Alter ego 17.05.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 wytyczenie do budowy - ja płaciłem 700 zł... i do tej pory nie brałem geodety, bo do mediów (kanalizacja, woda id.) to wykonawcy mieli swoich i z tego co podsłuchałem to 400-500 zł za wytyczenie punktów do poprowadzenia instalacji (zazwyczaj liczą za jeden punkt jakąś kwotę), u mnie np. przy kanalizacji był jeden punkt, bo od domu do studzienki głównej była prawie linia prosta i trzeba było tylko wytyczyć punkt dla mojej studzienki Dziękuję Slawek_K i Szczukot za informacje. Z mojego "badania rynku" też wynika kwota zbliżona do 700zł za wytyczenie przed rozpoczęciem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 17.05.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Hurrra Staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczami Pozwolenia na Budowę. Mala rzecz, a cieszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam wszystkich, Poszukiwań wykonawcy ogrodzenia ciąg dalszy Czy ktoś miał okazję korzystać z usług firmy Lukbram, Ul. Urodzajna na Wielgowie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art32 18.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam, jestem na etapie wyboru ekipy budowlanej, rozmawiałem juz z dwoma. Mam małe pytanko, jak jest z szalunkami na strop lany czy dopłacaliscie cos za sklejke? i jak rozliczenie za szalunki. Dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 18.05.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam wszystkich, Poszukiwań wykonawcy ogrodzenia ciąg dalszy Czy ktoś miał okazję korzystać z usług firmy Lukbram, Ul. Urodzajna na Wielgowie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Ja właśnie prowadzę z tą firmą rozmowy. Póki co po kilku spotkaniach z innymi wykonawcami ta firma najbardziej mnie przekonuje. Proponowany sposób wykonania fundamentów, cokołów i słupków odpowiada mojej wiedzy i oczekiwaniom czego niestety nie oferowali inni. Dobrze się z nimi rozmawia (i kulturalnie, bo z tym też różnie bywa). Właśnie dostałam wycenę i muszę ją przeanalizować, ale myślę, że jeżeli na tym "polu" się dogadamy to skorzystam z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 18.05.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Mam jeszcze sprawę do wszystkich forumowiczów z Dobrej; "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o małych działkach (max900m2) do sprzedania w Dobrej to proszę o namiary. Chodzi o te działki, na których powbijane są tabliczki lub zawieszone szmatki z telefonami albo o takie, o których wiadomo "po sąsiedzku". A może, ktoś wie gdzie znajduje się taka mała (ok.850m2) działka z wylanymi fundamentami pod mały domek do szybkiej sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.05.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzialek na sprzedaz sporo w okolicy. Co do dzialek z fundamentami, to jest taka jedna np na wocie ulicy Lawenowej (pierwsza od Wolczkowa). Tylko fundamenty od roku stoja. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 18.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Mam jeszcze sprawę do wszystkich forumowiczów z Dobrej; "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o małych działkach (max900m2) do sprzedania w Dobrej to proszę o namiary. Chodzi o te działki, na których powbijane są tabliczki lub zawieszone szmatki z telefonami albo o takie, o których wiadomo "po sąsiedzku". A może, ktoś wie gdzie znajduje się taka mała (ok.850m2) działka z wylanymi fundamentami pod mały domek do szybkiej sprzedaży? Ja mam do sprzedaży po zęby uzbrojoną działkę w Dobrej, z pozwoleniem na budowę i projektem indywidualnym w cenie. Tylko się budować. W metrażu, który Ciebie interesuje.Zależy mi nie ukrywam na raczej szybkiej sprzedaży. Pułapek brak :)Jakby ktoś chciał oglądnąć, papiery zobaczyć itp, proszę o wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 18.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 my robilismy studnie w Rurzycy - woda ogrodowo budowlana. Fajna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 18.05.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzialek na sprzedaz sporo w okolicy. Co do dzialek z fundamentami, to jest taka jedna np na wocie ulicy Lawenowej (pierwsza od Wolczkowa). Tylko fundamenty od roku stoja. Fantom Znajomi szukają działki. Trochę telefonów już spisaliśmy, ale może coś nam umknęło, stąd moja prośba. Działka z fundamentami - chodziło mi o konkretną, która jest wystawiona w jakimś biurze po dość niskiej cenie. Już ją namierzyłam. Działka jak działka, niestety "wywiad" doniósł, że fundamenty raczej się do rozbiórki nadają. e-tomi - jutro przekażę info znajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.05.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Znajomi szukają działki. Trochę telefonów już spisaliśmy, ale może coś nam umknęło, stąd moja prośba. Działka z fundamentami - chodziło mi o konkretną, która jest wystawiona w jakimś biurze po dość niskiej cenie. Już ją namierzyłam. Działka jak działka, niestety "wywiad" doniósł, że fundamenty raczej się do rozbiórki nadają. e-tomi - jutro przekażę info znajomym. a może to ta przy wjeździe w ulicę Paproci po prawej stronie? tam stan zero jest od zeszłego roku i nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.05.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ktoś z Was kiedyś poszukiwał koparki w Dobrej... macie jakiś namiar? chodzi mi o wyrównanie góry humusu... kurcze ile razy przejeżdżam to zawsze zapomnę rozejrzeć się po bannerach na płotach... jakie są teraz stawki, bo słyszałem 80-90 zł/h a dwóch co pytałem przy okazji mówili mi po 100... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 19.05.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ktoś z Was kiedyś poszukiwał koparki w Dobrej... macie jakiś namiar? chodzi mi o wyrównanie góry humusu... kurcze ile razy przejeżdżam to zawsze zapomnę rozejrzeć się po bannerach na płotach... jakie są teraz stawki, bo słyszałem 80-90 zł/h a dwóch co pytałem przy okazji mówili mi po 100... stawka by się zgadzała - placilismy 80/h tyle, ze namiaru na okolice Dobrej nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.05.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ktoś z Was kiedyś poszukiwał koparki w Dobrej... macie jakiś namiar? chodzi mi o wyrównanie góry humusu... kurcze ile razy przejeżdżam to zawsze zapomnę rozejrzeć się po bannerach na płotach... jakie są teraz stawki, bo słyszałem 80-90 zł/h a dwóch co pytałem przy okazji mówili mi po 100... ja szukałem, ale nie znalazłem w Dobrej ani w Dołujach i w końcu wziąłem gościa który dojechał z Gumieniec 80 zł/h, koparki w Dobrej stoją za zakrętem po lewej stronie wjeżdzając od strony Lubieszyna podobno należą do Agrowestu i można wynająć, ale byłem tam kilka razy i nikogo nie było telefonu też żadnego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.05.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A ile godzin policzyl za dojazd z Doluj ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.05.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ja szukałem, ale nie znalazłem w Dobrej ani w Dołujach i w końcu wziąłem gościa który dojechał z Gumieniec 80 zł/h, koparki w Dobrej stoją za zakrętem po lewej stronie wjeżdzając od strony Lubieszyna podobno należą do Agrowestu i można wynająć, ale byłem tam kilka razy i nikogo nie było telefonu też żadnego nie ma. od nich akurat nie chcę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 19.05.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 my robilismy studnie w Rurzycy - woda ogrodowo budowlana. Fajna rzecz a jakies szczegoly ? sposob wykonania, glebokosc i przede wszystkim koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 19.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 a może to ta przy wjeździe w ulicę Paproci po prawej stronie? tam stan zero jest od zeszłego roku i nic się nie dzieje... No to przynajmniej teraz wiem gdzie jest ul.Paproci;). ale ta o której napisałam jest niedaleko "szeregowca". A propos koparki; pewności nie mam, ale wczoraj wczytywałam się w szyldy, i.t.p. w okolicy Budmastera i wydaje mi się , że gdzieś naprzeciw wjazdu coś było o koparkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.05.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Hurrra Staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczami Pozwolenia na Budowę. Mala rzecz, a cieszy..... Powodzenia:) Dzowniliscie do tego tartaku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.05.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Hurrra Staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczami Pozwolenia na Budowę. Mala rzecz, a cieszy..... ja na tym etapie też krzyczałem HURRRAAAA ! ...na obecnym mi już przeszło! Niemniej trzymam za Was kciuki - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts