Madzia 1976 12.04.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Flawia, ja jeśli mogę, chętnie skorzystam z twojej rady. Mam dylemat: chcę zrobić trochę znaczących zmian w projekcie Natalia z MG projekt: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/rzuty.php m.in. zlikwidować podcień powiększając salon, zlikwidować wykusz i zrobić z boku wyjście na taras, wysunąć ok 1 m garaż do frontu tak aby schody też się przesunęły po to aby poddasze mogło mieć formę poddasza wg projektu Natalia II: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia2/rzuty.php Podpowiedz proszę czy takie zmiany to są w ramach adaptacji projektu, czy należałoby właściwie zlecić indywidualny projekt. Nie wiem np. czy likwidacja podcienia nie jest znaczącą zmianą konstrukcyjną (jest to przecież ściana nośna). Bardzo proszę o radę boja2401 wejdż na wątek o projekcie Natalia, wiele ludzi robiło tam zamiany takie jakich chcesz ty dokonac i opisują wszystko. Ja na szczęście nie wiele tych zamian wprowadzałam więc jeśli chodz oto to Ci ne pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 12.04.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 W Dobrej została rozszerzona oferta przychodni rodzinnej o nowych specjalistów. Niestety nie wiem o jakich. Przychodnię na ul. Górnej w Bezrzeczu polecam, należę do ich oddziału na Szafera. Ta na Bezrzeczu jest nowa, jeszcze nie przepełniona.... Mam propozycję, byśmy pisali o tym, co oferują nasze gminy. Czasem wiemy coś ciekawego i moglibyśmy się tym z innymi podzielić na forum, tym bardziej, że wszyscy jesteśmy nowi w okolicach swoich nowych domów dobry pomysł, ja szukam żłobka w naszej gminie, przedszkol troche u nas jest wiec z tym chyba nie ma problemu.Ale znalezienie żłobka graniczy z cudem chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam Szukam namiarów na sprawdzonego inspektora budowlanego, czy ktoś z Was budował z firma ,, TP Spółka Cywilna Tomasz Szulc Paweł Szulc ,,? Wiem ze jest na szczecińskiej liście ale ostatnie wpisy pochodzą z 2008 roku a do tego czasu rożnie może być.... na stronie internetowej tpszulc.pl masz ich realizacje domków z adresami, spisz, podjedź do właścicieli i popytaj... albo najlepiej niech sami dadzą Ci adresy, jak dobrze robią to się nie powstydzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 12.04.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 tak będę musiał zrobić....dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 boja2401: nie umiem wysłać pw w tym nowym forum.zmiany w parterze wydaja sie calkiem typowe, ale poddasze zabazgrało by się totalnie po nich. Mimo wszystko potrzebuję widzieć działkę, czasem wykusz to jedyny sposób na słońce w salonie. Kuchnia duża, jeśli stół będzie na srodku kuchni to można zlikwidować jadalnię przed kuchnią spokojnie, bo wliczanie powierzchni jadalni do powierzchni salonu to trochę oszukaństwo jest, ukrywa prawdę, jak malutki jest ten salonik...... Czy na pewno nie istnieje projekt typowy zawierający te modyfikacje? Ta Natalia już kupiona? Mój mail to [email protected] . żal likwidować podcień ale można w adaptacji dorysować dodatkowy dach nad wyjściem z salonu do ogrodu. Głupie trochę te WC przy przedsionku, szkoda mieć wiecznie ciemne WC z wentylacją mechaniczną przy tylu wlasnych ścianach zewnętrznych, bym je skreśliła, hol się powiększy reprezentacyjne albo akurat miejsce na comandora by było... Łazienka za mała jak na willę, nie robi się wanien i prysznicy na ścianie zewnętrznej i brak rezerwy terenu na bidet. 4,6 m2 łazienki to blokowe wymiary... pewnie łazienkę da się powiększyć o przestrzeń pod schodami, częściowo weszłaby tam wanna i może pralka z brudownikiem... Można też lazienkę powiększyć o część pomieszczenia gospodarczego, idealem byłoby osiągnąć 9 m2 podłogi łazienki...Tak poza tym, to wejście główne do domu jest takie troche skromne, dobrze, że zadaszone, ale jakieś takie, jakby to było mieszkanie kierowcy tych wozów co stoją w garażu... mam nadzieje że nie urazilam, ale może wrażenie da się poprawić po zrobieniu czegoś jeszcze z dachem, jeśli działka pozwoli. A może dzialka jest narożna? wrażenie wtedy byłoby inne... Chętnie zobaczę skan mapy na maila i dowiem się "po co dlaczego" i już prywatnie się pozastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 12.04.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, czy miał z Was ktoś do czynienia w zakresie wentylacji mechanicznej i kominka z płaszczem wodnym z firmą Biernat ze Szczecina? Proszę o jakieś opinie. Ja aktualnie jestem po podpisaniu umowy z ww. firmą na wykonanie instalacji wentylacji mech. Pierwsze prace już wykonane (część otworów w ścianach). Rury chciałem żeby układali dopiero po tynkach (po 20 kwietnia). Więc więcej będę mógł napisać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roxi10 12.04.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Faktycznie ciężko jest poruszać się na forum po zmianach. Numer do Pana Piotra 509368134. Pan Piotr jest również polecany na liscie wykonawców, ja jestem bardzo zadowolony z "wspołpracy". pzdr Bartek Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 12.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 boja2401: nie umiem wysłać pw w tym nowym forum. zmiany w parterze wydaja sie calkiem typowe, ale poddasze zabazgrało by się totalnie po nich. Mimo wszystko potrzebuję widzieć działkę, czasem wykusz to jedyny sposób na słońce w salonie. Kuchnia duża, jeśli stół będzie na srodku kuchni to można zlikwidować jadalnię przed kuchnią spokojnie, bo wliczanie powierzchni jadalni do powierzchni salonu to trochę oszukaństwo jest, ukrywa prawdę, jak malutki jest ten salonik...... Czy na pewno nie istnieje projekt typowy zawierający te modyfikacje? Ta Natalia już kupiona? Mój mail to [email protected] . żal likwidować podcień ale można w adaptacji dorysować dodatkowy dach nad wyjściem z salonu do ogrodu. Głupie trochę te WC przy przedsionku, szkoda mieć wiecznie ciemne WC z wentylacją mechaniczną przy tylu wlasnych ścianach zewnętrznych, bym je skreśliła, hol się powiększy reprezentacyjne albo akurat miejsce na comandora by było... Łazienka za mała jak na willę, nie robi się wanien i prysznicy na ścianie zewnętrznej i brak rezerwy terenu na bidet. 4,6 m2 łazienki to blokowe wymiary... pewnie łazienkę da się powiększyć o przestrzeń pod schodami, częściowo weszłaby tam wanna i może pralka z brudownikiem... Można też lazienkę powiększyć o część pomieszczenia gospodarczego, idealem byłoby osiągnąć 9 m2 podłogi łazienki... Tak poza tym, to wejście główne do domu jest takie troche skromne, dobrze, że zadaszone, ale jakieś takie, jakby to było mieszkanie kierowcy tych wozów co stoją w garażu... mam nadzieje że nie urazilam, ale może wrażenie da się poprawić po zrobieniu czegoś jeszcze z dachem, jeśli działka pozwoli. A może dzialka jest narożna? wrażenie wtedy byłoby inne... Chętnie zobaczę skan mapy na maila i dowiem się "po co dlaczego" i już prywatnie się pozastanawiam... Flawia napisz proszę dlaczego nie należy umiejscawiać pryszniców i wanien na ścianach zewnętrznych ? bo ja kurczę będę miał prysznic własnie na zewnętrznej. pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 12.04.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy dostajecie powiuadomienia do wątku?Ja od jakiegoś tygodnia nie... nie wiem czy mam coś źle zaznaczone?Mam zaznaczoną subskrypcję ale nic nie przychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.04.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy dostajecie powiuadomienia do wątku? Ja od jakiegoś tygodnia nie... nie wiem czy mam coś źle zaznaczone? Mam zaznaczoną subskrypcję ale nic nie przychodzi... Musisz na nowo włączyć subskrypsje, dodatkowo nalezy w profilu poustawiac jak chcesz otrzymywac powiadomienia. Wlacza sie subskrypcje na górze strony w "Narzędzia wątku" i zaznacam tam subskrybuj. Natomiast jak otrzymywać subskrypcje to trzeba troche w profilu poczytac i poustawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Zapodalem to pytanko z tydzien temu Wstpenie w PozBruku maja prostokatne za jakies 22 zl szt A jakie wymiary ? Typowe : 60x40x25 (czy 24) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 13.04.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Flawia dzięki za odzew, zrobię skan działki i już na podany adres uszczegółowię o co mi chodzi. A jeśli chodzi o użytkowanie forum, czy ktoś potrafi przejść do konkretnej strony forum (np. na forum grupy szczecińskiej jest 1132 a ja chcę powiedzmy 500 bez zbędnego przerzucania ), albo do daty wpisu np sprzed roku? Jeśli tak, to bardzo proszę o oświecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 13.04.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A jeśli chodzi o użytkowanie forum, czy ktoś potrafi przejść do konkretnej strony forum (np. na forum grupy szczecińskiej jest 1132 a ja chcę powiedzmy 500 bez zbędnego przerzucania ), albo do daty wpisu np sprzed roku? Jeśli tak, to bardzo proszę o oświecenie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?2555-Grupa-Szczeci%F1ska/page500 itp... czyli w adresie forum po ostatnim "/" dopisujesz page + numer strony, która Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.04.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Flawia dzięki za odzew, zrobię skan działki i już na podany adres uszczegółowię o co mi chodzi. A jeśli chodzi o użytkowanie forum, czy ktoś potrafi przejść do konkretnej strony forum (np. na forum grupy szczecińskiej jest 1132 a ja chcę powiedzmy 500 bez zbędnego przerzucania ), albo do daty wpisu np sprzed roku? Jeśli tak, to bardzo proszę o oświecenie Klikasz na "strona nr ...." na dole i tam wyświetla ci się okienko w ktorym mozesz wpisać numer strony do jakiej chcesz przejśc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.04.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 barnich, odpowiedziałam na pw, odkryłam gdzie te pw jest schowane... bardzo brakuje mi funkcji "zobacz swoje posty". Co z tego że można niby zobaczyć posty na swoim nicku jak nie jest to lista wątków w których sie człowiek udziela tylko 5 razy jest napisane np "grupa szczecinska" a reszta też po x razy na kolejnych stronach co sie powoli odpalają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 14.04.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 WITAM!!! O kurcze jaki mentlik teraz po tych zmianach !!!! nie umiem sis odnalezc teraz na forum ! mam pytanie gdzie znajde ekogroszek ,no tak w wekszej iloscie zebu sie zaoptrzyc w dobrej jakosci i cenie.Obecnie na rozruch pieca mamy ten z leroy merlin .cena 19zl/25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.04.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam Czy możecie polecić mi sprzedawce drewna kominkowego. Jakie drzewo najlepiej kupić aby zachować jakość do ceny. Czy mogę liczyć na to, że kupię drewno suche czy to jest tylko mrzonka. Ile zużywacie drewna na sezon orientacyjnie? Chce kupić drewno na 2 sezony i nie wiem ile mam kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalos 14.04.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam.jestem na etapie wyboru bramy garażowej.Zebrałem kilka ofert i teraz moje pytanko:Jaką firmę i jaka ekipę do montażu w Szczecinie polecacie.Dodam że montaż będzie w okolicach Gryfina.Brama będzie o wymiarze 4,5x2,25m z napędemZ tego co się zorientowałem to:Firma Hekon ul. Struga 82a brama Horman z montażem - 6850złEko-dom ul. Struga 5 Brama Wiśniowski - jeszcze nie mam wycenyAPS ul. Mieszka I 81 Brama Normstahl z montażem - 5400złCzy ktoś zna te firmy, czy może zamawiać gdzie indziej???? Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.04.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam. jestem na etapie wyboru bramy garażowej. Zebrałem kilka ofert i teraz moje pytanko: Jaką firmę i jaka ekipę do montażu w Szczecinie polecacie. Dodam że montaż będzie w okolicach Gryfina. Brama będzie o wymiarze 4,5x2,25m z napędem Z tego co się zorientowałem to: Firma Hekon ul. Struga 82a brama Horman z montażem - 6850zł Eko-dom ul. Struga 5 Brama Wiśniowski - jeszcze nie mam wyceny APS ul. Mieszka I 81 Brama Normstahl z montażem - 5400zł Czy ktoś zna te firmy, czy może zamawiać gdzie indziej???? Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie. Dziękuję Ja polecam Ci firmę http://www.benitech.pl/ montowali u mnie i nie dość, że cena była atrakcyjna to zrobiono mi wylewkę ze nisko i trzeba było poprawić montaż bramy to skasowali mnie tylko za dojazd 50zł a zabrało im to chyba 4h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalos 14.04.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź.Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tą firmą lub innymi?????????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts