szczukot 17.08.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 I ldatego nie robilem betonowych schodow do oblozeia a cale drewniane, pelne, z barierkami itp. Nie mam jeszcze zamontowanych (moze za 2 tygodnie) bo wykonczeniowcy jeszcze robia.. Ale za calosc place 10 tys. Sam material na beton, stal i robocizne to mysle ze z 3 tys zl. Mialbym 7 tys na oblozenie. Jak widac troche za malo. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.08.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Co do przylaczy, to geodeta wypowiada sie chyba tylko do tych uzgodnionych w ZUD. A jak sa male odchylki, to pisze, ze nieistotne i nic sie dalej nie dzieje Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 17.08.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 WitamPoszukuje wykonawcy budowy mojego domku;] Czekam na pozwolenie wiec jest trochę czasu. Związku z czym czy mogę prosić kogoś z forumowiczów o aktualną listę wykonawców. Z góry dziękuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 18.08.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Za stopień to nie wiem dostałem wycenę na 14,5 stopnia (bo spocznik jest ze schodkiem:P) schody proste dwubiegowe, 4 cm dębu z obróbką antresoli wokół bejca lakier na gotowo 10,5 tysia czekam/szukam porównania... a bez poręczy bo zapomniałem:) Ja mam stopni 12 w tym 3 ostatnie skrecaja w sumie o 90 st. spocznik (1,5x1,0 m), i jeszcze 4 stopnie w drugim biegu. Dab 4 cm, tralki, porecze, listwy przy schodach, lakierowanie, montaz, transport 7,5 tys. Juz zamontowane, jeden schodek trzeszczy czasem i maja poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Co do przylaczy, to geodeta wypowiada sie chyba tylko do tych uzgodnionych w ZUD. A jak sa male odchylki, to pisze, ze nieistotne i nic sie dalej nie dzieje Fantom geodeta nie może napisać że zmiana nieistotna bo on nie ma takich kompetencji i nie ocenia czy dana zmiana jest istotna czy nie bo nie jest od interpretacji, on tylko pisze zgodne albo niezgodne z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.08.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No to moj byl inny i mi tak napisal i mam zalatwione A jak bedziesz mial przesuniete rury o 1 cm to bedzie zgodnie z projektem czy nie wg Ciebie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No to moj byl inny i mi tak napisal i mam zalatwione A jak bedziesz mial przesuniete rury o 1 cm to bedzie zgodnie z projektem czy nie wg Ciebie ? Fantom tolerancja geodezyjna według prawa to 30 cm, powyżej tej tolerancji napisze że niezgodne. W ogóle nie mam pomysłu jak wybrnąć z tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.08.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Skad znasz te 30 cm ? Bo ja o tym slysze od 2-3 lat, ale nikt nigdy nie potrafil wskazac zrodla prawnego. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Tolegancje i pomiary geodezyjne na pewno są w oparciu o normy ISO, trzeba by było tylko znaleźć odpowiedni numer normy PN-ISO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.08.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No wlasnie - zawsze sie tak konczy : gdzies sa zapisane. I nikt nigdy nie potrafil tego znalezc. Watpie aby to istnialo Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 iSTNIEJE OTO ON:Rozporządzenie Ministra Rozwoju Regionalnego i Budownictwa z dnia 2 kwietnia 2001 r. w sprawie geodezyjnej ewidencji sieci uzbrojenia terenu oraz zespołów uzgadniania dokumentacji projektowej.Rozdział 3, punkt 10.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 jeszcze cytat z tego rozporządzenia, proszę aby nie było:2. Przy realizacji sieci uzbrojenia terenu dopuszczalne jest odstępstwo od uzgodnionego projektu nieprzekraczające 0,30 m dla gruntów zabudowanych lub 0,50 m dla gruntów rolnych i leśnych, przy zachowaniu przepisów regulujących odległość między poszczególnymi obiektami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.08.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No i super.Pytanie : Czy lacza na Twojej dzialce sa "uzbrojeniem terenu" ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 18.08.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Są uzbrojeniem terenu i wchodzą w zakres zagospodarowania działki zgodnie z projektem budowlanym i tu jest pies pogrzebany ponieważ przyłącza do budynku traktowane są jako część projektu budowlanego budynku ich zmiana, tak jak każda zmiana od projektu budynku typu wyrzucenie okien i takie tam różne traktowana jest jako odstępstwo istotne. Fajnie że innym udało się przejść przez zmiany bezboleśnie, tak jak tobie, nie wiem teraz na ile to zależy od geodety czy interpretacji urzędnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 18.08.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Szukam dobrej ekipy do wiercenia studni ze wszystkimi materiałami - rurami, filtrem, obudową itd Sprawdzonej. Głebokość 30m. Prosze o namiary i opinie o firmach. Czy słyszeliście coś o ocieplaniu np. dachu poprzez ocieplanie Natryskowe pianki poliuretanowej. Jakie są koszty za m2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.08.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Są uzbrojeniem terenu i wchodzą w zakres zagospodarowania działki zgodnie z projektem budowlanym i tu jest pies pogrzebany ponieważ przyłącza do budynku traktowane są jako część projektu budowlanego budynku ich zmiana, tak jak każda zmiana od projektu budynku typu wyrzucenie okien i takie tam różne traktowana jest jako odstępstwo istotne. Fajnie że innym udało się przejść przez zmiany bezboleśnie, tak jak tobie, nie wiem teraz na ile to zależy od geodety czy interpretacji urzędnika No to u mnie nie sa uzbrojeniem terenu a "zewnetrznymi odcinkami instalacji wewnetrznej". I tyle. a jedyne co mam jako "uzbrojenie" to woda i to juz mam w ZUD. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 18.08.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam Czy ktoś zna taka firmę Zakład Remontowo - BudowlanyRem - Bud http://www.rem-bud-mm.pl/ jeśli tak to proszę o informacje na ich temat;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.08.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam Czy ktoś zna taka firmę Zakład Remontowo - Budowlany Rem - Bud http://www.rem-bud-mm.pl/ jeśli tak to proszę o informacje na ich temat;] Właśnie buduje na Dobrawki w Dobrej. Chyba sobie radzi i chyba trzeba uważać bo to cwaniak. I drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 18.08.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja mam stopni 12 w tym 3 ostatnie skrecaja w sumie o 90 st. spocznik (1,5x1,0 m), i jeszcze 4 stopnie w drugim biegu. Dab 4 cm, tralki, porecze, listwy przy schodach, lakierowanie, montaz, transport 7,5 tys. Juz zamontowane, jeden schodek trzeszczy czasem i maja poprawic. Mogę prosić o namiary na ekipę od schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 18.08.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 cześćNadal poszukuję "idealnego" kierbuda. Mam dwóch kandydatów: Waldemar Bończyk i Czuchaj Andrzej. Znacie ich może? O A.Cz. poczytałem już trochę opinii ale może ktoś coś jeszcze doda.dzięki, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts