barnich 25.10.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam. Jestem na etapie poszukiwania wykonawcy SSO. Czy ktoś budował z firmą p. Jana Ułogi z Goleniowa. Prosze o opinie o tym wykonkonawcy Tak ja budowałem i szczerze polecam, o opinie zadzwoń będzie najprościej lub zapraszam na budowę. tel na priv. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 25.10.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Czy ktoś otrzymał nową listę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 25.10.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Do prośby o złotą rączkę dołączam prośbę o elektryka, muszę pociągnąć kabel telefoniczny na piętro do komputera, mój elektryk 2 lata temu był solidny ale teraz miał oddzwonić ale nie odzywa się i nie odbiera telefonu, nawet dobrzy fachowcy zmieniają się.Również poproszę o listę fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 25.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Czy ktoś otrzymał nową listę? Ja jaką otrzymałem to ta z lutego. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 26.10.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Do prośby o złotą rączkę dołączam prośbę o elektryka, muszę pociągnąć kabel telefoniczny na piętro do komputera, mój elektryk 2 lata temu był solidny ale teraz miał oddzwonić ale nie odzywa się i nie odbiera telefonu, nawet dobrzy fachowcy zmieniają się. Również poproszę o listę fachowców. w dobie technologii bezprzewodowej kabel telefoniczny do komputera??? czy to ma być podłączenie do modemu? czy inny cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 26.10.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja jaką otrzymałem to ta z lutego. pozdro ja też mam z lutego, a Azalka tak się zarzekała, że już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowapanienka 26.10.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam,Czy ktoś może polecić sprawdzoną firmę montującą rolety zewnętrzne? Z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 26.10.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam, Czy ktoś może polecić sprawdzoną firmę montującą rolety zewnętrzne? Z góry dziękuję za info. Pan Robert 601712885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.10.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 w dobie technologii bezprzewodowej kabel telefoniczny do komputera??? czy to ma być podłączenie do modemu? czy inny cel? Ja tam nie wiem, ale ja wszedzie klade skretke do komputerow. Moze jakis AP tez gdzies postawie (do laptopa cz cos), ale kabel jest cal czas duzo lepszy niz radio, i jeszcze przez wiele lat bedzie. Dzisiaj na kablu masz REALNIE 1 giga w kazda za stron. Na radiu (nawet n) masz realnie moze po 100 mega w kzda ze strona (w praktyce z 50). No i radjko czasami przerwie, zaszui ktos inn itd. A kabel w 100% chodzi cal czas. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 26.10.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja tam nie wiem, ale ja wszedzie klade skretke do komputerow. Moze jakis AP tez gdzies postawie (do laptopa cz cos), ale kabel jest cal czas duzo lepszy niz radio, i jeszcze przez wiele lat bedzie. Dzisiaj na kablu masz REALNIE 1 giga w kazda za stron. Na radiu (nawet n) masz realnie moze po 100 mega w kzda ze strona (w praktyce z 50). No i radjko czasami przerwie, zaszui ktos inn itd. A kabel w 100% chodzi cal czas. Fantom zgadzam się w 99% - realne 1 GIGA będziesz miał, jak taką prędkość zaczną oferować dostawcy internetu. Ja też będę kładł skrętkę, bo zgodzę się, że WiFi a kabel to nie są dwie równej jakości usługi, ale pytanie było o kabel telefoniczny!!! Jeśli do modemu np. neostrady a nie telefonu, to logiczniej byłoby postawić router ADSL i pociągnąć właśnie skrętkę, niż ciągnąć kabel telefoniczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.10.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Alo alo.Tu nie chodzi tylko i wylacznie o lacznosc miedz swiatem a Twoim komputerem, ale o cala strukture wewnetrza. Czli miedzy komputerami, drukarkami i innym sprzetem, ktory dzisiaj wstawiamy w domach. A lista robi sie coraz dluzsza, od rekuperatora, poprzez centralki alarmowe na stacjach pogody konczac. I wszedzie tu kabel rzadzi. Wifi gdzies tam jako mlodszy brat, wolniejsz ale bezprzewodowy ciagle kroczy i sie rozwija. Fantomps. odniosles sie, ze ten kabel to ma byc do komputera, a nie do telefonu - wiec ja tez w tym kierunku pisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugro 26.10.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam wszystkich użytkowników forum z okolic Szczecina! Czy ktoś mógłby polecić solidnych i nie drogich architektów do adaptacji projektu gotowego. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 26.10.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ja tam nie wiem, ale ja wszedzie klade skretke do komputerow. Moze jakis AP tez gdzies postawie (do laptopa cz cos), ale kabel jest cal czas duzo lepszy niz radio, i jeszcze przez wiele lat bedzie. Dzisiaj na kablu masz REALNIE 1 giga w kazda za stron. Na radiu (nawet n) masz realnie moze po 100 mega w kzda ze strona (w praktyce z 50). No i radjko czasami przerwie, zaszui ktos inn itd. A kabel w 100% chodzi cal czas. Fantom Oj, widze że muszę wszystko tłumaczyć od początku. Jestem przeciętnym użytkownikiem i na technice znam się tyle co mi powiedzą znajomi i panowie technicy. Walczyliśmy o podłączenie telefonu właśnie ze względu na szybki internet, mąż chce oglądać z niego wybrane programy, a jest tego teraz dużo. Z kim bym nie rozmawiała to każdy mówi podobnie jak Szczukot, że radiowy to nie to co z kabla telefonicznego. Gniazdko telefoniczne mam na dole a komp na górze. Mój elektryk powiedział że w zestawie live box powinno być urządzenie aby dać sygnał bezprzewodowo, pan w telekomunikacji- orange powiedział że kiedyś było to załączane ale teraz można dokupić zdaje się za 300 zł ( może się mylę się co do ceny). Dodał też, że sygnał może być słabo przekazywany na piętro, a kabel to kabel. Nie chce aby mąż w czasie oglądania wściekał się że coś przerywa albo rozłącza się dlatego ma być kabel. Doczytałam w dalszym poście Sławka K że skrętka, nie wiem co to jest , dla mnie każdy przewód to inaczej kabel a czy skręcony czy prosty to już sprawa elektryka. ( czy może ktoś kto robi takie rzeczy nazywa się inaczej, może znacie jakieś wyspecjalizowane firmy ) Ważne,aby internet działał równo ( choć na skrętce), tu chciałam wstawić uśmiech ale nie mam tego, dopisuję już po pierwszej edycji postu, przedtem były uśmiechy do wstawienia a teraz nie. Aha, znowu dopisuję, mam jakiś stary router adsl ale czy to będzie tu pasowac to nie wiem, też musi to zobaczyć fachowiec, mnie od tych technicznych rzeczy głowa pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.10.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Co do samego kabla to nie kladz telefonicznego (4 zyly) a skretke komputerowa (8 zyl). Telefon tez na tym pololzysz, a na przyszlosc bedziesz miala pod siec komputerowa Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 27.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Super, dziękuję za rozjaśnienie mi w głowie. Właściwie to sieci komputerowej nie będzie, ot, jeden komputer na przewodzie od gniazdka telefonicznego i laptop właśnie bezprzewodowo. Chyba ze przszlosc przyniesie nowe potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.10.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Czy przed wylaniem posadzki kładliście na chudziak papę czy wystarczy tylko folia?, gdzie kupić drzwi zewnętrzne? jak sprawdzają się panele w konfrontacji z ogrzewaniem podłogowym ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 izolacja chudziaka wazny temat. Ale zalezy tez jak wysoko masz wody gruntowe, czy masz wode naporowa, jaki typ gleby itp. Ja dalem troche mocniej ogolnie. Smarowanie dysperbitem, potem papa, potem folia. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam wszystkich użytkowników forum z okolic Szczecina! Czy ktoś mógłby polecić solidnych i nie drogich architektów do adaptacji projektu gotowego. Z góry dzięki. Furgo - nie wiesz, że słowa "solidny" i "niedrogi" się ze sobą wykluczają ? Chociaż cuda się zdarzają, ja swojego chciałem polecać, ale już mi przeszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 28.10.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Super, dziękuję za rozjaśnienie mi w głowie. Właściwie to sieci komputerowej nie będzie, ot, jeden komputer na przewodzie od gniazdka telefonicznego i laptop właśnie bezprzewodowo. Chyba ze przszlosc przyniesie nowe potrzeby. no niestety coraz więcej rzeczy w naszej codzienności się komputeryzuje, więc chcąc nie chcąc tworzy się sieć, niedługo Twoja lodówka wyświetli Ci na ekranie, co lubisz czego w niej nie ma i poprosi o potwierdzenie do ralizacji w internetowym sklepie spożywczym! ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugro 28.10.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Furgo - nie wiesz, że słowa "solidny" i "niedrogi" się ze sobą wykluczają ? Chociaż cuda się zdarzają, ja swojego chciałem polecać, ale już mi przeszło.... Masz rację. Skracam pytanie. Poszukuję solidnego architekta, a przy okazji geodetę i geologa. Ja dopiero na początku. Jak zazdroszczę już tym wybudowanym. Mam pytanie jak mogę zdobyć dostęp do listy fachowców??? Czy dalej istnieje kryterium postów???? DZIĘKI za podpowiedzi dla zielonego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts