agama1 04.06.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką pozwolenia na budowę, więc przygoda rozpoczęta.Wysłałam prośbę o aktualną listę wykonawców. Mam nadzieję, ze mail do listy jest aktualny. Znajomi polecili mi firmę REM-BUD W.Malicki J.Mielnikiewicz , ale sami z niej nie korzystali. Może komuś z Was wykonywali stan surowy. Jeśli tak proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.06.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witamy na grupie.Gdzie budowa ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 04.06.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Wygląda na to, że kierbuda poszukiwań ciąg dalszy. Ma ktoś kogoś solidnego, może być spoza listy. Czy nazwisko Henryk Pyda w tej funkcji jest Wam znane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Witam! Właśnie zostałam szczęśliwą posiadaczką pozwolenia na budowę, więc przygoda rozpoczęta.Wysłałam prośbę o aktualną listę wykonawców. Mam nadzieję, ze mail do listy jest aktualny. Znajomi polecili mi firmę REM-BUD W.Malicki J.Mielnikiewicz , ale sami z niej nie korzystali. Może komuś z Was wykonywali stan surowy. Jeśli tak proszę o opinie. dla mnie robili wycene na SSO ale byli drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama1 05.06.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Budowa na Warszewie. Mam nadzieję,że uda się rozpoczęć lipiec-sierpień i postawić ss+ dach do listopada.Jest natomiast pewien szkopuł firma, która nam sprzedawała działkę ma jakiś konflikt ze ZWIKIEM i mogą pojawić się problemy z pozwoleniem na przyłączenie do sieci,a woda na budowie być musi. Może jest na forum ktoś komu Bissmyk sprzedawał działkę przy puszczy, to proszę o kontakt na priv, to może coś razem uda się zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 05.06.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 W sumie to kolejny dla mnie problem bo i czas i nerwy, ale nie znoszę chamstwa więc nie popuszczę i sprawa nabiera rumieńców, na opakowaniu jest data wazności 36 m-cy cast. teraz twierdzi ze pomimo takiej informacji na etykiecie farba jest zdatna do uzytku przez 72 m-ce (twierdza ze przeterminowany towar nie jest przeterminowany), pomijając daty, farba jest z "glutami" i skostniała więc nie wiem w jaki sposób ja mialbym jej uzyc, ma przyjechac jakis ekspert z fabryki i stwierdzic czy faktycznie jest zla farba, jezeli nie uznaja swojej winy to sprawe oddam do sadu, a moze znacie jakiegos prawnika ktoremu by sie chcialo tym zajac ? w przypadku wygranej (wydaje sie to oczywiste) calość przeznaczam na cele dobroczynne. Wyrazy współczucia, prawdziwy pech. A raczej niedbalstwo Castoramy i jej pracowników. Nie tyle niedbalstwo, co chciwość. Mają system komputerowy i orientują się kiedy upływa termin ważności towaru. Nie usuwają go jednak, bo by stracili, towar leży więc i czeka na klienta. Mają nadzieję, że nikt się nie będzie czepiał i chodził po sądach za 50, czy 100 zł. Ja kupilem dwa wiadra dysperbitu, który okazał się przemarznięty. Zadzwoniłem do hurtowni (Realbud) i wymienili bez gadania. Najważniejsze zachować spokój. I robic swoje. To tak jakby ktoś porysował karoserię samochodu. Nic z tego nie ma, tylko czysta złośliwość. Dobrze że pan o tym napisał. Może to uchroni innych przed takimi przypadkami, i nakłoni do ostrożności przy zakupach, nie tylko w Castoramie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama1 05.06.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Wygląda na to, że kierbuda poszukiwań ciąg dalszy. Ma ktoś kogoś solidnego, może być spoza listy. Czy nazwisko Henryk Pyda w tej funkcji jest Wam znane? W przyszłym tygodniu będę się widzieć ze swoim( na razie przyszłym), więc zapytam czy będzie zainteresowany. Napisz tylko gdzie budowa. Nam bardzo sprawnie zrobił adaptację i zebrał wszystko co potrzebne do pozwolenia na bud. Fachowiec z polecenia. Jeśli się przypomnisz w przyszłym tygodniu to wyślę Ci odpowiedź i ewentualny kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama1 05.06.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Czołem, Szukam firmy która postawiłaby niewielką drewutnię - tak na około 6m3, podstawa 3x1m, wysokosc 2m+). Możecie kogoś polecić? Wiem, że Drewex i Świat Drzewa ma takie drewutnie, ale nie jestem pewien jak u nich z jakością wykonania i montażu. Jest dużo firm od zagospodarowania ogrodów które drewutnie stawiają "przy okazji", ale wolałbym coś co nie rozleci się po roku Dzięki z góry! Marcin Jedni z sąsiadów kupowali w LrM, ale chyba nie polecam. Drewutnia wydawała się okazyjnie ale za impregnat , farbę i fachowców, którzy im to postawili zapłacili jakieś koszmarne pieniądze. Natomiast inny sąsiad zamówił w firmie na ul.Rostockiej na Warszewie całość. Nazwy niestety nie pamiętam.Natomiast domek ogrodowy pierwsza klasa i cena normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama1 05.06.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ale się rozbujałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 05.06.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 W przyszłym tygodniu będę się widzieć ze swoim( na razie przyszłym), więc zapytam czy będzie zainteresowany. Napisz tylko gdzie budowa. Nam bardzo sprawnie zrobił adaptację i zebrał wszystko co potrzebne do pozwolenia na bud. Fachowiec z polecenia. Jeśli się przypomnisz w przyszłym tygodniu to wyślę Ci odpowiedź i ewentualny kontakt. Brzmi zachęcająco - ta adaptacja itp. Oczywiście przypomnę się, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 05.06.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Można powiedzieć zaczęło się.... Humus zdjęty, domek wytyczony. Swoją drogą, aby wyjść z ziemi trzeba najpierw sie w nią wkopać.. :) Gratuluję i 3mam palce za Was i waszą budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 05.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Powiedzcie mi czy budowę płotu muszę gdzieś zgłaszać i czy do tego jest potrzebny geodeta. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 06.06.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Powiedzcie mi czy budowę płotu muszę gdzieś zgłaszać i czy do tego jest potrzebny geodeta. Dzięki. masz na myśli ogrodzenie tymczasowe budowy, docelowe domu czy jakiś inny płot? zgłaszać nigdzie nie musisz, a jeśli robisz już ostateczne ogrodzenie po budowie to lepiej wg punktów wytyczonych przez geodetę. Na tymczasowe wystarczy jak gdzieś w pobliżu wytyczonych słupków je zrobisz. Chociaż powiem, że nawet przy tymczasówce lepiej zrobić możliwie blisko właściwych punktów, bo się potem sąsiedzi "przyzwyczajają", zwłaszcza, jak jest na ich korzyść źle wytyczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 06.06.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Powiedzcie mi czy budowę płotu muszę gdzieś zgłaszać i czy do tego jest potrzebny geodeta. Dzięki. Płotu tymczasowego (na czas budowy) nie musisz nigdzie zgłaszać. Ten finalny od frontu i owszem. Idziesz do urzędu (w moim przypadku Starostwa) i tam składasz pisemko z mapką i wyznaczoną linią płotu wraz z opisem. Dodatkowo po bokach jeżeli płot przekracza 2,2m to też musisz zgłosić. Płot możesz stawiać 30 dni po złożeniu wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 06.06.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 słuchajcie - czy 210 zł za m3 jesiony do kominka to dobra cena? Kominek będę pewnie odpalał w zimie, ale zastanawiam się na zakupem drewna już teraz, żeby sobie poleżało (nakręciliście mnie tematem o drewutni). Nie znam się na drewnie kominkowym, ale podobno jesion najlepszy, a oprócz tego dąb i buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.06.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 słuchajcie - czy 210 zł za m3 jesiony do kominka to dobra cena? Kominek będę pewnie odpalał w zimie, ale zastanawiam się na zakupem drewna już teraz, żeby sobie poleżało (nakręciliście mnie tematem o drewutni). Nie znam się na drewnie kominkowym, ale podobno jesion najlepszy, a oprócz tego dąb i buk. Najlepszy to Grab. Osobiście nie paliłem jesionem ale znajomi palili i mówili, że smoli. Ja palę dębem i bukiem a planuje obecnie kupić grab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.06.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 No jestem ciekaw jak te ceny teraz Pol roku temu kupowalem za 180 zl za buk i dab. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 06.06.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 sorry za głupie pytanie - kiedy montuje się parapety zedwnętrzne i wewnętrzne? Razem z oknami czy można później? Zewnętrzne chyba po ociepleniu, a wewnętrznych nie daje się pod okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 06.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 słuchajcie - czy 210 zł za m3 jesiony do kominka to dobra cena? Kominek będę pewnie odpalał w zimie, ale zastanawiam się na zakupem drewna już teraz, żeby sobie poleżało (nakręciliście mnie tematem o drewutni). Nie znam się na drewnie kominkowym, ale podobno jesion najlepszy, a oprócz tego dąb i buk. tutaj macie cennik drewna w nadlesnictwie Gryfino... nie wiem czy jest nowszy http://start.lasy.gov.pl/image/image_gallery/aneks%20cennik%202011.jpg?img_id=17612595&mini=17612594&groupId=34370&t=1298880126182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi11 06.06.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Dzięki Waszym radom (miałam dylematy kupować czy budować) własnie zakupiłam działkę - Bezrzecze. Była droga ale mam media i jest ładnie położona. Metraż to 1065 metrów. Pozwolenie na budowę jest, fundamenty wprawdzie do poprawki ale są. Teraz budowa. Na razie rozglądam się za ekipą budowlaną i kierownikiem budowy. Projekt saga - domowe klimaty wprawdzie narzucony ale odpowiada moim potrzebom. Przyłączam się więc do Waszej grupy budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts