ArKaMa 09.07.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 POWODZENIA !!! Przyda się - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam Mam pytanie bo nie mogę znaleźć na stronie gminy ile kosztuje m3 wody bez kanalizacji w gminie Dobra Na umowie z Wodociągami Goleniów mam 2,39 + 7%VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.07.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Mam pytanie bo nie mogę znaleźć na stronie gminy ile kosztuje m3 wody bez kanalizacji w gminie Dobra Na umowie z Wodociągami Goleniów mam 2,39 + 7%VAT ArKaMa a ty przypadkiem nie budujesz Rodo 6 w Dołujach bo już nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.07.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ja niestety nie mogę pomóc w sprawie słupków, kupowaliśmy te standardowe na płot tymczasowy jak na razie tylko. Mam jednak pytanie dotyczące budowy podłącza wody. Mam już wszystkie dokumenty potrzebne do budowy problem tylko z ekipą do budowy podłącza. Woda jest po drugiej stronie drogi polnej więc nie jest to odległość większa niż 10m. Narazie dostałam jedną wycenę - 4400zł, co wydaje mi się być dość wysoką ceną. A ile Wy płaciliście za budowę podłącza wody, może możecie kogoś jeszcze polecić? Witaj Ja również jestem na etapie poszukiwania firmy która wykona przyłacza (woda, ścieki + deszczówka). Napisz gdzie się budujesz, jeśli w gminie Dobra mogę podać kilka telefonów. pozdrawiam Barnich Jezeli w gminie Dobra to najlepiej pewnego Pana "polecanego" przez wodociagi Mimo tego nie ejst monopolista a ma kilk aplusow : robi tanio (zaplacilem chyba 3400) i nawet nie trzeba miec papierow wszystkich. Co do kanalizy to podlacza sie ja chyba na sam koniec budowy - bo w trakcie nei potrzebna a kosztuje miesiecznie itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 no i niestety , chyba się pozmieniało 2,5m to standard przy dłuższych same problemy niby mozna wyciąć ale trzeba w nadleśnictwie założyć w komputerze nową pozycję typu "kołki 3m" a to juz problem nikt nie chce tego robić przy ilości 40-50 szt. no i po co komu były komputery - jak teraz same problemy Spróbujcie zadzwonić pod ten numer 790407082 my w tamtym roku zamawialiśmy stemple 3 i 4,5 metrowe - nie było problemów - zrobili na zamówienie. Tylko nie wiem czy numer jest jeszcze aktualny Ogolnie nei mozna kupic "slupkow" 3 m i wiecej bo to juz nie sa slupki. Wtedy sa to juz ogolnie stemple budowlane i dlatego sa po prostu drozsze. Musza byc bardziej proste, grubsze itp. bo uzywa sie je w wiekszosci jako podpory a nie pod siateczke z druciku. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 10.07.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Mam pytanie bo nie mogę znaleźć na stronie gminy ile kosztuje m3 wody bez kanalizacji w gminie Dobra Na umowie z Wodociągami Goleniów mam 2,39 + 7%VAT ArKaMa a ty przypadkiem nie budujesz Rodo 6 w Dołujach bo już nie pamiętam? 2xtak Tak w Dołujach - Sloneczny Sad Tak Rodo6 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.07.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Mam pytanie bo nie mogę znaleźć na stronie gminy ile kosztuje m3 wody bez kanalizacji w gminie Dobra Na umowie z Wodociągami Goleniów mam 2,39 + 7%VAT ArKaMa a ty przypadkiem nie budujesz Rodo 6 w Dołujach bo już nie pamiętam? 2xtak Tak w Dołujach - Sloneczny Sad Tak Rodo6 2g Ja w poniedziałek startuje (humus) z Rodo 6 2G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 10.07.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ja w poniedziałek startuje (humus) z Rodo 6 2G Powodzenia i "Niech się mury pną do góry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiecie może ile średnio zajmuje czasu zdjęcie humusu pod dom o pow. zabudowy 130m2 - 140m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 10.07.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 A ja z pytaniem do tych co kupowali już dachówkę.Jaki rabat udało się wam wynegocjować od całego kosztorysu?I jeszcze jedno...Czy nie ma ktoś na zbyciu samego wkładu ceramicznego do komina o średnicy 160 i 180?Potrzebujemy po kawałku dołożyć do dwóch kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.07.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiecie może ile średnio zajmuje czasu zdjęcie humusu pod dom o pow. zabudowy 130m2 - 140m2 ? Jeżeli nie ma jakichś niespodzianek typu 500 kg bomba lotnicza to jakieś 3 godz z przerwą obiadową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiecie może ile średnio zajmuje czasu zdjęcie humusu pod dom o pow. zabudowy 130m2 - 140m2 ? Jeżeli nie ma jakichś niespodzianek typu 500 kg bomba lotnicza to jakieś 3 godz z przerwą obiadową . Mi powiedział gościu około 5h do 0,5m głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiecie może ile średnio zajmuje czasu zdjęcie humusu pod dom o pow. zabudowy 130m2 - 140m2 ? Jeżeli nie ma jakichś niespodzianek typu 500 kg bomba lotnicza to jakieś 3 godz z przerwą obiadową . Mi powiedział gościu około 5h do 0,5m głębokości. Może być i 5 godzin bez przerwy obiadowej . Zależy jakim sprzętem, gdzie to przemieszczać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.07.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiecie może ile średnio zajmuje czasu zdjęcie humusu pod dom o pow. zabudowy 130m2 - 140m2 ? Jeżeli nie ma jakichś niespodzianek typu 500 kg bomba lotnicza to jakieś 3 godz z przerwą obiadową . Mi powiedział gościu około 5h do 0,5m głębokości. Może być i 5 godzin bez przerwy obiadowej . Zależy jakim sprzętem, gdzie to przemieszczać itd. W sumie dobrze powiedzial z tymi 5 h - ale kto zdejmuje 0,5 m humusu ?? Chyba, ze masz na maksa krzywa dzialke itp. U mnie wszystkiego zdjete bylo maks 30 cm. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.07.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 W sumie dobrze powiedzial z tymi 5 h - ale kto zdejmuje 0,5 m humusu ?? Chyba, ze masz na maksa krzywa dzialke itp. U mnie wszystkiego zdjete bylo maks 30 cm. Humus się usuwa ile by go nie było, jak jest 0.5 metra to tyle trzeba zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERJA 10.07.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Szukam i chyba jeszcze takiego tematu tutaj nie było. Poszukuję ekipę budowlaną do stanu surowego, która ma doświadczenie w wykonywaniu wolich oczek. Z tego co widać macie fajne oczka więc proszę o kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.07.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Z tego co widać macie fajne oczka więc proszę o kontakty. A ty to kierujesz do męczyzn czy wręcz przeciwnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam grupę, proszę o informacje nt. ceny za 1m2 ułożenia desek drewnianych na podłogę oraz ceny za m2 wykonania podbitki (materiał własny w obu przypadkach). A może ktoś może kogoś polecić? Z góry dziękuję A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 12.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 A ja ruszę temat hydrauliki -zrobilismy wycene w 3 firmach .chcemy piec na bkogroszek + solary ( tzn zalezy czy gmina dofinansuje -no i juz wiemy ze nie finansuja w tej chwili !!!!). ceny mamy od 47tys -55tys rozbierznosc duza i jeszcze oan ktory dal najwieksza cena normalnie namolniak jeden wciaz wydzwania mimo ze mowilismy ze to bedziemy robic za jakies 2mce i sprowadzamy cenuy jeszcze innych firm -47tys w firmie na struga HYDROPAN2 djdzie do ceny cos ba pan nie policzyl hydroforu -pan bardzo malo kumunikatywny wrecz prawie niemowa !!!!! -53tys PRO NA BOHATEROW WARSZAWY tu facet byl bardzo przekonujacy wszystko klarowal jak krowien na rowie i dawal jakies tam swoje pomysly -55ys WINSAR TAMA POMORZANSKA -pan namolniak ktos moze robil w tych firmach i ma jakies opionie na ich temat ???? Obecnie robie w firmie PRO- jak na razie wporzadku, ale jeszcze nie skończyli wiec nie chciałabym na przód sie wypowiadać jak juz skoncza jakis etap to prosze o opinie bo chyba skłonimy sie ku tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.07.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 A ja z pytaniem do tych co kupowali już dachówkę. Jaki rabat udało się wam wynegocjować od całego kosztorysu? Jak dobrze pamietam to cos kolo 25-30% za Robena w Isolacje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts