Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jakie macie doświadczenia (jeśli wogóle) z hurtownią BUDMASTER (Mirosław Nosal) z Dobrej?

Najbardziej zalezy mi na opinii o terminowości i jakości.

Cenowo bo to jest chyba najważniejsze szału nie ma, przynajmniej w moim przypadku. Raz przywiózł mi furę piasku. Miało być 14 ton, tyle było na WZ i fakturze, zmierzyłem wg mnie 6t to max, przyjechał na budowę powiedział że jest 9 bez mierzenia i liczenia. Zapłaciłem ile chciał i więcej nic od niego nie kupiłem i nie zamierzam.

Cenowo bo to jest chyba najważniejsze szału nie ma, przynajmniej w moim przypadku. Raz przywiózł mi furę piasku. Miało być 14 ton, tyle było na WZ i fakturze, zmierzyłem wg mnie 6t to max, przyjechał na budowę powiedział że jest 9 bez mierzenia i liczenia. Zapłaciłem ile chciał i więcej nic od niego nie kupiłem i nie zamierzam.

Ja kupowałem tam bloczki, cement, piach, kominy i trochę porotermu, ceny były ok. podobało mi się to że dzwonie i przywożą, a płaciłem jak się nazbierała większa sumka z terminowością nigdy nie miałem kłopotów i z jakością podbnie, natomiast raz też miałem zgrzyt z firmą i generalnie podejście do klienta jest takie trochę jak nazwa sugeruje czyli oni czują się master a klient to servant tak jakby troszkę zostali w blokach startowych w latach 80, ale generalnie przez to że na telefon robiłem zakupy w dobrych cenach to jestem zadowolony.

Dzięki za opinię. Ceny są bardzo ważne, ale jednocześnie najłatwiej je porównać. Hurtownia A tyle, a B tyle. Tylko co mi na przykład z taniego piasku gdy jak piszesz jest go dwa razy mniej niż na f-rze. A takich danych w ofercie nie ma.

A ja z zupełnie innej beczki: Jeździcie do Locknitz na zakupy do tamtejszego netto? Opłaca się? Czy akceptują polskie karty płatnicze?

Z Dobrej czy Dołuj całkiem blisko...

to juz sobie lepiej podjedz do Pasewalku, tam masz duży Kaufland (najtańsza niemiecka sieć marketów) i całkiem spora Edeka

No to skoro sezon ogórkowy to ja mogę napisać jak dzisiaj byłem w pewnej hurtowni. Przez ostatnie 10 dni byłem w W-wie i ze 3 dni temu wróciłem do Szczecina, w tym czasie u mnie na budowie trwało układanie podjazdów, wykonywanie ogrodzenia, montaż mebli i nasadzanie roślin. Do każdego zadania inna ekipa. Każda ekipa otrzymała oczywiście $ na wypadek jak by mnie nie było ... a coś trzeba było. No i dzisiaj przyjechałem na budowę i jedna z ekip mówi, że potrzebuje cementu bo akurat zabrakło, a ich szef jest akurat na innej budowie, a że przyjechałem busem to mówię nie dzwońcie do niego ja podjadę do hurtowni i kupię. Pojechałem do hurtowni w której zawsze się zaopatruję, a tam mówią ze akurat brak cementu no to zajeżdzam do drugiej wchodzę do kontenera - biura i tam na krzesełku siedzi interesant i rozmawia ze sprzedawcą więc grzecznie czekam i siłą rzeczy słucham, mniej więcej chodziło o to, że interesant pobierał prowizję za to, że inwestor z "jego" budowy zrobił tam zakupy - no życie pomyślałem i grzecznie czekam dalej, aż nadeszła moja chwila i poprosiłem o 1,5 tony cementu na co sprzedawca mówi: 660 zł, czyli tona 440 zł (brutto bez rabatów i targowania) no w sumie nic w tej historii nadzwyczajnego gdyby nie to, że wykonawca od miesiąca średnio 2 razy w tygodniu brał ode mnie pieniądze na tonę cementu mówiąc, ze kupuje go naprawdę z dużymi zniżkami po 530 zł za tonę oczywiście netto bez faktury. Czasami naprawdę ręce opadają, głupota i pazerność ludzka jednak nie zna granic i chyba wolę nie wiedzieć ile tego cementu trafiło naprawdę na moją budowę. Firma oczywiście Szczecińska.

Dajcie namiar na koparkę z okolic Dobrej.

pzdr