zejnowski 14.06.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Panowie, poszukuję firmy sprawdzonej od wiercenia studni głębinowych tylko do celów w większości podlewania ogródka. Studnie zwykłą wykopał mój ojczulko, ale wody jest 0,5m i ledwo nachodzi, poza tym jest na dopiero 6m więc sami wiecie lipa w taką suszę. Znalazłem kolegów z Goleniowa, ale szukam innych dla porównania... I ostatnie pytanie o co się wypytać, jak to powinno być zrobione itd. itp.? Bo kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Dodam, że w większości ma korzystać z tego moja mama więc ma być to proste do bólu co do załączania i wyłączania to po prostu zrobię na włącznik zwykły samą pompę, ale na tym moja wiedza się skończyła.... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 http://www.odwierty.lh.plJedyne co wiem, to wlasnie wierca cos w Dobrej (wiec nie sugerowac sie odlegloscia). Nie mam pojecia ile kosztuje, nie znam ich itp. Ale spytac sie z ciekawosci mozna - bedzie porownanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 14.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wielkie dzięki. Ktoś jeszcze coś poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 14.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 ... W zime bez problemu utrzymanie temeratury i cieple deseczki. Nie ma najmniejszych skrzypien itp. Taka podloga jest sztywna jakby klejona. Kladlem w systemie plywajacym bo tak moglm - na klej raczej bym sie sam nie odwazyl (i drozej). Dechy byly na click, wiec o zadnym rozchodzeniu sie itp nie ma mowy.... Fantom kurcze a moj kolega po trzech latach trochę narzeka, że parkiet się rozsycha. Dawałeś gęściej zwoje podłogówk pod deskę niż pod kafle? Ostatnio byłem w jakimś sklepie z podłogami, bo my z żoną też uwielbiamyh drewno na podłodze i facet wyjął mi jakąś kartkę rozpisaną na 30 dni, jak każdego dnia mam na jaką temperaturę ustawiać ogrzewanie i mierzyć wilgotność podłogi. Jak podłoga "przejdzie test" parametrów wtedy położą mi podłoge drewniana na podłogówkę i dadzą gwarancję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 14.06.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 mam jeszcze pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru - jakie są stawki i jak je podają wykonawcy, bo ja mam kogos, kto liczy "za cegłę" - 2 zł za 1 sztukę cegły z fugowaniem. Nie wiem kompletnie ile idzie cegieł na standardowy słupek - podobno coś około 60-70 sztuk. Na jaką wysokosc macie murki ? Średnio widzę 3 cegły, ale widziałem i 6 i nawet 1 (wykończeniówkę kładzioną w poprzek bezpośrednio na betonowej podmurówce). A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.06.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Parkety to parkiet - troche co innego niz deska 3-warstwowa. Co do ceny 2 zl za cegle z fugowaniem to moim zdaniem rewelacyjna Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 15.06.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Wielkie dzięki. Ktoś jeszcze coś poleca? pare stron wczesniej pisalam o studniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zejnowski 15.06.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 pare stron wczesniej pisalam o studniach Czytałem... Możesz powiedzieć z jakiej firmy korzystałaś? Jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 mam jeszcze pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru - jakie są stawki i jak je podają wykonawcy, bo ja mam kogos, kto liczy "za cegłę" - 2 zł za 1 sztukę cegły z fugowaniem. Nie wiem kompletnie ile idzie cegieł na standardowy słupek - podobno coś około 60-70 sztuk. Na jaką wysokosc macie murki ? Średnio widzę 3 cegły, ale widziałem i 6 i nawet 1 (wykończeniówkę kładzioną w poprzek bezpośrednio na betonowej podmurówce). A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową? 2 zł - bardzo dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 15.06.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Keramzyt system na płoni, ale to nie ważne czy pompa jest z gruchą czy nie i tak liczą za nią osobno. w tamtym tygodniu zamawiałam w Keramzycie beton na wieniec i taras, liczą sobie - pompa 250 netto za godzinę pracy + dojazd 250 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 15.06.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową? zobacz Kowalstwo Przemysław Szymański ul. Rymarska 51 / Podjuchy lub Żydowce - Prawobrzeże/- kowalstwo.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 15.06.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 czy ktoś z Państwa ma rynny Nicoll jak się spisują ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 15.06.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową? zobacz Kowalstwo Przemysław Szymański ul. Rymarska 51 / Podjuchy lub Żydowce - Prawobrzeże/- kowalstwo.com.pl byłem - wyszedł do nas jakiś młody przestraszony chłopak, poprosił o wpisanie do zeszytu swoich danych i czego oczekujemy i do dzisiaj nikt się nie skontaktował... a ja jestem na taki system pracy uczulony i jak mnie ktoś już na początku zlewa to roboty nie dostanie... mam zresztą przez to problem z podwykonawcami, bo jak ma oddzwonić i nie dzwoni to dla mnie jest już skreślony... a takich jest niestety 95% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.06.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 zobacz Kowalstwo Przemysław Szymański ul. Rymarska 51 / Podjuchy lub Żydowce - Prawobrzeże/- kowalstwo.com.pl byłem - wyszedł do nas jakiś młody przestraszony chłopak, poprosił o wpisanie do zeszytu swoich danych i czego oczekujemy i do dzisiaj nikt się nie skontaktował... a ja jestem na taki system pracy uczulony i jak mnie ktoś już na początku zlewa to roboty nie dostanie... mam zresztą przez to problem z podwykonawcami, bo jak ma oddzwonić i nie dzwoni to dla mnie jest już skreślony... a takich jest niestety 95% w Rajkowie jest zakład, byłem tam swego czasu, ale z usług nie skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 15.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 czy ktoś z Państwa ma rynny Nicoll jak się spisują ??? u mnie tak się dziwnie złożyło że mam część rynien Bryza (tańsze), a część Kanion (droższe), ale różnicy w nich gołym okiem nie widzę mają tylko inne "kosze - skrzynki rewizyjne" i obie spisuja się jednakowo, może w dłuższym terminie będą jakieś różnice ale nie sądzę, aby warto było płacić więcej za "lepsze" rynny. pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.06.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Mam deskę 3W 14mm Kahrs. Przeleżała już 2 sezony grzewcze - bez zmian na podłogówce - tam jest klejona. I oczywiście bez zmian tam gdzie nie ma podłogówki - tam jest pływająca.Polecam do ogrodzeń p. Krzysztofa Wróblewskiego 503 600 510. U mnie robił tylko barierki ale naprawdę wszystko OK. Widziałem jego pracę - przęsła które robił, b. fajne.Od studni zapisałem sobie kiedyś namiar do gościa ale nigdy z nim nie rozmawiałem i nie wiem jak się spisuje- p. Bartek 602 645 820. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.06.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 byłem - wyszedł do nas jakiś młody przestraszony chłopak, poprosił o wpisanie do zeszytu swoich danych i czego oczekujemy i do dzisiaj nikt się nie skontaktował... a ja jestem na taki system pracy uczulony i jak mnie ktoś już na początku zlewa to roboty nie dostanie... mam zresztą przez to problem z podwykonawcami, bo jak ma oddzwonić i nie dzwoni to dla mnie jest już skreślony... a takich jest niestety 95% no - odszczekuję ! Dzisiaj przyszła oferta na maila! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekrek 17.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, Jak widać jestem nowy i dopiero z żoną zaczynami przygodę z budowaniem. Jesteśmy na etapie oczekiwania decyzji o warunkach przyłączenia prądu i wody. Mamy wypis i wyrys z gminy + mapki do celów projektowych. Czy ktoś z Państwa może polecić w miarę dobrego i w przystępnej cenie geodetę (wtórnik) i architekta (adaptacja) ? Mamy zamiar budować się w Morzyczynie. Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 17.06.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ja polecam geodetę: Pan Bochenek Henryk 605 54 5059Arcjitekt: Aleksandra Loch 501 83 81 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 17.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dzisiaj zakończyła się moja "przygoda" z cast. zaproponowano mi podpisanie ugody - na co przystąpiłem - i wypłacono odszkodowanie, a poza tym chyba za tydzień się wprowadzę bo już mam dość życia na 2 domy, aha czy ktoś reflektuje na farbę fasadową za 1/2 ceny ? znajoma z pracy chce sprzedać farbe atlasa fasadowąpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts