jarek73 10.09.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 gdzie kupowaliście czarnoziem i w jakiej cenie? jeśli chodzi o ogrodzenie to mam propozycje od wykonawcy na podbudówkę 60cm, słupki za 140zł koszt bez siatki. przyłaczam się do tego co powiedziane było wcześniej koszty organizacyjne związane z naprawą polbruku będą większe niż 500 zł i nkomu nie będzie się opłacało tego robić , chyba że trfi się "profesjonalistów" spod sklepu - możn ryzykować ale nie polecam. słyszłem kilkakrotnie jak osoby które nie wylały odrazy posadzki w garażu szukali ekipy która zrobi 20-25mkw posadzki nikt nie chce przyjąc tego zlecenia a jeśi już to nie jest to koszt 23zł Więc Anna Broc koszt który Ci zaproponowano jest do przyjęcią - o ile jeszcze ktoś będzie to chciał robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Szukam kogoś uczciwego do następującej , niewielkiej pracy. Nie wiem z jakich przycyzn, to okaże się po zdjęciu chodnika, cześć ogródka i chodnik prowadzący do domu zapada sie. Rozmawiałam z kilkoma osobami i jedyny wniosek to że deweloper nie utwardził podłoża ( pod chodnikiem są zapewne jakieś rury) a zjawisko opadania gruntu jest podobno naturalne. Miejsce pracy Dobra. A czemu nie sciagnac wyknawcy aby poprawil ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.09.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 gdzie kupowaliście czarnoziem i w jakiej cenie? Pytales z ciekawosci w Wolczkowie ? Jest po drodze reklama - sprzedaz czarnoziemu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 10.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 gdzie kupowaliście czarnoziem i w jakiej cenie? Pytales z ciekawosci w Wolczkowie ? Jest po drodze reklama - sprzedaz czarnoziemu Fantom pytałem w dobrej facet ma podobno czarnoziem po 40-45 zł za m3 szukam innych ofert ta ziemia jest ze Sławoszewa i tam gdzieś mają mieszalnie dodają do tego paisek. nie wiecie ile waży m3 czarnoziemiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 10.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 stawarek znalazłeś kogoś do podbitki ? Jaka cena na rynku? Może ktoś inny ostatnio robił podbitkę i się podzieli informacjami? Robiłem podbitkę w czerwcu. Cena to 40 zł za mb. Jest to cena samej robocizny. Z malowaniem 10 zł więcej. Jestem zadowolony. Jeżeli chcesz, to mogę przesłać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 10.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A czemu nie sciagnac wyknawcy aby poprawil ? Fantom Od odbioru minęły 3 lata, gwarancja i rękojmia juz nie obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.09.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 stawarek znalazłeś kogoś do podbitki ? Jaka cena na rynku? Może ktoś inny ostatnio robił podbitkę i się podzieli informacjami? Robiłem podbitkę w czerwcu. Cena to 40 zł za mb. Jest to cena samej robocizny. Z malowaniem 10 zł więcej. Jestem zadowolony. Jeżeli chcesz, to mogę przesłać namiary. A po ile do tego material (deski + smarowidlo) ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawarek 10.09.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 witam znalazłem fachowców do podbitki cena to 40 zł metr razem z malowaniem a reszta to 25 zł metr kwadratowy podbitki plus ok 200 zł impregnat altaxin (ja mam 65 metrów kwadratowych) pozdr stawarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREX4 11.09.2009 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ponawiam prośbę o namiary na solidną a niedrogą firmę wiercącą studnie.Wiercenie w Łęgach koło Dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREX4 11.09.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ponawiam prośbę o namiary na solidną a niedrogą firmę wiercącą studnie.Wiercenie w Łęgach koło Dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 11.09.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 stawarek znalazłeś kogoś do podbitki ? Jaka cena na rynku? Może ktoś inny ostatnio robił podbitkę i się podzieli informacjami? Robiłem podbitkę w czerwcu. Cena to 40 zł za mb. Jest to cena samej robocizny. Z malowaniem 10 zł więcej. Jestem zadowolony. Jeżeli chcesz, to mogę przesłać namiary. To my byśmy bardzo poprosili o namiary na tych 'podbitkarzy'. Nam policzyli ok. 75 zł/mb. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaimarcin 11.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 WitajcieCo sądzicie o cenie 650 pln za 1m3 drewna na konstrukcję dachu?Szukam też namiarów na tani beton?PzdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 11.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Hej!! Ktos z was byl moze przed dylematem komin murowany / systemowy? Mam w wycenie murowany, ale projektankta uwaza, ze najlepiej robic Schiedla. I tak, czekam na wycene wykonawcy na roznice miedzy Schiedlem a murowanym, chociaz wykonawca twierdzi, ze im jak do tej pory tradycyjne sie sprawdzaly. W zestawie wstawiaja do nich nierdzewke rure. Wiem, ze systemowe sa mniejsze, ocieplone i sklada sie jak klocki lego... Tylko, jak pamietam, w starych domach robilo sie murowane, sluza do tej pory, mozna bylo sie do komina dotknac i byl przyjemnie cieply Jak na razie nie zalezy mi na "odzysku" ciepla za spalin itp. Wracajac jednak do tematu, skoro mam 3 kominy (kominek, piec, wentylacyjny) to poczekam na wycene jak komus z was sie nudzi i stal przed podobnym dylematem, to plz wrzuccie swoje spostrzezenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 11.09.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ponawiam prośbę o namiary na solidną a niedrogą firmę wiercącą studnie.Wiercenie w Łęgach koło Dobrej. Rok temu zapisałem sobie tel. do studniarza. Nie wiem czy aktualny bo nigdy nie skorzystałem... Pan Bartek tel 602 645 820. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 11.09.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 gdzie kupowaliście czarnoziem i w jakiej cenie? Pytales z ciekawosci w Wolczkowie ? Jest po drodze reklama - sprzedaz czarnoziemu Fantom pytałem w dobrej facet ma podobno czarnoziem po 40-45 zł za m3 szukam innych ofert ta ziemia jest ze Sławoszewa i tam gdzieś mają mieszalnie dodają do tego paisek. nie wiecie ile waży m3 czarnoziemiu? Witam, firma Majeran ma koło Stobna składowisko ziemi, kryszyw, gruzu itp, brałem od nich w zeszlym tygodniu ziemię pod przyszły trawnik 350 zł - za 11 m3, nie jest to typowy czarnoziem, tylko zwykła ziemia z pola, mieli też czarnoziem - 500 zł za taką samą wywrotkę. Jak ktoś chce to podam numer na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 11.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dziękuję za odpowiedzi, podobno kryzys w budownictwie więc wykonawcy nie powinni zawyżać cen, a tu masz. Orientowałam się na forum że koszt ułożenia kostki może byc juz od 25 zl, ok, niech zdjęcie i ponowne ułożenie kosztuje 40 zl, to 40 x 8 daje 320 zl. Do 1200 jeszcze daleko. Ogródek jest mały więc robotę mogą wykonywac ze 2 osoby max, przywieźć trochę piachu , cementu i co tam jeszcze trzeba jeżeli przy tym robi sie codziennie to nie jest super trudne zadanie organizacyjne. tomek i ania Co masz na myśli, że inna podbudowa byłaby lepsza ja na forum znalazłam tylko takie opisy podkładów pod polbruk. Najlepiej pod kostką i pod wastwą piasku lub piasku z cementem na której ukladamy kostkę, będzie warstwa podbudowy np.z kruszonego betonu (wychodzi najtaniej) lub innego kruszywa (żwir, kliniec itp.) ok. 30 cm i to pożądnie zagęszczona i ubita. Teoretycznie to powinien być do głębokości przemarzania grunt niewysadzinowy, co zapobiegnie przy dużych mrozach pojawianiu się nierówności na chodniku lub podjeździe, ale i tak prawie nikt tak nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 gdzie kupowaliście czarnoziem i w jakiej cenie? Pytales z ciekawosci w Wolczkowie ? Jest po drodze reklama - sprzedaz czarnoziemu Fantom pytałem w dobrej facet ma podobno czarnoziem po 40-45 zł za m3 szukam innych ofert ta ziemia jest ze Sławoszewa i tam gdzieś mają mieszalnie dodają do tego paisek. nie wiecie ile waży m3 czarnoziemiu? Nie bierzcie ze sławoszewa tego szajsu. To jest zwykły torf wykopywany ze stawu. Po wyschnięciu robia się trociny i kruszy się to na miał. Właśnie dlatego mieszają to z pisakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREX4 11.09.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Q-BIS dziękuję sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.09.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Czy w Szczecinie są sami drodzy architekci? Za adaptację z branżystami bez geodety i wtórnika chcą od 5tys PLN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.09.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witajcie Co sądzicie o cenie 650 pln za 1m3 drewna na konstrukcję dachu? Szukam też namiarów na tani beton? Pzdr Marcin Wg mnie cena za drewno ok. Co do betonu to chyba jest teraz wszedzie najtanszy od 10 lat Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts