szczukot 03.09.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 04.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Można pożyczyć, np na Słonecznym, za Castoramą. Elektryczny wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaimarcin 04.09.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Cześć Szukam drewna (z najlepszą ceną na konstrukcję dachu Macie jakieś namiary na tani Tartak? Pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.09.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Pilne Ile płaciliście za rozprowadzenie rur kanalizacyjnych pod chudziakiem? Płaci się za punkty czy za całość? Bo mi wycena 2000-2500 za 5 punktów w piwnicy wydaje się ciut barbarzyńska... Pomóżcie! zapłaciłem 2000zł i uważam, że przepłaciłem. Czy możecie polecić jakąś firmę działającą w okolicach Szczecina która specjalizuje się w POŚ bezdrenażowych O dżizasss jaka cena , ja co prawda nic nie zapłaciłem 0 bo rozłożyłem sobie sam ale spotkałem sie z wyceną ok 10 zł mb rury. Swoją drogą przecież taka czynnośc powinna być wliczona w cenę wykonania stanu surowego chyba , że jakoś tam inaczej się rozliczasz firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Można pożyczyć, np na Słonecznym, za Castoramą. Elektryczny wystarczy . Wypozyczenie i kucie własnoręczne to mordęga i ekonomicznie bez sensu. Koszt wynajęcia koparki typu caterpillar z młotem to ok 100 zł/godz. Wynajęcie młota w wypozyczalni to koszt ok 70 zł/dobe + uwaga 8 zł za dłuto. Sam to przerabiałem. teraz sobie wystarczy policzyć w jakim czasie wykuje to maszyna a w jakim samemu i jakie będa koszty. U nas jest firma STĘPOL co ma taką maszynę tel 501243351 operator Robert, można podpytać, ale też i każdy w tamtej okolicy kto ma taka koparkę powinien mieć końcówkę z młotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 04.09.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Mam pytanko - czy budował ktoś z Was dom z epiką p. Palestyny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Można pożyczyć, np na Słonecznym, za Castoramą. Elektryczny wystarczy . Wypozyczenie i kucie własnoręczne to mordęga i ekonomicznie bez sensu. Koszt wynajęcia koparki typu caterpillar z młotem to ok 100 zł/godz. Wynajęcie młota w wypozyczalni to koszt ok 70 zł/dobe + uwaga 8 zł za dłuto. Sam to przerabiałem. teraz sobie wystarczy policzyć w jakim czasie wykuje to maszyna a w jakim samemu i jakie będa koszty. U nas jest firma STĘPOL co ma taką maszynę tel 501243351 operator Robert, można podpytać, ale też i każdy w tamtej okolicy kto ma taka koparkę powinien mieć końcówkę z młotem. Kucie w srodku domu ? To jakie mozliwosci "manualne" ma taki mlot ? Ze przez jedno okno np rozwali w roznych zakamarakch itp ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 04.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witajcie chciałem się tylko troszkę pochwalić dziś wylali mi chudziak pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariorb 04.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 chudziak chudziak dobrze ze ten temacik wpadl jest fajnie fundameny zageszczanie gruntu a pozniej lejemy chudziak ....oczywiscie pod chudziakiem kanaliza zerowa ...pieknie wystaja pomaranczowe rurki TYLKO ILE WYSTAJA I W JAKIEJ ILOSCI...pozniej sa schodki do nieba kucie itd i okazuje ze rurka do kibelka przecina podlogeUważajcie to naprawde bardzo wazne wystawienie, ilosckoncepcja kuchni i łazienki na tym etapie jest w powijakach pozniej wychodza totalne bzdury i kosztasorki za troszke taki kpiacy ton ale moze on troszke uswiadomi ze TO JEST WAZNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 04.09.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam. Potrzebuję namiar na fachowca który uszczelni mi obróbkę komina - jeden z kominów wyraźnie zacieka przy większych opadach a ekipa która robiła mi dach i obróbki kominów jest z kaszub.... Przy okazji mógłby to być ktoś kto potrafi przedłużyć komin z klinkieru - rozebrać zakończenie komina i dołożyć z metr - słaby ciąg w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arjul 05.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Jestem pierwszy raz na forum a zamierzam budować dom , czy budował u Państwa - Władysław Pieronek i jakie macie Państwo o nim opinie. Zamierzam go zatrudnić więc będę wdzięczny o opinie. Dom z Muratora M 31 AL Pozdrawiam mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.09.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 chudziak chudziak dobrze ze ten temacik wpadl jest fajnie fundameny zageszczanie gruntu a pozniej lejemy chudziak .... oczywiscie pod chudziakiem kanaliza zerowa ... pieknie wystaja pomaranczowe rurki TYLKO ILE WYSTAJA I W JAKIEJ ILOSCI... pozniej sa schodki do nieba kucie itd i okazuje ze rurka do kibelka przecina podloge Uważajcie to naprawde bardzo wazne wystawienie, ilosc koncepcja kuchni i łazienki na tym etapie jest w powijakach pozniej wychodza totalne bzdury i koszta sorki za troszke taki kpiacy ton ale moze on troszke uswiadomi ze TO JEST WAZNE No tak - ja np pomyslalem o wszystkim - tylko ktos nie pomyslal o prawidlowym zageszczeniu gruntu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 05.09.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Można pożyczyć, np na Słonecznym, za Castoramą. Elektryczny wystarczy . Wypozyczenie i kucie własnoręczne to mordęga i ekonomicznie bez sensu. Koszt wynajęcia koparki typu caterpillar z młotem to ok 100 zł/godz. Wynajęcie młota w wypozyczalni to koszt ok 70 zł/dobe + uwaga 8 zł za dłuto. Sam to przerabiałem. teraz sobie wystarczy policzyć w jakim czasie wykuje to maszyna a w jakim samemu i jakie będa koszty. U nas jest firma STĘPOL co ma taką maszynę tel 501243351 operator Robert, można podpytać, ale też i każdy w tamtej okolicy kto ma taka koparkę powinien mieć końcówkę z młotem. Kucie w srodku domu ? To jakie mozliwosci "manualne" ma taki mlot ? Ze przez jedno okno np rozwali w roznych zakamarakch itp ?? Fantom hehe już widzę katepilara w sypialni buahahaha Wypije za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.09.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 hej, witam. Nie wiem czy zdolam przeczytać wszystkie posty wstecz W kazdym razie jestem na etapie kompletowania dokumentów do pozwolenia na budowę w gminie Police. Z poprzedniego tu gdzieś wpisu wynika, że mogę zaryzykować danie wniosku o pozwolenie bez Zudu ? Czy ktoś może polecić mi konstruktora, najlepiej konstruktora - kierownika budowy. Mój projekt ma obiecany podpis konstruktora z odleglych stron więc na miejscu będzie ktoś na bieżąco potrzebny... Ktoś tu (Zachcianka?) chciał "tylko" przyłącza zewn żeby dołączyc do gotowego projektu. Uczulam, że to nie wszystko. O tym że trzeba mieć mapke do celow projektowych i architekta co domek wto wrysuje to chyb wiadomo. Ten architekt powinien też skoordynować przyłącza zewnetrzne i przygotować wniosek na ZUD, powinien też przygotować wniosek o odrolnienie no i uzyskać warunki Zjazdu i uzgodnić projekt zjazdu (jeśli projektant zjazdu sam tego nie robi). Generalnie to architekt ma wiedzieć jakie papierki trzeba jeszcze mieć. Tak samo jak przy odbiorze: doswiadczenie w zbieraniu papierów odbiorowych ma kierownik budowy i należy to wykorzystac, on najlepiej wie, czy dany odbiór instalacji to taki, co Nadzorowi wystarczy, czy jeszcze inny będą chcieli Czy ktoś z was robił w gminie Police zniesienie wspólwlasności działki rolnej (o pow. ponad 3000 m2) ? Interesuje mnie na ile powinien byc wybudowany dom, żeby pozwolili część działki oddzielic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.09.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam Czy możecie napisać jak kształtuje się koszt robocizny za wykonanie ogrodzenia. Ogrodzenie zwykłe słupki + siatka + podmurówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam Czy możecie napisać jak kształtuje się koszt robocizny za wykonanie ogrodzenia. Ogrodzenie zwykłe słupki + siatka + podmurówka? Chyba cos rzedu 120 zl/mb. Kojarze dwie firmy co takie cos sprzedaja : teleport2000 na Chopina i centrum ogrodzen na Swierczewskiej. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.09.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 stawarek znalazłeś kogoś do podbitki ?Jaka cena na rynku?Może ktoś inny ostatnio robił podbitkę i się podzieli informacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.09.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Czy możecie napisać jak kształtuje się koszt robocizny za wykonanie ogrodzenia. Ogrodzenie zwykłe słupki + siatka + podmurówka? Chyba cos rzedu 120 zl/mb. Kojarze dwie firmy co takie cos sprzedaja : teleport2000 na Chopina i centrum ogrodzen na Swierczewskiej. Fantom 120zł/mb za samą robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.09.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Troche mniej typowe pytanko : macie namairy na jakas ekipe z mlotem pneumatycznym ? Musze rozwalic prawie caly chudziak i chyba bez tego typu sprzetu kucie 10 cm B2 mija sie z celem. A moze mozna gdzies pozyczyc ? Duzy elektryczny chyba tez wystarczy ? Fantom Można pożyczyć, np na Słonecznym, za Castoramą. Elektryczny wystarczy . Wypozyczenie i kucie własnoręczne to mordęga i ekonomicznie bez sensu. Koszt wynajęcia koparki typu caterpillar z młotem to ok 100 zł/godz. Wynajęcie młota w wypozyczalni to koszt ok 70 zł/dobe + uwaga 8 zł za dłuto. Sam to przerabiałem. teraz sobie wystarczy policzyć w jakim czasie wykuje to maszyna a w jakim samemu i jakie będa koszty. U nas jest firma STĘPOL co ma taką maszynę tel 501243351 operator Robert, można podpytać, ale też i każdy w tamtej okolicy kto ma taka koparkę powinien mieć końcówkę z młotem. Kucie w srodku domu ? To jakie mozliwosci "manualne" ma taki mlot ? Ze przez jedno okno np rozwali w roznych zakamarakch itp ?? Fantom hehe już widzę katepilara w sypialni buahahaha Wypije za to... Eee no kurcze skąd miałem wiedzieć że ściany juz stoją . W takim razie nie zazdroszczę Ci tej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.09.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Czy możecie napisać jak kształtuje się koszt robocizny za wykonanie ogrodzenia. Ogrodzenie zwykłe słupki + siatka + podmurówka? Chyba cos rzedu 120 zl/mb. Kojarze dwie firmy co takie cos sprzedaja : teleport2000 na Chopina i centrum ogrodzen na Swierczewskiej. Fantom 120zł/mb za samą robociznę? Za material lub za material z robocizna - nie pamietam. Montaz tego jest tak prosty, ze to chyba byla cena z robocizna. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts