Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Dzieki za informację, dzwoniłam wczoraj do GEOMARU Pani ma sie dowiedzieć czy mam szanse na pociągniecie kabla do mojej ulicy, a na razie to chyba ten Dobry Net musi mi wystarczyć. Tz. na moje potrzeby on jest ok ale mój syn (17 lat) bez internetu żyć nie może i suszy mi głowę.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was nie dawno robił ogrodzenie (chodzi mi o przód) i moze polecis firmę wykonującą takie ogrodzenia, mam 31m więc tanio i dobrze poproszę, a przy okazji jak ogrodzenie to moze i jakąś dobra kostkę na przód domu. Zastanawiałam sie nad nostalitem jest w miarę tani ale czy to dobry pomysła???. Wolałabym kostkę granitową ale to chyba dużo wiekszy koszt. Jeśli ktoś sie orientuje jakie są obecnie ceny za położenie to poproszę bo nie mam o tym bladego pojęcia.

Madzia 1976 co to jest nostalit?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Eeeee tam. Wiadomo, ze zmoczone najlepsze. Ale kolor wyhsciowy tez jest wazny. Zobacz wlasnie np te z eurobrick 2 czy bruk betu. Sa malo jaskrawe. Te z tbbruku maja zywe barwy (mozna zobaczyc u mnie na miejscu). Duzo czerwieni a nie szarego. Za to jakosciowo sa wg mnie gorsze - slabie zwibrowane.

Fantom

Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was nie dawno robił ogrodzenie (chodzi mi o przód) i moze polecis firmę wykonującą takie ogrodzenia, mam 31m więc tanio i dobrze poproszę, ...

a jakie chcesz robić to ogrodzenie? ja właśnie robię, jestem na etapie podmurówki pod klinkier a przęsła stalowe, ocynkowane i malowane proszkowo... klinkier właśnie dzisiaj zamówiłem, w piątek przyjedzie, przęsła, bramę i furtki zamówię po wymurowanych słupkach, ale wyceny już mam. Słupki będą murowane w przyszłym tygodniu, z tego co mi forumowicze mówili cenę mam atrakcyjną (murowanie z klinkieru 2 zł od cegły a podmurówke robi mi z bloczków - 40 zł/mb robocizna + mój materiał), facet jest bardzo dokładny i pracowity, tyle, że jest spoza Szczecina i nie zmotoryzowany, więc wymaga noclegu na budowie. Ja na szczęście mam przyczepkę campingową to mu użyczyłem. Zaraz po mnie ma od 7 lipca jakąś robotę, więc nie wiem jak pilnie potrzebujesz.... ja się zdecydowałem robić teraz ogrodzenie bo mi od 7 tygodniu budowa w miejscu stoi - okna się spóżniają (umowę na nie podpisałem w marcu! wrrr....) więc niech się coś dzieje poza moim pseudo-trawnikiem skoszonym i nawiezionym po raz pierwszy w sobotę! :-)

.... ja się zdecydowałem robić teraz ogrodzenie bo mi od 7 tygodniu budowa w miejscu stoi - okna się spóżniają (umowę na nie podpisałem w marcu! wrrr....) więc niech się coś dzieje poza moim pseudo-trawnikiem skoszonym i nawiezionym po raz pierwszy w sobotę! :-)

A z jakiej firmy te okna się spóźniają? Bo u nas właśnie minął termin dostawy i jak na razie to nie problem ale za parę tygodni musimy je montować.

A z jakiej firmy te okna się spóźniają? Bo u nas właśnie minął termin dostawy i jak na razie to nie problem ale za parę tygodni musimy je montować.

Urzędowski.... być może jest to kwestia tego, że oni w pierwszych dnia kwietnia podnosili ceny i podejrzewam, że spora grupa klientów, która zdecydowana była na ich okna złożyła zamówienia szybciej niż planowali.... moje okna miały być koniec maja - początek czerwca a będą (oby!) koniec czerwca - początek lipca....

No to ta sama firma. Mam nadzieję, że podgonią prace i u nas opóźnienie nie będzie zbyt duże bo to nam całkowicie zdezorganizuje plan robót...

mi już zdezorganizowało, poumawiani byli instalatorzy, posadzkarze, tynkarze itp. a teraz ja się muszę dostosować do ich nowych terminów nie mówiąc o tym, że... bezruch na działce mnie drażni ;-) Urzędowski potwierdzał realizację moich okien (a nie mam tego nie wiadomo jak wiele) na 22 tydzień roku...