Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Z calym szacunkiem, ale jezeli tresc postu jest typu "jestem ciekaw kto to taki, daj mi info na priv", to jest to w 100 % post sluzacy komunikacji miedzy dwoma osobami. Takie cos trzeba slac od razu na priv do odbiorcy - reszty to ie dotyczy - zostali "pominieci" - a tez ich to moze interesowac.

Jakby bylo napisane " jestem ciekaw kto to, moze nam napiszesz" to juz jest normalny post.

Fantom

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

gdzie w Szczecinie na Prawobrzeżu albo w Dobrej mogę kupić wkręty do drewna? Pytanie może głupie, ale w Catoramie są na sztuki, a ja potrzebuję w paczkach, muszę kupić 1000 szt., nie będe stał i liczył w Casto ;-)

Wkręty do drewna kupowałem w Węglobudzie koło Turzyna. Nie wypowiem się co do ceny bo nie porównywałem. Ale było w paczkach po 50 i 100 sztuk o ile dobrze pamiętam.

Ale to kawałek z Prawobrzeża ;-)

Z calym szacunkiem, ale jezeli tresc postu jest typu "jestem ciekaw kto to taki, daj mi info na priv", to jest to w 100 % post sluzacy komunikacji miedzy dwoma osobami. Takie cos trzeba slac od razu na priv do odbiorcy - reszty to ie dotyczy - zostali "pominieci" - a tez ich to moze interesowac.

Jakby bylo napisane " jestem ciekaw kto to, moze nam napiszesz" to juz jest normalny post.

Fantom

koniec tematu

może i nie do końca właściwie sformułowałem pytanie

wynikało to jednak z faktu, że nie zawsze podaje się tu wprost na forum nazwiska osób o których mowa - zazwyczaj takie informacje wymienia się więc na priva

skasowanie postu - ok uprawnienie moderatora

ale w takiej sytuacji ten do którego pisałem nie miał mozliwości udzielić odpowiedzi ani mi ani "na ogóle"

nie dostałem też informacji o skasowaniu postu - dostałem ją dopiero jak zacząłem go poszukiwać

jak dla mnie nie do końca halo

ale tak jak na wstępie - koniec tematu

Witam, czy macie do polecenia kogoś kto wykonuje przyłącze prądu budowlanego w Szczecinie?

A może ktoś z Was wykonywał takie przyłącze? ... interesuje mnie jakaś cena porównawcza.... Jeden z instalatorów wycenił mi przyłączenie na 1750zł a prąd mam podłączyć z ZK, które znajduje się 3 m od mojej działki ..... nie wiem co myśleć o tej cenie a chciałabym mieć jakieś porównanie....

I jeszcze jedna prośba ...czy ma ktoś aktualną Listę wykonawców? ... jeśli tak.. to też bardzo poproszę

mój mail: [email protected]

Pozdrawiam :)

Witam, czy macie do polecenia kogoś kto wykonuje przyłącze prądu budowlanego w Szczecinie?

A może ktoś z Was wykonywał takie przyłącze? ... interesuje mnie jakaś cena porównawcza.... Jeden z instalatorów wycenił mi przyłączenie na 1750zł a prąd mam podłączyć z ZK, które znajduje się 3 m od mojej działki ..... nie wiem co myśleć o tej cenie a chciałabym mieć jakieś porównanie....

ja mam przyłącze prądu 20 cm od skrzynki do działki i mi krzyknęli 2.500 zł, powiedziałem, że 1.500 zł mogę dać i mi zrobili. Dodam, że to faceci z ENEI, więc od razu całą papierologię za mnie załatwili, to było we wrześniu 2010. Ja to robiłem w Dobrej.

I jeszcze jedna prośba ...czy ma ktoś aktualną Listę wykonawców? ... jeśli tak.. to też bardzo poproszę

mój mail: [email protected]

Pozdrawiam :)

Mnie też chcieli naciągnąć na 1000zł plus materiał. Nie daj się namówić. Wykopanie dołka na kabel kosztuje flaszkę, kabel z używaną skrzynką pewnie z 300zł! i zrobi Ci to pierwszy lepszy budowlaniec w ramach umowy budowy domu jako bonus.

ja mam przyłącze prądu 20 cm od skrzynki do działki i mi krzyknęli 2.500 zł, powiedziałem, że 1.500 zł mogę dać i mi zrobili. Dodam, że to faceci z ENEI, więc od razu całą papierologię za mnie załatwili, to było we wrześniu 2010. Ja to robiłem w Dobrej.

Dzięki, właśnie o to mi chodziło... to też chłopak z Enei ....przynajmniej teraz wiem, że mogę ponegocjować cenę

Mnie też chcieli naciągnąć na 1000zł plus materiał. Nie daj się namówić. Wykopanie dołka na kabel kosztuje flaszkę, kabel z używaną skrzynką pewnie z 300zł! i zrobi Ci to pierwszy lepszy budowlaniec w ramach umowy budowy domu jako bonus.

Wykopać to my możemy sobie sami ;) Mąż studnie obudowywał, więc z tym też sobie poradzi ;)

Problemem jest fakt, że my co do prądu i gazu się nie tykamy... bo się na tym nie znamy...a w warunkach mam jakiś projekt jednokreskowy + jakieś uzgodnienia.... nie pamiętam dokładnie a nie mam dokumentacji przy sobie ... ale dzięki za info - pomocne ;)

Może ktoś ma jakichś przyłączeniowców sprawdzonych?

pani od odkurzaczy i rekuperatorow, nie pamietam firmy...

CATHARINA: koszty sa na pewno wieksze, ale czy tak duzo? niby dochodzi nam praktycznie 1 pietro do budowy, ale zmniejsza sie szerokosc/dlugosc domu, a to tez wplywa na koszt (szczegolnie dachu), dodatkowo majac piwnice zakladamy ze nie bedziemy jej tak ogrzewac jak pozostale czesci domu (co nie znaczy ze wcale)

Wiesz powiem ci że troche drożej jest nie ma co ukrywać bo jak szukałam ekipy do budowy domu to pierwsze co mi powiedzieli "ooo pani ma piwnice koszty będą wyższe", juz nie wspomnę o tym ze ekipy nie chetnie sie patrzały na budowę domu z piwnicą a to dlatego że oni najbardziej są zadowoleni z szybkiej roboty a przy piwnicy troche to dłużej trwa niestety ehhh no i materiał też drożej nam wychodzi . Mam nadzieje że będę z niej zadowolona .