Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

ArKaMa - Czy to wasz dom powstaje z białego budulca (chyba itong) i na stałe zaczyna tworzyć krajobraz Dołuj ? wczoraj wieczorem jechałem główna drogą w stronę Lubieszyna i widać powstający budynek i tak pomyślałem właśnie, że to Wasz.

pzdr

Nie - mój jest po jego prawej stronie. Mam zasypane i zalane chudziakiem fundamenty,http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=62468&d=1308827753

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

mi już zdezorganizowało, poumawiani byli instalatorzy, posadzkarze, tynkarze itp. a teraz ja się muszę dostosować do ich nowych terminów nie mówiąc o tym, że... bezruch na działce mnie drażni ;-) Urzędowski potwierdzał realizację moich okien (a nie mam tego nie wiadomo jak wiele) na 22 tydzień roku...

u mnie teoretycznie koniec budowy i na działce też jest bezruch który mnie drażni :-) przez te 1,5 roku człowiek przyzwykł do wysokich obrotów, teraz trzeba będzie chyba sporo czasu aby odwyknąć.

Czy ma ktoś zamontowany odkurzacz centralny? Jeśli tak to z jakiej firmy? Zrobiliśmy wstępne rozeznanie ale nie wiemy jak się firma montująca sprawdzi w praktyce.

ja mam centrlany odkurzacz i uważam to za super naprawdę suuuper, mi montowała firma która robiła ogrzewanie i hydraulikę - aqa team,

no teraz mam pełną jasność, chyba za tydzień się przeprowadzę i wówczas przejdę się na spacerek po sąsiedzku zobaczyć.

pzdr

no Bartek - temat masz z głowy - czas zostać doradcą ! gratuluję, pozdrów żonę! fajnie, że u was już koniec, u nas jak na razie... roje pszczól w pustakach ! /....podczas porządków przy murowaniu ogrodzenia!

Asia i Robert : Macie jeszcze te 2m2 welny do oddania ? Docieplam rury na strychu i w sumie taki kawalek by mi sie przydal

Fantom

ps. Macie przepelniona skrzynke prywatna

Witam

Faktycznie skrzynka się zapchała ;-) - już wyczyszczona

Co do wełny to sprawa aktualna

tylko że jest to wełna elewacyjna w płytach

Rockwool FASROCK MAX

gr. 18 cm 2x1m2= 2m2 - 2 całe paczki plus jakaś końcówka

do owinięcia rur się nie nadaje - no chyba że robisz zabudowę tych rur wtedy jak najbardziej

Pzdr

Robert

oddam gratis

wełnę Rockwool FASROCK MAX

teraz już tylko

gr. 18 cm 2x1m2= 2m2

pozostała trafiła w dobre ręce

przechowywana w suchym, zadaszonym miejscu

zakupiona w hurtowni WKT

Poszukuję dokładnego wykonawcy do położenia tapety - miejsce reprezentacyjne więc zależy mi na jakości

poprzedni - straszny paprak - poprawiał po wcześniejszym i połozył tapetę zbyt wcześnie na zagipsowaną ścianę

klej + świeży gips i wyszła masakra

pan "fachowiec" zapewniał że to się wchłonie ;-(

generalnie zostawił gorzej "spiep...." jak było to co miał poprawić

zmarnował tapetę ;-(

najzabawniejsze to że to fachowiec polecony w hurtowni tapet PREM

ostrzegam przed usługami tego pana

tel 606839596

nazwisko OŁAWSKI

ja mam centrlany odkurzacz i uważam to za super naprawdę suuuper, mi montowała firma która robiła ogrzewanie i hydraulikę - aqa team,

My jeszcze nie mamy a już jesteśmy przekonani, że to super sprawa;)

Robiliśmy rozeznanie w trzech firmach i koszt za punkt wynosi od 270 do około 450 zł. Duże różnice. A akurat o aqua team nie słyszałam- jakie u nich ceny? Solidna firma?

My jeszcze nie mamy a już jesteśmy przekonani, że to super sprawa;)

Robiliśmy rozeznanie w trzech firmach i koszt za punkt wynosi od 270 do około 450 zł. Duże różnice. A akurat o aqua team nie słyszałam- jakie u nich ceny? Solidna firma?

u mnie robili ogrzewanie rozprowadzali kanalizację i wodę, odkurzacz przy okazji, 3 pkt, 2 szufelki plus jednostka chyba 2800 zł co do solidności firmy to wystawiam notę 3+.

Robiliśmy rozeznanie w trzech firmach i koszt za punkt wynosi od 270 do około 450 zł. Duże różnice.

A czemu nie chcecie zrobić tego sami? To jest bardzo proste, wystarczy połączyć rurki, miejsca łączeń przesmarować klejem i pociągnąć kabel. Gotowe zestawy (rurki, klej i kabel) można kupić na allegro (6 punktów z dwiema szufelkami to koszt 500 PLN). Najtrudniejszy element z tego wszystkiego to wykucie w ścianie podejść.

A czemu nie chcecie zrobić tego sami? To jest bardzo proste, wystarczy połączyć rurki, miejsca łączeń przesmarować klejem i pociągnąć kabel. Gotowe zestawy (rurki, klej i kabel) można kupić na allegro (6 punktów z dwiema szufelkami to koszt 500 PLN). Najtrudniejszy element z tego wszystkiego to wykucie w ścianie podejść.

potwierdzam to bardzo prosta czynność, chociaż sam jej nie wykonałem, ale z perspektywy czasu Tomek ma rację, że Was do tego zachęca.

pzdr

powiedzcie mi, jak ma się sprawa z murowanymi słupkami granicznymi (wyznaczającymi granice działki). Robie właśnie ogrodzenie i wykonawca mówi mi, że te słupki muszą zostać!!! Ja myślałem, że je wyciagam z ziemi a dokładnie w to miejsce muruję swoje ogrodzenie, ale już dwie osoby mówią mi, że niestety nie jest tak jak myślę! To ja mam teraz na rogu działki robić szparę w ogrodzeniu, żeby było widac słupek? Przecież to chore. Myślałem już nawet o opcji "tego słupka nie było, geodeta mi wytyczył i wbił patyk", ale straszą mnie, że będę musiał na własny koszt te betonowe słupki "przywrócić". Kto z Was ma to za sobą? Faktycznie jest taki problem?

potwierdzam to bardzo prosta czynność, chociaż sam jej nie wykonałem, ale z perspektywy czasu Tomek ma rację, że Was do tego zachęca.

pzdr

Nie pomyśleliśmy o tym, żeby samemu instalować ale jednak wolimy nie eksperymentować na własnym domu a jeszcze dochodzi kucie w silce co nie jest takie proste...