RadekO 03.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A może ktoś wie od której otwarty jest Teleport 2000 na Chopina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 03.03.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Poszukuję*ekipy od zabudowy poddasza i ścianek gipsowo-kartonowych, bo dostałam wycenę bardzo, ale to bardzo wysoką. Ktoś*zna kogoś*godnego polecenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 03.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 [ jarek73: No i się zaczeło! ziemia wierzchnia zebrana, prąd podłaczony, ekipa się wprowadziła - przywiozła barak. jutro gedeta wyznacza budynek i kopią pod fundamenty. czas start! ] A jednak ktoś tutaj "używa" geodety Jarek73 - dwa pytanka, jeśli mogę; jak długo trzeba czekać na podłączenie prądu bud., i ile kosztuje Cię obsługa geodezyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 03.03.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witajciepo prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę?zanotowałam już odwierty i geologawiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunkico jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 03.03.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witajcie po prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę? zanotowałam już odwierty i geodetę wiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunki co jeszcze? Hej. Najpierw działka. A to znaczy, że trzeba się określić. Mianowicie: 1. OKOLICA - góry, morze, las, pustynia, blokowiska itd. - dojazd (np. do pracy), zakupy, szkoła, przychodnia itd. - cena 2. MEDIA -kanaliza, woda, prąd, gaz, internet i warunki zabudowy Geodeta i odwierty, to kolejny, 1549 etap........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 04.03.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A może na początek zobacz kształt działli i jej połżenia względem stron świata. To bardzo ważne jeżeli masz już jakiś upatrzony projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 04.03.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to że działka musi mi się podobać oraz być w okolicy którą będę zainteresowana to jasne bardziej pytam o rzeczy takie jak wspomniane wyżej odwierty, o których nie wiedziałam, a mogłabym się obudzić z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 [ jarek73: No i się zaczeło! ziemia wierzchnia zebrana, prąd podłaczony, ekipa się wprowadziła - przywiozła barak. jutro gedeta wyznacza budynek i kopią pod fundamenty. czas start! ] A jednak ktoś tutaj "używa" geodety Jarek73 - dwa pytanka, jeśli mogę; jak długo trzeba czekać na podłączenie prądu bud., i ile kosztuje Cię obsługa geodezyjna Geodety to każdy musi "użyć" aby wyznaczyć miejsce domu na działce... A geologa to już jak wynika z dyskusji niekoniecznie... Też mi się mylili na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 04.03.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 to że działka musi mi się podobać oraz być w okolicy którą będę zainteresowana to jasne bardziej pytam o rzeczy takie jak wspomniane wyżej odwierty, o których nie wiedziałam, a mogłabym się obudzić z ręką w nocniku. KW działki warto zobaczyć. Poznać kondycję sprzedawcy. Warto zobaczyć sąsiadów jak są - naprawdę warto. Warto pojechać zimą na działkę lub po deszczu i zobaczyć czy się dojedzie Warto zrobić trasę działka-praca-działka w godzinach do pracy i z pracy a nie w niedzielę o 9'tej (jak ktoś ma stałą pracę a firma stałe lokum). Ja bym zaczął od stron świata, bo wszystko się zmienia, ale strony świata jakoś tak nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.03.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witajcie po prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę? zanotowałam już odwierty i geologa wiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunki co jeszcze? Zorientuj się czy nie będzie takiego np. sąsiedztwa: http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 04.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam Mam do was pytanie czy ktoś może ostatnio utwardzał drogę dojazdową. Ja muszę utwardzić około 80m drogi i nie wiem za bardzo jak to zrobić aby było dobrze i tanio . Znajomy powiedział mi, że może zrobić mi tą drogę ale koszt wyniesie 10tys. ale będę maił super drogę (wcale takiej nie potrzebuje) tak więc szukam coś tańszego. Nie wiecie gdzie najlepiej jest załatwić gruz i tym wysypać i ewentualnie na to dać tłuczeń, może ktoś ostatnio przerabiał temat i może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 04.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 KW działki warto zobaczyć. Jak najbardziej. Inaczej nic nie gwarantuje że można ją kupić... Ja bym zaczął od stron świata, bo wszystko się zmienia, ale strony świata jakoś tak nie za bardzo. Haha. Dobre! Ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 04.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 [ jarek73: No i się zaczeło! ziemia wierzchnia zebrana, prąd podłaczony, ekipa się wprowadziła - przywiozła barak. jutro gedeta wyznacza budynek i kopią pod fundamenty. czas start! ] A jednak ktoś tutaj "używa" geodety Jarek73 - dwa pytanka, jeśli mogę; jak długo trzeba czekać na podłączenie prądu bud., i ile kosztuje Cię obsługa geodezyjna Geodety to każdy musi "użyć" aby wyznaczyć miejsce domu na działce... A geologa to już jak wynika z dyskusji niekoniecznie... Też mi się mylili na początku... Nie mylą mi się . Po prostu moje dawne pytanie o geodetę pozostało bez echa i stąd ten joke z "nieużywaniem". A "nieużywania" geologa nie popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 04.03.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witajcie po prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę? zanotowałam już odwierty i geologa wiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunki co jeszcze? Zorientuj się czy nie będzie takiego np. sąsiedztwa: http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/ 5-6 km to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.03.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witajcie po prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę? zanotowałam już odwierty i geologa wiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunki co jeszcze? Zorientuj się czy nie będzie takiego np. sąsiedztwa: http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/ 5-6 km to dużo czy mało? godzina spaceru? wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 04.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No i się zaczeło! ziemia wierzchnia zebrana, prąd podłaczony, ekipa się wprowadziła - przywiozła barak. jutro gedeta wyznacza budynek i kopią pod fundamenty. czas start! cześć a gdzie w Dobrej się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 04.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zacząłem się budować przy Nagietkowej- nowa uliczka od granicznej w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 04.03.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Hej! Zbieram namiary na wykonawcow stanow surowych. Niebawem papiery ida do UM, wiec start budowy zakladam na pozna wiosne/wczesne lato. Prosze o sprawdzonych wykonawcow na priva w miare mozliwosci z krotkim opisem czego sie po nich spodziewac i zakresu ich dzialan, plus czy sa samodzielni, lub czy daja podwykonawcow. Pozdrawiam, Szymek Cześć Szymekkk. Ja to nie chce Cię zniechęcać ale tak dla przypomnienia w jakim kraju żyjemy...wniosek o PNB zlożylem w lipcu - pozwolenie dostałem w maju. A sprawe zatrzymal stary rów melioracyjny, ktorego dawno nie ma bo ktos zasypal. Obiło sie o wydział ochrony środowiska, ZUK i inne, acha i musialem zalozyc ksiegi wieczyste dla okolicznych rowów (bo ich wlasciciel - miasto ich nie zalozylo, a jako ,ze musi byc wpisana służebność na korzyść inwestora to KW muszą być). Ale gratuluję pozytywnego myślenia...witamy w kraju gdzie rzadza urzednicy (a na prwobrzezu to masakra) Trzymam kciuki za Twoje PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 04.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witajcie po prawie dwóch latach czytania, i w między czasie urządzania nowego m padła decyzja i zaczęliśmy rozglądać się za działką. Podpowiedzcie proszę na co na tym etapie powinnam zwrócić uwagę? zanotowałam już odwierty i geologa wiadoma sprawa to plan zagospodarowania lub warunki co jeszcze? Zorientuj się czy nie będzie takiego np. sąsiedztwa: http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/ 5-6 km to dużo czy mało? godzina spaceru? wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.03.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 ...witamy w kraju gdzie rzadza urzednicy (a na prwobrzezu to masakra) ... Witaj Widzę, że będziemy sąsiadami Powiedz mi, co planujesz zrobić ze ściekami? Próbowałeś dostać pozwolenie na eko oczyszczalnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts