barnich 17.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, Jak widać jestem nowy i dopiero z żoną zaczynami przygodę z budowaniem. Jesteśmy na etapie oczekiwania decyzji o warunkach przyłączenia prądu i wody. Mamy wypis i wyrys z gminy + mapki do celów projektowych. Czy ktoś z Państwa może polecić w miarę dobrego i w przystępnej cenie geodetę (wtórnik) i architekta (adaptacja) ? Mamy zamiar budować się w Morzyczynie. Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam. Witaj i miej świadomość że przed Wami najmniej 1,5 roku walki z różnymi sytuacjami budowlanymi które alebo wzmocnią albo .., jak się zamierzacie budować w Morzyczynie to podlegacie chyba pod St-d nie wiem czy jeszcze Sz-ski, ale w tych rewirach powinniście szukać geodety i arch. bo takowi specjaliści ze Sz-na nie mają w tamtych rejonach "rozpoznawalnej twarzy" a to się najbardziej - moim zdaniem - liczy w tych profesjach. pzdr i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 podpowiedzcie jakiś namiar na piasek z Dobrej lub okolic.... Kurcze nie znam tych wszystkich hurtowni jeszcze i się miotam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 18.06.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dzisiaj zakończyła się moja "przygoda" z cast. zaproponowano mi podpisanie ugody - na co przystąpiłem - i wypłacono odszkodowanie, a poza tym chyba za tydzień się wprowadzę bo już mam dość życia na 2 domy, aha czy ktoś reflektuje na farbę fasadową za 1/2 ceny ? znajoma z pracy chce sprzedać farbe atlasa fasadową pzdr Gratulacje - podwójne oczywiście. Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.06.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dzisiaj zakończyła się moja "przygoda" z cast. zaproponowano mi podpisanie ugody - na co przystąpiłem - i wypłacono odszkodowanie...pzdr co to za przygoda? cast. = castorama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 18.06.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 co to za przygoda? cast. = castorama? tak chodzi o castoramę, pisałem o tym kilka stron wcześniej -sprzedali mi przeterminowany barwnik i wmawiali ze nie jest przeterminowany, Artur dzięki, podjadę do Was na budowę rowerkiem z tajniaka i zerknę jak idzie budowa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 18.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 tak chodzi o castoramę, pisałem o tym kilka stron wcześniej -sprzedali mi przeterminowany barwnik i wmawiali ze nie jest przeterminowany, pzdr fakt - skleroza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodan 19.06.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Wszystkich Czy znacie jakiegoś dobrego parkieciarza- posiadającego dobry sprzęt? Chodzi mi o odpowiednie przygotowanie gruntu pod parkiet i parkiet przemysłowy wraz z jego położeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 19.06.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Przymierzam się do wyboru składu budowlanego na SSO i wstępnie wybrałem Budmaster z Dobrej i Extra Dach ze Szczecina. Czy korzystaliście z ich usług i czy macie jakieś opinie o nich, ewentualnie jakieś inne hurtownie godne polecenia? Prosiłbym też o namiary na betoniarnie i dostawców silikatów, bo nie każda hurtownia ma to na składzie. No i jeszcze gdzie zamówić styropian na ściany fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.06.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Przymierzam się do wyboru składu budowlanego na SSO i wstępnie wybrałem Budmaster z Dobrej i Extra Dach ze Szczecina. Czy korzystaliście z ich usług i czy macie jakieś opinie o nich, ewentualnie jakieś inne hurtownie godne polecenia? Prosiłbym też o namiary na betoniarnie i dostawców silikatów, bo nie każda hurtownia ma to na składzie. No i jeszcze gdzie zamówić styropian na ściany fundamentowe? ja brałem w ExtraDachu okna połaciowe, dachówkę... generalnie mój wykonawca sam kupował materiały, ja tylke te dwie rzeczy, ale zazwyczaj jest z nimi tak, że jak masz niższą ofertę w ręku to idziesz z nią do nich i dostaniesz jeszcze niższą... Ale uwaga - nie zawsze się opłaca - zależy, gdzie budujesz i ile czego kupujesz. Ja teraz kupuję 5 palet bloczków betonowych i paletę cementu i owszem - bloczki mają tańsze (2,95 zł/szt.) niż w WOD-KANie w Dobrej (3,25 zł/szt.), ale WOD-KAN mam na miejscu i przywiozą mi gratis, a jak ExtraDach doliczył transport z HDSem to się przestało opłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 19.06.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ja brałem w ExtraDachu okna połaciowe, dachówkę... generalnie mój wykonawca sam kupował materiały, ja tylke te dwie rzeczy, ale zazwyczaj jest z nimi tak, że jak masz niższą ofertę w ręku to idziesz z nią do nich i dostaniesz jeszcze niższą... Ale uwaga - nie zawsze się opłaca - zależy, gdzie budujesz i ile czego kupujesz. Ja teraz kupuję 5 palet bloczków betonowych i paletę cementu i owszem - bloczki mają tańsze (2,95 zł/szt.) niż w WOD-KANie w Dobrej (3,25 zł/szt.), ale WOD-KAN mam na miejscu i przywiozą mi gratis, a jak ExtraDach doliczył transport z HDSem to się przestało opłacać... Też właśnie sobie przeliczyłem koszty transportu i rzeczywiście, pomimo, że ExtraDach ma taniej np. bloczki betonowe czy silikaty to z transportem już wychodzi drożej. Ciekawe jak u nich z dachówkami wygląda, bo chyba nie prowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.06.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Przymierzam się do wyboru składu budowlanego na SSO i wstępnie wybrałem Budmaster z Dobrej i Extra Dach ze Szczecina. Czy korzystaliście z ich usług i czy macie jakieś opinie o nich, ewentualnie jakieś inne hurtownie godne polecenia? Prosiłbym też o namiary na betoniarnie i dostawców silikatów, bo nie każda hurtownia ma to na składzie. No i jeszcze gdzie zamówić styropian na ściany fundamentowe? ja kupowałem większość materiału w tych składach i jestem zadowolony szczególnie Extra dach polecam ze styropianem na ściany fundamentowe to miałem mały problem - z uwagi na początek budowy czyli małe doświadczenie - myślałem że uda mi się kupić styropian fundamentowy niebieski 10 cm jak przyszło do zakupu to się okazało że nie ma takowego w Sz-nie i zamawiałem w budowniczym na gdańskiej - więc lepiej za wczasu zamówić. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.06.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 podpowiedzcie jakiś namiar na piasek z Dobrej lub okolic.... Kurcze nie znam tych wszystkich hurtowni jeszcze i się miotam... Sławek ja kupowałem piasek płukany w Budmasterze, a zasypowy taniej znalazłem w takiej firmie za Stobnem jak chcesz zasypowy to wyszperam namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.06.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Przymierzam się do wyboru składu budowlanego na SSO i wstępnie wybrałem Budmaster z Dobrej i Extra Dach ze Szczecina. Czy korzystaliście z ich usług i czy macie jakieś opinie o nich, ewentualnie jakieś inne hurtownie godne polecenia? Prosiłbym też o namiary na betoniarnie i dostawców silikatów, bo nie każda hurtownia ma to na składzie. No i jeszcze gdzie zamówić styropian na ściany fundamentowe? http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3034 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 19.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ja kupowałem większość materiału w tych składach i jestem zadowolony szczególnie Extra dach polecam ze styropianem na ściany fundamentowe to miałem mały problem - z uwagi na początek budowy czyli małe doświadczenie - myślałem że uda mi się kupić styropian fundamentowy niebieski 10 cm jak przyszło do zakupu to się okazało że nie ma takowego w Sz-nie i zamawiałem w budowniczym na gdańskiej - więc lepiej za wczasu zamówić. pzdr No właśnie, a powiedzcie czy ostro jeszcze negocjowaliście te wyjściowe ceny? Czy zdarzało się, że nie chcieli nic już upuścić, bo coś tam coś tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.06.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Sławek ja kupowałem piasek płukany w Budmasterze, a zasypowy taniej znalazłem w takiej firmie za Stobnem jak chcesz zasypowy to wyszperam namiar. taki do zaprawy do murowania podmurówki ogrodzenia... dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 20.06.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 no - odszczekuję ! Dzisiaj przyszła oferta na maila! moze przeczytali na forum, ze narzekasz i szybko zrobili oferte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.06.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 moze przeczytali na forum, ze narzekasz i szybko zrobili oferte? nie, bloczek sam w sobie był tani, ale jak doliczyłem transport to całość wyszła drożej... często ten transport jest problematyczny... teraz kupuję klinkier na ogrodzenie akurat firmy MUHR i w euroklinkierze mają 1,5 palety a ja chcę dwie, druga dojedzie za 2 tygodnie i transport chcą mi policzyć dwa razy i już wychodzi mi drożej niż sprowadzić z polski od razu 2 palety z transportem do Dobrej (1 paleta kurierem z hds - 120 zł, transport z euroklinkieru 170 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 20.06.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 nie, bloczek sam w sobie był tani, ale jak doliczyłem transport to całość wyszła drożej... często ten transport jest problematyczny... teraz kupuję klinkier na ogrodzenie akurat firmy MUHR i w euroklinkierze mają 1,5 palety a ja chcę dwie, druga dojedzie za 2 tygodnie i transport chcą mi policzyć dwa razy i już wychodzi mi drożej niż sprowadzić z polski od razu 2 palety z transportem do Dobrej (1 paleta kurierem z hds - 120 zł, transport z euroklinkieru 170 zł) i jak już wybulisz za pierwsza partie to kolejna partia bedzie miala inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.06.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 i jak już wybulisz za pierwsza partie to kolejna partia bedzie miala inny kolor no nie załamuj mnie... serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 20.06.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Podajcie proszę namiary na sprawdzoną firmę od wentylacji mechanicznej i rekuperacji. Niedługo zaczynam budowę, ale przed tym chciałbym mieć dobry projekt wentylacji co by prawidłowo przepusty zaplanować itd. Myślałem o systemie ned-air, ale nie wiem jaka firma wykonuje ich instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts