kju 02.09.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jeszcze RAMIRENT oraz EWPA-MAJSTER (są na Prawobrzeżu), także firma THOMAS reklamuje się, że wypożycza sprzęt ogrodniczy cześć bardzo dziękuję za podpowiedzi, jutro sobie podzwonię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.09.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 cześć Gdzie w Szczecinie mogę wypożyczyć kosę spalinow?. Działeczka mi trochę zarosła i muszę doprowadzic ją do ładu przed budową. z góry dzięki Mi budowlańcy powiedzieli żeby nie kosić działki bo nie ma sensu. Miałem samemu wyznaczyć sobie gdzie zdjąć humus na oko i zawołać koparkę (nie róbcie tego np. na miesiąc przed bo znowu zarośnie, chyba że ściągacie późną jesienią ). Po zdjęciu humusu, geodeta wszedł wytyczył budynek i wtedy koparka kopała pod fundamenty. Koparka jeżdżąc po działce wszystko tak ugniotła że faktycznie nie było sensu nic robić wcześniej z trawą i innymi chaszczami. Powodzenia w budowach.... u mnie szalunki i zbrojenie już w wykopach teraz załatwiam beton i lejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.09.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 słuchajcie - jakie są stawki za obsługę geodezyjną budowy? od wytyczenia pod wykopy na odbiorze skończywszy? jest sens brać jednego geodetę czy z doskoku w razie potrzeby jakiego popadnie? jakie są teraz w ogóle stawki? ja dostałęm ofertę 3.000 na całą budowę... Za tyczenie fundamentów dałem 400 PLN netto--> brutto za inwentaryzacje wody 300 PLN netto--> brutto. Geodeta przyjedzie jeszcze raz (gratis) na działeczkę żeby na wylanych fundamentach nanieść osie do bloczków. Inwentaryzować będę jeszcze na koniec kanalizę, gaz, deszczówkę i prąd więc myślę że będzie nieco mniej niż 3000 PLN, chyba że jest coś jeszcze o czym jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 03.09.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam WasMam do Was pytanie odnośnie ogrodzenia z siatki . Dostałam ofertę na ogrodzenie 107 m siatka 150 cm o grubośc 3,5 mm , oczka 5,5 cm z murkiem z płyt w cenie 6500 zł. Czy to dobra cena . Oczywiście to koszt całkowity , czyli materiał i robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 03.09.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 jeszcze RAMIRENT oraz EWPA-MAJSTER (są na Prawobrzeżu), także firma THOMAS reklamuje się, że wypożycza sprzęt ogrodniczy A po co kosa, jak wjedzie sprzęt budowlany, to wszystko zasypie, rozjeździ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.09.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Dokladnie. Szkoda kasy i czasu. Koparka w pierwszy dzien i tak z tym zrobi co trzeba Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 03.09.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Dokladnie. Szkoda kasy i czasu. Koparka w pierwszy dzien i tak z tym zrobi co trzeba Fantom Faktycznie, trochę szkoda, zwłaszcza czasu gdyż wypożyczenie kosy to koszt 32zł na pół dnia + paliwko. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 03.09.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Za tyczenie fundamentów dałem 400 PLN netto--> brutto za inwentaryzacje wody 300 PLN netto--> brutto. Geodeta przyjedzie jeszcze raz (gratis) na działeczkę żeby na wylanych fundamentach nanieść osie do bloczków. Inwentaryzować będę jeszcze na koniec kanalizę, gaz, deszczówkę i prąd więc myślę że będzie nieco mniej niż 3000 PLN, chyba że jest coś jeszcze o czym jeszcze nie wiem Cześć, a możesz podać namiary na geodetę? Bardzo mało zapłaciłeś za wytyczenie budynku. Ja najtaniej znalazłem gościa za 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 03.09.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 i jeszcze jedno pytanko, czy budował komuś dom pan Grzegorz Chilkiewicz z Goleniowa (firma nazywa się bodajże Carsystem)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 03.09.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam Mam pytanie odnosnie przylaczy. Chodzi mi o prad i gaz 1) Zlozylam w gazowni wniosek o warunki przylaczenia. Mily Pan mi powiedzial ze, dostane papiery do podpisania poczta i mam odeslac, ale projekt przylacza od drogi do postawienia skrzynki na dzielace bedzie kosztowal 1800 zl z wykonaniem przylacza- dokladnie 4m prostej rury ( bo taka jest odleglosc istniejacego przylacza do naszej dzialki), Czy ta kwota to po Bozemu czy mozna tez zalatwic taniej??? 2) Na dzialce stoi juz skrzynka ZK od enei ( kupilismy dzialke z przetargu miasta dzialke). Przy skladaniu wniosku o warunki energetyczne kobieta w biurze obslugi wrecz na sile nas zmusila ze musimy wpisac o przylacze trojfazowe i conjamniej 16KW. Jakie macie wpisane zapotrzebowanie na KW, czy przylacze 3 czy 1 fazowe??Jak mozna ominac prad budowlany???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.09.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 2) No 3 fazy to podstawa, ale jak chcecie mniej pradu to te 9-12 kW raczej musi byc. I jeszcze jedno : skrzynke juz macie NA dzilce czy PRZY GRANICY dzialki ?Pradu budowlanego ominac nie mozna - chyba, ze nielegalnie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 03.09.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 skrzynka jest na granicy dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 03.09.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 U mnie geodeta z Pyrzyc ( ja buduję się koło Czarnego Bawoła ) wziął za wszystko czyli mapkę, wytyczenie wszystkiego i inwentura później i wszystko co będzie trzeba 900zł brutto. Nie wiem czy to taka cena normalna u niego czy jak ale trafiłem do niego przypadkiem bo pomyliłem urzędy W szczecinie to jakaś drożyzna.Nawet nie wiedziałem, że tyle wołają kasy. I wywiercili mi studnię Firma z Gorzowa. . Pełen profesjonalizm. Super maszynkę mają i wiedzę ogromną też. Robią także odwierty pod pompy ciepła itp. Tańsi niż szczecińscy wiertacze i za ślepe odwierty nie kasują tylko za dojazd. Jak ktoś potrzebuje namiary to pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mularczykowie 03.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam wszystkich bywalców tego forum, właśnie budujemy dom w Borzysławcu ( obok Lubczyny) zwracam sie z pytaniem o okna, rynek jest tak zapełniony ofertami ..... ze trudno sie zdecydować...... czy moglibyście podesłać nazwy firm z których zamialiście stolarkę okienną. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 skrzynka jest na granicy dzialki No to jeszcze z 1500-2000 za postawienie drugiej skrzynki na dzialce (na licznik) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 i jeszcze jedno pytanko, czy budował komuś dom pan Grzegorz Chilkiewicz z Goleniowa (firma nazywa się bodajże Carsystem)? pozdrawiam ??? Mi ma budować Grzegorz Chilkiewicz, ale pierwsze słyszę, że to firma CARSYSTEM z Goleniowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 04.09.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam, musze postawic bramę, ogrodzenie jest. Wedlug mnie prosta rzecz, dwa drewniane ramiaki obite siatką. Jaka powinna być szerokość bramy? Chyba 4 m wystarczy (2 x 2 m). Jak bylo (jest) u was? I ile taka brama może kosztować? Ekipa przyjedzie niedługo i chcialbym to zalatwić wczesniej, aby zebrac humus, wytyczyc dzialke etc. I gdzie szukac wykonawcow? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 04.09.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 i jeszcze jedno pytanko, czy budował komuś dom pan Grzegorz Chilkiewicz z Goleniowa (firma nazywa się bodajże Carsystem)? pozdrawiam Czy to znaczy, ze zrezygnowałeś ze swojej poprzedniej ekipy i znalazłeś inną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiatomek1719503162 04.09.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witam potrzebuje jakiejs sprawdzonej ekipy do tynkow ma może ktoś jakąś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 04.09.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Czy to znaczy, ze zrezygnowałeś ze swojej poprzedniej ekipy i znalazłeś inną? Pozdrawiam cześć Szkada gadać, poprzednia ekipa, niby sprawdzona, dwa dni przed rozpoczęciem powiedzieli że "nie będą robić i już, prznajmniej za cenę na jaką się wcześniej umówili". Osmaruję ich na liście!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts