Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów;

od jakiegoś czasu podczytuję informacje na forum; powoli zbliża się wiosna, a z nią rozpoczęcie budowy wymarzonego domku; jednak wciąż poszukuję ekipy budowlanej:(

czy moglibyście polecić sprawdzoną ekipę do SSO (i ewntualnie do dalszej wykończeniówki)?

sporo czytałem o liście polecanych wykonawców - czy nowy forumowicz, jak ja - może skorzystać z doświadczeń bardziej doświadczonych i dostać najbardziej aktualną wersję listy?

Witaj Marber!

zamiast podczytywać to forum zacznij je czytać w miarę regularnie, a już 2-3 strony wcześniej poznasz odpowiedzi na swoje pytania, a mianowicie to, że od roku nie ma już żadnej aktualnej listy oraz kto jaką ekipę polecał do SSO... Była mowa o góralach, kilkoro z nas chwaliło swoje ekipy oferując podanie namiarów na priv.

Marbel , do stanu surowego polecam ci P. Krzaka, u mnie nie robił ale widziałam u znajomych, w porównaniu z moją ekipą to dobry fachowiec, niestety nie znam do niego telefonu, może ktoś z forumowiczów go zna, nie wiem jak też u niego z terminami, moi znajomi czekali ok.roku, ale to były trochę inne czasy.

Co do listy wykonawców to zrobiłem mały falstart (zapomniałem hasła do gmaila), ale dzięki temu podjąłem decyzję o zmianie adresu email listy :) Nie ma tego złego co by ....

Wstępne założenia w stopce posta.

Fantom

a) nick z forum (może być też anonimowo) --> to zaraz niektórzy będą sami sobie napędzać reklamę. Myślę, że trzeba gdzieś dodać ostrzeżenie, że anonimowy bedzie inaczej rozpatrywany, tylko jak?

a) nick z forum (może być też anonimowo) --> to zaraz niektórzy będą sami sobie napędzać reklamę. Myślę, że trzeba gdzieś dodać ostrzeżenie, że anonimowy bedzie inaczej rozpatrywany, tylko jak?

Zmodyfikuje lekko ten punkt. Chodzi mi o to, ze informacja od kogo jest i tak ma byc z nikiem, aby administartor listy wiedziel "kto to". Ale ten ktos moze sobie zazyczyc wpisu anonimowego.

Fantom

Marbel , do stanu surowego polecam ci P. Krzaka, u mnie nie robił ale widziałam u znajomych, w porównaniu z moją ekipą to dobry fachowiec, niestety nie znam do niego telefonu, może ktoś z forumowiczów go zna, nie wiem jak też u niego z terminami, moi znajomi czekali ok.roku, ale to były trochę inne czasy.

Aktualnie buduje u mnie. Telefon mogę wysłać na priv. Jeszcze nie skończył więc nie wiem czy mogę go polecać. Ale markę na mieście (wiosce) ma.

Z naszego doświadczenia to każdy bank ma własna listę rzeczoznawców, których opinie uznaje. Warto się dopytać żeby potem nie wydawać kasy dwa razy. Poza tym to trzeba szukać w miarę najbliżej nieruchomości bo za dojazd też sobie liczą.

w moim przypadku ten "bankowy" rzeczoznawca chciał więcej niż inni "z ulicy". Z tego co sie orientowałem to chcą 700-800 zł, ja znalazłem jednego co chciał 650 i jak przyszło do płacenia to zaczął się wykręcać, że on tyle nie ustalał, że co to za stawka i w ogóle, więc mu powiedziałem, żeby nie robił ze mnie durnia i albo dostanie 650 zł, od którego i tak złotówki podatku nie zapłaci, albo niech sobie zupę z tego operatu ugotuje... Centrum Nieruchomości POLONIA w Szczecinie na Tkackiej - nie polecam, facet umawia sie i ustala przez komórkę a potem nic niby nie pamieta i on tak nie mówił...

Aktualnie buduje u mnie. Telefon mogę wysłać na priv. Jeszcze nie skończył więc nie wiem czy mogę go polecać. Ale markę na mieście (wiosce) ma.

Możesz polecać w ciemno Pana B. Krzaka ;-)

Jak skończy to już nawet głośno zachwalać.

Jeszcze będziesz tęsknił za tym etapem budowy realizowanym z Panem Bogdanem ;-)

Robert