kasia1010 29.03.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 witamczy ktoś z Państwa używa/ł agregat prądotwórczy na diesel jeżeli tak czy to prawda że przy całkowitym obciążeniu pali 1 L/ H ON szczególnie chodzi mi o pracę betoniarki. Mam zamiar kupić bo nie mam jeszcze prądu a ten co mam jest na benzynę i duuuużżżżo pali. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 29.03.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Pytanie do tych, ktorzy wnioskowali o PnB w Szczecinie: ile czekaliscie na pozwolenie? Ja czekałam pół roku, strasznie upierdliwi ale jak masz wszystko ok to można dostać szybko jeszcze zależy czy prawobrzeże czy lewo.... prawobrzeże masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.03.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Przepraszam za błąd. Ja płaciłam za robociznę 60 zł za m2- umowa z zeszłego roku, oraz za obrzeża 12 zł. 60 zł za metr ułożenia kostki? Chyba sam się za to wezmę. Będę miał do ułożenia ze sto metrów to by wyszło 6 tysiaków za samą robociznę. Masakra ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 29.03.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Ja czekałam pół roku, strasznie upierdliwi ale jak masz wszystko ok to można dostać szybko jeszcze zależy czy prawobrzeże czy lewo.... prawobrzeże masakra Oj to dlugo...! Nasze dokumenty zostaly zlozone 17go marca. Jak sprawdzam na e-urzedzie, jak tam sprawa stoi, to jest napisane, ze jest "w trakcie zalatwiania w wydziale wiodacym. Planowany termin zalatwienia sprawy: 16.04.2011." Zobaczymy, jak to bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać. Przerabiałem niedawno ten problem i zdecydowałem się na oknoplast z Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 właśnie w którymś markecie budowlanym, nie pamiętam dokładnie w którym.Ja potrzebuje 150 szt, myślałam o allegro, bo tam naprawdę tanio ale trochę się obawiam.. Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Rajskiego Ogrodu i powiedziała, że są już te tuje które poszukuje (tuja kurnik) 1,50m-1,70m w cenie 23 zł (przy ilości 150 szt.) jadę jutro je zobaczyć, a jakie Ty chcesz tuje? jak jutro nie kupię to możemy połączyć siły. pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 60 zł za metr ułożenia kostki? Chyba sam się za to wezmę. Będę miał do ułożenia ze sto metrów to by wyszło 6 tysiaków za samą robociznę. Masakra ;( A no masakra, ja teraz kładę to płacę 70 zł (tylko nie kostka, a kamień polny który trzeba łupać) a mam 180 metrów, a do tego piach zasypowy ok. 60 ton po 30 zł i 8 ton cementu. Mnie w zasadzie przy każdym eteapie budowy dopada myśl aby samemu się tym zająć. Moja budowa zbliża się ku końcowi (dzięki Bogu) i wydaje mi się, że blisko połowa kosztów to robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Oj to dlugo...! Nasze dokumenty zostaly zlozone 17go marca. Jak sprawdzam na e-urzedzie, jak tam sprawa stoi, to jest napisane, ze jest "w trakcie zalatwiania w wydziale wiodacym. Planowany termin zalatwienia sprawy: 16.04.2011." Zobaczymy, jak to bedzie... Oby ten termin został dotrzymany - życzę Ci tego - jednak zalecał bym umiarkowany optymizm ponieważ wskazny termin na e-urzędzie jest ustawowy i może zostać przedłużony, a w zasadzie będzie napewno przedłuzony, ale obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 To dobrze, ze bede kladl kostke betonowa Tu cena maks 40 zl/m2. A najdrozsza kostka betonowa to jakies 50 zl/m2 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 29.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać. MS ale który przedstawiciel? Na targach rozmawiałem, powiedzieli żeby przysłać mailem zestawienie i jaki typ, to zrobią wycenę. No to wysłałem. Tyle. Jak tak mają montować jak robią wycenę to dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 29.03.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Oby ten termin został dotrzymany - życzę Ci tego - jednak zalecał bym umiarkowany optymizm ponieważ wskazny termin na e-urzędzie jest ustawowy i może zostać przedłużony, a w zasadzie będzie napewno przedłuzony, ale obym się mylił. Gdzie widzisz optymizm w moim poscie? Ja wlasnie jestem zdziwiona tym terminem i dlatego sprawdzam na forum, czy jego dotrzymanie jest w ogole mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 29.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 w jakim miesiącu sadziliście, podobno to rzadkość by przyjeły się wszystkie zdarza się u nas sadzone pod koniec września przyjęły się wszyskie - no może nie ma ich 170 sztuk - ... dziesiąt jest i wszystkie rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 30.03.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać. Ja mam MS więc powiem że są OK, ale dużo ludzi decyduje się równiez na Onaplast z Krakowa i wiem że są zadowolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 30.03.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 To dobrze, ze bede kladl kostke betonowa Tu cena maks 40 zl/m2. A najdrozsza kostka betonowa to jakies 50 zl/m2 Fantom O matko, gdzie masz takie fajne seny? u nas to zanczy w Dobres, czy gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ale na co ceny ? Aj mowie o kostece betonowej a nie o kostce granitowej. Najdrozsza to jakis starobruk czy nostalit tyle koztuje. I polozenie tez (lacznie z obrzezami itp) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.03.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja mam MS więc powiem że są OK, ale dużo ludzi decyduje się równiez na Onaplast z Krakowa i wiem że są zadowolnie Też mam MS-y i nie mogę narzekać, jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 spojrzałem na ich stronę www... ceny dość wysokie jak na oferowane prędkości... kurde dlaczego moja ulica nie ma infrastrktury TP SA Swoją drogą DOBRA w ogóle jest biedna jeśli chodzi o internet. Sprawdzałem oferty mobilengo internetu w Orange, Plus, Erze, Play, Netii... jeśli w ogólne pokrywa tam sieć, to jest to zazwyczaj EGDE/GPRS... o czymś szybszym można zapomnieć, a co ciekawe położone tuż obok Wołczkowo ma wszytko! Tak bynajmniej wygląda z mapek... Co do Internetu to moze i najtańszy nie jest, ja mam ten najniższy abonament i jak na razie działa. Dodam ze mam 17 - latka w domu, który praktycznie z komputerem sie nie rozstaje więc bez internetu nie da rady. Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co sie ma. Ale jeśli faktycznie ta Tepsa te kable będzie ciagnęła to ja bardzo chetnie się podłączę (o ile do mnie dojdzie), jeśli do Dobrawki pociagna to do mnie chyba też ( ul. po drugiej stronie drogi). Jeśli ktoś będzie miał jakieś informacje to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 30.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Przerabiałem niedawno ten problem i zdecydowałem się na oknoplast z Krakowa. A co Cię przekonało jeżeli mogę spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.03.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Co wy z tymi cenami za kostkę ?W ubiegłym roku pan Kaziu układał mi za coś poniżej 30 pln/m2. Oczywiście mój materiał do tego. Kupowałem w Euro Brick w Dołujach, fajny wybór firmy LITHON. Drugą pod rozwagę brałem firmę z Ku Słońcu UNIBUD-mają kostki firmy chyba LIBET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts