altager 30.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Co wy z tymi cenami za kostkę ? W ubiegłym roku pan Kaziu układał mi za coś poniżej 30 pln/m2. Oczywiście mój materiał do tego. Kupowałem w Euro Brick w Dołujach, fajny wybór firmy LITHON. Drugą pod rozwagę brałem firmę z Ku Słońcu UNIBUD-mają kostki firmy chyba LIBET. A gdzie tego pana Kazia można znaleźć? I jak mu wyszło układanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 30.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 MS ale który przedstawiciel? Na targach rozmawiałem, powiedzieli żeby przysłać mailem zestawienie i jaki typ, to zrobią wycenę. No to wysłałem. Tyle. Jak tak mają montować jak robią wycenę to dzięki serdeczne. Zwracam honor, dziś się skontaktowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 30.03.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 witam czy ktoś z Państwa używa/ł agregat prądotwórczy na diesel jeżeli tak czy to prawda że przy całkowitym obciążeniu pali 1 L/ H ON szczególnie chodzi mi o pracę betoniarki. Mam zamiar kupić bo nie mam jeszcze prądu a ten co mam jest na benzynę i duuuużżżżo pali. Proszę o opinię Ja mam taki agregat 7 kw i koszt paliwa na tydzień (około 35h chodzi w tygodniu_ to 200 zł. Teraz "pożyczyłem" prąd od sąsiada i za 4 tygodnie zapłaciłem mu 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja miałem agregat benzynowy 2kw i tygodniowo szło mi paliwa za 100zł. Na agregacie zrobiłem SSZ, zaznaczę że kupiłem najtańszy agregat z Selgrosa za 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 30.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 My mamy właśnie Lithon'a, kupowanego w Dołujach Jesteśmy w trakcie układania. Czekamy na dostawę z Niemiec, bo wzięliśmy cały zapas jaki był. Nie wiem też skąd macie ceny za układanie kostki. My płaciliśmy 25zł/m ( w tym cały ich sprzęt). Mnie interesowało tylko dostarczenie materiału. Mojemu sąsiadowi będzie kładł jakiś pan kostkę i bierze 28 zł/m. Co wy z tymi cenami za kostkę ? W ubiegłym roku pan Kaziu układał mi za coś poniżej 30 pln/m2. Oczywiście mój materiał do tego. Kupowałem w Euro Brick w Dołujach, fajny wybór firmy LITHON. Drugą pod rozwagę brałem firmę z Ku Słońcu UNIBUD-mają kostki firmy chyba LIBET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 30.03.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ile płaciliście za prąd budowlany? ja dzisiaj dostałem ponad 750 zł za okres dwóch miesięcy od 20 stycznia do 20 marca. ALE...!!! prace trwały 3 dni w lutym, potem przyszły mrozy i nie działo się nic no i od 11 marca betoniarka i pilarka chodzą na okrągło. Nie znam się na prądzie, ale czy to możliwe, żeby zużyć 1195 kWh w 2 tygodnie ??? Czy ktoś mi prąd kradnie pod moją nieobecność? Zaznaczam, ze ekipa wyjechała, więc nie było używania grzejnika, mikrofalówki, czajnika czy też TV w baraku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 30.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Dziwne na pewno nic nie było robione?. Ja dostałem 750zł podobna ilość kWh ale robiłem wtedy tynki i grzałem farelkami. Betoniarka zwykła bierze około 2kW więc raczej nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A co Cię przekonało jeżeli mogę spytać? Zadecydowały parametry oraz walory estetyczne aczkolwiek jako pierwszy w Szczecinie kupiłem okna platinium evolution2 bo była to akurat absolutna nowość i jak do tej pory spisują się dobrze, poza tym w mojej ocenie faktura w porównaniu z MS była "mniej plastikowa". Jak bys chciał zobaczyć live to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 30.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 My mamy właśnie Lithon'a, kupowanego w Dołujach Jesteśmy w trakcie układania. Czekamy na dostawę z Niemiec, bo wzięliśmy cały zapas jaki był. Nie wiem też skąd macie ceny za układanie kostki. My płaciliśmy 25zł/m ( w tym cały ich sprzęt). Mnie interesowało tylko dostarczenie materiału. Mojemu sąsiadowi będzie kładł jakiś pan kostkę i bierze 28 zł/m. No tak ale to jest kostka betonowa więc cena jest inna w porówananiu z granitową czy też kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 30.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ile płaciliście za prąd budowlany? ja dzisiaj dostałem ponad 750 zł za okres dwóch miesięcy od 20 stycznia do 20 marca. ALE...!!! prace trwały 3 dni w lutym, potem przyszły mrozy i nie działo się nic no i od 11 marca betoniarka i pilarka chodzą na okrągło. Nie znam się na prądzie, ale czy to możliwe, żeby zużyć 1195 kWh w 2 tygodnie ??? Czy ktoś mi prąd kradnie pod moją nieobecność? Zaznaczam, ze ekipa wyjechała, więc nie było używania grzejnika, mikrofalówki, czajnika czy też TV w baraku... A) zapomnieli wyłączyć grzejnika jak wyjechali. B) sąsiednie budowy. Wyłączali korki jak wyjeżdżali? Ja płaciłem po ok 200-300 zł. jak robili SSO, ale ostatniego rachunku jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 30.03.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A) zapomnieli wyłączyć grzejnika jak wyjechali. B) sąsiednie budowy. Wyłączali korki jak wyjeżdżali? Ja płaciłem po ok 200-300 zł. jak robili SSO, ale ostatniego rachunku jeszcze nie ma. korków nie wyłączali, bo ja mam kluczyk od skrzynki z korkami... budowy sąsiednie są, ale w obu wykończeniówka, dawno po tynkach... odważyłby się ktoś ? kurde jutro jadę sprawdzić licznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 31.03.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Rajskiego Ogrodu i powiedziała, że są już te tuje które poszukuje (tuja kurnik) 1,50m-1,70m w cenie 23 zł (przy ilości 150 szt.) jadę jutro je zobaczyć, a jakie Ty chcesz tuje? jak jutro nie kupię to możemy połączyć siły. pzdr Bartek ja chcę kupić mniejsze(te duże są dla mnie za drogie) i zdecyduję się chyba na sobotnią promocje w realu -tuja brabant-80 cm za 5.99zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.03.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Madzia 1976 miała też b. duży rachunek za prąd budowlany. Ale chyba nie napisała jak to się skończyło... czyli pewnie zapłaciła i zapłakała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 31.03.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ile płaciliście za prąd budowlany? ja dzisiaj dostałem ponad 750 zł za okres dwóch miesięcy od 20 stycznia do 20 marca. ALE...!!! prace trwały 3 dni w lutym, potem przyszły mrozy i nie działo się nic no i od 11 marca betoniarka i pilarka chodzą na okrągło. Nie znam się na prądzie, ale czy to możliwe, żeby zużyć 1195 kWh w 2 tygodnie ??? Czy ktoś mi prąd kradnie pod moją nieobecność? Zaznaczam, ze ekipa wyjechała, więc nie było używania grzejnika, mikrofalówki, czajnika czy też TV w baraku... coś musi być nie tak, ja płaciłam 150 do max.220zł, nigdy nie mniałam większego rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 31.03.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 My mamy właśnie Lithon'a, kupowanego w Dołujach Jesteśmy w trakcie układania. Czekamy na dostawę z Niemiec, bo wzięliśmy cały zapas jaki był. Nie wiem też skąd macie ceny za układanie kostki. My płaciliśmy 25zł/m ( w tym cały ich sprzęt). Mnie interesowało tylko dostarczenie materiału. Mojemu sąsiadowi będzie kładł jakiś pan kostkę i bierze 28 zł/m. Podajcie namiary na tych fachowców od kostki pliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 31.03.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ile płaciliście za prąd budowlany? ja dzisiaj dostałem ponad 750 zł za okres dwóch miesięcy od 20 stycznia do 20 marca. ALE...!!! prace trwały 3 dni w lutym, potem przyszły mrozy i nie działo się nic no i od 11 marca betoniarka i pilarka chodzą na okrągło. Nie znam się na prądzie, ale czy to możliwe, żeby zużyć 1195 kWh w 2 tygodnie ??? Czy ktoś mi prąd kradnie pod moją nieobecność? Zaznaczam, ze ekipa wyjechała, więc nie było używania grzejnika, mikrofalówki, czajnika czy też TV w baraku... Ja podczas budowy też miałem jeden wysoki rachunek za prąd opiewający na kwotę ok 650 zł najwięcej biorą farelki, grzejniki którymi dogrzewają się górale i wydaje mi się że nawet w niedługim okresie mogli faktycznie osiagnąć takie zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja podczas budowy też miałem jeden wysoki rachunek za prąd opiewający na kwotę ok 650 zł najwięcej biorą farelki, grzejniki którymi dogrzewają się górale i wydaje mi się że nawet w niedługim okresie mogli faktycznie osiagnąć takie zużycie. dzwoniłem do ENEI dzisiaj i Pani stweirdziła, że faktycznie dziwnie wysoki rachunek, że może Pan Inkasent przy odczycie się pomylił. Sprawdze dzisiaj "z natury" i... oby się pomylił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 31.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja mieszkam na prądzie budowlanym i za 2 miesiące rachunki mam na poziomie 270 pln. W trakcie budowy dochodziły do max 370 PLN za 2 mieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 31.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja mieszkam na prądzie budowlanym i za 2 miesiące rachunki mam na poziomie 270 pln. W trakcie budowy dochodziły do max 370 PLN za 2 mieś. Podziwiam ja mieszkając w bloku miałem rachunki na poziomie 300zł/2m-ce. Teraz mieszkam w domku jeszcze na prądzie budowlanym, grzeje wodę użytkową prądem, gotuje na prądzie i miałem 2 rachunki: 750zł i 650zł. Nie wiem jak ty to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 31.03.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Podziwiam ja mieszkając w bloku miałem rachunki na poziomie 300zł/2m-ce. Teraz mieszkam w domku jeszcze na prądzie budowlanym, grzeje wodę użytkową prądem, gotuje na prądzie i miałem 2 rachunki: 750zł i 650zł. Nie wiem jak ty to robisz ja w bloku tez mam rachunki prawie po 300 zl/2 m-ce, jakbym mieszkajac na budowlanym tyle placil bylbym zadowlony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts