q-bis 16.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Ja pierdykam, co się dzieje z tym forum...Ile razy można ustawiać powiadomienia w subskrypcji o tym temacie ?I tak ciągle się dezaktywuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 16.09.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 co do piasku - jest punkt w Mierzynie na ulicy Długiej, który sprzedaje piaski, żwiry, pospółki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.09.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Co do archeologa - pozwalam sobie przytoczyć moją odpowiedź z marca na pytanie sebolca - nie wiem tylko czy link będzie prawidłowy... http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał sebolec A czy może miał ktoś z was do czynienia z archeologiem na swoje budowie? Niestety kupiłem działkę w obszarze objętym ochrona archeologiczną i w zwiazku z tym muszę zrobić badania arch. Interesują mnie koszty gdyż dostałem wycenę na 800 zł za dzień pracy archeologa i 1500 za opracowanie badań. Może znacie kogoś tańszego? napisał Q-bis Ostatnio o archeologu to było chyba tutaj (gdzieś tak w połowie strony): http://forum.muratordom.pl/grupa-szc...3718-64500.htm też w marcu... ciekawe dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Oczywiście nie działa - przerzuca na stronę wszystkich grup ...Dyskusja toczyła się około 10 marca 2010 i w marcu 2009, ludziska podawali tam namiary na odpowiednich archeologów i wymieniali się doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 16.09.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Ile płaciliście za położenie klinkieru czy 3,00 zł za sztukę to normalna cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 17.09.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 "Dzięki Aniutka i Roofi i caretilla za odpowiedzi. To jeszcze pytanie, jakie macie średnice tych kanałów okrągłych, czy są okryte wełną i ile cm wylewki na to? I kto robił Wam projekt instalacji?" Średnica kanałów...chyba 100 mm, nie są okryte wełną a jeżeli chodzi o wylewkę.... jest po prostu tyle, żeby nie wystawały....idą takimi drogami, by ich nie uszkodzić np przy układaniu podłóg. Projekt zamawialiśmy za pośrednictwem firmy monterskiej... z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 17.09.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Poszukuję dobrego i sprawdzonego Geodety z okolic Goleniowa Mam działeczkę i chciałbym ją podzielić na 2 Dzisiaj już mi jeden krzyknął 1600 zł za kpl. załatwionych spraw Macie kogoś sprawdzonego i taniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 17.09.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 mam pytanko do budujących w glinie i z dość wysokimi wodami gruntowymi (występujacymi po opadach), czym izolowaliście pionowo ściany fundamentówe? (nie mam piwnicy), kogo nie zapytam to wszyscy "bazgrają" dysperbitem a to raczej się nadaje do gruntów przepuszczalnych i chroni tylko przed wilgocią. Co stosowaliście do izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 18.09.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 mam pytanko do budujących w glinie i z dość wysokimi wodami gruntowymi (występujacymi po opadach), czym izolowaliście pionowo ściany fundamentówe? (nie mam piwnicy), kogo nie zapytam to wszyscy "bazgrają" dysperbitem a to raczej się nadaje do gruntów przepuszczalnych i chroni tylko przed wilgocią. Co stosowaliście do izolacji? jak masz wysoko wodę gruntową to koniecznie musisz kupić jakiś mocniejszy izolator, ja mam podobnie wysoko wody gruntowe i mi wykonawca razem z kier. bud. kazał kupić "super flex" - tak to chyba się nazywało strasznie to drogie ale faktycznie jak wysmarowali tym to się zrobiła taka gruba powłoka jak z gumy, a mam podpiwniczony budynek i nie mam problemow z woda wiec sie sprawdza poecam gorąco. Można go dostać w jednej z firm na terenie scmb, jak wiezdzasz do scmb to jedziesz z 20 metrów i skręcasz w prawo i potem po lewej stronie jedna z firm. Jak będziesz miał problemy z odnalezieniem firmy to napisz to podjade i sprawdze jak sie nazywa.pzdr.Czy otrzymujecie powiadomienia o odpowiedzi na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.09.