caretilla 05.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Czy kupował ktoś z was ziemię ogrodową na wywrotki? cena 50 zł / m3 z transportem to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 06.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Czy kupował ktoś z was ziemię ogrodową na wywrotki? cena 50 zł / m3 z transportem to dobra cena? Wywrotka 25 ton 550 zł nie wiem ile to metrów sześciennych. Gdzie kupowaliście schody strychowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.11.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ja schody wzialem w extradachu - fakro. Ale troche zaluje jednego drobiazgu. Widzialem schoduy (nie wiem jakiej firmy ale raczej cos popularnego) ktore mialy zamkniecie jak w drzwiach - mozna je zatrzasnac. Te z fakro trzeba zawsze przekrecic "klamka".I jak chcesz do tego drobiazgi typu listewkiaskujace czy nozki ochronne na schody itp to zamow od razu - potem mozesz na nich juz nie liczyc - nie rusza d... aby je sciagnac, a ciezko gdzies dokupic. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 08.11.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Ja schody wzialem w extradachu - fakro. Ale troche zaluje jednego drobiazgu. Widzialem schoduy (nie wiem jakiej firmy ale raczej cos popularnego) ktore mialy zamkniecie jak w drzwiach - mozna je zatrzasnac. Te z fakro trzeba zawsze przekrecic "klamka". I jak chcesz do tego drobiazgi typu listewkiaskujace czy nozki ochronne na schody itp to zamow od razu - potem mozesz na nich juz nie liczyc - nie rusza d... aby je sciagnac, a ciezko gdzies dokupic. Fantom ja też planuje od nich wziąć, zwykła drabinka z drewna do 500 pln, metalowa jakaś do 600 i sprężynowe to ok 1300.... ja biorę chyba metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 08.11.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Czy możecie podać namiary na malarzy wewnętrznych? jakie są teraz stawki ? Podłączam się pod pytanie! PILNIE potrzebuję namiarów na sprawdzonego fachowca do zamontowania parapetów wewnętrznych. Moja obecna ekipa nawet to spier...a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.11.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Zna ktos jakas zwirownie itp w okolicy ? Gdzie mozna kupic kilkadziesiat ton jakiegos zwiru, grys itp ? Czyli cos wiekszego niz piasek.Swojego czasu rozdawalem namiar na goscia od paisku itp, ale nei ma on grubszych frakcji.Ma ktos jakies namiary ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ja też planuje od nich wziąć, zwykła drabinka z drewna do 500 pln, metalowa jakaś do 600 i sprężynowe to ok 1300.... ja biorę chyba metalowe własnie wróciłem z castoramy tam drewniane kosztują coś ok 250, a sprężynowe chyba 500-600 zł, nie wiem jak z jakością. pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witajcie! mam pytanko o okna dachowe - polaciowe. Mam rozmiar 78x140, w zasadzie zdecydowałem się na Veluxa, natomiast pytanie moje jest takie, czy ktos z Was ma połaciówki z roletą zewnętrzną. Czy to jest potrzebne? Sprawdza się? Niedawno była tu dyskusja odnosnie rolet zewnętrznych na oknach i drzwiach, ale nie dotyczyła ona okien dachowych. Poradzicie coś? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.11.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Tego typu rolety to taka rzadkosc, ze ciezko chyba bedzie kogos znalezc co moze cos na ich temat powiedziec.Jaka masz wysokosc scianki kolankowej, ze zdecydowales sie na Veluxa ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 09.11.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Zna ktos jakas zwirownie itp w okolicy ? Gdzie mozna kupic kilkadziesiat ton jakiegos zwiru, grys itp ? Czyli cos wiekszego niz piasek. Swojego czasu rozdawalem namiar na goscia od paisku itp, ale nei ma on grubszych frakcji. Ma ktos jakies namiary ? Fantom Cześć firma Jumar z Mierzyna ma takie rzeczy, różne frakcje żwiru i piasku, mieszczą się na ul. Długiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 09.11.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Podłączam się pod pytanie! PILNIE potrzebuję namiarów na sprawdzonego fachowca do zamontowania parapetów wewnętrznych. Moja obecna ekipa nawet to spier...a! Z moich przymiarek wynika że stawki za malowanie są od 7zł do 10zł / m2 (sama robocizna). Nie ma osobnej ekipy do montowanai parapetów, zazwyczaj są ci sami co robią wykończeniówkę, na priva podrzucę Ci parę namiarów które mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Ja malowanie mam po 5 zl walek (agregat chyba 7 zl). Ale ekipa robi cale wykonczenie. Moze jakby bylo samo malowanie to byloby drozej - logiczne. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 09.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Z moich przymiarek wynika że stawki za malowanie są od 7zł do 10zł / m2 (sama robocizna). Nie ma osobnej ekipy do montowanai parapetów, zazwyczaj są ci sami co robią wykończeniówkę, na priva podrzucę Ci parę namiarów które mam ok zapodaj te namiary no ja potrzebuję w sumie takiej ekipy która nie tylko pomaluje ściany i wstawi mi te parapety ale też wykończy łazienkę. Ale zanim wybiorę odpowiednia ekipe chciałam kogoś kto zamontuje te parapety żeby tak nie leżały bo obecnej ekipie nie ufam. Zabrali się za to bez mojej wiedzy, pół okna rozbebeszyli i chcę żeby ktos to poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 09.11.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witajcie! mam pytanko o okna dachowe - polaciowe. Mam rozmiar 78x140, w zasadzie zdecydowałem się na Veluxa, natomiast pytanie moje jest takie, czy ktos z Was ma połaciówki z roletą zewnętrzną. Czy to jest potrzebne? Sprawdza się? Niedawno była tu dyskusja odnosnie rolet zewnętrznych na oknach i drzwiach, ale nie dotyczyła ona okien dachowych. Poradzicie coś? Z góry dziękuję![/quote Jeszcze nie mamy, ale bierzemy na wiosnę. Wybór padł na Veluxa sterowanego elektrycznie + na zew. rolety sterowane ele ( są tez na baterie słoneczne). Zdecydowaliśmy na rolety, ponieważ nasze okna będą montowane od strony południowej i chcemy mieć wpływ na ilość świtała w salonie ( okna montowane są, jako doświetlenie wysokiego salonu, więc nie będziemy mieć do nich łatwego dostępu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reachel 09.11.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witajcie, pilnie potrzebuję murarzy, którzy wymurują mi kominy w bliźniaku w Mierzynie, jeżeli możecie kogoś polecić to będę bardzo wdzięczna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 09.11.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Mam pytanie do budujących i mieszkających w Dobrej. Z kim macie podpisaną umowę o ochronę? Jakie firmy ochroniarskie stacjonują w Dobrej? Pozdr,z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.11.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Tego typu rolety to taka rzadkosc, ze ciezko chyba bedzie kogos znalezc co moze cos na ich temat powiedziec. Jaka masz wysokosc scianki kolankowej, ze zdecydowales sie na Veluxa ? Fantom Velux po prostu bardziej mi się podoba - to otwieranie za pomocą górnej listwy. Znajomi mają i sobie chwalą. Wysokość ścianki kolankowej akurat u mnie nie ma większego znaczenia. Zastanawiam się, czy po prostu roleta zaciemniająca nie wystarczy zamiast tej zewnętrznej, którą ja osobiście nie widziałbym kiedy opuszczać... chyba tylko na wyjazd na urlop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 09.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Velux po prostu bardziej mi się podoba - to otwieranie za pomocą górnej listwy. Znajomi mają i sobie chwalą. Wysokość ścianki kolankowej akurat u mnie nie ma większego znaczenia. Zastanawiam się, czy po prostu roleta zaciemniająca nie wystarczy zamiast tej zewnętrznej, którą ja osobiście nie widziałbym kiedy opuszczać... chyba tylko na wyjazd na urlop... No właśnie dlatego bardzo często rolety zewnętrzne są wskazówką dla złodziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.11.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Velux po prostu bardziej mi się podoba - to otwieranie za pomocą górnej listwy. Znajomi mają i sobie chwalą. Wysokość ścianki kolankowej akurat u mnie nie ma większego znaczenia. Zastanawiam się, czy po prostu roleta zaciemniająca nie wystarczy zamiast tej zewnętrznej, którą ja osobiście nie widziałbym kiedy opuszczać... chyba tylko na wyjazd na urlop... A jaka ta scianka w koncu jest wysoka,ze nie ma znaczenia ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 09.11.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A jaka ta scianka w koncu jest wysoka,ze nie ma znaczenia ? Fantom 135 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts