Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam prośbę gdzie znajdę listę "polecanych" i "niepolecanych" wykonawców?

Poszukuję ekipy od posadzek, elektryka i może godnego polecenia producenta schodów. Czekamy na wiosenne roztopy i ruszamy z wykończeniówką.

Co do posadzek u mnie robil Pan Chrostowski - zdecydowanie polecam

Fantom

Namiary na naprawdę godnego polecenia elektryka prześlę Ci na priv u mnie wykonali instalację szybko, czysto bez marudzenia i za naprawdę uczciwą stawkę. A skoro wywołałaś temat listy to może ktoś z forumowiczów zechce ją kontynuować bo koleżanka która miała ją prowadzić po Matam'ie najwyraźniej tego nie czyni, a szkoda bo opinie tam zawarte naprawdę bardzo przydają się przeszłym inwestorom - wiem to z autopsji - śmiało mogę powiedzieć, że przeszło 50 % wykonawców na mojej budowie to Ci polecani na przedmiotowej liście.

pzdr Bartek

no to jesteś już na takim etapie, że możesz zapoczątkować kontynuację ten nowej "zaktualizowanej" listy! Bo ja jak na razie to mogę "niepolecić" architekta i polecić "kierbuda" '-)

jeśli zalezy Ci na niskiej cenie to kup meble kuchenne z Ikei, taniej nigdzie nie dostaniesz a przyzwoicie wyglądają, nie wiem tylko jak z jakością. Wikinga, no cóz, chyba ten ktoś nie widział kosmicznych cen za kuchnię. Nie wiem o jaką kwotę ci chodzi i co chcesz mieć w tej kuchni, niestety przy kuchniach cena idzie wprost proporcjonalnie do jakości materiałów, zawiasów, rodzaju szuflad, jakości blatu..............no wymieniać tu by można długo. Stolarz też nawet polecany ma rozpiętość cenową w zależności od systemów. Ja swoją robiłam w firmie Chata na Bezrzeczu i jestem zadowolona.

Witam

Ja w Wikingu robiłem projekt cena 450zł. Meble wycenili na 23500zł + montaż. Zabrałem projekt i szukałem tańszej firmy ostatecznie udało mi się zrobić za 11800zł. Cena zawiera montaż, był to znajomy polecony. Kuchnie wykonałem w 80% - 90% zgodnie z projektem. Fronty fornirowane, okucia bluma zresztą w mojej galerii są zdjęcia. Ogólnie warto szukać gdzie indziej choć projekt robił bym jeszcze raz w Wikingu. Cała kuchnia wraz ze sprzętem wyszła mnie około 23tys zł - rachunek prosty.

http://picasaweb.google.com/aLienzibi/Kuchnia#

jeśli zalezy Ci na niskiej cenie to kup meble kuchenne z Ikei,

Ja polecam Black Red White, slyszalem opinie ze sa slabe ale mialem je poprzednio przez 7 lat i nie dzialo sie absolutnie NIC. Teraz postanowilismy zamowic cos "lepszego" i po poleceniu firmy Darex powiem tak, chetnie zamontowalbym w to miejsce ze starego mieszkania te 7 letnie BRW... fajniejsze sa tylko szuflady z mechanizmami Bluma. Samej firrmy tez nie jestem w stanie polecic. NIe slyszalem nigdy o poprawnym montazu kuchni za pierwszym razem wiec nie spodziewalem sie za wiele ale mimo wszystko...

Salonow BRW jest troche, my kupowalismy na Ku Sloncu, kolo Kwiatowej

Witam wszystkich.

Ja buduję w okolicach Szczecina i mam pytanie odnośnie więźby dachowej mianowicie gdzie ją najlepiej i najtaniej zakupić. Możecie podać jakieś sprawdzone namiary.

Pozdrawiam

ja kupowałem u Kudry w Mierzynie, górale - wykonawcy, mówili że bardzo dobra więźba.

odnośnie mebli kuchennych to po kilku wycenach dokonanych w salonach (od 23 do 37 tys) zamierzam kupić elementy zabudowy w hurtowni na Mieszka gdzie można kupić m.in. okucia blum'a i z pomocą zawodowych montażystów zrealizować projekt wykonany w salonie. Nie wiem jeszcze ile dokładnie można zaoszczędzić na takiej akcji ale lada chwila będę się za to brał więc dam cynk.

odnośnie prowadzenia listy to ja jestem już blisko końca przygody budowlanej więc rozsądniej aby prowadził ją ktoś inny.

Czy w Dołujach stsował z Was ktoś reduktor ciśnienia wody ? cz jest on w ogóle potrzebny ?

pozdrawiam Bartek

Witams serdecznie

Czy moglibyscie polecic ekipe do SSO. Zaczynamy szukac ekip i ceny nas powalaja z nog.

Andrzej Żabicki. Mogę polecić. Ale to raczej będzie górna półka cenowa. Generalnie mógłbym dużo napisać. Najważniejsze chyba jest to, że ma w miarę stałą ekipę ludzi (w zasadzie kilka ekip). Tych samych ludzi co robili u mnie półtora roku temu, dzisiaj widzę obok na budowie. I wiem, że wcześniej też sporo czasu robili.