Madzia 1976 19.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Adrenalinka prowadzi z Dobrej do Lubieszyna (wdłuż granicy). Zamykaja ją na czas przebudowy kosztem 6 mln -będzie szersza, będzie miała zatoczki autobusowe i przejścia dla pieszych..); słowem-prawdziwa autostrada hi, hi. A te zatoczki to po co ??? czyżby jakiś środek komunikacji chcieli tam puścić, nic mi o tym nie wiadomo, ale było by miło, bo mam nastolatka w domu (za młody na prawo jazdy) ale kupę zajęć pozaszkolnych ma. P.S kurcze nie zawsze mi te cytaty wychodzą, pokręcili i pokomplikowali to forum , a ze mnie żaden informatyk:x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 20.04.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A co tam sie bedzie dzialo ? Nie czasami tylko utwardzenie poboczy ? Fantom trochę spóźniony ale konkretnie: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091123/POWIAT01/586677343 http://www.przetargi.egospodarka.pl/255199_Przebudowa-drogi-powiatowej-nr-0617Z-Dobra-Lubieszyn_2009_2.html http://www.powiatpolicki.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 20.04.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 trochę spóźniony ale konkretnie: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091123/POWIAT01/586677343 http://www.przetargi.egospodarka.pl/255199_Przebudowa-drogi-powiatowej-nr-0617Z-Dobra-Lubieszyn_2009_2.html http://www.powiatpolicki.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=142 No to w głowie sie troszkę rozjaśniło, będziemy mieli piękną mini "autostradkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 21.04.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 CześćMam pytanko, czy nadal istnieje możliwość zwrotu Vat za materiały budowlane. Budowę rozpoczynam w tym roku. z góry dzięki. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 21.04.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Jak widzę bardzo uprzejmi jesteśmy wobec siebie. Kłody pod nogi byle nie pomóc! No cóż taka mentalność Polaków. W czym mam się udzielać skoro nie znam się na budowie. Mam pisać bajki...? Kiedy skończę budowę, to będę znała problem ale wtedy nie będzie mi już potrzebna ta cała Wasza lista, więc czegoś tu nie rozumiem. Zaznaczcie jednak, że jest to forum ludzi bez serca:((( i nie można liczyć tu na żadną pomoc:((( Ty na serio tak piszesz, czy to jakis niesmaczne poczucie humoru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dkodi 22.04.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ty na serio tak piszesz, czy to jakis niesmaczne poczucie humoru? Nie, nie na serio, to był zły dzień. Jak przyjdzie czas i będę znać temat budowy zacznę się "udzielać" na forum. Może uda mi się podrzucić kolejne namiary tę cudowną LISTĘ. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 22.04.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Cześć Mam pytanko, czy nadal istnieje możliwość zwrotu Vat za materiały budowlane. Budowę rozpoczynam w tym roku. z góry dzięki. pozdro tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_sw 22.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Szanowną Grupę Po tych wszytskich zmianach, nie mogę zalogować się pod starym nickiem więc założylam sobie nowy . Kto zaczyna w tym roku??? My w sobotę wylewamy ławy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dkodi 22.04.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Szanowną Grupę Po tych wszytskich zmianach, nie mogę zalogować się pod starym nickiem więc założylam sobie nowy . Kto zaczyna w tym roku??? My w sobotę wylewamy ławy . Ja zaczynam też w tym roku:) Ale jeszcze kończę załatwiać tzw papierologię. Może w czerwcu- lipcu ekipa wbije szpadel. Trzymam kciuki za Twoją budowę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 22.04.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Szanowną Grupę Po tych wszytskich zmianach, nie mogę zalogować się pod starym nickiem więc założylam sobie nowy . Kto zaczyna w tym roku??? My w sobotę wylewamy ławy . Witaj, ja też planuję rozpocząć budowę w tym roku, obecnie trwają "przesłuchania" kandydatów na wykonawców pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert w Lubczyku 22.04.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Szanowną Grupę Po tych wszytskich zmianach, nie mogę zalogować się pod starym nickiem więc założylam sobie nowy . Kto zaczyna w tym roku??? My w sobotę wylewamy ławy . Witam, ja już zacząłem 10.04. wylali ławy a dziś już stoją pomalowane i ocirplone fundamenty wkrótce zasypanie i wylanie posadzki i mamy "0" Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalos 23.04.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam. czy ktoś zna jakiegoś rzetelnego przedstawiciela który zajmuje się bramami garazowymi firmy Normstahl?????????I czy może ktos posiada taką bramę????????????????Proszę o opinie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.04.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ja Fantom też się zastanawiam, bo jeszcze w Dobrej nie mieszkam, ale ucieszyłbym się, gdby "adrenalinka" zmienia się w drogę. Fakt faktem, że drzewa powycinali na poboczach, ale tak jak pisałem wcześniej w planie inwestycji gminy DObra na rok 2010 tej drogi nie ma... A może ona nie należy do gminy Dobra tylko do Lubieszyna? To jest droga powiatowa, Gmina Dobra jako partycypant w kosztach podpisała tylko umowę ze Starostwem, i to oni są inwestorem. Dlatego info o przetargu itd jest na stronach Starostwa. Już nie mogłem się doczekać, w ubiegłym roku inwestycja nie załapała się na dotację rządową, dopiero w drugim rozdaniu przyfarciło... No a informacja o pojawieniu się tam linii autobusowej to już pełnia szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.04.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam. czy ktoś zna jakiegoś rzetelnego przedstawiciela który zajmuje się bramami garazowymi firmy Normstahl????????? I czy może ktos posiada taką bramę???????????????? Proszę o opinie. Dziękuję U mnie w firmie bramy zakładała firma Szulgo Tech. Mają też Normstahla. Bramy chodzą, przyjeżdżają na serwisy i naprawy jak trzeba (z winy naszej). Ja brałem jednak Wiśniowskiego od Urzędowskiego. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 23.04.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam. czy ktoś zna jakiegoś rzetelnego przedstawiciela który zajmuje się bramami garazowymi firmy Normstahl????????? I czy może ktos posiada taką bramę???????????????? Proszę o opinie. Dziękuję My mamy Normstahla.. i jest OK. Braliśmy w M&S na Gdańskiej-bardzo miła obsługa (kupiliśmy u nich tez okna i drzwi zewnętrzne). Własciciel firmy-kulturalny, spokojny, rzeczowy facet, zaangażowany w prace z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khinga 23.04.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Szanowną Grupę Po tych wszytskich zmianach, nie mogę zalogować się pod starym nickiem więc założylam sobie nowy . Kto zaczyna w tym roku??? My w sobotę wylewamy ławy . Hejka, My również zaczynamy niedługo, tzn. ekipa wchodzi 10 maja już się nie mogę doczekać. Właśnie dziś podłączają nam prąd, a w przyszłym tygodniu będzie woda. Życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khinga 23.04.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam wszystkich,Czy ktoś z forumowiczów używa rekuperatora SYSTEMAIR VR? Wiem, że temat już był delikatnie poruszany kilkanaście miesięcy temu, ale może teraz ktoś ma jakieś dodatkowe opinie?Dwie firmy ze Szczecina i jedna z Poznania proponują ten reku. Czy jest taki dobry, czy po prostu mają na nich dobre prowizje? Wiem że jest to rotacyjny rekuperator, a te podobno są głośniejsze (ważna kwestia, gdyż mąż ma "za dobry" słuch)? A może ktoś mi może coś lepszego polecić?dzięki za info,Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 23.04.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 My mamy Normstahla.. i jest OK. Braliśmy w M&S na Gdańskiej-bardzo miła obsługa (kupiliśmy u nich tez okna i drzwi zewnętrzne). Własciciel firmy-kulturalny, spokojny, rzeczowy facet, zaangażowany w prace z klientem. My również będziemy mieli bramę Normstahl i też z firmy M&S z Gdańskiej. Na razie mamy okna z tej firmy (założone w tamtym tygodniu) i jest ok. Właściciel fatycznie bardzo kompetentny i sympatyczny, pracownicy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 24.04.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 CześćStoję przed następującym dylematem: czy kupować samemu materiały budowlane, czy powierzyć to firmie która buduje (SSO) Możecie podzielić się waszymi doświadczeniami. Obawiam się że firmy mogą trochę oszczędzać na materiałach (np klasa betonu, zbrojenia, izolacje fundamentów itp) i zapewne będzie drożej...? Czy kupując samemu mogę uzyskać lepszą cenę na materiały (firma pewnie kupi taniej ale część rabatu zostawi sobie), No i za część materiałów kupionych we własnym zakresie będę mógł odzyskać różnice w podatku VAT (15%). jak wychodzi korzystniej? z góry dzięki zo infopozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 24.04.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 kju sam sobie odpowiedziałeś: jeżeli sam będziesz jeździł za materiałem możesz uzyskać rabat i potem odliczyć Vat. W końcu wykonawca nie jest filantropem i skoro ma ganiać za materiałem oprócz budowania, to chyba nie po to aby za tą dodatkową robotę usłyszeć tylko dziękuję, to też musi mu się jakoś opłacać. Cóż, czas też kosztuje zarówno twój, który chcesz zaoszczędzić na zleceniu budowy razem z materiałem, jak i wykonawcy, który za ciebie będzie biegał po hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts