szczukot 11.05.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Z calym szacunkiem, ale jezeli tresc postu jest typu "jestem ciekaw kto to taki, daj mi info na priv", to jest to w 100 % post sluzacy komunikacji miedzy dwoma osobami. Takie cos trzeba slac od razu na priv do odbiorcy - reszty to ie dotyczy - zostali "pominieci" - a tez ich to moze interesowac.Jakby bylo napisane " jestem ciekaw kto to, moze nam napiszesz" to juz jest normalny post. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 dokładnie o tym samym teraz pomyślałem Tak swoja droga, chyba w Leroyu (a moze i w Casto) przy tego typu rzeczach jest chyba napsiane ile sztuk wchodzi na kg (na metce z przodu) - cos mi sie kiedys obilo. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.05.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto Wkręty do drewna kupowałem w Węglobudzie koło Turzyna. Nie wypowiem się co do ceny bo nie porównywałem. Ale było w paczkach po 50 i 100 sztuk o ile dobrze pamiętam. Ale to kawałek z Prawobrzeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.05.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 No i nie ma tam juz tego Weglobudu .... Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.05.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Z calym szacunkiem, ale jezeli tresc postu jest typu "jestem ciekaw kto to taki, daj mi info na priv", to jest to w 100 % post sluzacy komunikacji miedzy dwoma osobami. Takie cos trzeba slac od razu na priv do odbiorcy - reszty to ie dotyczy - zostali "pominieci" - a tez ich to moze interesowac. Jakby bylo napisane " jestem ciekaw kto to, moze nam napiszesz" to juz jest normalny post. Fantom koniec tematu może i nie do końca właściwie sformułowałem pytanie wynikało to jednak z faktu, że nie zawsze podaje się tu wprost na forum nazwiska osób o których mowa - zazwyczaj takie informacje wymienia się więc na priva skasowanie postu - ok uprawnienie moderatora ale w takiej sytuacji ten do którego pisałem nie miał mozliwości udzielić odpowiedzi ani mi ani "na ogóle" nie dostałem też informacji o skasowaniu postu - dostałem ją dopiero jak zacząłem go poszukiwać jak dla mnie nie do końca halo ale tak jak na wstępie - koniec tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 11.05.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 No i nie ma tam juz tego Weglobudu .... Fantom Nie ma już Hali Weglobudu na Boh Warszawy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 11.05.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, czy macie do polecenia kogoś kto wykonuje przyłącze prądu budowlanego w Szczecinie? A może ktoś z Was wykonywał takie przyłącze? ... interesuje mnie jakaś cena porównawcza.... Jeden z instalatorów wycenił mi przyłączenie na 1750zł a prąd mam podłączyć z ZK, które znajduje się 3 m od mojej działki ..... nie wiem co myśleć o tej cenie a chciałabym mieć jakieś porównanie.... I jeszcze jedna prośba ...czy ma ktoś aktualną Listę wykonawców? ... jeśli tak.. to też bardzo poproszę mój mail: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 11.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Nie ma już Hali Weglobudu na Boh Warszawy ??? wydaje mi się ze jest tam jakis outlet czy inny sklep ze szmatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Wkręty do drewna kupowałem w Węglobudzie koło Turzyna. Nie wypowiem się co do ceny bo nie porównywałem. Ale było w paczkach po 50 i 100 sztuk o ile dobrze pamiętam. Ale to kawałek z Prawobrzeża ??? a ten twór jeszcze istnieje ? myślałem, że padli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, czy macie do polecenia kogoś kto wykonuje przyłącze prądu budowlanego w Szczecinie? A może ktoś z Was wykonywał takie przyłącze? ... interesuje mnie jakaś cena porównawcza.... Jeden z instalatorów wycenił mi przyłączenie na 1750zł a prąd mam podłączyć z ZK, które znajduje się 3 m od mojej działki ..... nie wiem co myśleć o tej cenie a chciałabym mieć jakieś porównanie.... ja mam przyłącze prądu 20 cm od skrzynki do działki i mi krzyknęli 2.500 zł, powiedziałem, że 1.500 zł mogę dać i mi zrobili. Dodam, że to faceci z ENEI, więc od razu całą papierologię za mnie załatwili, to było we wrześniu 2010. Ja to robiłem w Dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 11.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Tak swoja droga, chyba w Leroyu (a moze i w Casto) przy tego typu rzeczach jest chyba napsiane ile sztuk wchodzi na kg (na metce z przodu) - cos mi sie kiedys obilo. Fantom w Castoramie tez takie cos jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 11.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jakie znacie betoniarnie oprocz e-beton i cemex z Dąbia (działka w Rurzycy). E-beton ma dobre ceny ale termin dopiero w poniedzialek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.05.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jakie znacie betoniarnie oprocz e-beton i cemex z Dąbia (działka w Rurzycy). E-beton ma dobre ceny ale termin dopiero w poniedzialek... http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3034&gmid=1062900#gmessage1062900 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 11.05.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 w Castoramie tez takie cos jest w L&M nie ma... a wkręty w L&M są o niecałą złotówkę droższe za 1 kg niż w hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 11.05.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam, czy macie do polecenia kogoś kto wykonuje przyłącze prądu budowlanego w Szczecinie? A może ktoś z Was wykonywał takie przyłącze? ... interesuje mnie jakaś cena porównawcza.... Jeden z instalatorów wycenił mi przyłączenie na 1750zł a prąd mam podłączyć z ZK, które znajduje się 3 m od mojej działki ..... nie wiem co myśleć o tej cenie a chciałabym mieć jakieś porównanie.... I jeszcze jedna prośba ...czy ma ktoś aktualną Listę wykonawców? ... jeśli tak.. to też bardzo poproszę mój mail: [email protected] Pozdrawiam Mnie też chcieli naciągnąć na 1000zł plus materiał. Nie daj się namówić. Wykopanie dołka na kabel kosztuje flaszkę, kabel z używaną skrzynką pewnie z 300zł! i zrobi Ci to pierwszy lepszy budowlaniec w ramach umowy budowy domu jako bonus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 11.05.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ja mam przyłącze prądu 20 cm od skrzynki do działki i mi krzyknęli 2.500 zł, powiedziałem, że 1.500 zł mogę dać i mi zrobili. Dodam, że to faceci z ENEI, więc od razu całą papierologię za mnie załatwili, to było we wrześniu 2010. Ja to robiłem w Dobrej. Dzięki, właśnie o to mi chodziło... to też chłopak z Enei ....przynajmniej teraz wiem, że mogę ponegocjować cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 11.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mnie też chcieli naciągnąć na 1000zł plus materiał. Nie daj się namówić. Wykopanie dołka na kabel kosztuje flaszkę, kabel z używaną skrzynką pewnie z 300zł! i zrobi Ci to pierwszy lepszy budowlaniec w ramach umowy budowy domu jako bonus. Wykopać to my możemy sobie sami Mąż studnie obudowywał, więc z tym też sobie poradzi Problemem jest fakt, że my co do prądu i gazu się nie tykamy... bo się na tym nie znamy...a w warunkach mam jakiś projekt jednokreskowy + jakieś uzgodnienia.... nie pamiętam dokładnie a nie mam dokumentacji przy sobie ... ale dzięki za info - pomocne Może ktoś ma jakichś przyłączeniowców sprawdzonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CATHARINA 11.05.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 pani od odkurzaczy i rekuperatorow, nie pamietam firmy... CATHARINA: koszty sa na pewno wieksze, ale czy tak duzo? niby dochodzi nam praktycznie 1 pietro do budowy, ale zmniejsza sie szerokosc/dlugosc domu, a to tez wplywa na koszt (szczegolnie dachu), dodatkowo majac piwnice zakladamy ze nie bedziemy jej tak ogrzewac jak pozostale czesci domu (co nie znaczy ze wcale) Wiesz powiem ci że troche drożej jest nie ma co ukrywać bo jak szukałam ekipy do budowy domu to pierwsze co mi powiedzieli "ooo pani ma piwnice koszty będą wyższe", juz nie wspomnę o tym ze ekipy nie chetnie sie patrzały na budowę domu z piwnicą a to dlatego że oni najbardziej są zadowoleni z szybkiej roboty a przy piwnicy troche to dłużej trwa niestety ehhh no i materiał też drożej nam wychodzi . Mam nadzieje że będę z niej zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.05.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mi sie wydaje, ze piwnica ma wiele zalet i tylko jedna wade : kolejne schody Choc jest tez problem z izolacja cieplna takiej piwnicy od domu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 11.05.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ja w temacie prądu budowlanego - mam na działce takie zbędne urządzonko; licznik, skrzynkę, RB-tkę (właściwie nie wiem jak to się nazywa) - służyło przez całą budowę - może jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts