szczukot 11.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy wiecie może gdzie można kupić gazony? Zapodalem to pytanko z tydzien temu Wstpenie w PozBruku maja prostokatne za jakies 22 zl szt Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Bartek, masz przepelnioną skrzynkę i nie mogłem wysłać Ci PW z prośbą o namiar na arcxhitekta. Zrób w skrzynce trochę miejsca proszę. Pozdrawiam Sławek To wina nowego forum a nie przepelnionej skrzynki. Ja tez tak mam. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Z rok temu byly poruszany temat typu : szkola i przychodnia. Dotyczyl Dobrej, Bezrzecza, Wolczkowa i okolic.Co do szkoly to ciagle plecam ta na Glebokim (byla SP21) - w tym roku nabor juz sie zakonczyl.co dp rzychodni, to na Bezrzeczu ostatnie oseiedle przezd granica miasta w kierunku Wolczkowa) powstala nowa przychodnia. Wg mnie jest ok i najblizej. To chyba jakas czesc wiekszej sieci. Pracuja o 8-18, maja punkt szczepien czy pobieranie krwi itp. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 11.04.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 To wina nowego forum a nie przepelnionej skrzynki. Ja tez tak mam. Fantom Niestety to jednak skrzynka. Po otrzymaniu komunikatu, że mam przepełnioną - patrze a tam tylko 14 wiadomości -starych. Ale jak pogrzebałem w rodzajach wiadomości to znalazłem ponad 160 mejli - od początku mojego uczestnictwa na tym forum ... Usunąłem je i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Zapodalem to pytanko z tydzien temu Wstpenie w PozBruku maja prostokatne za jakies 22 zl szt A jakie wymiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 11.04.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Bartek, masz przepelnioną skrzynkę i nie mogłem wysłać Ci PW z prośbą o namiar na arcxhitekta. Zrób w skrzynce trochę miejsca proszę. Pozdrawiam Sławek Zrobione, powinno być ok. A otrzymałeś prywatną wiadomość którą wysłałem Ci dzisja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Zrobione, powinno być ok. A otrzymałeś prywatną wiadomość którą wysłałem Ci dzisja ? no niestety nie dostałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.04.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 probuje wysłać Ci PW i dostaje taki komunikat: barnich has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space w dalszym ciagu brak miejsca! w takim razie napiszę na forum co miałem napisac na PW, to żadna tajemnica: Witaj! Próbuję raz jeszcze, wczesniej się napisałem i nic z tego nie wyszło. Oprócz samych namiarów na architekta (doszukałem się dzisiaj na forum nazwiska Lorek) prosiłbym Ciebie o info, jaki był zakres Twoich prac u architekta i jakie z tego tytułu poniosłeś koszta. Siedzę i czytam forum i jestem trochę załamany kwestią tej tzw. listy wykonawców, która dostac moga tylko aktywni i zasłużeni forumowicze. Ja dopiero ruszam z tematem i sie smieje, ze powinienem porzucic prace by miec czas na samo czytanie forum, a co dopiero aktywne uczestnictwo. Po architekcie będę szukał namiarów na geodetę, jeśli i w tym temacie możesz pomóc to poproszę. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 A tak calkiem przy okazji mam pytania takie:- czy orientujecie się, czy ktoś w zachodniopomorskim buduje dom Z10 wg projektu ze studia Z500 ?- czy są wśród Was inwestorzy z Dobrej, może nawet z okolic ulicy Paproci? PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 12.04.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Jeżeli chcesz wprowadzic zmiany, które są "architektonicznie" istotne czyli np zmiana scian konstrukcyjnych, dachu pow. zabudowy albo kubatury to adaptacja wyniesie tyle samo co projekt indywidualny. Jezeli chcesz naniesć zmiany typu: wieksze okno albo gdzie indziej usytuwane to faktycznie są to zmiany "niewielkie". W przypadku adaptacji projektu moim zdaniem najwazniejszą cechą architekta powinna być jego "skuteczność w urzędzie". Ja otrzymałem decyzję - pozwolenie na budowę - po 5 tygodniach od piewrszego spotkania z architektem, którego polecono mi właśnie na tym forum. Dlatego czuję się w obowiązku i też Tobie go polecam (inf na priv). pozdrawiam Bartek Barnich, czy ja również mogę prosić o namiary na polecanego przez Ciebie architekta? Też jestem na etapie przymiarek do projektu... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.04.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Barnich, czy ja również mogę prosić o namiary na polecanego przez Ciebie architekta? Też jestem na etapie przymiarek do projektu... Pozdrawiam. Wiesz co, chyba chodzi tutaj o firmę L&W i Pana Lorka.... siedziba na Placu Batorego 3, poszukaj w necie namiary znajdziesz, jak przeszukiwałem archiwum Grupy Szczecińskiej, to w sumie namiary tylko na tego Pana znalazłem, ale zobaczymy, czy Barnich to potwierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Sławek, możesz przyjść do nas na Hangarową 2 porozmawiać bez żadnych zobowiązań. Jestem bardzo ciekawa jaką masz działkę i jaki projekt dla niej wybrałeś,czy zgadza się on z Planem albo dec o w.z. ? Każda działka jest inna i bardzo lubię pomyśleć, co na danej działce powinno zostać wybudowane. Chętnie doradzę. Jestem architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 12.04.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 probuje wysłać Ci PW i dostaje taki komunikat: barnich has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space w dalszym ciagu brak miejsca! w takim razie napiszę na forum co miałem napisac na PW, to żadna tajemnica: Witaj! Próbuję raz jeszcze, wczesniej się napisałem i nic z tego nie wyszło. Oprócz samych namiarów na architekta (doszukałem się dzisiaj na forum nazwiska Lorek) prosiłbym Ciebie o info, jaki był zakres Twoich prac u architekta i jakie z tego tytułu poniosłeś koszta. Siedzę i czytam forum i jestem trochę załamany kwestią tej tzw. listy wykonawców, która dostac moga tylko aktywni i zasłużeni forumowicze. Ja dopiero ruszam z tematem i sie smieje, ze powinienem porzucic prace by miec czas na samo czytanie forum, a co dopiero aktywne uczestnictwo. Po architekcie będę szukał namiarów na geodetę, jeśli i w tym temacie możesz pomóc to poproszę. Pozdrawiam Masakra z tym nowym forum w skrzynce mam tylko 8 krótkich wiadomości wiec chyba będzie już ok. Jeżeli chodzi o architekta to "mój" zaadoptował projekt, wykonywał wszystkie projekty przyłączy prowadził wszystko aż do uzyskania pozwolenia na budowę (pozwolenie otrzymałem po ok 5-6 tygodniach od pierwszego spotkania) Zmiany jakie wprowadziłem to częściowe podpiwniczenie, wielkość okien oraz ich rozmieszczenie no i poprzemieszczanie ścian działowych. Za wszystko zapłaciłem chyba 5.500, miałem tańsze wyceny, ale widząc jak inni się "męczą" z arch. to uważam że to był dobry wybór. Jeżeli chodzi o geodetę to nie polecam swojego (nieterminowy) a za wtórnik zapłaciłem 800 zł. Mogę Ci polecić górali do budowy z których jestem bardzo zadowolony. Przyślij prywatnego meila. pozdrawiam Bartek Sławekss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.04.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 W Skrzynce miejsce zajmują również posty ze wszystkich folderów w szczególności z Wysłane a nie tylko odebrane. Jak ograniczy sie łączną liczbę postów do mniej niż 50 to będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 12.04.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Z rok temu byly poruszany temat typu : szkola i przychodnia. Dotyczyl Dobrej, Bezrzecza, Wolczkowa i okolic. Co do szkoly to ciagle plecam ta na Glebokim (byla SP21) - w tym roku nabor juz sie zakonczyl. co dp rzychodni, to na Bezrzeczu ostatnie oseiedle przezd granica miasta w kierunku Wolczkowa) powstala nowa przychodnia. Wg mnie jest ok i najblizej. To chyba jakas czesc wiekszej sieci. Pracuja o 8-18, maja punkt szczepien czy pobieranie krwi itp. Fantom W Dobrej została rozszerzona oferta przychodni rodzinnej o nowych specjalistów. Niestety nie wiem o jakich. Przychodnię na ul. Górnej w Bezrzeczu polecam, należę do ich oddziału na Szafera. Ta na Bezrzeczu jest nowa, jeszcze nie przepełniona.... Mam propozycję, byśmy pisali o tym, co oferują nasze gminy. Czasem wiemy coś ciekawego i moglibyśmy się tym z innymi podzielić na forum, tym bardziej, że wszyscy jesteśmy nowi w okolicach swoich nowych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.04.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ss barnich - nadal nie mogę Ci wysłac PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 12.04.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 barnich - nadal nie mogę Ci wysłac PW Dzięki Matam za podpowiedź teraz wyczyściłem też wysłane (było ich sporo) i teraz napewno jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.04.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Sławek, możesz przyjść do nas na Hangarową 2 porozmawiać bez żadnych zobowiązań. Jestem bardzo ciekawa jaką masz działkę i jaki projekt dla niej wybrałeś,czy zgadza się on z Planem albo dec o w.z. ? Każda działka jest inna i bardzo lubię pomyśleć, co na danej działce powinno zostać wybudowane. Chętnie doradzę. Jestem architektem. Dzięki Flawia za propozycję, jak tylko będę w stanie określi, kiedy mógłbym na Hangarową zajrzeć dam znać wcześniej na forum lub PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 12.04.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Sławek, możesz przyjść do nas na Hangarową 2 porozmawiać bez żadnych zobowiązań. Jestem bardzo ciekawa jaką masz działkę i jaki projekt dla niej wybrałeś,czy zgadza się on z Planem albo dec o w.z. ? Każda działka jest inna i bardzo lubię pomyśleć, co na danej działce powinno zostać wybudowane. Chętnie doradzę. Jestem architektem. Flawia, ja jeśli mogę, chętnie skorzystam z twojej rady. Mam dylemat: chcę zrobić trochę znaczących zmian w projekcie Natalia z MG projekt: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/rzuty.php m.in. zlikwidować podcień powiększając salon, zlikwidować wykusz i zrobić z boku wyjście na taras, wysunąć ok 1 m garaż do frontu tak aby schody też się przesunęły po to aby poddasze mogło mieć formę poddasza wg projektu Natalia II: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia2/rzuty.php Podpowiedz proszę czy takie zmiany to są w ramach adaptacji projektu, czy należałoby właściwie zlecić indywidualny projekt. Nie wiem np. czy likwidacja podcienia nie jest znaczącą zmianą konstrukcyjną (jest to przecież ściana nośna). Bardzo proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 12.04.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 WitamSzukam namiarów na sprawdzonego inspektora budowlanego, czy ktoś z Was budował z firma ,, TP Spółka Cywilna Tomasz Szulc Paweł Szulc ,,? Wiem ze jest na szczecińskiej liście ale ostatnie wpisy pochodzą z 2008 roku a do tego czasu rożnie może być.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts