Slawek_K 28.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Z ciekawosci : co to za panie i co szukaly u sasiada ?!? Co do ich wiedzy na temat tego murka, to jest zerowa. Co ich to interesuje ? Po pierwsze w zaden sposob nie sprawdza granicznikow. Po drugie, po dogadaniu sie z sasiadem mozesz ten urek postawic i w polowie jego dzialki. Nikogo to nie powinno interesowac, gdzie robicie sobie granice za pomoca plotu. Fantom sprawdzały u niego bałagan, że zastawił drogę i chodnik materiałami budowlanymi... a czemu pytały o moje ogrodzenie to już wiem - mój wykonawca się "zamyślił" i pomurował kawałek nie w tą stronę co trzeba widać to jak byk, nie wiem czemu dopiero dzisiaj to odkryliśmy, dobrze, że na etapie podmurówki! ja tam robie sobię cała granice po mojej stronie, nie będę dla kilku centymetrów robił sobie jakieś problemy i powiem więcej - dzisiaj dzwoniłem po geodetę - mimo, że całość podmurówki zrobiona niech sprawdzi, czy wszystko się na 100% zgadza, zanim będzie pomurowany klinkier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 28.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Kiedyś już była o tym dyskusja ale u nas teraz pojawił się ten temat więc pytam- z czego macie zbiorniki na deszczówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 28.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ..... I OD RAZU OSTRZEGAM - UWAŻAJCIE NA URZĘDOWSKIEGO - DZISIAJ TRZECI RAZ Z RZĘDU PRZESUNĄŁ MI TERMIN REALIZACJI OKIEN. Umowa podpisana 31 marca, obecny termin realizacji 7 lipca, budowa stoi.... Mam już dość... Ciekawe czy ma to wpływ, w którym salonie się podpisywało umowę? Jak czytam o tych opóźnieniach to coraz bardziej boje się co nas czeka bo nasz termin coraz bliżej. Mieliśmy już rady, że w razie czego można kłaść instalacje bez okien.......(bez komentarza;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NELUSIA 28.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mam pytanie, jaką kwotę pobierają wodociągi za włączenie się do sieci-? jakiej kwoty mogę się spodziewać za podciągnięcie wody do działki-20m do wykopania?aha i czy Gmina pobiera jakieś opłaty za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ciekawe czy ma to wpływ, w którym salonie się podpisywało umowę? Jak czytam o tych opóźnieniach to coraz bardziej boje się co nas czeka bo nasz termin coraz bliżej. Mieliśmy już rady, że w razie czego można kłaść instalacje bez okien.......(bez komentarza;)) no ja od przyszłego tygodnia przenoszę biuro na budowę, zaczynam kłaść instalacje i spać tam jak Robinson Cruzoe. Nie mam wyjścia, za chwilę wszyscy instalatorzy kopną mnie w d..... i zostawią za to przesuwanie terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.06.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Za wlaczenie do sieci jak dobrze pamietam nic sie nei placi. Tylko swojej ekipie za wykonanie tego podlaczenia. A wykopanie, wstawienie rury i studzienki to chyba z 3 tysiace (jak dobrze pamietam) ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 mam pytanie, jaką kwotę pobierają wodociągi za włączenie się do sieci-? jakiej kwoty mogę się spodziewać za podciągnięcie wody do działki-20m do wykopania? aha i czy Gmina pobiera jakieś opłaty za to? - za wydanie warunków przyłączenia 232,51 zł - za wniosek o włączenie do sieci 303,95 zł - podciągnięcie wody wg tego jak ja płaciłem 1.000 zł za 1 m (czyli u Was jakieś 20.000, tak Was skasuje mniej więcej Pan Pachuta). Ja miałem 5 m - zapłaciłem 5.000, sasiędzie po bokach odpowiednio 10 m i 15 m i płacili 10.000 i 15.000. W cenie oczywiście koparka, rury, studzienka wodomierzowa, cała papierologia itp itd. Pewnie znajdą się inni co podłączą i może taniej, niemniej spotkałem się z tym, że inni i tak odsyłają do niego, facet ma takie znajomości i układy w WOZ, że szok, wodociągi mu dają do ręki wodomierze, które on zakłada jak skończy swoją pracę... Acha - rozważcie od razu jak będziecie robić wodę także podłączenie kanalizacji, wstawi Wam studzienkę, położy rury i podłączy do budynku... no i geodeta będzie za jednym razem i mapki będą... Potem koszt dojazdu będzie większy niż sama robocizna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.06.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Kiedyś już była o tym dyskusja ale u nas teraz pojawił się ten temat więc pytam- z czego macie zbiorniki na deszczówkę? Zbiornik robil u Q-BIS : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126803-deszcz%C3%B3wka Ja nie robilem. Sasiad tez robil - nie uzywa. QBIS : daj znac jak to sie sprawuje. Masz tam np dzisiaj wode ? Uzywasz ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ciekawe czy ma to wpływ, w którym salonie się podpisywało umowę? Jak czytam o tych opóźnieniach to coraz bardziej boje się co nas czeka bo nasz termin coraz bliżej. problem leży w firmie - nie w salonie, ja też zacząłem wczoraj czytać i okazuje się, że Urzędowski ogłosił upadłość i działo się to już w końcu zeszłego roku, podobno firma podzieliła się na dwie i ta co realizuje zamówienia nazywa się Urzędowski Dystrybucja. Zdobyłem nr telefonu (patrz poniżej), nie odbiera, napisałem ostrego maila, ale oczywiście pozostał bez odzewu. A macie może swój numer zamówienia (pod jakim numerem jest to zarejestrowane u Urzędowskiego ?). Dzwońcie, może wspólnie zamęczymy faceta.... Tomasz Tracz Dyrektor ds. Handlowych / Trade Director fax: +48 74 816 39 96 phone: +48 74 816 39 18 mobile: +48 797 602 423 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Kiedyś już była o tym dyskusja ale u nas teraz pojawił się ten temat więc pytam- z czego macie zbiorniki na deszczówkę? od znajomych słyszałem, że to niepotrzebnie wydana kasa, zresztą ten temat sie pojawiał i chyba nikt nie zachwycał się tym rozwiązaniem, bo jak jest sucho i deszczówka by się przydała to zbiorniki puste, a jak leje to i... deszczówka nie potrzebna, chyba, że chcecie pranie zrobić w bali na tarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.06.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 zobacz w TOP SHOPPINGU firma Kamar A co oni za okna sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 29.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 problem leży w firmie - nie w salonie, ja też zacząłem wczoraj czytać i okazuje się, że Urzędowski ogłosił upadłość i działo się to już w końcu zeszłego roku, podobno firma podzieliła się na dwie i ta co realizuje zamówienia nazywa się Urzędowski Dystrybucja......... Miałam na myśli, że może różne salony mają różną zdolność przyspieszenia realizacji zamówień. Na forum o tych oknach są skrajnie różne opinie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?71740-gt-gt-OKNA-URZ%C4%98DOWSKI-lt-lt/page31 Oby wszystko dobrze się skończyło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 29.06.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Zbiornik robil u Q-BIS : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126803-deszcz%C3%B3wka Ja nie robilem. Sasiad tez robil - nie uzywa. QBIS : daj znac jak to sie sprawuje. Masz tam np dzisiaj wode ? Uzywasz ? Fantom A z ciekawości- dlaczego sąsiad nie używa jeśli już zrobił? Nie opłaca mu się czy coś tam źle działa? Również czekamy na opinie QBISa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A z ciekawości- dlaczego sąsiad nie używa jeśli już zrobił? Nie opłaca mu się czy coś tam źle działa? Również czekamy na opinie QBISa! nigdy nie nazbierało się tyle wody, żeby tym podlewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 od znajomych słyszałem, że to niepotrzebnie wydana kasa, zresztą ten temat sie pojawiał i chyba nikt nie zachwycał się tym rozwiązaniem, bo jak jest sucho i deszczówka by się przydała to zbiorniki puste, a jak leje to i... deszczówka nie potrzebna, chyba, że chcecie pranie zrobić w bali na tarze... też tak uważam, ponadto woda w zbiorniku która dłużej leży zaczyna nieprzyjemnie "pachnieć" plus glony i inne pochodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 29.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Do wszystkich którzy mają do wykonania instalację wodną - wewnętrzną: byłem podpisać umowę u "Poldka" i okazuje się, że niedawno zmieniły się przepisy i teraz aby mieć dwa licznki - ogrodowy i domowy - to jeden z liczników musi być zamontowany na "innej" niż dotychczas rurze, najlepiej w budynku, ja pomimo zainstalowania dwóch liczników muszę założyć dodatkowy licznik w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.06.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Do wszystkich którzy mają do wykonania instalację wodną - wewnętrzną: byłem podpisać umowę u "Poldka" i okazuje się, że niedawno zmieniły się przepisy i teraz aby mieć dwa licznki - ogrodowy i domowy - to jeden z liczników musi być zamontowany na "innej" niż dotychczas rurze, najlepiej w budynku, ja pomimo zainstalowania dwóch liczników muszę założyć dodatkowy licznik w domu. no mnie o tym poinformował facet, który mi wodę podłączał... wodomierz od wody domowej może być w domu a od ogrodowej na drugiej rurze (albo chyba nawet w studzience) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.06.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Pisalem o tych wodomierzach z pol roku temu. Trzeba uwazniej czytac A nie przepisy sie zmienily, co Poldek chce miec pewnosc, ze placi sie za faktyczne scieki, a nie za jakies bledy wodomierza glownego, na ktory nie maja wplywu. Dokladnie rzecz biorac, jezeli chcemy placic za scieki bez ogrodowki, to obwody domowe musza miec podlicznik. I na jego podstawie Poldek bedzie rozliczal. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1010 29.06.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A co oni za okna sprzedają? Ja kupiłam u nich okna z firmy schucko, mają tez z innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.06.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 nigdy nie nazbierało się tyle wody, żeby tym podlewać... Jestem na openerze, dorwałem się na chwilę do kompa... Mam około 9m3 wody w zbiornikach, nigdy ich do końca jeszcze nie wysuszyłem. Nic nie śmierdzi - tej wody używam do napełniania basenu dla dzieciaków ... Gdybym miał jeszcze raz podjąć decyzję o ich budowie, byłaby taka sama. To na razie, idę się nastrajać przed Coldplay`em... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts