działek 23 rejon Dołuje. I tu mam pytanie jestem dogadany z projektantem na 8500zł brutto czy jest to dobra cena czy szukać dalej. Zaznaczę, że jest to gościu polecany przez wodociągi i projektuje tylko główną nitkę wodociągu przyłącza każdy z nas będzie robił sam. Jaki jest koszt robocizny + materiał za wodociąg. Niestety nie pomogę w kwestii cen-nie śledzę ich i nie wiem czy to dużo czy nie My zrobiliśmy konkurs ofert i wybraliśmy najtańszą w tamtym czasie (oczywiście braliśmy pod uwagę również rzetelność wykonawców). Jak wynika z wcześniejszego postu koszty wykonania i materiałów z przyłączami sieci wodociągowej i kanalizacyjnej to około 16tys. od działki. Nie wiem jaki jest udział kosztów samej sieci wod. Natomiast przyłącza to ok 50% ogólnych kosztów-przypominam że u nas był ok.400m odcinek sieci do wybudowania i tylko wpięcie się do sieci głównej-bez kosztów dodatkowych typu przepompownia, szafa elektryczna itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam My też właśnie jesteśmy na etapie projektu głównej sieci wodociągowej bez przyłączy. ilość działek 23 rejon Dołuje. I tu mam pytanie jestem dogadany z projektantem na 8500zł brutto czy jest to dobra cena czy szukać dalej. Zaznaczę, że jest to gościu polecany przez wodociągi i projektuje tylko główną nitkę wodociągu przyłącza każdy z nas będzie robił sam. Jaki jest koszt robocizny + materiał za wodociąg. Niestety nie pomogę w kwestii cen-nie śledzę ich i nie wiem czy to dużo czy nie My zrobiliśmy konkurs ofert i wybraliśmy najtańszą w tamtym czasie (oczywiście braliśmy pod uwagę również rzetelność wykonawców). Jak wynika z wcześniejszego postu koszty wykonania i materiałów z przyłączami sieci wodociągowej i kanalizacyjnej to około 16tys. od działki. Nie wiem jaki jest udział kosztów samej sieci wod. Natomiast przyłącza to ok 50% ogólnych kosztów-przypominam że u nas był ok.400m odcinek sieci do wybudowania i tylko wpięcie się do sieci głównej-bez kosztów dodatkowych typu przepompownia, szafa elektryczna itp. Pozdrawiam Witam A możesz wysłać mi na priva namiary na waszego projektanta i wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam A możesz wysłać mi na priva namiary na waszego projektanta i wykonawcę? Jasne. Poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 01.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam A możesz wysłać mi na priva namiary na waszego projektanta i wykonawcę? Jasne. Poszło na prv. ja też poproszę z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts