szczukot 10.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Gmina chce podpisac umowę, ale nie może tego zrobić dopóki ZDITM nie stanie do przetargu, a nie staje już od ładnych paru lat. Więc to nie gminę trzeba bombardować a ZDIM, bez tego możemy sobie pomarzyć. Na razie komunikacja miejska nie jest zainteresowana obsługą takich podmiejskich regionów bo podobno to jej się nie opłaca Gadaja bez sensu. Po to sie staje do przetargu aby go wygrac w cenie ustalonej przez siebie. Wiec jakby chcieli to by staneli najwyzej z wygorowana cena. I by przegrali i tyle. Ale jak nawet sie nie zglaszaja... to albo gminie albo im mooocno nie zalezy. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ma ktos od reki namiary (jakis telefon) do "koparkowego" z Dobrej lub bliskich okolic ? Fantom ps. Na plotach tam pelno numerow, ale bede dopiero wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 ...mam pytanie z innej beczki, a mianowicie odnośnie wycinania drzewek na działce. Konkretnie - 2 lata temu podadziłem sobie na moim ugorze choinki, które zostały po świętach. Część się przyjęła, część uschła. Teraz ktoś znajomu mnie "postraszył", że robiąc zagospodarowanie terenu nie mogę sobie ot tak ich wyciąć. Czy to prawda? To są trzy choineczki po jakieś 150 cm wysokości. Czy to już zalicza się do drzew i naprawdę podlega takim rygorom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.03.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Glowy nie dam sobie uciac, ale chyba do 5 lat jest dozwolone. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 10.03.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 no to fajnie! a to skoro jesteś już tak blisko to powiedz, czy masz internet z TP SA czy z innego źródła? Internet mam z TP, 6 Mb, i to już chyba ze 4 lata. Z tego co wiem, to ostatnio już trochę się zatkali i są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 10.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mój kolega sprzedawał taki dom o pow.1 50 m w Dobrej, sprzedał go bardzo szybko i za eksta sumę. Dom był w stanie całkowicie wykończonym, nigdy niezamieszkały, więc pewnie i ten sie uda sprzedać. A Dobrą zamieniasz teraz na jaką dzielnicę? Sobie też życzę szybkiej sprzedaży, Dobrą zamieniam na Krzekowo, 10,5 km bliżej miasta no i kilka lini autobusowo - tramwajowych blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.03.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Internet mam z TP, 6 Mb, i to już chyba ze 4 lata. Z tego co wiem, to ostatnio już trochę się zatkali i są problemy. a ja właśnie dotarłem do faceta z TP odpowidzialnego za kontakty z deweloperami pod kątem rozwoju infrastruktury. Niestety ulica Paproci nie jest w planach inwestycyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 10.03.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 ...mam pytanie z innej beczki, a mianowicie odnośnie wycinania drzewek na działce. Konkretnie - 2 lata temu podadziłem sobie na moim ugorze choinki, które zostały po świętach. Część się przyjęła, część uschła. Teraz ktoś znajomu mnie "postraszył", że robiąc zagospodarowanie terenu nie mogę sobie ot tak ich wyciąć. Czy to prawda? To są trzy choineczki po jakieś 150 cm wysokości. Czy to już zalicza się do drzew i naprawdę podlega takim rygorom? Witam. http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/usuwanie_drzew_i_krzewow_z_terenu_nieruchomosci-a_79.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 10.03.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mam pytanko. Czy znacie jakiś sprawnych magików od monitoringu,alarmów, elektryki?Na razie dla rodzinki, potrzebują na gwałt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 10.03.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a ja chciałam prosić o namiar na jakąś sprawdzoną firmę robiącą badania gruntu, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 10.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Proponuje dowiedzieć się kiedy tepsa będzie budowała u ciebie sieć. W Dobrej są na etapie projektowania i zawierania umów przyłączeniowych z właścicielami działek. Chodzi o osiedle przy szeregowcu, przy ul. Granicznej, nowe osiedle Agrowestu ulic na "P": Projektowa, Plenerowa... do Przytulnej Potwierdzam, podpisałem takową umowę - mam działeczkę tam do sprzedania (ul na literę: P),więc zyska ona dodatkowy atut w postaci przyłacza TPSy:).Przypuszczam ,że powoli całą Dobrą zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 10.03.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Gmina chce podpisac umowę, ale nie może tego zrobić dopóki ZDITM nie stanie do przetargu, a nie staje już od ładnych paru lat. Więc to nie gminę trzeba bombardować a ZDIM, bez tego możemy sobie pomarzyć. Na razie komunikacja miejska nie jest zainteresowana obsługą takich podmiejskich regionów bo podobno to jej się nie opłaca Niestety, widzę, ze i Dobra i Mierzyn mają ten sam problem z dogadaniem się odnośnie komunikacji podmiejskiej - ze Sznem, ZDiTMem czy czort wie kim.Trzeba przeczekac ten rok.A koreczki na swiatelkach rosną, mieszkancow przybywa, samochodów tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 10.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Przypuszczam ,że powoli całą Dobrą zrobią. no ja też przypuszczam, że zrobią.... tylko dlaczego POWOLI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigx 10.03.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, dawno mnie tu nie było, dom wybudowany - zamieszkany, druga budowa poprowadzona teściom i teraz zaczynają się problemy przy działaniu niektórych sprzętów.Mam problem z działaniem automatyki bramy przesuwnej przy nastaniu mrozów.Automatyka firmy BFT, problem objawia się tym, ze brama nie chce się otworzyć/zamknąć lub cofa się podczas otwierania/zamykania a przy wyspprzęglonym silniku nie ma jakiś wielkich oporów toczenia. Może ktoś jakieś dobre rady, albo poleci sprawdzonego automatyka od bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 11.03.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 a ja chciałam prosić o namiar na jakąś sprawdzoną firmę robiącą badania gruntu, z góry dziękuję to numer do sprawdzonej Pani geolog tel. 604952916 i przy okazji dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 11.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 to numer do sprawdzonej Pani geolog tel. 604952916 i przy okazji dziekuje za odpowiedzi A ja robiłem u innej Pani geolog, tel. 601 75 46 42. Była to druga najtańsza oferta spośród wszystkich jakie miałem, m.in. tych polecanych z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 11.03.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Mam pytanko. Czy znacie jakiś sprawnych magików od monitoringu,alarmów, elektryki?Na razie dla rodzinki, potrzebują na gwałt. Jeśli chodzi o alarm i monitoring, to mi robili panowie z firmy Alcon, bardzo fachowo i sprawnie, gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_ 11.03.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam, Całkiem niedawno bo w październiku zeszłego roku kupiliśmy naszą wymarzoną działeczkę na Skolwinie przy ul. Karpackiej. Miejsce bardzo urokliwe z pięknymi widoczkami i dużą różnorodnością leśnych mieszkańców. Chciałem się poradzić czy za 1200 m w tamtej okolicy 125000 (z kosztami notarialnymi) to dobra cena czy raczej przepłaciliśmy? Działka jak na razie posiada media (gaz, woda) oddalone o jakieś 60m. Objęta jest studium pod mieszkaniówkę, a w tym roku ma wejść plan zagospodarowania.Kolejne pytanie mam do kogoś kto może również w tamtej okolicy kupił lub ma zamiar kupić kawałek ziemi: jakie są na dzień dzisiejszy perspektywy rozwoju tamtego rejonu pod kątem przyszłej budowy? Z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 11.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Mam pytanie. Zeby przejsc na normalny prad, to musze miec odbior budynku? Nie moge sie do ENEi dodzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 11.03.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Jeśli nic się nie zmieniło od 6-ciu lat, bo wtedy robiłam odbiór, to tak. Z dokumentem ze starostwa potwierdzającym odbiów, załatwiałam zmianę taryfy na mieszkaniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts