Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Panowie, poszukuję firmy sprawdzonej od wiercenia studni głębinowych tylko do celów w większości podlewania ogródka. Studnie zwykłą wykopał mój ojczulko, ale wody jest 0,5m i ledwo nachodzi, poza tym jest na dopiero 6m ;) więc sami wiecie lipa w taką suszę.

Znalazłem kolegów z Goleniowa, ale szukam innych dla porównania...

I ostatnie pytanie o co się wypytać, jak to powinno być zrobione itd. itp.? Bo kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

Dodam, że w większości ma korzystać z tego moja mama więc ma być to proste do bólu ;) co do załączania i wyłączania to po prostu zrobię na włącznik zwykły samą pompę, ale na tym moja wiedza się skończyła....

Z góry dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

:)

... W zime bez problemu utrzymanie temeratury i cieple deseczki. Nie ma najmniejszych skrzypien itp. Taka podloga jest sztywna jakby klejona. Kladlem w systemie plywajacym bo tak moglm - na klej raczej bym sie sam nie odwazyl (i drozej). Dechy byly na click, wiec o zadnym rozchodzeniu sie itp nie ma mowy....

Fantom

kurcze a moj kolega po trzech latach trochę narzeka, że parkiet się rozsycha. Dawałeś gęściej zwoje podłogówk pod deskę niż pod kafle? Ostatnio byłem w jakimś sklepie z podłogami, bo my z żoną też uwielbiamyh drewno na podłodze i facet wyjął mi jakąś kartkę rozpisaną na 30 dni, jak każdego dnia mam na jaką temperaturę ustawiać ogrzewanie i mierzyć wilgotność podłogi. Jak podłoga "przejdzie test" parametrów wtedy położą mi podłoge drewniana na podłogówkę i dadzą gwarancję...

mam jeszcze pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru - jakie są stawki i jak je podają wykonawcy, bo ja mam kogos, kto liczy "za cegłę" - 2 zł za 1 sztukę cegły z fugowaniem. Nie wiem kompletnie ile idzie cegieł na standardowy słupek - podobno coś około 60-70 sztuk. Na jaką wysokosc macie murki ? Średnio widzę 3 cegły, ale widziałem i 6 i nawet 1 (wykończeniówkę kładzioną w poprzek bezpośrednio na betonowej podmurówce).

A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową?

mam jeszcze pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru - jakie są stawki i jak je podają wykonawcy, bo ja mam kogos, kto liczy "za cegłę" - 2 zł za 1 sztukę cegły z fugowaniem. Nie wiem kompletnie ile idzie cegieł na standardowy słupek - podobno coś około 60-70 sztuk. Na jaką wysokosc macie murki ? Średnio widzę 3 cegły, ale widziałem i 6 i nawet 1 (wykończeniówkę kładzioną w poprzek bezpośrednio na betonowej podmurówce).

A jeśli już temat ogrodzenia - polecicie jakis zaklad, ktory zrobi około 15 przęseł x 2,5 m wg indywidualnego wzoru + 2 furtki i bramę jednoskrzydłową?

2 zł - bardzo dobra cena

zobacz Kowalstwo Przemysław Szymański ul. Rymarska 51 / Podjuchy lub Żydowce - Prawobrzeże/- kowalstwo.com.pl

byłem - wyszedł do nas jakiś młody przestraszony chłopak, poprosił o wpisanie do zeszytu swoich danych i czego oczekujemy i do dzisiaj nikt się nie skontaktował... a ja jestem na taki system pracy uczulony i jak mnie ktoś już na początku zlewa to roboty nie dostanie... mam zresztą przez to problem z podwykonawcami, bo jak ma oddzwonić i nie dzwoni to dla mnie jest już skreślony... a takich jest niestety 95%

zobacz Kowalstwo Przemysław Szymański ul. Rymarska 51 / Podjuchy lub Żydowce - Prawobrzeże/- kowalstwo.com.pl

byłem - wyszedł do nas jakiś młody przestraszony chłopak, poprosił o wpisanie do zeszytu swoich danych i czego oczekujemy i do dzisiaj nikt się nie skontaktował... a ja jestem na taki system pracy uczulony i jak mnie ktoś już na początku zlewa to roboty nie dostanie... mam zresztą przez to problem z podwykonawcami, bo jak ma oddzwonić i nie dzwoni to dla mnie jest już skreślony... a takich jest niestety 95%

w Rajkowie jest zakład, byłem tam swego czasu, ale z usług nie skorzystałem.

czy ktoś z Państwa ma rynny Nicoll jak się spisują ???

u mnie tak się dziwnie złożyło że mam część rynien Bryza (tańsze), a część Kanion (droższe), ale różnicy w nich gołym okiem nie widzę mają tylko inne "kosze - skrzynki rewizyjne" i obie spisuja się jednakowo, może w dłuższym terminie będą jakieś różnice ale nie sądzę, aby warto było płacić więcej za "lepsze" rynny.

pzdr Bartek

Mam deskę 3W 14mm Kahrs.

Przeleżała już 2 sezony grzewcze - bez zmian na podłogówce - tam jest klejona. I oczywiście bez zmian tam gdzie nie ma podłogówki - tam jest pływająca.

Polecam do ogrodzeń p. Krzysztofa Wróblewskiego 503 600 510. U mnie robił tylko barierki ale naprawdę wszystko OK. Widziałem jego pracę - przęsła które robił, b. fajne.

Od studni zapisałem sobie kiedyś namiar do gościa ale nigdy z nim nie rozmawiałem i nie wiem jak się spisuje- p. Bartek 602 645 820.

no - odszczekuję ! Dzisiaj przyszła oferta na maila!

Witam,

Jak widać jestem nowy i dopiero z żoną zaczynami przygodę z budowaniem.

Jesteśmy na etapie oczekiwania decyzji o warunkach przyłączenia prądu i wody.

Mamy wypis i wyrys z gminy + mapki do celów projektowych.

Czy ktoś z Państwa może polecić w miarę dobrego i w przystępnej cenie geodetę (wtórnik) i architekta (adaptacja) ?

Mamy zamiar budować się w Morzyczynie.

Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam.

Dzisiaj zakończyła się moja "przygoda" z cast. zaproponowano mi podpisanie ugody - na co przystąpiłem - i wypłacono odszkodowanie, a poza tym chyba za tydzień się wprowadzę bo już mam dość życia na 2 domy, aha czy ktoś reflektuje na farbę fasadową za 1/2 ceny ? znajoma z pracy chce sprzedać farbe atlasa fasadową

pzdr