Aniutka i Roofi 19.11.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 a może po prostu podoba im się u Ciebie i szukają kawałka miejsca dla potomstwa! Wiesz Sławek, że możliwe.... u mnie takie zapachy z tych kubłów się rozchodzą.... gotuję dużo..... małe dziecko w domu to i pieluszki z wkładką są ..... No i kubły zawsze są pełne!!! hi, hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 U nas dziki to normalka, ale tylko łaziły i chrumkały... A od października mam pojemnik - niestety nie ogrodzony. Najpierw obudził mnie w nocy hałas - patrze przez okno a tam odyniec walczy z pojemnikiem...obsobaczyłem skubańca i poszedł niespiesznie. Akurat robiłem coś z olejem silnikowym i przetarłem trochę ten pojemnik i zostawiłem szmatę nasączoną tym olejem obok...był spokój kilka dni (pewnie buszował gdzieś indziej). W zeszłą sobotę wstaję rano a tam masakra - wszystko rozwleczone na przestrzeni 10m...pojemnik na szczęście nieuszkodzony. No i na pociechę u sąsiada to samo ... Teraz dopóki nie ogrodzę tego śmietnika to na noc wstawiam go do garażu, na szczęście nie śmierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.11.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Q-BIS dziekuję, ta wiedza przyda mi się dwukrotnie, tutaj i do porady siostrze aby sprawdizła jak będą robic dach u niej. U nas w szeregowcach była straszna partanina więc nie zdziwię się jeśli nie bedzie jakiejś warstwy. Strych nieużytkowy, ale widząc zacieki na membranie , a jest ona tak układana tak że zachodzi jedna na druga to można włożyć rękę tam gdzie zachodzą na siebie, wyczułam watę i od razu dachówkę, warstwy regipsu nie widzę. Tak czy inaczej szukam fachowca, znalazłam dwie firmy w Szczecinie i od poniedziałku dzwonię. Na pewno trzeba pozatykać jakieś dziury. Piszesz że lekkie zawilgocenie może byc, ale ja podejrzewam że jest dziura albo kilka. Nie było nas całe lato w domu i po przyjeździe zobczylismy że tynk w łązience odpadł z sufitu, widać na nim zaciek jakby woda od strychu naciekła . Lato zdaje się było chwilami bardzo deszczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Q-BIS dziekuję, ta wiedza przyda mi się dwukrotnie, tutaj i do porady siostrze aby sprawdizła jak będą robic dach u niej. U nas w szeregowcach była straszna partanina więc nie zdziwię się jeśli nie bedzie jakiejś warstwy. Strych nieużytkowy, ale widząc zacieki na membranie , a jest ona tak układana tak że zachodzi jedna na druga to można włożyć rękę tam gdzie zachodzą na siebie, wyczułam watę i od razu dachówkę, warstwy regipsu nie widzę. Tak czy inaczej szukam fachowca, znalazłam dwie firmy w Szczecinie i od poniedziałku dzwonię. Na pewno trzeba pozatykać jakieś dziury. Piszesz że lekkie zawilgocenie może byc, ale ja podejrzewam że jest dziura albo kilka. Nie było nas całe lato w domu i po przyjeździe zobczylismy że tynk w łązience odpadł z sufitu, widać na nim zaciek jakby woda od strychu naciekła . Lato zdaje się było chwilami bardzo deszczowe. Chyba nie do końca się rozumiemy. Jeśli poddasze jest nieużytkowe, a ty sprawdzałaś warstwy od wewnątrz to może nie być regipsu, jako warstwy pierwszej od wewnątrz. A na pewno nie powinno jej być jako warstwy ostatniej, czyli pod dachówką. U ciebie powinno być: folia - jest gładka, wełna, membrana - jest lekko "zmeszkowiona", dachówki. Z tego co piszesz podejrzewam, że nie ma membrany - czasami mówi się na to folia paroprzepuszczalna. No chyba, że oceny dokonywałaś od zewnątrz, to wtedy powinna być odwrotna kolejność. Czyli dachówka, membrana, wełna, folia. Regips może być ale nie musi bo to jest element wykończeniowy, mogla by być np boazeria albo płyta wiórowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.11.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Na poddasu niezuytkowym nie musi byc foli od wewnatrz (no chyba, ze sie nie zrobilo jej na stropie) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Na poddasu niezuytkowym nie musi byc foli od wewnatrz (no chyba, ze sie nie zrobilo jej na stropie) Fantom Zgadza się, tak jak napisałem w poprzednim poście - nie wszyscy dają w każdym pomieszczeniu, ale w/g życzenia można dać. Wyliczankę zrobiłem, bo jakaś folia tam u forumowiczki przecież jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.11.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Wchodzę na strych nieużytkowy ( tzn.moge tam skladowac niepotrzebne rzeczy ale nie urządzić pokój ) pod stopami mam belki a miedzy nimi wełnę, na belki położyłam deski aby nie zrobic dziur w podłodze strychu a suficie pokoi na piętrze. Nad sobą mam chyba to jest membrana czyli biała płachta ,może jest dalej folia, nie pamiętam a nie chce mi się wchodzić na strych, dalej wełna i dachówka, no chyba że czegos nie dojrzałam. W każdym razie na pewno to co bezpośrednio mam nad głową to nie folia a taki syntetyczny, własnie lekko mechaty białoszary materiał . Odpowiadam tylko w celu wyjaśnienia niedomówień, tak jak piszę wzywam fachowca, wydaje mi się że ma on wprawne oko i od razu zauważy jak uszczelnić dach. Dziękuję za wymianę zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.11.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 O ludzie. Kto to robil ? Wyglada na to, ze ktos dal membrane od srodka, a od gory niczym nie zabezpieczona welna zostala !! Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.11.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 O ludzie. Kto to robil ? Wyglada na to, ze ktos dal membrane od srodka, a od gory niczym nie zabezpieczona welna zostala !! Fantom No niestety też mi wygląda to na O LUDZIE !!! chyba trzeba będzie wszystko rozebrać ale obym się mylił. pozdr barnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 19.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 O ludzie. Kto to robil ? Wyglada na to, ze ktos dal membrane od srodka, a od gory niczym nie zabezpieczona welna zostala !! Fantom Gdy będę pewna że źle zrobiono dach to napisze jaka to firma, nie chcę psuć opinii bezpodstawnie, może coś źle widzę. W każdym razie ta membrana zdaje się jest perforowana czyli ma maleńkie dziurki, pewnie po to aby, tak jak piszesz, odparowała woda, to właśnie jest jako pierwsza warstwa od wnętrza strychu czyli to co widać po wejściu na strych. PO wizycie fachowców dla wyjaśnienia sprawy napiszę co ustalono. Swoją drogą czy to jest istotne jak warstwa po jakiej, ważne że dachówka od zewnątrz i aby woda nie kapała.( to już półżartem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Prawda jest taka, ze zadna folia w sumie nie jest potrzebna. Ani paroizolacyjna ani paroszczelna. Ale jezlei na dachu jest welna, to dachowki musza byc zrobione w 100 % szczelnie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Czy wiecie gdzie można oddać europalety, zostało mi z 10 po dachówkach, a extra dach nie przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.11.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nie wiem czy nie lepiej je spalic w kominku. Kiedys odwiozlem swoje do realbudu. Jakies smieszne pieniade mi za nie oddali. Nie bylo warte czasu i paliwa. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.11.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Tak wracajac jeszcze do wywozu smieci z budowy, to woza jeszcze TomPol i Towar z tych "wiekszych". Cen nie znam.i dobra rada dla tych co beda smieci wywozic : wziac kontener rano, napelnic i kazac zabrac wieczorem. Standardem sa, ze zostawiaja kontener na 4 dni. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej .... Jak macie kolo siebie inne budowy, domki, developerow itd, to nie zdziwcie sie nastepnego dnia, jak wasz kontener bedzie sie przesypywal smieciami, lacznie z tymi bytowymi. A na Wasze juz tam miejsca nie bedzie, i na dodoatek dookola bedzie pelno smieci. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.11.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jak sie plasuja ceny wynajmu koparki ? Ciagle 90 zl/h czy cos sie zmienilo przez ostatni rok ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 20.11.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jak sie plasuja ceny wynajmu koparki ? Ciagle 90 zl/h czy cos sie zmienilo przez ostatni rok ? Fantom Brałem 2 tygodnie na zat, cena taka sama jak rok temu czyli 90 zl/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 20.11.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 cześć Mam pytanko, gdzie w Szczecinie tanio kupię gruz do uwardzenia drogi? zmielona cegła lub beton z recyklingu. pozdrawiam PS Jutro leję chudziaka i mam nareszcie "O" Witam i gratuluję, chyba już najgorsze za sobą? Ile wyniósł cię koszt stanu 0 (robocizna i materiały)? Masz ciężkie warunki terenowe, stąd moje zainteresowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 21.11.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Czy wiecie gdzie można oddać europalety, zostało mi z 10 po dachówkach, a extra dach nie przyjmuje. Moe wykorzystaj jako podstawę do skladowania drewna lub inmnych rezczy które wymagają powietrza od dołu. Mnie została jedna po czymś to układam na niej drewno do przeschnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 21.11.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 cześć Mam trochę gliny na zbyciu po wykopach, nie wiecie możę jak tanio mogę się jej pozbyć? ile kosztuję wywóz ziemi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 21.11.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam i gratuluję, chyba już najgorsze za sobą? Ile wyniósł cię koszt stanu 0 (robocizna i materiały)? Masz ciężkie warunki terenowe, stąd moje zainteresowanie. Pozdrawiam cześć jeszcze dokładnie nie liczyłem, dam Ci znać na priv. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts