azalka 27.04.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 adaptacja projektu + kilka zmian w projekcie (m.in. zadaszenie tarasu) + pnb 5800 netto Czyli brutto 7000. A do tego koszt projektu, tak? Czyli razem 8,5-9 tysiecy? A sie nazywa niby "projekt gotowy"... To jest nabijanie ludzi w butelke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 27.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Taka niestety jest smutna prawda o adaptacjach Jesli chesz miec solidnego architekta, ktory potraktuje Cie powaznie i wykona adaptacje zgodnie z umową i terminem to musisz liczyc sie z wydatkiem ok 6-8 k. (i to gotowiec). Jesli chesz miec indywidulany projekt licz sie z wydatkiem ok. 10 k. Wychodzi podobnie. Ja tez probowalem oszczedzic i w rezultacie trafilem na poleconego kolege za 4 k i opoznienie PnB wynioslo ponad 6 miesiecy bo kolega nie posiadal podstawowej wiedzy o uzyskiwaniu PnB. Powtorna adaptacja kosztowala 5,5 ale Pani wykonala ja w umowionym terminie 1 miesiaca (jest to mozliwe!) i zlozyla w UM. A naczytalem sie na forum historii o adaptacjach gotowych projektow za 1,2 k (tak byko jeszcze 2-3 lata temu). To chyba juz tylko legendy. Tak czy owak sam robilem projekt intalacji gazowej do PnB w mieszkaniu i placilem 400 zl a do domu (adaptacja) 2x tyle a przeciez tutaj projektant zaczynal od zera a nie dostawal do reki gotowa dokumentacje i jego rola oganiczala sie do przybicia swojej pieczatki...pewnie wlasciciele pieczatek maja na ten temat inne zdanie. Zycze wytrwalosci w walce i spory worek hajcu bo inaczej sie nie przebrnie przez nasza polska urzednicza rzeczywistosc. Pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 28.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 adaptacja projektu + kilka zmian w projekcie (m.in. zadaszenie tarasu) + pnb 5800 netto Czyli brutto 7000. A do tego koszt projektu, tak? Czyli razem 8,5-9 tysiecy? A sie nazywa niby "projekt gotowy"... To jest nabijanie ludzi w butelke! Trzy lata temu płaciłem ok 6,5 tys (brutto) architektowi. Znalazłem gotowca, on go zakupił, adaptował i załatwił wszystkie potrzebne dokumenty z PNB włącznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Odnośnie okien. Kupował ktoś z was Urzędowskiego? Tak My Asia i Robert wysłałam zapytanie na priv. Doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.04.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam wszystkif furimowiczów. Mam prośbę czy moze ktoś wysłać mi namiary na dobrego architekta od adaptacji pojektów na priva. Będę wdzięczna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam pytanie: Czy ktoś kupował moze ostatnio Poroton lub Porotherm - jeżeli tak to gdzie i w jakiej cenie? Jaki rozmiar ?? Za 24 porotonu w Isolacje ostatnio byl chyba cos kolo 2,15 netto Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mam pytanie: Czy ktoś kupował moze ostatnio Poroton lub Porotherm - jeżeli tak to gdzie i w jakiej cenie? Jaki rozmiar ?? Za 24 porotonu w Isolacje ostatnio byl chyba cos kolo 5,15 netto Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 28.04.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam ja kupowałem poroton 24 po 4,59 zł brutto w hmb pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.04.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 WITAM JA KUPOWAŁEM POROTON 24 PO 4,59 ZŁ BRUTTO W HMB POZDR A musiałeś się targować czy to jest cena na dzień dobry, ile sztuk Porotonu brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.04.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Odnośnie okien. Kupował ktoś z was Urzędowskiego? Tak My Asia i Robert wysłałam zapytanie na priv. Doszło? nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 28.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 adaptacja projektu + kilka zmian w projekcie (m.in. zadaszenie tarasu) + pnb 5800 netto Czyli brutto 7000. A do tego koszt projektu, tak? Czyli razem 8,5-9 tysiecy? A sie nazywa niby "projekt gotowy"... To jest nabijanie ludzi w butelke! Tyle własnie wyniosło nas robienie projektu indywidulanego.. Jest szyty na miarę i spełnieniem marzeń... Ale szycie na miarę zajęło ponad dwa lata, użeranie się z architektem, z urzędnikami, i teraz nie jesteśmy pewni czy dobrze zrobliśmy, ...czy jednak nie za wygórowane te marzenia, bo ciężko się pochamować a papier wszytsko przyjmie... no ale projekt piękny... a pozwolenie jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.04.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 adaptacja projektu + kilka zmian w projekcie (m.in. zadaszenie tarasu) + pnb 5800 netto Czyli brutto 7000. A do tego koszt projektu, tak? Czyli razem 8,5-9 tysiecy? A sie nazywa niby "projekt gotowy"... To jest nabijanie ludzi w butelke! Trzy lata temu płaciłem ok 6,5 tys (brutto) architektowi. Znalazłem gotowca, on go zakupił, adaptował i załatwił wszystkie potrzebne dokumenty z PNB włącznie! piotiwa Mój projekt adoptuje architekt dokładnie ten sam co i Tobie - tylko tyle że 3 lata później - niestety. Miałem wyceny od 3 arch. wszyscy poleceni przez formuwiczów, wyceny wynosiły odpowiednio 5000, 4900 i 5800 (wszystko netto). Wybrałem oferte teoretycznie najdroższą ale mam wrażenie że najsolidniejszą - czas pokaże. Bardzo istontym czynnikiem były również opinie forumowiczów, albo w zasadzie najważniejszym. Co do projektów gotowych to o wiele dłuższy czas oczekiwania, a najniższa cena jaką mi zaproponowano to 12000 netto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.04.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mnie wyjdzie niewiele wiecej (od tych 9tys), z PnB wlacznie.Ja piorkuje normalnie... Mysle, ze adaptacje za tysiaka to na pewno nie w rejonie... nie Szczecin....I pewnie sa to adaptacje typu "wrysowal domek w prostokacik dzialki", a cala reszte trzeba sobie samemu zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.04.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nie wiem czy pisałem wcześnie ja zapłaciłem za adaptacje + pozwolenia na budowę 4700zł brutto gdzie normalnie zapłacił bym 3500zł ale zmiany które wprowadziłem kosztowały mnie 1200zł. Jeśli ktoś chce namiary mogę wysłać na priva a zapomniałem dodać, że architekt jest z Polic ale warto chyba pojechać tam kilka razy . Jak dzwoniłem po architektach ze Szczecina to średnio za to samo chcieli 6000zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 28.04.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Odnośnie okien. Kupował ktoś z was Urzędowskiego? Tak My Asia i Robert wysłałam zapytanie na priv. Doszło? nic nie doszło Wysłałam jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 28.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 My za adaptację projektu gotowego łącznie z pozwoleniem na budowę mamy zapłacić ok. 6000. Też nam mówiono że za adaptację projektu 3 lata temu płacono 2-3 tys wiec bylismy trochę załamani. Ale jak zaczęliśmy wchodzić w szczegóły to okazało się, że ta cena dotyczyła tylko adaptacji przez architekta bez pracy branżystów. Nasz architekt za adaptację z małymi zmianami bierze 3 tys ale do tego trzeba doliczyc uzgodnienia z branżami (wod-kan+gaz+drenaż -1500, elektryczność - 700) + konstruktor - 800 zł to w sumie daje 6000. Niestety nie udało nam się znaleźć nic tańszego. Jeżeli Wam się udało to gratulacje pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam wieczorkowo Czy tutaj się jakieś ognisko kroi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 28.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 WITAM JA KUPOWAŁEM POROTON 24 PO 4,59 ZŁ BRUTTO W HMB POZDR A musiałeś się targować czy to jest cena na dzień dobry, ile sztuk Porotonu brałeś? Dzięki za info, też orientowałem się m.in. w HMB (jak na razie mają najlepszą ofertę) jaka będzie ostatecznia cena dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Odnośnie okien. Kupował ktoś z was Urzędowskiego? Tak My Asia i Robert wysłałam zapytanie na priv. Doszło? nic nie doszło Wysłałam jeszcze raz na skrzynkę muratora nic nie doszło, spróbuj na maila pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.04.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wysyłając prv na forum pamiętajcie o wpisywaniu tematu mejla bo w przeciwnym wypadku nie dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts