M3 15.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja po wielu rozważaniach za i przeciw zdecydowałem się w końcu na panele Balterio, najlepszą cenę uzyskałem w Komforcie, ale bezapelacyjnie materiałem nr1 na ogrzewanie podłogowe są kafle, jeżeli zdecydujesz się na panele z usługą położenia to bardzo dobre ceny są w sklepie na Wojska Polskiego koło Polskiego Radia. Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellfik 15.02.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja po wielu rozważaniach za i przeciw zdecydowałem się w końcu na panele Balterio, najlepszą cenę uzyskałem w Komforcie, ale bezapelacyjnie materiałem nr1 na ogrzewanie podłogowe są kafle, jeżeli zdecydujesz się na panele z usługą położenia to bardzo dobre ceny są w sklepie na Wojska Polskiego koło Polskiego Radia. kafle raczej niewchodzą w grę. dziękuję za namiar na panele, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.02.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Powaznie ?? To by bylo super, ale .... z pol roku temu zrobili studium wykonalnosci. Nie ma szans, ze ZOSia powstaje. Nawet jakby mieli kase to najwczesniej za rok (przetargi, decyzje srodowiskowe, wykup dzialek itd). Wiec to chyba musi byc cos innego Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.02.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Trochę bez związku z tematem grupy, chociaż o budowie i w okolicach Szczecina Koło Dobrej chyba się coś zaczęło dziać z zachodnim obejściem Szczecina. W lesie pojawił się równiuteńki pas po wycince drzew w miejscu wariantu A przebiegu trasy. Jakby się coś zaczęło to by o tym "trąbiły" nasze lokalne media. Pewnikiem to jakaś wycinka pod linie energetyczne albo ... lewizna ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 15.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jakby się coś zaczęło to by o tym "trąbiły" nasze lokalne media. Pewnikiem to jakaś wycinka pod linie energetyczne albo ... lewizna ...? Na lewiznę wycięte zbyt równo. Chyba, że na razie robią dojazd do domów tam położonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 to by bylo troche glupota robic dokaldnie w miejscu planowanej obwodnicy droge dojazdowa do osiedla domkow. Jezlei to prawda to ktos nie pomyslal. Mieksznacy za kilka lat moga sie zdziwic Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 15.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 to by bylo troche glupota robic dokaldnie w miejscu planowanej obwodnicy droge dojazdowa do osiedla domkow. Jezlei to prawda to ktos nie pomyslal. Mieksznacy za kilka lat moga sie zdziwic Fantom Jak dobrze pomyśleć i wykonać drogę w sposób, że w przyszłości mogłaby się stać jedną nitką takiej obwodnicy, to potem byłoby szybciej O ile to wogóle jakaś droga będzie. Fakt faktem, że ta wycinka nie wygląda na zwykłą eliminację drzew chorych, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 15.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Czy styropian na elewację przyklejał z Was ktoś na piankę, a nie na klej ? jakieś doświadczenia i przemyślenia? Kleiłem na piankę całą elewację swojej chałupki. Praca szła szybko bo odchodziło mieszanie kleju. Robota, rewelacja. Trzyma się wszystko kupy i to mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 15.02.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Kleiłem na piankę całą elewację swojej chałupki. Praca szła szybko bo odchodziło mieszanie kleju. Robota, rewelacja. Trzyma się wszystko kupy i to mocno. Kołkowałeś - podobno obowiązkowo przy piance, po dwa kołki na płyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 16.02.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Kołkowałeś - podobno obowiązkowo przy piance, po dwa kołki na płyte? Tak. Kołkowałem, tylko dla własnego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.02.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Czy ktoś z Was przerabiał już temat wełna czy styropian na elewację ? Ile płaci się teraz za metr położenia podbitki ? odnośnie elewacji to widziałem takie "kombinacje" - parter styropian, piętro wełna... Czy to zamierzone, czy inna przyczyna to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 16.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No właśnie na piankę to podobno trzeba kołkować, mam chałupę parterową do ocieplenia 190 m2 ścian i na tą powierzchnię potrzeba podobno 750 kg kleju z pianką byłoby lżej i podobno lepiej tylko to ....kołkowanie. Jako ciekawostkę powiem Wam, że w tym roku styropian podrożał już trzykrotnie, a najtaniej tak jak wskazywał Alien jest w internecie z transportem gratis. Z tym ociepleniem jak napisał Sławek czyli pół na pół to może jest i sposób na znalezienie wewnętrznego spokoju bo naprawdę dokonując wyboru wełna czy styropian można dostać rozdwojenie jaźni . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.02.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 No właśnie na piankę to podobno trzeba kołkować, mam chałupę parterową do ocieplenia 190 m2 ścian i na tą powierzchnię potrzeba podobno 750 kg kleju z pianką byłoby lżej i podobno lepiej tylko to ....kołkowanie. Jako ciekawostkę powiem Wam, że w tym roku styropian podrożał już trzykrotnie, a najtaniej tak jak wskazywał Alien jest w internecie z transportem gratis. Z tym ociepleniem jak napisał Sławek czyli pół na pół to może jest i sposób na znalezienie wewnętrznego spokoju bo naprawdę dokonując wyboru wełna czy styropian można dostać rozdwojenie jaźni . pozdrawiam Jest konieczny dodatkowy mechaniczny montaż wszystkich płyt klejonych pianką. Przy kleju montaż wykonuje się w narożach i fragmentach dodatkowo obciążanych. Najlepiej jest wykonać montaż kołków w warstwie izolacji. Pamiętaj tylko o rodzaju bloczka bo pustaki a komórkowce wymagają innych kołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 17.02.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witajcie, Zabieramy się za wykończeniówkę i jestem ciekawa ile zapłaciliście za m2: 1. tynków gipsowych 1,5 cm2. ocieplenia dachu ( 30 cm wełny + paraizolacja+ 2razy płyta gkf) Pozdr.zoszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witajcie, Zabieramy się za wykończeniówkę i jestem ciekawa ile zapłaciliście za m2: 1. tynków gipsowych 1,5 cm 2. ocieplenia dachu ( 30 cm wełny + paraizolacja+ 2razy płyta gkf) Pozdr. zoszka pkt 2. 55 pln/m2 w 2009r. ale płyta 1 x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 17.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 pkt 2. 55 pln/m2 w 2009r. ale płyta 1 x. Dzięki za info. Materiał + robocizna? A jaki masz stelaż pojedynczy stalowy? Pozdr, z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.02.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tak, z materiałem. A jaki to jest inny niż pojedynczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 17.02.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Tak, z materiałem. A jaki to jest inny niż pojedynczy? Ja mam zaproponowany podwójny stalowy. A wełny masz też 30 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 17.02.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ja po wielu rozważaniach za i przeciw zdecydowałem się w końcu na panele Balterio, najlepszą cenę uzyskałem w Komforcie, ale bezapelacyjnie materiałem nr1 na ogrzewanie podłogowe są kafle, jeżeli zdecydujesz się na panele z usługą położenia to bardzo dobre ceny są w sklepie na Wojska Polskiego koło Polskiego Radia. Kupowałeś tam? Możesz napisać czy współpraca (głównie chodzi o montaż) przebiegała ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 17.02.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 pkt 2. 55 pln/m2 w 2009r. ale płyta 1 x. U mnie 65 zł/m2 (w połowie 2010r.), płyta 1x, bez materiału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts