Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Pytanie do osób mieszkających już w Dobrej. Podpowiedzcie jaki internet podłączyć w Dobrej, co tam najlepiej działa, mam syna w technikum informatycznym i musi mieć dostęp do netu, czy ktoś brał internet od pana z żółtej reklamy na wjeździe do dobrej, a jeśli tak to czy jest dobry. Wiem że rozmowa na temat netu była już tutaj poruszana, ale ciągle coś zmieniają na tym forum i trudno mi znaleźć. Byłabym wdzięczna za podpowiedź - wprowadzam sie i muszę szybko tę sprawę załatwić.

Pozdrawiam Magda.

No to chyba w gminie ?

A co do prywatnych dostawcow to tematu nie znam - bede patrzal na najblizszych tygodniach.

Ale jest chyba jeszcze jedna alternatywa : cyfrowy polsat czy inna tego typu platforma daje w pakiecie tv + internet. A to chyba warto zerknac, bo tv raczej wiekszosc bedzie brala

Fantom

Chyba nie ma już cytatów ?

M3 i A l e k - polecam mojego brukarza p. Kazimierz tel. 692 077 959

Madzia 1976 - możesz spróbować z iPlusa, tam możesz wziąć usługę na 7 dni na próbę, bez kosztów. Ja mam 3GB (limit przesyłu danych) i poza weekendem jest OK, niestety spowalnia w soboty i niedziele. Umowa na dwa lata - do tego czasu powinno się coś pojawić w Dobrej.

Sprawdź też Global Connect, są w Dobrej ale nie wszędzie docierają tel.91 455 55 55.

Do mieszkajacych na dzialkach Agrowestu i nie tylko :

jak wyglada koncowka z odralnianiem dzialki ?

Bo mialem juz geodete do koncowych pomiarow, naniesione mam juz wszytsko na mapach, i przyszlo mi z gminy podwyzszenie podatkow. : z rolnej na nieruchomosc.

Kiedys mi sie obilo, ze odralnia sie tylko to co pod budynkiem, a od gminy mam, ze cala dzalka to nieruchomosc.

Czy musze cos jeszcze z tym robic (jakies odrolnienie czy cos) ?

Fantom

Rafiks, a jest w ogóle możliwe budowanie na działce rolnej? Nie wydaje mi się... Gdyby tak było to zamiast kupować działki budowlane ludzie kupowaliby rolne i odralniali kawałek pod dom... Przecież z natury rzeczy działki rolne nie maja prądu, wody, kanalizacji... chyba, że masz na myśli domek nie przekraczający 25 metrów kw. na postawienie którego nie potrzebujesz pozwolenia na budowę... A może się mylę?

Sławek_K, jednak się mylisz, faktycznie można odrolnić tylko część działki która jest pod budynkiem i chyba o ile dobrze pamiętam również dojazd do samego budynku. Można tak zrobić - wtedy osobno płaci się dwa osobne podatki, ale jest to zawsze oszczędność kilku złotych w ciągu roku ;) a przynajmniej jeszcze 2 lata temu tak było jak ja odrolniałem swoją działkę (ja jednak mam odrolnioną całą).

pozdrawiam

Wybralem glikolowy, rozpatrujac wiele Za i Przeciw. Po pierwsze boje sie wszelkiego rodzaju syfu ktory z czasem bedzie narastal w rurach. Po drugie mam gline z pichem - bedzie wilgotno, glikolowy ma lepsza wydajnosc, a wdoa nie bedzie wciekala do pustych rur.

Co do ceny to nie wiem, ile wyjdzie rurowy, ale mi glikolowy zmiescie sie w jakies 2,5 tys zl.

Fantom