caretilla 02.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No dobra z tym nickiem na liście to mnie przekonaliście, faktycznie argument że można się później indywidualnie dopytać o opinię jest bardzo trafiony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 02.02.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Tez myślę, ze nick powinien zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 02.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam wszystkich forumowiczów;od jakiegoś czasu podczytuję informacje na forum; powoli zbliża się wiosna, a z nią rozpoczęcie budowy wymarzonego domku; jednak wciąż poszukuję ekipy budowlanej:(czy moglibyście polecić sprawdzoną ekipę do SSO (i ewntualnie do dalszej wykończeniówki)?sporo czytałem o liście polecanych wykonawców - czy nowy forumowicz, jak ja - może skorzystać z doświadczeń bardziej doświadczonych i dostać najbardziej aktualną wersję listy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witaj Marber! zamiast podczytywać to forum zacznij je czytać w miarę regularnie, a już 2-3 strony wcześniej poznasz odpowiedzi na swoje pytania, a mianowicie to, że od roku nie ma już żadnej aktualnej listy oraz kto jaką ekipę polecał do SSO... Była mowa o góralach, kilkoro z nas chwaliło swoje ekipy oferując podanie namiarów na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 03.02.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 czy nikt ostatnio nie interesował się ceną styropianu i stawką za m2 ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 03.02.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Marbel , do stanu surowego polecam ci P. Krzaka, u mnie nie robił ale widziałam u znajomych, w porównaniu z moją ekipą to dobry fachowiec, niestety nie znam do niego telefonu, może ktoś z forumowiczów go zna, nie wiem jak też u niego z terminami, moi znajomi czekali ok.roku, ale to były trochę inne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.02.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 C do styropianu to juz dawno bylo ale chyba m3 to cena rzedu 110 zl byla. A co do robocizny to cos kolo 100-110 za m2 wraz z calym materialem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 03.02.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 elewacja: ja płaciłam 130 zł / m2 na gotowo (materiał + robocizna) wraz z położeniem płytek na cokole (płytki moje) i parapety zew. (oczywiście najtansze były w tej cenie czyli metalowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 03.02.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 dziękuje, widzę że niestety nic nie staniało(niestety), możecie jeszcze podpowiedzieć wkonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.02.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Co do listy wykonawców to zrobiłem mały falstart (zapomniałem hasła do gmaila), ale dzięki temu podjąłem decyzję o zmianie adresu email listy Nie ma tego złego co by .... Wstępne założenia w stopce posta. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.02.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Co do listy wykonawców to zrobiłem mały falstart (zapomniałem hasła do gmaila), ale dzięki temu podjąłem decyzję o zmianie adresu email listy Nie ma tego złego co by .... Wstępne założenia w stopce posta. Fantom a) nick z forum (może być też anonimowo) --> to zaraz niektórzy będą sami sobie napędzać reklamę. Myślę, że trzeba gdzieś dodać ostrzeżenie, że anonimowy bedzie inaczej rozpatrywany, tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 03.02.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Mam pytanie do grupy, bank prosi o wykonanie operatu szacunkowego do mojej budowy (dalej bez kredytu nie dam rady ) Znacie, możecie polecić jakichś rzeczoznawców majątkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.02.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Teoretycznie bank moze miec liste uznawanych rzeczoznawcow. Jak nie ma to dzwon na 603 518 226 Aleksandrowicz Przemysław. Zrobił mi taniej niż np Ci "popularni" z rogu Janosika i Skargi Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.02.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 a) nick z forum (może być też anonimowo) --> to zaraz niektórzy będą sami sobie napędzać reklamę. Myślę, że trzeba gdzieś dodać ostrzeżenie, że anonimowy bedzie inaczej rozpatrywany, tylko jak? Zmodyfikuje lekko ten punkt. Chodzi mi o to, ze informacja od kogo jest i tak ma byc z nikiem, aby administartor listy wiedziel "kto to". Ale ten ktos moze sobie zazyczyc wpisu anonimowego. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 03.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Z naszego doświadczenia to każdy bank ma własna listę rzeczoznawców, których opinie uznaje. Warto się dopytać żeby potem nie wydawać kasy dwa razy. Poza tym to trzeba szukać w miarę najbliżej nieruchomości bo za dojazd też sobie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 03.02.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Marbel , do stanu surowego polecam ci P. Krzaka, u mnie nie robił ale widziałam u znajomych, w porównaniu z moją ekipą to dobry fachowiec, niestety nie znam do niego telefonu, może ktoś z forumowiczów go zna, nie wiem jak też u niego z terminami, moi znajomi czekali ok.roku, ale to były trochę inne czasy. Aktualnie buduje u mnie. Telefon mogę wysłać na priv. Jeszcze nie skończył więc nie wiem czy mogę go polecać. Ale markę na mieście (wiosce) ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 03.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 A my ostatnio korzystaliśmy z usług Bartłomieja Chodynieckiego 602 391 455. Szybko i nieco taniej niż inni ale tak to stawki mają bardzo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 03.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 A my ostatnio korzystaliśmy z usług Bartłomieja Chodynieckiego 602 391 455. Szybko i nieco taniej niż inni ale tak to stawki mają bardzo podobne. To było jeszcze do tematu rzeczoznawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.02.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Z naszego doświadczenia to każdy bank ma własna listę rzeczoznawców, których opinie uznaje. Warto się dopytać żeby potem nie wydawać kasy dwa razy. Poza tym to trzeba szukać w miarę najbliżej nieruchomości bo za dojazd też sobie liczą. w moim przypadku ten "bankowy" rzeczoznawca chciał więcej niż inni "z ulicy". Z tego co sie orientowałem to chcą 700-800 zł, ja znalazłem jednego co chciał 650 i jak przyszło do płacenia to zaczął się wykręcać, że on tyle nie ustalał, że co to za stawka i w ogóle, więc mu powiedziałem, żeby nie robił ze mnie durnia i albo dostanie 650 zł, od którego i tak złotówki podatku nie zapłaci, albo niech sobie zupę z tego operatu ugotuje... Centrum Nieruchomości POLONIA w Szczecinie na Tkackiej - nie polecam, facet umawia sie i ustala przez komórkę a potem nic niby nie pamieta i on tak nie mówił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 03.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Aktualnie buduje u mnie. Telefon mogę wysłać na priv. Jeszcze nie skończył więc nie wiem czy mogę go polecać. Ale markę na mieście (wiosce) ma. Możesz polecać w ciemno Pana B. Krzaka Jak skończy to już nawet głośno zachwalać. Jeszcze będziesz tęsknił za tym etapem budowy realizowanym z Panem Bogdanem Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts