Teska 30.01.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam, otrzymałam dziś warunki zabudowy i w związku z tym mam kilka pytań. Czy powierzchnia zabudowy 10% (działka ma 3850m) nie będzie przymało i jak to jest u Was procentowo. Zastanawiam się również, czy powierzchnia biologicznie czynna 50% to nie za dużo? Jak to u Was wygląda? Prosiłabym również o odpowiedź, ile metrów u Was ustalono obowiązującą linie zabudowy od drogi gminnej (u mnie jest to 15m) i trochę jestem tym faktem zmartwiona, gdyz inaczej to sobie wyobrażałam. Pozdrawiam i licze na odpowiedzi. U mnie w Dobrej jest powierzchnia zabudowy 30%, minimalna powierzchnia nieutrwardzona zielona 50%, nieprzekraczalna linia zabudowy w odl. 5 m od drogi. Dołuje są zdecydowanie mniej przyjazne, ale przy tak dużej działce nie masz się o co martwić ja mam linie zabudowy 5 m, i aż zerknęłam.....nie mam powierzchni zabudowy no ale warunki i pozwolenie na budowę dane były na działkę rolną z produkcją rolną teraz wogołe nie byłoby mozliwe na działce 753m2 postawić dom parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.01.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Nie to żebym sie chwalił ale właśnie podpisaliśmy akt notarialny zakupu działeczki w Dołujach. Pozdrowionka gratulacje. Stare Dołuje czy Kościńskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 30.01.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Nie to żebym sie chwalił ale właśnie podpisaliśmy akt notarialny zakupu działeczki w Dołujach. Pozdrowionka gratulacje. Stare Dołuje czy Kościńskie? dziękuję Słoneczny Sad vis-a-vis ZANa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 30.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 gratuluje przyszłym inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 31.01.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Nie to żebym sie chwalił ale właśnie podpisaliśmy akt notarialny zakupu działeczki w Dołujach. Pozdrowionka Milego swietowania GRATULACJE Najprzyjemniejsze jednak przed Wami. gratuluje przyszłym inwestorom Dziękuję za gratulacje Projekt wybrany - pora zderzyć sie z formalnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adifx 31.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Czy ma ktos doswiadczenia ze szczecinskimi kominkarzami? Chodzi mi konkretnie o produkty firmy Jotul, ale chetnie poczytam wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 01.02.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dostalem kolejna wycene pc:Nibe fighter 1140 8 kWsondy pionowe ok 200mpodłogówka (175 m2)calosc 80 kchyba brzmi nizle...co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.02.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Ja od 5 lat palę ( teraz mniej z lenistwa) Jotulem 1.8 panoramą, jak narazie jest oki. nie polecam zdecydowanie pana zbyszka ( on jest ,ptzynajmniej kiedyś był dilusiem- kupić u niego i wiać)miał firme na pograniczu Szczecina i Mierzyna, wczesniej na gumieńcach. polecam Buczka, ale on drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 01.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dostalem kolejna wycene pc: Nibe fighter 1140 8 kW sondy pionowe ok 200m podłogówka (175 m2) Hmmm.... co kladziesz na podlogi w pokojach, ze calosc bedzie podlogowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 01.02.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kolejna edycja listy wydana Sprawdzcie swoje skrzynki ps. jakby co to piszcie reklamacje na znany Wam adres matam,dziękuję za listę a czy ja moge dostać taką liste? Matam czy my też możemy otrzymac tę listę pozdrawiam noag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 02.02.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam Wszystkich, mam pytanie do mieszkających lub będących w najbliższym czasie mieszkańcami Dobrej i okolic , posiadających dzieci w wieku szkolnym. Czy wysyłacie/wyślecie swoje pociechy do szkoły w Dobrej? Jeżeli nie- to dlaczego i gdzie w takim razie? bardzo proszę o opinie... stoję przed dylematem A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 02.02.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 WitamPewne etapy budowy zbliżają się powoli do końca. Wiem, że to nie czas na ocieplanie ale może akurat ktoś potrzebuje wełnę mineralną Rockwool - została nam wełna Fasrock na ocieplenie ścian gr. 15 cm i 18 cmSzczegóły i fotki na priva Z pozostałości również rura do drenażu w otulinie ok 10 m - może ktoś potrzebuje - niedługo czas na fundamenty i drenaże w większej ilości - wiosna już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 02.02.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 witam potrzebuje pilnie kontaktu z p.Petros Metlerski projektant wod-kan. Pilnie !!! Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam Wszystkich, mam pytanie do mieszkających lub będących w najbliższym czasie mieszkańcami Dobrej i okolic , posiadających dzieci w wieku szkolnym. Czy wysyłacie/wyślecie swoje pociechy do szkoły w Dobrej? Jeżeli nie- to dlaczego i gdzie w takim razie? bardzo proszę o opinie... stoję przed dylematem A. wprawdzie jesteśmy dopiero na etapie przedszkola, ale w planach mamy szkołę w dobrej... i jeżeli przez ten krótki czas nic się nie zmieni to nie będziemy szukać innej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 02.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Hmmm.... co kladziesz na podlogi w pokojach, ze calosc bedzie podlogowka? prawie wszedzie kafle, gdzie niegdzie panele do ogrz.podłogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 02.02.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 prawie wszedzie kafle, gdzie niegdzie panele do ogrz.podłogowego Ja wlasnie z powodu, ze chce podlogi drewniane ograniczylem podlogowke do przedpokojow, lazienek i kuchni. Czyli jak piszesz do powierzchni latwo przewodzacych cieplo. Tez na poczatku chcialem calosc miec podlogowki... Zanim jednak zdecydujesz sie na Biawar, to zorientuj sie jak jest z jakosca u nich. Pamietam, ze Szwedzi przenosili do naszych zakladow takie produkcje, ktore u nich albo byly juz przestarzale, albo nie rentowne, ale liczyli ze zejda u nas (do Amici, Wrozametu, Biawaru...). Niestety nasze zaklady nie potrafily dorownac jakoscia..., Np., wieksze masz prawdopodobienstwo, ze podobna pompa made in skandynawia bedzie wykonana z porzadnych niekorodujacych materialow, a nasz z tanich chinskich zamiennkow... ale to w tych globalnych czasach to juz tylko prawdopodobienstwo Nie chce mowic, ze to zle urzadzenie, ale ja bym sie popytal kogos kto ma z tym jakies doswiadczenie jako zwykly uzytkownik Biawar slynal z dobrych podgrzewaczy (mowiono kiedys na to boiler)... wiec pewnie i to jest niezle urzadzenie... Ja zrezygnowalem wkoncu z pompy..... za drogo jednak dla mnie ( No i te podlogi chce miec w drewnie, wiec ogrzewanie niskotemperaturowe odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.02.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam Wszystkich Czy możecie napisać ile płaciliście za kierownika budowy i inspektora. Pisałem ostatnio o kosztach robocizny za stan surowy otwarty, teraz jestem po rozmowach z 4 ekipami i ceny kształtują się od 90tys, 80tys, 67tys (do negocjacji), 54tys (do negocjacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 03.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Czy możecie polecić jakiś naprawdę dobry środek do czyszczenia szyby kominkowej? Sprawdziłam już dwa i jeden jest gorszy od drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 03.02.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam Wszystkich Czy możecie napisać ile płaciliście za kierownika budowy i inspektora. Pisałem ostatnio o kosztach robocizny za stan surowy otwarty, teraz jestem po rozmowach z 4 ekipami i ceny kształtują się od 90tys, 80tys, 67tys (do negocjacji), 54tys (do negocjacji). Albo kierownika albo inspektora. Po co 2 "grzyby w barszczu" Cena zależna od zakresu i poziomu usługi. Można się umówić za całość lub za wizyty. Zdecydowanie polecam to pierwsze - nigdy nie wiadomo co się będzie działo. My umówiliśmy się na 4000 ale byliśmy już po stanie "0". Spokojnie mogę powiedzieć, że nasz kierownik jest wart tych pieniędzy - dokładny, kiedy trzeba stanowczy, bardzo często na budowie i to zarówno z własnej inicjatywy jak i po telefonie wykonawcy czy inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 03.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Spokojnie mogę powiedzieć, że nasz kierownik jest wart tych pieniędzy - dokładny, kiedy trzeba stanowczy, bardzo często na budowie i to zarówno z własnej inicjatywy jak i po telefonie wykonawcy czy inwestora. nasz kierownik również choć płacimy mu za całość od początku aż do odbioru domu 5 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts