boja2401 15.03.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jak ja szukałam działki w Trzebieży to jak mówiłam było już ok. 200 zł/m ale może zależy to od lokalizacji bo mnie interesowały działki przy Polnej, wtedy przy Kościuszki żądali po 100 zł/m. W Tanowie w tym samym czasie też już ludzie dostali głupawki i żądali po 220 zł/m, ale nam udało się dostać za 160 zł/m, a teraz jest też ta cena ale trzeba uważać gdzie bo w Tanowie jest dużo działek tańszych ale warunki gruntowe trzeba sprawdzać bo można trafić na wysoką wodę gruntową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jak ja szukałam działki w Trzebieży to jak mówiłam było już ok. 200 zł/m ale może zależy to od lokalizacji bo mnie interesowały działki przy Polnej, wtedy przy Kościuszki żądali po 100 zł/m. W Tanowie w tym samym czasie też już ludzie dostali głupawki i żądali po 220 zł/m, ale nam udało się dostać za 160 zł/m, a teraz jest też ta cena ale trzeba uważać gdzie bo w Tanowie jest dużo działek tańszych ale warunki gruntowe trzeba sprawdzać bo można trafić na wysoką wodę gruntową. A mam jeszcze pytanie, co to za osiedle Smerfowe? ono się tak nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 15.03.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 A mam jeszcze pytanie, co to za osiedle Smerfowe? ono się tak nazywa? Wydaje mi się, że tak - tak się mówi Smerfowo - jest to osiedle zbudowane z 25-30 lat temu przez Nadleśnictwo Trzebież dla swoich pracowników. Bardzo fajne domy z bali już przy wyjeździe z Trzebieży w kierunku Nowego Warpna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki, już wiem które to domki, śliczne są.Rozważam też działkę w Rajkowie, 10002 za około 95 tys. Okolica brzydka ale za to bardzo blisko do szczecina...Wiem ze tam jest droga dość ruchliwa, ale to w drugiej linii zabudowy są te działki i tylko 0,5km do granic miasta.No i nie wiem, a decyzje w najbliższych dniach trzeba podjąć jakąś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_ 15.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam, Mam tendencyjne pytanie odnosnie projektu ktory wybieracie lub juz wybraliscie, wybudowaliscie lub jestes w trakcie. Czy ktos z forumowiczow w niedalekiej odleglosci od szczecina wybral projekt domu pt. GRACJAN 2? Bardzo nam sie ten domek spodobal i powaznie myslimy nad kupnem tego projektu, ale przed zakupem chetnie zobaczylibysmy z bliska, chociaz przez plot jak owo cudo wyglada na zywo. Jest wiele informacji na temat budowy, kosztow, zmian projektowych ale wszystkie te posty zamieszczone sa przez ludzi z "dalekiej Polski" i oscyluja w okolicach 2008 roku:D Za wszystkie informacje blizsze badz dalsze z gory dziekuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 15.03.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Skomplikowana konstrukcja ten gracjan - lukarny, wykusze, łukowe okna. Będzie drogi w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoJo 15.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Mam pytanko do osób które mają instalację wodną oraz piec z cyrkulacją, po jakim czasie leci u Was w kranie ciepła woda? Byłem dzisiaj w castoramie i są thuje w dobrej cenie czy ktoś z Was kupował może tam thuje ? przyjęły się ? jakieś spostrzeżenia? Co do tui to możesz sprawdzic w Auchan koło Kołbaskowa. W tamtym roku tuie w doniczce na początku sezonu wys. 120 kosztowały ok. 9 zł za szt. Póżniej były droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_ 15.03.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Skomplikowana konstrukcja ten gracjan - lukarny, wykusze, łukowe okna. Będzie drogi w wykonaniu. Tak jak mowisz "Gracek placek" bez urazy dla uzytkownikow tego imienia:D ale co poradzic jak sie druga polowka uparla i nijak sie nie da wypersfadowac. zona twierdzi ze jak mamy do konca zycia kredyt placic to dom musi sie podobac, a przez te lukarny rzeczywiscie bryla nabiera fajnego ksztaltu. coz poniekad racje, w koncu to ta lepsza polowa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 15.03.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak jak mowisz "Gracek placek" bez urazy dla uzytkownikow tego imienia:D ale co poradzic jak sie druga polowka uparla i nijak sie nie da wypersfadowac. zona twierdzi ze jak mamy do konca zycia kredyt placic to dom musi sie podobac, a przez te lukarny rzeczywiscie bryla nabiera fajnego ksztaltu. coz poniekad racje, w koncu to ta lepsza polowa:D no jeśli faktycznie będzie dokładnie taki jak w projekcie, to już mogę Wam powiedzieć (bo mam prawie to samo) - drzwi wejsciowe z naświetlami to koszt 10-12 tysięcy... każde naświetle to 50% ceny drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada27 15.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Może ktoś podpowie co lepsze Rajkowo czy Trzebież? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 15.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Burundi - mogę polecić dwóch młodych gości Tomek i Grzesiek, spece do wszelkich kabelków - elektryka, tv, alarmy. Robili u moich teściów i dobrze się wywiązali z roboty. Podobno robię też pomiary z papierami, ale to dopiero na odbiór domu potrzebne. telefony 503 144 053, 506 068 141 Dzięki Wam za odpowiedzi nt Panów od kabelków. A co to dyskutowanego tematu wielkości działek. Znam wiele głosów, m.in. znajomków, którzy narzekają na wielkość działki,ale nie na to,że jest za mała,tylko wręcz przeciwnie.Metraż nawet 1000 wiąże się z dużym nakładem pracy. A na to trzeba mieć czas, siłę ... albo ogrodnika. Jeśli działka jest zgrabnie usytuowana,a domek w sposób przemyślany w nią wkomponowany to uważam, że metraż 700 m jest optymalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 15.03.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Może ktoś podpowie co lepsze Rajkowo czy Trzebież? Rajkowo, choć brzydkie jak noc. Ale bliżej Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 15.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak wracając do tematu kuchni - czy ma ktoś doświadczenia z firma Meblobuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak wracając do tematu kuchni - czy ma ktoś doświadczenia z firma Meblobuk? jeżeli firma miesci się na Mieszka I (koło ysk) to kupowali tam meble moi znajomi i polecali mi tą firmę ze szczególnym naciskiem na atrakcyjną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 15.03.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak wracając do tematu kuchni - czy ma ktoś doświadczenia z firma Meblobuk? Polecam firmę Falegname, http://www.falegname.pl - dobra cena i bardzo elastyczni w projektowaniu - klient przyjedzie i na biezaco bedzie wam pokazywal wszelkie zmiany w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 15.03.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam, Mam tendencyjne pytanie odnosnie projektu ktory wybieracie lub juz wybraliscie, wybudowaliscie lub jestes w trakcie. Czy ktos z forumowiczow w niedalekiej odleglosci od szczecina wybral projekt domu pt. GRACJAN 2? Bardzo nam sie ten domek spodobal i powaznie myslimy nad kupnem tego projektu, ale przed zakupem chetnie zobaczylibysmy z bliska, chociaz przez plot jak owo cudo wyglada na zywo. Jest wiele informacji na temat budowy, kosztow, zmian projektowych ale wszystkie te posty zamieszczone sa przez ludzi z "dalekiej Polski" i oscyluja w okolicach 2008 roku:D Za wszystkie informacje blizsze badz dalsze z gory dziekuje:D Fakt projekcik Gracjan dośś skomplikowany ale nie ma tam wiele elementów podnoszących koszt budowy, lukarny wcale jakos duzo nie kosztują, łukowe okna zaden problem zrobic - szaluje się spód ponacinaną płytą OSB i zalewa lub na upartego można zamówić gotowe w betoniarni(kiedys robili dla jednego z moich inwestorów całkowicie okrągłe okienka). A wygląd i funkcjonalnośc pomieszczeń takiego domku jest dużo wyzsza - pokoje na poddaszu(szczególnie jak się odpowiednio dopasuje wysokosc scianek kolankowych) są duże i funkcjonalne a nie same skosiki niziutkie jak w przypadku dachów kopertowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.03.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Tak ? A koszt okien "po luku" ? Cena ostro w gore. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.03.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Tak ? A koszt okien "po luku" ? Cena ostro w gore. Fantom to prawda, też to przerabiałem i zmieniłem okno w lukarnie, tym bardziej, że akurat mój projekt jest taki, że ten łuk w oknie od lukarny pojawił się znikąd jakoś tak "od czapki", tylko jedno okno i tylko w lukarnie miałem z łukiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja2401 16.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam, Mam tendencyjne pytanie odnosnie projektu ktory wybieracie lub juz wybraliscie, wybudowaliscie lub jestes w trakcie. Czy ktos z forumowiczow w niedalekiej odleglosci od szczecina wybral projekt domu pt. GRACJAN 2? Bardzo nam sie ten domek spodobal i powaznie myslimy nad kupnem tego projektu, ale przed zakupem chetnie zobaczylibysmy z bliska, chociaz przez plot jak owo cudo wyglada na zywo. Jest wiele informacji na temat budowy, kosztow, zmian projektowych ale wszystkie te posty zamieszczone sa przez ludzi z "dalekiej Polski" i oscyluja w okolicach 2008 roku:D Za wszystkie informacje blizsze badz dalsze z gory dziekuje:D Moi znajomi wybudowali Gracjana ale niestety w okolicach Katowic. Jednak jak usłyszałam że kosztował ich 750 tys. to szczęka z hukiem padła mi na glebę. Według kosztorysu biura projektowego to około 100% więcej. Nie wiem co oni w ten dom władowali - żadnych nowoczesnych systemów typu pompa ciepła czy rekuperacja, tylko solary. Zdaje się że zaszaleli w wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 16.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A jak ja widzę domy w kosztorysach za 350 tyś to też mi szczęka opada z hukiem, zwłaszcza z tak skomplikowaną bryłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts