Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Mam prośbę czy możecie napisac jaką dachówką pokrywacie dach?? Czytałam sporo opinii na temat firm i naczęściej wymieniane są: creaton, ruppceramika, roben ale opinie sa różne i tak naprawde cięzko sie zdecydować dlatego proszę Was o opinie i jakieś wskazówki gdyż wiekszość z Was jest już użytkownikiem domów więc macie juz jakies zdanie. pozdrawiam

Na Creatona trzeba uważać.

Zarówno na jakość produktów jak i na zachowanie przedstawiciela i firmy po zakupie.

generalnie mają zasadę - zapłaciłeś to s...... dziadu .

dachówka ładna ale podejście do klienta beznadziejne

za to ceny mają z wyższej półki

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam szanownych forumowiczów,

szukam sprawdzonej ekipy do montażu kominka.

Sprawa dość nietypowa, bo chodzi tylko o ustawienie wkładu podłączenie go do wszystkich wlotów i wylotów ( przygotowane jest już DGP ) bez ostatecznej wykończeniówki od frontu.

Jeszcze jedno pytanie w sprawie samego wkładu: "przetrzepałam" internet i wkład, który wybraliśmy z mężem w sklepach internetowych różnią się między sobą ceną ok. 1000zł ! A gdybym chciała - a nie chcę - kupić w jakimś studio kominkowym w Szczecinie to muszę liczyć dodatkowo 1000-2000!

MASAKRA!!!

Czy warto kupić wkład w sieci a montaż zlecić sprawdzonej ekipie? Proszę podzielcie się w tej materii swoimi doświadczeniami wszystkie opinie mile widziane

Pozdrawiam

Czolem

Mam zwierzatko, dzis zauwazylem pelno styropianu w miejscu gdzie wchodza przewody CO...Uwielbiam zwierzaki, mamy juz rybki, niedlugo jakis pies czy kot ale na gryzonia to nie jestem przygotowany jeszcze, chyba ze w akwarium a nie pod posadzka... Perswazja ustna zastosowana dzis rano raczej nie odniesie skutku, dzialania administracyjne chyba tez na niewiele sie zdadza, pozostaje rozwiazanie silowe...

Z obrzydzeniem ale jednak prosze o podpowiedzi w tej kwestii, sposob szpiegowski z arszenikiem chyba nie wchodzi w gre bo jak delikwent najedzony tym dokona swych dni pod podloga to sam zafunduje sobie zemste tynkarza... Lapki, klapki, co i przede wszystkim gdzie? Nie przypominam sobie takich narzedzi w Casto. Dajcie znac zanim dziki lokator dobierze sie do przewodow.

Na Śląskiej jest dedykowany sklep z fachową obsługą gdzie można nabyć poczęstunek dla tego typu gości po zażyciu którego delikwent wysycha i zaminia się w mumię.

pzdr Bartek

Chyba to czy sie zmumifikuje czy zgnije zalezy raczej od klimatu wokol niego (temperatura, wilgotnosc, ruch powietrza itp)

Fantom

nie, są takowe co wysuszają delikwenta i efekt ten nie jest skorelowany z pogodą.

ile czekaliście na podłączenie gazu tzn. wszystko - czyli instalacja - juz jest, chodzi o założenie licznika i odkręcenia kurka?

gdzie kupowaliście drewniane drzwi wewnętrzne?

Na Śląskiej jest dedykowany sklep z fachową obsługą gdzie można nabyć poczęstunek dla tego typu gości po zażyciu którego delikwent wysycha i zaminia się w mumię.

pzdr Bartek

Witam, dzieki za porady, sublokator zdecydowal sie polakomic na klasyczna i sprawdzana jak sie okazuje, podpalona sloninke...7,38 brutto za urzadzonko w castoramie i 79 groszy w miesnym, zostalo jeszcze sporo dla sikorek. Mam nadzieje, ze nie mial kolegow...i ciekawe ktoredy wlazl?...

Licznik zalozyli w dwa tygodnie, pozniej zagazowanie dwa dni.

Ja dostalem kiedys taki numer : 604 548 113 - gosciu zrobil za 350.

Ale moze warto zrobic np "przez Allegro" ? Tam ludzie biora 100-200 zl. A to przeciez to samo. Tylko trzeba samemu wlozyc wiecej "pracy". Pokserowac, wyslac itp. Ale moze warto dla tych 200 zl pozostawionych w kieszeni.

Fantom

Potwierdzam rzetelnośc Pana spod tego numeru.

Kto z was składał niedawno wniosek na użytkowanie budynku?

Jest tam napisane że trzeba dołączyć protokoły odbioru technicznego przyłączy: czy chodzi o główne przyłącza czy o przykanaliki idące do budynku również? wystarczy umowa z poszczególnymi mediami?

trzeba mieć podpisaną umowę z firmą odbierającą śmieci i ścieki?

Witam szanownych forumowiczów,

szukam sprawdzonej ekipy do montażu kominka.

:no:Nie bierzcie Termoinstal Bud II - szef to Cezary Burdzy, nie dajcie sie nabrac na jego gadke, nic nie potrafia a cenia sie jak najlepsi fachowcy.

Co do innych pytan to nie wiem. Gdybmy drugi raz robila kominek to szukalabym sprzedawcy oryginalnych wkladow, skoro piszecie ze sa tansze niz u firm kominkarskich, a obudowe robicie sami, jak rozumiem. Na liscie fachowcow byly jakies firmy kominkarskie, rowniez Termoinstal Bud II z negatywna opinia.