Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

witam

czy ktoś z Państwa używa/ł agregat prądotwórczy na diesel jeżeli tak czy to prawda że przy całkowitym obciążeniu pali 1 L/ H ON szczególnie chodzi mi o pracę betoniarki. Mam zamiar kupić bo nie mam jeszcze prądu a ten co mam jest na benzynę i duuuużżżżo pali. Proszę o opinię

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać.

Ja czekałam pół roku, strasznie upierdliwi ale jak masz wszystko ok to można dostać szybko jeszcze zależy czy prawobrzeże czy lewo.... prawobrzeże masakra

Oj to dlugo...! Nasze dokumenty zostaly zlozone 17go marca. Jak sprawdzam na e-urzedzie, jak tam sprawa stoi, to jest napisane, ze jest "w trakcie zalatwiania w wydziale wiodacym. Planowany termin zalatwienia sprawy: 16.04.2011." Zobaczymy, jak to bedzie...

Czy ktoś kto śledzi ten wątek dłużej niż ja może pomóc mi poszukać linka do dyskusji w temacie okien pcv? Mocno się zastanawiam teraz na pcv (pierwsze kupiłem drewniane ale teraz chcę przyoszczędzić). Mam na oku tylko jedną firmę - MS. Będę wdzięczny za podpowiedź komu jeszcze można zaufać.

Przerabiałem niedawno ten problem i zdecydowałem się na oknoplast z Krakowa.

właśnie w którymś markecie budowlanym, nie pamiętam dokładnie w którym.Ja potrzebuje 150 szt, myślałam o allegro, bo tam naprawdę tanio ale trochę się obawiam..

Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Rajskiego Ogrodu i powiedziała, że są już te tuje które poszukuje (tuja kurnik) 1,50m-1,70m w cenie 23 zł (przy ilości 150 szt.) jadę jutro je zobaczyć, a jakie Ty chcesz tuje? jak jutro nie kupię to możemy połączyć siły.

pzdr Bartek

60 zł za metr ułożenia kostki? Chyba sam się za to wezmę. Będę miał do ułożenia ze sto metrów to by wyszło 6 tysiaków za samą robociznę. Masakra ;(

A no masakra, ja teraz kładę to płacę 70 zł (tylko nie kostka, a kamień polny który trzeba łupać) a mam 180 metrów, a do tego piach zasypowy ok. 60 ton po 30 zł i 8 ton cementu. Mnie w zasadzie przy każdym eteapie budowy dopada myśl aby samemu się tym zająć. Moja budowa zbliża się ku końcowi (dzięki Bogu) i wydaje mi się, że blisko połowa kosztów to robocizna.

Oj to dlugo...! Nasze dokumenty zostaly zlozone 17go marca. Jak sprawdzam na e-urzedzie, jak tam sprawa stoi, to jest napisane, ze jest "w trakcie zalatwiania w wydziale wiodacym. Planowany termin zalatwienia sprawy: 16.04.2011." Zobaczymy, jak to bedzie...

Oby ten termin został dotrzymany - życzę Ci tego - jednak zalecał bym umiarkowany optymizm ponieważ wskazny termin na e-urzędzie jest ustawowy i może zostać przedłużony, a w zasadzie będzie napewno przedłuzony, ale obym się mylił.

MS ale który przedstawiciel? Na targach rozmawiałem, powiedzieli żeby przysłać mailem zestawienie i jaki typ, to zrobią wycenę. No to wysłałem. Tyle. Jak tak mają montować jak robią wycenę to dzięki serdeczne.

Oby ten termin został dotrzymany - życzę Ci tego - jednak zalecał bym umiarkowany optymizm ponieważ wskazny termin na e-urzędzie jest ustawowy i może zostać przedłużony, a w zasadzie będzie napewno przedłuzony, ale obym się mylił.

Gdzie widzisz optymizm w moim poscie? Ja wlasnie jestem zdziwiona tym terminem i dlatego sprawdzam na forum, czy jego dotrzymanie jest w ogole mozliwe.

Ja mam MS więc powiem że są OK, ale dużo ludzi decyduje się równiez na Onaplast z Krakowa i wiem że są zadowolnie

spojrzałem na ich stronę www... ceny dość wysokie jak na oferowane prędkości... kurde dlaczego moja ulica nie ma infrastrktury TP SA :-( Swoją drogą DOBRA w ogóle jest biedna jeśli chodzi o internet. Sprawdzałem oferty mobilengo internetu w Orange, Plus, Erze, Play, Netii... jeśli w ogólne pokrywa tam sieć, to jest to zazwyczaj EGDE/GPRS... o czymś szybszym można zapomnieć, a co ciekawe położone tuż obok Wołczkowo ma wszytko! Tak bynajmniej wygląda z mapek...

Co do Internetu to moze i najtańszy nie jest, ja mam ten najniższy abonament i jak na razie działa. Dodam ze mam 17 - latka w domu, który praktycznie z komputerem sie nie rozstaje więc bez internetu nie da rady. Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co sie ma. Ale jeśli faktycznie ta Tepsa te kable będzie ciagnęła to ja bardzo chetnie się podłączę (o ile do mnie dojdzie), jeśli do Dobrawki pociagna to do mnie chyba też ( ul. po drugiej stronie drogi). Jeśli ktoś będzie miał jakieś informacje to proszę o kontakt.

Co wy z tymi cenami za kostkę ?

W ubiegłym roku pan Kaziu układał mi za coś poniżej 30 pln/m2.

Oczywiście mój materiał do tego. Kupowałem w Euro Brick w Dołujach, fajny wybór firmy LITHON. Drugą pod rozwagę brałem firmę z Ku Słońcu UNIBUD-mają kostki firmy chyba LIBET.