Slawek_K 24.03.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Firma DobryNet - zakłąda młody chłopak ja mam od 5 m-cy i nie narzekam. Może nie jst maxymalnie szybki ale wystarczajacy. Moge przesła ć telefon jeśli potrzeba. spojrzałem na ich stronę http://www... ceny dość wysokie jak na oferowane prędkości... kurde dlaczego moja ulica nie ma infrastrktury TP SA Swoją drogą DOBRA w ogóle jest biedna jeśli chodzi o internet. Sprawdzałem oferty mobilengo internetu w Orange, Plus, Erze, Play, Netii... jeśli w ogólne pokrywa tam sieć, to jest to zazwyczaj EGDE/GPRS... o czymś szybszym można zapomnieć, a co ciekawe położone tuż obok Wołczkowo ma wszytko! Tak bynajmniej wygląda z mapek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marber 24.03.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 U mnie kierbud woła 5,5 tyś za całość (polecany przez znajomego i podobno jest częstym gościem na budowie). jak się sprawdzi - zobaczymy!Adaptacja projektu bez istotnych zmian kosztowała 3,5 tyś netto (architekt załatwiała wszystko z PnB włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ale te 3500 to za całość tak? Tylko podzielone płatności na etapy... mój kierbud 3300 PLN za całość. Tomek_Police podrzucisz na priva kontakt do tego Kierownika? O ile oczywiście możesz go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.03.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Co do intenretu to znalazlem tylko DobryNEt i GroszNet (GlobalConnect/Netia). I oba sa okropnie drogie jak na to co oferuja. Masakra. ZXna ktos kogos jeaszcze ? Fantomps. Co ciekawe, DobryNet ma wszedzie ceny nizsze, tylko w Dobrej jest drozej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nexpl 25.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam, kupię garaż blaszany, wymiary 3x6m, może być z okolic Szczecina. Może ktoś ma kogos znajomego, który chce się pozbyć w niedługim czasie? W razie czego podaję nr tel. 605 931 911 Z góry dzięki za wszelkie rady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 25.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Co do intenretu to znalazlem tylko DobryNEt i GroszNet (GlobalConnect/Netia). I oba sa okropnie drogie jak na to co oferuja. Masakra. ZXna ktos kogos jeaszcze ? Fantom ps. Co ciekawe, DobryNet ma wszedzie ceny nizsze, tylko w Dobrej jest drozej ! któryś z kolegów mieszka niedalko mnie (w Dobrej na ul. Frezjowej) i chwalił się, że ma Neostradę! Jak mi w ciągu roku nie podłączą to chyba się dogadamy, łopata do ręki i będę się przekopywał przez dwie ulice aż do Paproci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 No i jest jakas nadzieja ! Dzisiaj roznosili u nas informacje o laczu tepsy. Oczywiscie kiedy by ono mialo byc to trudno powiedziec, ale sa chetni do polozenia okablowania. Jest jedno ALE : wszyscy wlasciciele dzialek musza wyrazic zgode !! Dla mnie bzdura. Nie ma szans na 100% potwierdzen. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 25.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 No i jest jakas nadzieja ! Dzisiaj roznosili u nas informacje o laczu tepsy. Oczywiscie kiedy by ono mialo byc to trudno powiedziec, ale sa chetni do polozenia okablowania. Jest jedno ALE : wszyscy wlasciciele dzialek musza wyrazic zgode !! Dla mnie bzdura. Nie ma szans na 100% potwierdzen. Fantom a przypomnij się gdzie pomieszkujesz, bo nie wiem, czy mieć nadzieję... 100% właścicieli to faktycznie przesada... a niby nie są już monopolistami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Pierwsze osiedle w dobrej - Zielona Gorka. Chodzili dopiero wczoraj, wiec moze wszedzie sie pojawia w najblizszych dniach Tak swoja droga, biorac pod uwage odleglosc do najblizszej centrali, i tak nie wiadomo, czy jedyne co zadziala na tych kablach to telefon Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 26.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No i jest jakas nadzieja ! Dzisiaj roznosili u nas informacje o laczu tepsy. Oczywiscie kiedy by ono mialo byc to trudno powiedziec, ale sa chetni do polozenia okablowania. Jest jedno ALE : wszyscy wlasciciele dzialek musza wyrazic zgode !! Dla mnie bzdura. Nie ma szans na 100% potwierdzen. Fantom Hej, Nie wszyscy właściciele działek, a wszyscy właściciele działki. Znaczy to ni mniej ni więcej niż to, że jeśli Twoja działka jest tak naprawdę współwłasnością Twoją i Twojej żony, to oboje musicie wyrazić zgodę aby prace na Waszej działce były prowadzone. Pzdr, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No ja nie wiem. Mam napsiane wyraznie "wszyscy wlasciciele DZIALEK" Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 26.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No ja nie wiem. Mam napsiane wyraznie "wszyscy wlasciciele DZIALEK" Fantom faktycznie nie do końca jest to jasne... gdyby było "właściciele wszystkich działek" rację miałby szczukot, a przy takim sformułowaniu opcja żółwika też nie jest wykluczona... a tak przy okajzi - gdzie oni (TP SA) mają swoją centralkę? Kurcze nie widziałem, że mogę mieć taki problem z netem w Dobrej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 26.03.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 No ja nie wiem. Mam napsiane wyraznie "wszyscy wlasciciele DZIALEK" Fantom Zobacz jakie działki masz wymienione w umowie. Na umowie mam napisane "właściciele działek nr xxxx/x" (tak, zgadłeś, mam wymienioną jedną działkę). W umowie nigdzie nie uzależnia się wykonania instalacji od zgody właścicieli innych działek. Jeśli pisze się o działkach, to jest dodane "wyżej wymienionych". Jeśli się mylę, zacytuj. Natomiast w liście od pani pełnomocnik mam wyraźnie napisane "zgodę muszą podpisać wszyscy właściciele działki". Ta umowa jest tylko i wyłącznie Twoją zgodą na wykonanie prac zleconych przez TPSA podmiotowi trzeciemu. Zresztą jest to zgodne z przepisami mówiącymi, że jeśli przy wykonywaniu prac budowlanych będziesz zajmował teren nienależący do Ciebie musisz wystąpić o zgodę do wszystkich właścicieli tego terenu. I polecam zerknąć tu http://www.branszczyk.pl/index.php?cmd=wydarzenia&opt=pokaz&id=249 może trochę więcej optymizmu do tego projektu zawita na Waszych twarzach. Pzdr, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 26.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 witam serdecznie .Montował ktoś moze kominek z płaszczem wody makrotermu wraz z kotłem gazowym kondensacyjnym do instalacji mieszanej grzejnikowej i podłogówki.jak tak to prosze o opinie .dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.03.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zobacz jakie działki masz wymienione w umowie. Na umowie mam napisane "właściciele działek nr xxxx/x" (tak, zgadłeś, mam wymienioną jedną działkę). W umowie nigdzie nie uzależnia się wykonania instalacji od zgody właścicieli innych działek. Jeśli pisze się o działkach, to jest dodane "wyżej wymienionych". Jeśli się mylę, zacytuj. Natomiast w liście od pani pełnomocnik mam wyraźnie napisane "zgodę muszą podpisać wszyscy właściciele działki". Ta umowa jest tylko i wyłącznie Twoją zgodą na wykonanie prac zleconych przez TPSA podmiotowi trzeciemu. Zresztą jest to zgodne z przepisami mówiącymi, że jeśli przy wykonywaniu prac budowlanych będziesz zajmował teren nienależący do Ciebie musisz wystąpić o zgodę do wszystkich właścicieli tego terenu. żółwik No ja mam jak byk w pismie przewodnim (lacznie z podkresleniem): "Uwagi : zgodę muszą podpisać wszyscy wlasciciele dzialek." W calym tym pismie nie mam ani jednej wzmianki o numerze dzialki. Mam nadzieje, ze to literowka. Ale moze chodzic o to, ze jak chec wyrazi np 50% to im sie nie oplaci klas i zleja temat. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 27.03.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 faktycznie nie do końca jest to jasne... gdyby było "właściciele wszystkich działek" rację miałby szczukot, a przy takim sformułowaniu opcja żółwika też nie jest wykluczona... a tak przy okajzi - gdzie oni (TP SA) mają swoją centralkę? Kurcze nie widziałem, że mogę mieć taki problem z netem w Dobrej... Jak ja się dowiadywałem w TP o int. to mówili mi że centralka jest w Dołujach przy kościele, ale nie wiem czy ona "ogarnia" tylk Dołuje czy też Dobrą, ale na początku mówili mi że int. będzie wolno chodził ponieważ centrala jest na Gumieńcach na ul. Hrubieszowskiej dopiero potem zadzwonili i powiedzieli że jest w Dołujach i int będzie jednak śmigał b.szybko. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 27.03.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 No ja mam jak byk w pismie przewodnim (lacznie z podkresleniem): "Uwagi : zgodę muszą podpisać wszyscy wlasciciele dzialek." W calym tym pismie nie mam ani jednej wzmianki o numerze dzialki. Mam nadzieje, ze to literowka. Ale moze chodzic o to, ze jak chec wyrazi np 50% to im sie nie oplaci klas i zleja temat. Fantom Chodziło mi o numery działek w umowie, nie w piśmie przewodnim. Tam też nie mam takeigo numeru. Ale mniejsza z tym. To teraz na logikę: jak nie podpisze choć jeden z właścicieli działek w Dobrej (według Twojego rozumowania jedna niepodpisana umowa powoduje zawieszenie inwestycji) to już im się przestanie opłacać? Raczej nie. Po drugie, gdyby było ryzyko, że inwestycja nie ruszy to po cholerę angażowaliby geodetów i projektantów (geodetów widzieliśmy osobiście, nawet z nimi rozmawialiśmy, projektanci zrobili mapki). Nadal mi się wydaje, że demonizujesz Pzdr, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.03.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Sa diwe mozliwosci jeszcze :1) nie chodzi o to, z ejedne nie podpisze to nie zorbia. Ale ten punkt to "straszak". Jak podpisze np 50 % to nie zrobia i tyle2) Pytanie jak z droga ?? aktualnie u nas nalezy ciagle do Agrowestu. My mamy sluzebnosc. Wiec na logike Agrowest musi podpisac zgode, i moze ci co maja sluzebnosc tez ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 27.03.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Sa diwe mozliwosci jeszcze : 1) nie chodzi o to, z ejedne nie podpisze to nie zorbia. Ale ten punkt to "straszak". Jak podpisze np 50 % to nie zrobia i tyle 2) Pytanie jak z droga ?? aktualnie u nas nalezy ciagle do Agrowestu. My mamy sluzebnosc. Wiec na logike Agrowest musi podpisac zgode, i moze ci co maja sluzebnosc tez ? Fantom 1. Żaden straszak, ktoś się rypnął i tyle. Gdyby mieli się patrzeć na ilość odbiorców to wg. mnie nie powinni byli zaczynać inwestycji (<50% działek zabudowanych), albo najpierw puścili by rozeznanie czy uzbierają odpowiednią ilość ludzi. Tu (jak już pisałem) pewne prace zostały zlecone i wykonane. 2. Służebność ogranicza prawo własności właściciela i daje Tobie np. prawo do korzystania z drogi bez opłat, nie daje Tobie natomiast żadnego udziału we własności. Skoro nie masz własności to nie ma potrzeby aby prosić Ciebie o zgodę na umieszczenie jakiejkolwiek infrastruktury w drodze. Wracając do telekomunikacji - według mnie instalację z Twoją zgodą, czy bez niej w drodze będą prowadzić. Jak nie podpiszesz umowy to nie doprowadzą Tobie kabelka do domu. Jak się kiedyś jednak zdecydujesz to zrobisz to już na własny koszt. I tylko tyle ten cały zamęt znaczy. Z ostatniej chwili: wygląda na to, że TPSA jest zmuszona przez prezesa UKE do zbudowania takich łączy: http://www.internetnawsi.pl/aktualnosci/plany-inwestycyjne-tp-sa-na-lata-2011-2012 W excelku jest też Dobra Szczecińska, tak więc dywagacje na temat minimalnej liczby osób chyba można uznać za nieważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.03.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ciagle zostaje zgoda wlasciciela drogi (u nas Agrowest). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts