MonikaTomek 03.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 w moim przypadku ten "bankowy" rzeczoznawca chciał więcej niż inni "z ulicy". Z tego co sie orientowałem to chcą 700-800 zł, ja znalazłem jednego co chciał 650 ....... Tylko że ta lista banku to nie jest takich rzeczoznawców, których polecają ale takich, których opinia będzie przez nich uznana i czasami nie ma wyjścia bo się znajdzie trochę tańszego a operat nie będzie ważny i kasa wyrzucona w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 03.02.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Aktualnie buduje u mnie. Telefon mogę wysłać na priv. Jeszcze nie skończył więc nie wiem czy mogę go polecać. Ale markę na mieście (wiosce) ma. Micmisio - będę wdzięczny za namiar:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 04.02.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dziękuję wszystkim za opinie, pogadam z rzeczoznawcami. Bank powiedział mi jeden namiar, ale zasugerował żebym nie brał pierwszego lepszego czyt. najdroższych... jacy uprzejmi Zanim jednak zlecę sprawdzę z bankiem czy zaakceptują wycenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Prosba do kogos kto juz otrzymywal liste wykonawcow i ma konto w gmailu o informacje. Chailbym przetestowac czy dziala to udostepnianie dokumentu. Lista ciagle jest stara, ale od czegos trzeba zaczac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 04.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ja mam listę ale konta nie mam w gmailu tylko w wp, przydam się na coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.02.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Daj mi email na priv - sprawdze przy okajzi czy mozna udostepnic dokument z gmeila na inne serwery poczty Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pierwsze testy nie wypadly zbyt pomyslnie ;P Po pierwsze trzeba posiadac konto na google. Z tym w sumie nei ma zadnego problemu, bo wystarczy podac tylko swoj aktualny adres email i zadnych wiecej danych.Po drugie, udostepniony dokument z jakiegos powodu sie nei wyswietlil - przyczna nieznana. Jakis blad.Jest ktos jeszcze chetny do testu ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 04.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pierwsze testy nie wypadly zbyt pomyslnie ;P Po pierwsze trzeba posiadac konto na google. Z tym w sumie nei ma zadnego problemu, bo wystarczy podac tylko swoj aktualny adres email i zadnych wiecej danych. Po drugie, udostepniony dokument z jakiegos powodu sie nei wyswietlil - przyczna nieznana. Jakis blad. Jest ktos jeszcze chetny do testu ? Fantom Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 04.02.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 też wysłałem priva z adresem EDIT: adres gmaila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 04.02.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 czy nikt ostatnio nie interesował się ceną styropianu i stawką za m2 ocieplenia? Witaj, ja właśnie jestem na etapie szukania materiału na ocieplenie mam już kilka ofert. jakiej grubości szukasz styr. ? i o jakich parametrach ? robocizna od 45 zł do 65 zł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 04.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dziękuję wszystkim za opinie, pogadam z rzeczoznawcami. Bank powiedział mi jeden namiar, ale zasugerował żebym nie brał pierwszego lepszego czyt. najdroższych... jacy uprzejmi Zanim jednak zlecę sprawdzę z bankiem czy zaakceptują wycenę. Pozdrawiam U mnie było tak, że bank wskazał rzeczoznawcę - notabene na ul. Tkackiej - za co fiknąłem parę stówek po czym całą wycenę zakwestionował i Pan ekspert z banku oczywiście już nie w Szczecinie pozmieniał zasadniczo dane z wyceny więc nie wiem po co ta wycena, ale jak nie wiadomo o co chodzi to ...Zresztą najgorsze moje przeżycia z budowy wiążą się z bankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 04.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ok, oświeć mnie, co do parametrów -są takie same jak w przypadku wełny na poddasze?(bo ten temat już przerabiałam), interesuje mnie 15 cm,bo grubsze to chyba dużo droższe, a my naprawdę już musimy oszczędzać(wiem że może nie dobrze jest oszczędzać na ociepleniu, ale muszę wkońcu skończyć ten dom, najlepiej szybciej niż za 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pierwsze testy nie wypadly zbyt pomyslnie ;P Po pierwsze trzeba posiadac konto na google. Z tym w sumie nei ma zadnego problemu, bo wystarczy podac tylko swoj aktualny adres email i zadnych wiecej danych. Po drugie, udostepniony dokument z jakiegos powodu sie nei wyswietlil - przyczna nieznana. Jakis blad. Jest ktos jeszcze chetny do testu ? Fantom Szczukot - ja ponawiam propozycję - mogę dać miejsce na swoim własnym serwerze, mogę zrobić katalog i tam wrzucimy listę. Można temu nadać atrybuty tylko odczyt albo odczyt i zapis. Możemy zrobić jedno wspólne hasło dla użytkowników forum, możemy utworzyć każdego użytkownika indywidualnie i dla każdego inne hasło. Możemy zrobić tak, że np. damy możliwość zapisu pliku na serwerze z obowiązkiem rozszerzenia nazwy o datę (albo nawet i godzinę), np. lista_20110204-1501. I wtedy może to być zwykły plik word, nie wiem, w jaki sposób chcesz to udostępniać, więc trudno mi się wypowiadać, ktoś się kiedyś odezwał, że może by tą klistę zrobić w postaci skryptu PHP czy innego dostępną z poziomu WWW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 04.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 U mnie było tak, że bank wskazał rzeczoznawcę - notabene na ul. Tkackiej - za co fiknąłem parę stówek po czym całą wycenę zakwestionował i Pan ekspert z banku oczywiście już nie w Szczecinie pozmieniał zasadniczo dane z wyceny więc nie wiem po co ta wycena, ale jak nie wiadomo o co chodzi to ...Zresztą najgorsze moje przeżycia z budowy wiążą się z bankiem. Przegląd cenowy jest porażający od 600 do 1000. Wszyscy rzeczoznawcy są na liście akredytowanych . Musze pogadać z bankiem czy mi zaakceptują najtańszego, oczywiście nie mówiąc im że jest najtańszy, tylko że najbardziej profesjonalnie podchodzi do tematu Spytam się też o więcej szczegółów/wymagań odnośnie tego operatu. Odnośnie naszej przygody z budową to jeszcze nie działo się nic "najgorszego" ale myślę że męczarnie czekają nas na etapie sprzedaży mieszkania za co mamy zamiar wykończyć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.02.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 a ten rzeczoznawca co u niego robiłem to zapytał na jakie kwoty ma być operat i już ponaciągali trochę i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mam do Was pytanie - pozbierałem oferty na okna drewniane, pomijając na razie fakt, ze nie wiem czy zdecydowac sie na meranti czy na dąb, to chciałbym wrocic do osoby Pana Tymofiejewicza, który w ostatniej wersji listy pojawia sie z nieciekawym komentarzem, jeszcze jako pracownik EKO-DOMu, a obecnie jako dystrybutor okien Urzędowskiego. Czy od zeszłego roku miał ktos z Was kontakt - zamawiał okna u tego Pana? Nie ukrywam, ze ma nizsze ceny w porownaniu z innymi dealerami Urzedowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 04.02.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Mam do Was pytanie - pozbierałem oferty na okna drewniane, pomijając na razie fakt, ze nie wiem czy zdecydowac sie na meranti czy na dąb, to chciałbym wrocic do osoby Pana Tymofiejewicza, który w ostatniej wersji listy pojawia sie z nieciekawym komentarzem, jeszcze jako pracownik EKO-DOMu, a obecnie jako dystrybutor okien Urzędowskiego. Czy od zeszłego roku miał ktos z Was kontakt - zamawiał okna u tego Pana? Nie ukrywam, ze ma nizsze ceny w porownaniu z innymi dealerami Urzedowskiego. Nie wiem co było na liście. Kupowaliśmy okna Urzędowskiego u Tymofiejewicza, a raczej w firmie w której pracował ArteDom - jesli dobrze pamietam nazwę - po jego odejsciu nie było już tam z kim rozmawiać. A załatwienie czegokolwiek to droga przez mękę. Kontakt z tym sprzedawcą to sama przyjemność. Dobrze że pracuje na własny rachunek i robi konkurencję tym którzy mają w d... klienta płacącego grubą kasę za okna. Polecam tego sprzedawcę, a skoro do tego ma niższe ceny to wybór jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.02.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czy ktos wie gdzie moge znalezc regulamin "porzadkowy" dotyczacy gminy Dobra ? Musze poszukac jak to jest z paleniem ognisk - mozna czy nie ? A jezeli tak to czy w jakis okresach i jakies konkretne rzeczy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 05.02.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam użytkownikówPostanowiłam dołączyć do Waszego szacownego grona, choć tak naprawdę "śledzę Was" od kilku lat, a nawet pisywałam grzecznościowo pod nickiem innego użytkownika forum. Tak więc taka nowa to ja nie jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 05.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czy ktos wie gdzie moge znalezc regulamin "porzadkowy" dotyczacy gminy Dobra ? Musze poszukac jak to jest z paleniem ognisk - mozna czy nie ? A jezeli tak to czy w jakis okresach i jakies konkretne rzeczy ? Fantom W Dołujach można poza okresem letnim. Nie pamiętam już dokładnie jakie to miesiące. W Dobrej pewnie będzie podobnie. Kiedyś mailowo się dowiadywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts