cepter6 02.05.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ja tam swojego architekta nie polecę, na koniec najchętniej skopię mu tyłek... a co do ekipy - ta zeszła wczoraj z budowy po zakończeniu SSO, ale kierbud robi mi odbiór w środę i na pewno się z nimi spotkam jeszcze na drobne poprawki, więc póki co nie podają namiarów, dopóki nie rozliczę ich roboty do końca! a możesz dać znać jak sie ten pan architekt nazywa lub choc ulice na której urzęduje, abym przypadkiem do niego nie trafił, bo takie prawdopodobieństwo przecież istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.05.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam wszystkich. Niniejszym wpisem chciałbym się przywitać. Planuje wraz z małżonką budowę domu z pracowni domy z wizją, projekt to Praktyczny 1. Domek powstanie na warszewie. W chwili obecnej jestem na etapie wyboru architekta do adaptacji projektu (może mi kogoś zasugerujecie, by obsłużył mnie kompleksowo tzn wraz z PnB, i stosunkowo szybko) Budowę planuję zacząć tak szybko jak się tylko da. Jednocześnie rozglądam się za ekipą budowlaną, solidną i w miarę szybką. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. A jest ktoś może ktoś ze szczecina co buduje Praktycznego 1? Pozdrawiam Witam i życzę powodzenia. Jeżeli zależy Ci na czasie i bezproblemowym załatwieniu pznb, a przy tym przełkniesz wydatek ok 5.000 - 6.000 zł to polecam Ci "swojego" arch. kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Czy w sprawie posadzek dzwoniłeś do p. Bejnarowicza z listy ? Do tego akurat nie... kurcze nie wiem, na ile ta lista jest aktualizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.05.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 a możesz dać znać jak sie ten pan architekt nazywa lub choc ulice na której urzęduje, abym przypadkiem do niego nie trafił, bo takie prawdopodobieństwo przecież istnieje. bierz tego co Ci kolega Barnich poleci, moj kosztowal prawie tyle samo kasy i duzo wiecej nerwow... Ja na nieszczescie trafilem na studio L&W Projekt (Pan Lorek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.05.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Do tego akurat nie... kurcze nie wiem, na ile ta lista jest aktualizowana w zeszłym tygoniu robił u mojego sąsiada, nie pamietam ile kosztuje, ale robi dobrze i czysto, solidna ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 02.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 w zeszłym tygoniu robił u mojego sąsiada, nie pamietam ile kosztuje, ale robi dobrze i czysto, solidna ekipa. gipsowe czy cem-wap ? ile bral za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 02.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 gipsowe czy cem-wap ? ile bral za m2 ? kurde myślałem że chodzi o posadzki długi weekend robi swoje u mnie robili górale tynki bardzo czysto i sprawnie, ale rzucali ręcznie cementowo-wapienne, jak chcesz dam Ci namiar, ale ile płaciłem to naprawdę nie pamiętam pamiętam, że nie odliczali okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 kto z Was zna się na tym i mi podpowie, co spowoduje większy mostek termiczny - zaprawa murarska czy bloczek typu suporex? Musze zrobić 5 cm podmurówki we wnęce okiennej i źle wyliczyłem bloczki, zabrakło mi, wyrównać to zaprawą czy lepiej dokupić te bloczki i je położyć na cienkiej zaprawie? Lepiej bloczkiem. Pod oknem i tak bedzie slabiej ocieplone, a zaprawa to taki maly przewodni a nie izolator. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 czy 27 zł za 1m2 posadzek z plastyfikatorem i włóknem to dużo ? bo niedawno pytałem i podawaliście mi ceny od 22 zł ale jakoś nigo za 22 znaleźć nie mogę O kurcze - tak ceny poszly w gore ? Ja placilem rok temu moze 22-24 (namiary podalem kilka dni temu na priv) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 O kurcze - tak ceny poszly w gore ? Ja placilem rok temu moze 22-24 (namiary podalem kilka dni temu na priv) Fantom to jest cena od Pana z twoich namaiarów... a są i drożsi!... ale pocieszam się, że są niższe niż 2-3 lata temu.... tak bynajmniej wynika z listy wykonawców i Waszych opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepter6 03.05.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mógłbym poprosić o namiary na priv na sprawdzone ekipy firm co mi postawią SSO. Już jeden namiarek mam od kolegi Barnich, ale jak wiadomo warto miec kilka by porównać zakres jak i ceny, no i co najważniejsze wolne terminy.Jednocześnie jak by był ktoś tak łaskaw to poproszę o "listę wykonawców" wędrującą po forum. Mój meil [email protected].Z góry dzięki za pomocMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 03.05.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mógłbym poprosić o namiary na priv na sprawdzone ekipy firm co mi postawią SSO. Już jeden namiarek mam od kolegi Barnich, ale jak wiadomo warto miec kilka by porównać zakres jak i ceny, no i co najważniejsze wolne terminy. Jednocześnie jak by był ktoś tak łaskaw to poproszę o "listę wykonawców" wędrującą po forum. Mój meil [email protected]. Z góry dzięki za pomoc Marcin odnośnie listy wykonawców to uprzedzę naszego Moderatora i podeślę link, tam musisz trochę poczytać http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 04.05.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Szukam namiarów na sprawdzonych kierowników budowy. Czy ktoś z Was jest zadowolony z usług swojego kierbuda i mógłby podesłać na priv namiary na niego? Będę wdzięczny. Pozdrawiam budujących i aspirujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 w zeszłym tygoniu robił u mojego sąsiada, nie pamietam ile kosztuje, ale robi dobrze i czysto, solidna ekipa. drogi ten Pan Bejnarowicz, krzyknął mi 50 zł za 1 m2 ze styro 10 cm, gdzie u innych ceny wahają sie w przedziale 43-46 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 04.05.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ...no chyba, że jak to czasem w życiu bywa ogrodzenie tymczasowe staje się długoterminowe ja mam grube bele zabezpieczone dysperbitem... 2 lata temu zapłaciłem 855 zł za słupki i siatkę 150 cm na jakieś 130 metrów ogrodzenia ja wlasnie niedawno robilem swoje tymczasowe ogrodzenie (prawie skonczone, zostala tylko brama do zrobienia)... wyszlo narazie jakies ok 800zł za 150m... kolki drewniane z lasu (z wielgowa) - 70 kolkow za 350zl, siatka lesna 160/15/30 za 315zł (shulecki.pl na allegro mieli cene 2,10 za m i za tyle mi sprzedali, teraz widze ze jest troche drozej, dowoz gratis(z slupska, wystarczy sie dogadac kiedy beda jechac do szczecina - tak mi powiedziano na targach na mtsie), pare skobli i dolownik z castoramy (za ok 70 zl) no i plus 2 weekendy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.05.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 czy robił ktoś z Was rozeznanie odnośnie kontenera na gruz - czy któraś firma daje na dłużej? mam na myśli 1-2 miesiące, bo z tego co widzę to 4-5 dni i chcą zabierać. Chyba, że mam to trzymać na budowie a potem zamówić kontener i załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.05.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 czy robił ktoś z Was rozeznanie odnośnie kontenera na gruz - czy któraś firma daje na dłużej? mam na myśli 1-2 miesiące, bo z tego co widzę to 4-5 dni i chcą zabierać. Chyba, że mam to trzymać na budowie a potem zamówić kontener i załadować już sobie znalazłem to się i z Wami informacją podzielę, można sobie wynająć kontener w Jumarze, oprócz normalnego kosztu wywozu gruzu płaci się miesięczną dzierżawę, np. 178 zł brutto za kontener 4 m3 + 370 zł za wywóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepter6 04.05.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 odnośnie listy wykonawców to uprzedzę naszego Moderatora i podeślę link, tam musisz trochę poczytać http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3015 Hej. dzięki za info, podobne dostałem już od Moderatora. Czyli generalnie w dalszym ciągu lista jest dostępna dla osób co już się budują a nie dopiero mają w planie. Temat dostępności listy był juz poruszany jakiś czas temu ( bo aktualnie czytam starsze wypowiedzi) i widzę że polityka w tej materii jest sztywna. Ja jako że podjąłem decyzję o budowie około 2 tygodnie temu a chcem zaczynać budowę ASAP, więc samo przez sie nie miałem możliwości trafić w takowe miejsce. I szczerze powiem nie wiem jak mam aktywnie doradzać innym skoro temat budowy domu jest dla mnie narazie mało zrozumiały. Jeśli by miał ktoś ochotę budować lub wyposażać statek to służe swoją pomocą, gdyż na tym myślę że się znam gdyż zajmuję się zawodowo. Oczywiście dostosuję się do zaleceń "siły wyższej" i aktywnie coś tam tu pościemniam i "pośmiecę" i wtedy może dostanę to o co prosiłem, bo jak już tu doczytałem może takowa lista ułatwić budowę. Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.05.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Hej. dzięki za info, podobne dostałem już od Moderatora. Czyli generalnie w dalszym ciągu lista jest dostępna dla osób co już się budują a nie dopiero mają w planie. Temat dostępności listy był juz poruszany jakiś czas temu ( bo aktualnie czytam starsze wypowiedzi) i widzę że polityka w tej materii jest sztywna. Ja jako że podjąłem decyzję o budowie około 2 tygodnie temu a chcem zaczynać budowę ASAP, więc samo przez sie nie miałem możliwości trafić w takowe miejsce. I szczerze powiem nie wiem jak mam aktywnie doradzać innym skoro temat budowy domu jest dla mnie narazie mało zrozumiały. Jeśli by miał ktoś ochotę budować lub wyposażać statek to służe swoją pomocą, gdyż na tym myślę że się znam gdyż zajmuję się zawodowo. Oczywiście dostosuję się do zaleceń "siły wyższej" i aktywnie coś tam tu pościemniam i "pośmiecę" i wtedy może dostanę to o co prosiłem, bo jak już tu doczytałem może takowa lista ułatwić budowę. Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku Marcin każdy z nas tak zaczynał, ja również, zobacz na awatary użytkowników, niektórzy są tutaj rok i mają 500 postów, inni są 4 lata i mają 40 postów, cierpliwości, rozkręcisz się szybciej niż myślisz i nie działaj ze wszystkim ASAP, bo budowa domu to nie kupno bułki w sklepie i pośpiech obróci się przeciwko Tobie... Zakupiłeś projekt, jest zgodny z warunkami zabudowy (wysokośc kondygnacji, kąt nachylenia dachu), zrobiłeś badania geologiczne gruntu??? Ja też chciałem szybko, miałem mieć PNB w sierpniu 2010 i SSZ w grudniu 2011, ostatecznie PNB doostałem w październiku a SSZ będę miał za miesiąc... ot i taki zysk z pośpiechu i pewnych nieprzemyślanych wcześniej decyzji, które trzeba było korygować w trakcie budowy a uwierz, jeden dzień zwłoki potrafi opóźnić budowę o miesiąc! Tak było w moim przypadku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepter6 04.05.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 hej.wiadomo że gdzie człowiek się spieszy tam diabeł się cieszy. Tak naprawdę to obecnie czekam na warunki przyłączy od naszych monopolistów, projekcik z planem się zgadza, wymagana jest tylko mała adaptacja projektu do tego planu. Badania gruntu jeszcze nie zleciłem gdyż architekt adoptujący projekt ma mi w tym dopomócJednakże chciałbym cos działać tzn zaklepać jakąś firmę czy ekipę na lato, bo wiadomo jest to okres wzmożonej aktywności na wszelakich budowach i może byc potem z nimi ciężko. Zależy mi na tym też z tego względu że obecnie dość intensywnie pozyskuję środki na budowę i z tego powodu niestety rzadko bywam w szczecinie, dzięki za kubeł zimnej wody i powoli coś czuję że dorastam do udzielania sie na forach, bo generalnie od lat tylko śledzę różne a tu w ciągu dwóch dni napisałem już kilka postów, i regularnie w ciągu dnia zaglądam czy jest napisane coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts