agata39 22.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam! Czy udało się komuś w Enei zmienić w trakcie budowy taryfę budowlaną na zwykłą. Wkurzają mnie te rachunki. 1 kwh zużyta,a do zapłaty 123zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 22.03.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 na zwykla to zmienisz jak budynek oddasz a teraz pewnie masz z 20 amper i za to placisz ja wczasie budowy mialem zamowione 12 amper [czy jakos tam ]i mi starczalo w czasie budowy i rachunki byly male po oddaniu budynku jakies 3 miesiace pojechalem do enea stargard zeby powiekszyc ampery zaczeli wymyslac nowy projekt ,nowe warunki itp,itd wiec grzecznie spytalem czy projekt z odbioru juz sie nie liczy i czy ONI nie chca kasy oni swoje ,projekt ,warunki itp wiec dalem sobie spokoj te 12 A jakos starcza ,chociaz nieraz bezp. wywali rozpoczynajc budowe mozna to obejsci pobierajac mniej A ,a papiery na zakonczenie budowy miec juz na wieksze zabezpieczenie ale to trzeba sie dowiedzie w enea MADRY POLAK PO FAKCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 22.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam! Czy udało się komuś w Enei zmienić w trakcie budowy taryfę budowlaną na zwykłą. Wkurzają mnie te rachunki. 1 kwh zużyta,a do zapłaty 123zł masakra z tym rachunkiem z Enei-zlodzieii, zuzycie pradu przez 3 miesiace zimy wyszlo mi 5,37zl, a pozostala oplata120zl to oplata stala. ja mam zabezpieczenie na 16A i tak chcialbym zostawic, mam nadzieje ze po zmianie taryfy bedzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 22.03.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, czy ktoś ze Szczecina lub okolic zdecydował się na zakup i instalację pompy ciepła firmy OCTOPUS i może napisać jak sprawuje się ten sprzęt ? Nie przebrnęłam jeszcze przez wszystkie strony (choć bardzo się staram ) więc jeśli pojawił się już taki wątek to bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę go szukać. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 22.03.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, czy ktoś ze Szczecina lub okolic zdecydował się na zakup i instalację pompy ciepła firmy OCTOPUS i może napisać jak sprawuje się ten sprzęt ? Nie przebrnęłam jeszcze przez wszystkie strony (choć bardzo się staram ) więc jeśli pojawił się już taki wątek to bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę go szukać. Pozdrawiam serdecznie Aby znaleźć jakis wątek wpisz w google: "szukana fraza" site:forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 22.03.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, czy ktoś ze Szczecina lub okolic zdecydował się na zakup i instalację pompy ciepła firmy OCTOPUS i może napisać jak sprawuje się ten sprzęt ? Nie przebrnęłam jeszcze przez wszystkie strony (choć bardzo się staram ) więc jeśli pojawił się już taki wątek to bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę go szukać. Pozdrawiam serdecznie Aby znaleźć jakis wątek wpisz w google: "szukana fraza" site:forum.muratordom.pl/grupa-szczecinska pozdrawiam Dzięki Barnich ! Sprawdziłam - wszystko działa elegancko ! Jednak jedyny Octopus na jakiego się natknęłam okazał się Forumowiczem i zdecydowanie nie jest interesującą mnie pompą ciepła Dlategoteż będę bardzo wdzięczna za każdą informację dotyczącą doświadczeń z PC Octopus Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.03.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, czy ktoś ze Szczecina lub okolic zdecydował się na zakup i instalację pompy ciepła firmy OCTOPUS i może napisać jak sprawuje się ten sprzęt ? Nie przebrnęłam jeszcze przez wszystkie strony (choć bardzo się staram ) więc jeśli pojawił się już taki wątek to bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę go szukać. Pozdrawiam serdecznie Forumowa wyszukiwarka to tak naprawdę nic nie znajdzie oprócz samego forum . Tutaj takie pompy określają jako "sopel lodu". Nie wiem czy któryś z tematów dotyczy oferty firmy Octopus ale zasada działania jest identyczna więc jakies wnioski mozna sobie wyciągnąć. http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla-sopel-lodu,t124388.htm http://forum.muratordom.pl/czy-kupisz-pompe-ciepla,t25860-780.htm http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla,t20041-180.htm Trzeba trochę cierpliwości ale coś tam znajdziesz. Miłego czytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.03.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Mam pytanie do Was jak wywozicie odpady pobudowlane? Czy wynajmujecie kontener (6-7m2 kosztuje około 500zł) czy macie jakieś inne sposoby oczywiście prócz palenia. Mam przyczepkę i myślałem aby może samemu wywieźć śmieci na wysypisko tylko nie wiem gdzie i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.03.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Czy ktos widzial gdzie u nas od reki cos takiego jak "gazony" ? Czyli takie jakby betonowe/keramzytowe doniczki na kwiaty, z ktorych mozna porobic np murki, podzielic trawnik itp. Na necie troche tego znalazlem, ale wszytsko daleko, a koszt transportu to tyle samo co za gazon (bardzo ciezkie sa) Fajnie jakby to byl nawet jakis lokalny producent. Fantomps. I ponawawiam prosbe o namiary na gosci od deszczowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 23.03.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 szczukot Czy ktos widzial gdzie u nas od reki cos takiego jak "gazony" ? Czyli takie jakby betonowe/keramzytowe doniczki na kwiaty, z ktorych mozna porobic np murki, podzielic trawnik itp. Na necie troche tego znalazlem, ale wszytsko daleko, a koszt transportu to tyle samo co za gazon (bardzo ciezkie sa) Fajnie jakby to byl nawet jakis lokalny producent. Witam A sprawdzałeś w Poz-Bruk na Szczawiowej? O ile dobrze pamiętam to tam mają. Jest też firma Joniec mają dystrybutorów w Szczecinie może u nich coś znajdziesz. Na Santockiej w SCMB też chyba mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.03.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dzieki. Juz sprawdzam te trzy miejsca. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 23.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Mam pytanie do Was jak wywozicie odpady pobudowlane? Czy wynajmujecie kontener (6-7m2 kosztuje około 500zł) czy macie jakieś inne sposoby oczywiście prócz palenia. Mam przyczepkę i myślałem aby może samemu wywieźć śmieci na wysypisko tylko nie wiem gdzie i ile to kosztuje. odpady drewniane przydaja sie na ognisko, a resztki cegiel lub dachowek to ja np. przeznacze do utwardzenie podloza pod tarasem, zreszta mialem juz chetnych co chcieli ode mnie wziasc ten gruz do utwardzenie swojej drogi. W dolujach jest takich drozek i chetni powinni sie znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.03.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Mam pytanie do Was jak wywozicie odpady pobudowlane? Czy wynajmujecie kontener (6-7m2 kosztuje około 500zł) czy macie jakieś inne sposoby oczywiście prócz palenia. Mam przyczepkę i myślałem aby może samemu wywieźć śmieci na wysypisko tylko nie wiem gdzie i ile to kosztuje. odpady drewniane przydaja sie na ognisko, a resztki cegiel lub dachowek to ja np. przeznacze do utwardzenie podloza pod tarasem, zreszta mialem juz chetnych co chcieli ode mnie wziasc ten gruz do utwardzenie swojej drogi. W dolujach jest takich drozek i chetni powinni sie znalesc Z gruzem i drewnem sobie poradziłem ale jeszcze mam kupę innych śmieci. Zebrało się tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 23.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam Mam pytanie do Was jak wywozicie odpady pobudowlane? Czy wynajmujecie kontener (6-7m2 kosztuje około 500zł) czy macie jakieś inne sposoby oczywiście prócz palenia. Mam przyczepkę i myślałem aby może samemu wywieźć śmieci na wysypisko tylko nie wiem gdzie i ile to kosztuje. odpady drewniane przydaja sie na ognisko, a resztki cegiel lub dachowek to ja np. przeznacze do utwardzenie podloza pod tarasem, zreszta mialem juz chetnych co chcieli ode mnie wziasc ten gruz do utwardzenie swojej drogi. W dolujach jest takich drozek i chetni powinni sie znalesc Z gruzem i drewnem sobie poradziłem ale jeszcze mam kupę innych śmieci. Zebrało się tego Gdzies uslyszalem (chyba audycja w radio Szczecin) ze wywoz odpadów na wysypisko moga jedynie firmy majace pozwolenie na wywoz odpadow. Dlatego prywatnie nie mozna wywozic. Moze sie myle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 23.03.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Czy ktos widzial gdzie u nas od reki cos takiego jak "gazony" ? Czyli takie jakby betonowe/keramzytowe doniczki na kwiaty, z ktorych mozna porobic np murki, podzielic trawnik itp. Na necie troche tego znalazlem, ale wszytsko daleko, a koszt transportu to tyle samo co za gazon (bardzo ciezkie sa) Fajnie jakby to byl nawet jakis lokalny producent. Fantom ps. I ponawawiam prosbe o namiary na gosci od deszczowki. 1. Kowalska Halina "Artykuły Ogrodnicze - Hurt i Detal" - ściagnięte z netu 2. Krzysztof Wawrzyniak 0-500 238 374 - B-K Group s.c. z ul. Pomorskiej - wyroby Kamala - spisane z wizytówki 3. Bartosz Przybylak 0-501 313 713 - ZIEL-BRUK - są z Zielonej Góry i z Gorzowa ale może do nas też gdzieś towar wożą - ze świeżutkiej wizytówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 chyba macie na myśli pustaki lusaflor, czy jakoś tak one się nazywały, z pomocą internetu na pewno znajdziecie najodpowiedniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.03.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Moga byc lusaflor i inne. ale tak jak pisalem wczesniej, koszt transportu jest tak duzy, ze musza byc kupowane na miejscu. Taki jeden gazon moze wazyc 40-60 kg nawet. To na palete wejdzie powiedzmy 20 szt i juz bedzie kosztowac ze 150 zl. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.03.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dzieki. Juz sprawdzam te trzy miejsca. Fantom w warzymicach tez jest producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 23.03.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Polpłot ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 23.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 witam to i ja zapytam poszukuje hurtowni ,ew producent elementow plotu betonowego w szczecinie lub najbliszej okolicy [chodzi mi o plyty 2,00mx 0,50 m plus slup o dl.4mb ] moze jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts