szczukot 25.11.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ja czulem OSOBISCIE jezdzac tam do lasu. (koniec Pdburzanskiej). Wszystko zalezy od kierunku wiatru. Bylo to jakies 2-3 lata temu. No chyba, ze cos na kominach pozakladali w tym czasie lub jakas nowa technologie wprowadzili w tym temacie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecinianin1 25.11.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 pol blizniaka tam kosztuje 650 tys. za 138 metrow uzytkowych, z czego 120 m to mieszkalna powierzchnia, ja wiem ze za taka kwote to mozna niezla chate postawic, ale inne pytanie to czy mi sie chce stawiac dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 25.11.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dzięki Wszystkim za poradę jeszcze raz spotkam się ze swoim hydraulikiem i się z nim rozmówię, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 25.11.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 To ja stanę w obronie Polic W tamtej okolicy to czuliście Hutę albo Fosfan nie zakłady ;P ale widząc komin łatwiej jest mówić, że to stamtąd. "zapach" z zakładów to ostatnio pamiętam jak byłem małym dzieckiem, ale to było jeszcze w czasach, gdy ludzie wyobrażali sobie, że my świecimy po nocach. A poza tym te piękne lasy które tak podziwiacie to jak myślicie skąd? Więcej można się zatruć w centrum Szczecina niż w Policach. Pozdrowienia PS. Nie podnosiłem sobie ciśnienia oskarżeniami w kierunku Polic, ale piszę to w kierunku dementowania opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.11.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 No to wynika, ze coś innego tam śmierdzi. Jakbym tam częściej bywał to bym zerknął skąd wieje wiatr jak smierdzi. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecinianin1 25.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Co sadzicie o ofercie dewelopera http://www.soko-developer.pl ? Wiem, ze maja drogie te jeszcze wolne domki, no ale powiedzcie cos moze o samych domkach, projektach i lokalizacji tego osiedla. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 26.11.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 witam jetsesmy na etapie koncowej wykonczeniowki i mam pytanie skad braliscie rolety wewnetrzne z jakis firm konkretnych czy z marketow typu castorama itd ....kurcze na jedna polaciowke roleta to koszt ok.200zl !!!!!!!!!! -a troche ich mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.11.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Co do rolet wewnetrznych na okna pionowe, to mzona raczej stosowac tylko harmonijki, bo kasety sie nie mieszcza jak chesz okno otworzyc Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 26.11.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Co sadzicie o ofercie dewelopera http://www.soko-developer.pl ? Wiem, ze maja drogie te jeszcze wolne domki, no ale powiedzcie cos moze o samych domkach, projektach i lokalizacji tego osiedla. Z gory dziekuje musisz być świadom tego że 40%,50% ceny to marża dewelopera i nie bądzmy naiwni że ponadstandardowe prace wyceniane na 260 tyś dają ci gratis, to wszystko już i tak masz w tej cenie. Po drugie w opisie jest za mało danych technicznych, musisz się o nie dowiedzieć u wykonawcy: okna jakie parametry, z czego ściany, jakie ogrzewanie itp. Lokalizacja bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.11.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Wystarczy przejechac sie do nich na budowe i wszytsko jaqsne aktualnie np stawiaja kilka domkow w Dobrej na Zielonej Gorce. Albo mozna popytac np straz miejska czy gmianna czy sa jakies problemy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczecinianin1 26.11.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Jeden z tych domków od soko deweloper jest oddalony od przepompowni ścieków jakieś 30 metrów.. Sadzicie, że taka przepompownia oddalona tyle metrów może 'smrodzić' i będzie to w domku odczuwalne przy otwartych oknach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.11.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Moze ktos sie zglosi ? http://forum.muratordom.pl/wybory.php?groupid=2464 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 26.11.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Jeden z tych domków od soko deweloper jest oddalony od przepompowni ścieków jakieś 30 metrów.. Sadzicie, że taka przepompownia oddalona tyle metrów może 'smrodzić' i będzie to w domku odczuwalne przy otwartych oknach ? wybuduj sie w puszczy bialowieskiej- tam nie ma przepompowni druga opcja- wentylator- odganiaj smrodki trzecia- nie otwieraj okien mowia na miescie ze jest cool tam brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 26.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Moze ktos sie zglosi ? http://forum.muratordom.pl/wybory.php?groupid=2464 Fantom glosujcie na szczukota. ja to juz zrobilem!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.11.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 glosujcie na szczukota. ja to juz zrobilem!!!!!! Eeee, bez przesady. Ja juz jestem na wykonczeniu. Lepiej kogos, kto dopiero zaczyna budowe. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 27.11.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 glosujcie na szczukota. ja to juz zrobilem!!!!!! caly czas jestes liderem..... a ze sie wykanczasz. masz doswiadczenie... ja tez sie wykanczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.11.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ale ja juz sie wykanczam w budowie i fizycznie i psychicznie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 28.11.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 jak sądzicie czy taka temperatura jaka panuje obecnie jest przeciwwskazaniem do wylewania posadzek ?, pomijając fakt, że na działce zamarzła mi woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.11.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Nie wazne jaka masz tem na zewnatrz. Ile osiagasz na codzien w budynku ? Rozumiem, ze dzialajacego ogrzewania jeszcze nie ma wogole ? Jest przynajmniej jakis kominek i pelne ocieplenie budynku ?Ogolnie temperatura wymagana to w granicach 5 stopni i wyzej. Absolutnie nie moze byc ponizej zera. Jak potrafisz utrzymac temp rzedu 7 stopni na stale to mozesz smialo lac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.11.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja rozumiem że grzejniki nie zabierają tego ciepła tylko je oddaja ale dzieje sie to troszkę za szybko bo po 5 minutach od kiedy piec przestaje grzeać one są juz całkowicie zimne co powoduje ze za chwile w pokoju jest odczuwalnie zimniej, miałam juz ogrzwanie gazowe w miszkaniu i tam nie stygły w takim tempie. Przeniesienie sterownika do pokoju gdzie jest grzejnik moim zdaniem też nic nie da, bo w pokoju osiagnę tem. 20 stopni za to w salonie w tym momencie bedę miała jakieś 25 bo taka jest różnica stopni, a w momencie kiedy tak szybko stygną te kaloryfery w pokojach to piec będzie włanczał sie co chwilę i wyjdzie na to że w pewnym momencie w salonie mam saunę. A co do góry to wszystko jest bardzo dziwne bo przeciez podobno całe ciepło ucieka do góry a ja w momencie kiedy na dole mam 20 st. to u góry jest 15-16 st i tego nie rozumiem. Ktoś powiedział mi ze jeśli w domu są grzejniki i podłogówka to powinny być zamontowane mieszacze i wtedy nie ma takiej róznicy temperatur pomiedzy pomieszczeniami. Mieszkam w domu od 2 miesiecy gaz popłynął pod koniec lipca i nie było wtedy jeszcze grzane a w obecnym momencie na liczniku gazowym jest 390 m3 zużycia gazu. To chyba trochę duzo jak na taką aurę??? Niestety gaziu idzie... Październik, listopad to po około 150m3. Koniecznie daj znać co hydraulik zaproponował. I ile masz pętli ? Bo wydaje mi się, że mylisz obiegi z pętlami. U mnie też jeden obieg przy podłogówce i kaloryferach. Ale pętli to mam chyba z 8, 9. Dużo jest takich instalacji. Ale chyba rzeczywiście byłoby lepiej je rozdzielić...A najlepiej to podłogówka wszędzie. Tak bym zrobił, ale bałem się o komfort kobiet w domu - co by mogły szybko podnieść temperaturę w sypialniach, wiadomo przy podłogówce to trzeba na to czasu, bo opinie o szkodliwości podłogówki w sypialniach to między bajki można włożyć... Niestety to temat rzeka a na sterowaniu tym wszystkim to już osobny fakultet można obronić... Właśnie czeka mnie wizyta serwisanta, też będę się starał coś polepszyć po roku użytkowania pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts