Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

wytyczenie do budowy - ja płaciłem 700 zł... i do tej pory nie brałem geodety, bo do mediów (kanalizacja, woda id.) to wykonawcy mieli swoich i z tego co podsłuchałem to 400-500 zł za wytyczenie punktów do poprowadzenia instalacji (zazwyczaj liczą za jeden punkt jakąś kwotę), u mnie np. przy kanalizacji był jeden punkt, bo od domu do studzienki głównej była prawie linia prosta i trzeba było tylko wytyczyć punkt dla mojej studzienki

Dziękuję Slawek_K i Szczukot za informacje.

Z mojego "badania rynku" też wynika kwota zbliżona do 700zł za wytyczenie przed rozpoczęciem budowy.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Poszukiwań wykonawcy ogrodzenia ciąg dalszy :-)

Czy ktoś miał okazję korzystać z usług firmy Lukbram, Ul. Urodzajna na Wielgowie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Ja właśnie prowadzę z tą firmą rozmowy. Póki co po kilku spotkaniach z innymi wykonawcami ta firma najbardziej mnie przekonuje. Proponowany sposób wykonania fundamentów, cokołów i słupków odpowiada mojej wiedzy i oczekiwaniom czego niestety nie oferowali inni. Dobrze się z nimi rozmawia (i kulturalnie, bo z tym też różnie bywa). Właśnie dostałam wycenę i muszę ją przeanalizować, ale myślę, że jeżeli na tym "polu" się dogadamy to skorzystam z ich usług.

Mam jeszcze sprawę do wszystkich forumowiczów z Dobrej; "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o małych działkach (max900m2) do sprzedania w Dobrej to proszę o namiary. Chodzi o te działki, na których powbijane są tabliczki lub zawieszone szmatki z telefonami albo o takie, o których wiadomo "po sąsiedzku". A może, ktoś wie gdzie znajduje się taka mała (ok.850m2) działka z wylanymi fundamentami pod mały domek do szybkiej sprzedaży?

Mam jeszcze sprawę do wszystkich forumowiczów z Dobrej; "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o małych działkach (max900m2) do sprzedania w Dobrej to proszę o namiary. Chodzi o te działki, na których powbijane są tabliczki lub zawieszone szmatki z telefonami albo o takie, o których wiadomo "po sąsiedzku". A może, ktoś wie gdzie znajduje się taka mała (ok.850m2) działka z wylanymi fundamentami pod mały domek do szybkiej sprzedaży?

Ja mam do sprzedaży po zęby uzbrojoną działkę w Dobrej, z pozwoleniem na budowę i projektem indywidualnym w cenie. Tylko się budować. W metrażu, który Ciebie interesuje.Zależy mi nie ukrywam na raczej szybkiej sprzedaży. Pułapek brak :)Jakby ktoś chciał oglądnąć, papiery zobaczyć itp, proszę o wiadomość na priv.

Dzialek na sprzedaz sporo w okolicy. Co do dzialek z fundamentami, to jest taka jedna np na wocie ulicy Lawenowej (pierwsza od Wolczkowa). Tylko fundamenty od roku stoja.

Fantom

Znajomi szukają działki. Trochę telefonów już spisaliśmy, ale może coś nam umknęło, stąd moja prośba. Działka z fundamentami - chodziło mi o konkretną, która jest wystawiona w jakimś biurze po dość niskiej cenie. Już ją namierzyłam. Działka jak działka, niestety "wywiad" doniósł, że fundamenty raczej się do rozbiórki nadają.

e-tomi - jutro przekażę info znajomym.

Znajomi szukają działki. Trochę telefonów już spisaliśmy, ale może coś nam umknęło, stąd moja prośba. Działka z fundamentami - chodziło mi o konkretną, która jest wystawiona w jakimś biurze po dość niskiej cenie. Już ją namierzyłam. Działka jak działka, niestety "wywiad" doniósł, że fundamenty raczej się do rozbiórki nadają.

e-tomi - jutro przekażę info znajomym.

a może to ta przy wjeździe w ulicę Paproci po prawej stronie? tam stan zero jest od zeszłego roku i nic się nie dzieje...

ktoś z Was kiedyś poszukiwał koparki w Dobrej... macie jakiś namiar? chodzi mi o wyrównanie góry humusu... kurcze ile razy przejeżdżam to zawsze zapomnę rozejrzeć się po bannerach na płotach... jakie są teraz stawki, bo słyszałem 80-90 zł/h a dwóch co pytałem przy okazji mówili mi po 100...

ktoś z Was kiedyś poszukiwał koparki w Dobrej... macie jakiś namiar? chodzi mi o wyrównanie góry humusu... kurcze ile razy przejeżdżam to zawsze zapomnę rozejrzeć się po bannerach na płotach... jakie są teraz stawki, bo słyszałem 80-90 zł/h a dwóch co pytałem przy okazji mówili mi po 100...

stawka by się zgadzała - placilismy 80/h tyle, ze namiaru na okolice Dobrej nie mam

ja szukałem, ale nie znalazłem w Dobrej ani w Dołujach i w końcu wziąłem gościa który dojechał z Gumieniec 80 zł/h, koparki w Dobrej stoją za zakrętem po lewej stronie wjeżdzając od strony Lubieszyna podobno należą do Agrowestu i można wynająć, ale byłem tam kilka razy i nikogo nie było telefonu też żadnego nie ma.

ja szukałem, ale nie znalazłem w Dobrej ani w Dołujach i w końcu wziąłem gościa który dojechał z Gumieniec 80 zł/h, koparki w Dobrej stoją za zakrętem po lewej stronie wjeżdzając od strony Lubieszyna podobno należą do Agrowestu i można wynająć, ale byłem tam kilka razy i nikogo nie było telefonu też żadnego nie ma.

od nich akurat nie chcę....

a może to ta przy wjeździe w ulicę Paproci po prawej stronie? tam stan zero jest od zeszłego roku i nic się nie dzieje...

No to przynajmniej teraz wiem gdzie jest ul.Paproci;). ale ta o której napisałam jest niedaleko "szeregowca".

A propos koparki; pewności nie mam, ale wczoraj wczytywałam się w szyldy, i.t.p. w okolicy Budmastera i wydaje mi się , że gdzieś naprzeciw wjazdu coś było o koparkach.