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Podrzucam zapytanie: Witam wszystkich, Przymierzamy się na "ostro" (w końcu!) do wykonania prac drenażowych, brukarskich itp. Prosimy o polecenie solidnych i sprawdzonych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.09.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 witam,ja izolowalem sciany fundamentowe izohanem WM a potem przyklejałem styrodurek jako warstwe izolacji cieplnej. izohan WM jest tez dosc drogi ale sam dysperbit rowniez moim zdaniem to za malo. co do piasku zasypowego to próbujcie 501613707 lub 601301613- majeran. ktos pisal o skladzie na ulicy dlugiej ale to duza firma i ceny tez duze. KJU- jak masz wysoki poziom wód to zrób porządny drenaż jak masz możliwość gdzieś odprowadzić wodę z drenażu i nie żałuj na izolacje pionowa a będziesz spal latami spokojnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.09.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 I jeszcze prośba do Wszystkich - jeśli posiadacie gruz po budowie i nie macie co z nim zrobić to chętnie go przyjmę - każdą ilość.Pozdrawiam serdecznie. Roxi10a dokąd potrzebujesz ten gruz?coś tam mi zostało dachówek i betoniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 19.09.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Barnich, dzięki za info, podjadę i zobaczę po ile sprzedają Superflex Deitermanna. Myśłałem też o Ceresit CP 48 xpress. Bejmar, niestety drenażu nie mogę zrobić bo nie mam gdzie go odprowadzić, dlatego muszę dobrze zaizolować fundamenty.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 19.09.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Acha, a jeką papę stosowaliście do izolacji poziomej fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 1) Co do wentylacji mechanicznej to ja tez kladem turboflexy. Postanowilem ja zrobic jak juz mialem dom w stanie surowym, iwec za pozno bylo na zmiany konstrukcyjne. Te rury maja ten plus, ze ich srednica to jakies 8-9 cm. Mozna smialo zmiescic w wylewce na pietrze i w ten sposob zrobic podlaczenie parteru.Mysle, ze calosc bede uruchamial za jakies 3 tygodnie. 2) co do klinekiru, to ja za murowanie smietnika placilem 2,5 za cegle + 0,7 za fugowanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Czy ktos robil blat w kuchni z jakiegos kamienia ? Szukam firmy ktora robi takie rzezcy z łupka. Temat wogóle nie popularny a podobno tanio i dobrze. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 co do izolacji fundamentow, to Deitermann jest na terenie SCMB. Bylem tam kiedys, ale nikt nie potrafil mi za bardzo udzilelic informacji. Jest to chyba raczej jakies biura handlowe niz doradczo-techniczne. Jedyne co zapamietale, ze bylo cholernie drogo (ale na pewno dobrze). No i ze przed woda naciskajaca warstwa takiej izolacji miala chyba z 1 cm, a nie takie tam wysmarowanie "dysperbitem". Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 19.09.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Czy ktoś robił gruntowy wymiennik ciepła (GWC)? Jakie rury stosowaliście? Robiliście sami czy jakaś firma robiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ja robie GWC sam - glikolowy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 19.09.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witajcie.Czy ktoś z Was robił podjazdy i ścieżki z kostki granitowej? Najtaniej w naszej okolicy ukladanie znalazlem po 70/m2 i to przy wiekszej ilosci co przy 30/m2 polbruku wyglada blado...Jesli macie jakąś sprawdzoną firmę w rozsadnej cenie to proszę o namiary...Swoja drogą ciekawe czy granit jest tak trudny w ukladaniu ze robocizna za ukladanie jest 2 x drozsza. Jesli policzyc material sciagniety gdzies z Polski to m2 nie wychodzi wcale duzo drozej niz ladna kolorowa kostka brukowa dobrej jakosci. Prosze o opinie uzytkownikow...PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts