Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Gmina chce podpisac umowę, ale nie może tego zrobić dopóki ZDITM nie stanie do przetargu, a nie staje już od ładnych paru lat. Więc to nie gminę trzeba bombardować a ZDIM, bez tego możemy sobie pomarzyć. Na razie komunikacja miejska nie jest zainteresowana obsługą takich podmiejskich regionów bo podobno to jej się nie opłaca

Gadaja bez sensu. Po to sie staje do przetargu aby go wygrac w cenie ustalonej przez siebie. Wiec jakby chcieli to by staneli najwyzej z wygorowana cena. I by przegrali i tyle. Ale jak nawet sie nie zglaszaja... to albo gminie albo im mooocno nie zalezy.

Fantom

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

...mam pytanie z innej beczki, a mianowicie odnośnie wycinania drzewek na działce. Konkretnie - 2 lata temu podadziłem sobie na moim ugorze choinki, które zostały po świętach. Część się przyjęła, część uschła. Teraz ktoś znajomu mnie "postraszył", że robiąc zagospodarowanie terenu nie mogę sobie ot tak ich wyciąć. Czy to prawda? To są trzy choineczki po jakieś 150 cm wysokości. Czy to już zalicza się do drzew i naprawdę podlega takim rygorom?

Mój kolega sprzedawał taki dom o pow.1 50 m w Dobrej, sprzedał go bardzo szybko i za eksta sumę. Dom był w stanie całkowicie wykończonym, nigdy niezamieszkały, więc pewnie i ten sie uda sprzedać.

A Dobrą zamieniasz teraz na jaką dzielnicę?

Sobie też życzę szybkiej sprzedaży, Dobrą zamieniam na Krzekowo, 10,5 km bliżej miasta no i kilka lini autobusowo - tramwajowych blisko.

...mam pytanie z innej beczki, a mianowicie odnośnie wycinania drzewek na działce. Konkretnie - 2 lata temu podadziłem sobie na moim ugorze choinki, które zostały po świętach. Część się przyjęła, część uschła. Teraz ktoś znajomu mnie "postraszył", że robiąc zagospodarowanie terenu nie mogę sobie ot tak ich wyciąć. Czy to prawda? To są trzy choineczki po jakieś 150 cm wysokości. Czy to już zalicza się do drzew i naprawdę podlega takim rygorom?

Witam.

http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/usuwanie_drzew_i_krzewow_z_terenu_nieruchomosci-a_79.htm

Proponuje dowiedzieć się kiedy tepsa będzie budowała u ciebie sieć. W Dobrej są na etapie projektowania i zawierania umów przyłączeniowych z właścicielami działek. Chodzi o osiedle przy szeregowcu, przy ul. Granicznej, nowe osiedle Agrowestu ulic na "P": Projektowa, Plenerowa... do Przytulnej

Potwierdzam, podpisałem takową umowę - mam działeczkę tam do sprzedania (ul na literę: P),więc zyska ona dodatkowy atut w postaci przyłacza TPSy:).Przypuszczam ,że powoli całą Dobrą zrobią.

Gmina chce podpisac umowę, ale nie może tego zrobić dopóki ZDITM nie stanie do przetargu, a nie staje już od ładnych paru lat. Więc to nie gminę trzeba bombardować a ZDIM, bez tego możemy sobie pomarzyć. Na razie komunikacja miejska nie jest zainteresowana obsługą takich podmiejskich regionów bo podobno to jej się nie opłaca

Niestety, widzę, ze i Dobra i Mierzyn mają ten sam problem z dogadaniem się odnośnie komunikacji podmiejskiej - ze Sznem, ZDiTMem czy czort wie kim.Trzeba przeczekac ten rok.A koreczki na swiatelkach rosną, mieszkancow przybywa, samochodów tez.

Witam,

dawno mnie tu nie było, dom wybudowany - zamieszkany, druga budowa poprowadzona teściom i teraz zaczynają się problemy przy działaniu niektórych sprzętów.

Mam problem z działaniem automatyki bramy przesuwnej przy nastaniu mrozów.

Automatyka firmy BFT, problem objawia się tym, ze brama nie chce się otworzyć/zamknąć lub cofa się podczas otwierania/zamykania a przy wyspprzęglonym silniku nie ma jakiś wielkich oporów toczenia. Może ktoś jakieś dobre rady, albo poleci sprawdzonego automatyka od bram

Witam,

Całkiem niedawno bo w październiku zeszłego roku kupiliśmy naszą wymarzoną działeczkę na Skolwinie przy ul. Karpackiej. Miejsce bardzo urokliwe z pięknymi widoczkami i dużą różnorodnością leśnych mieszkańców.

Chciałem się poradzić czy za 1200 m w tamtej okolicy 125000 (z kosztami notarialnymi) to dobra cena czy raczej przepłaciliśmy? Działka jak na razie posiada media (gaz, woda) oddalone o jakieś 60m. Objęta jest studium pod mieszkaniówkę, a w tym roku ma wejść plan zagospodarowania.

Kolejne pytanie mam do kogoś kto może również w tamtej okolicy kupił lub ma zamiar kupić kawałek ziemi: jakie są na dzień dzisiejszy perspektywy rozwoju tamtego rejonu pod kątem przyszłej budowy?

Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi.