Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Poszukuję dokładnego wykonawcy do położenia tapety - miejsce reprezentacyjne więc zależy mi na jakości

poprzedni - straszny paprak - poprawiał po wcześniejszym i połozył tapetę zbyt wcześnie na zagipsowaną ścianę

klej + świeży gips i wyszła masakra

pan "fachowiec" zapewniał że to się wchłonie ;-(

generalnie zostawił gorzej "spiep...." jak było to co miał poprawić

zmarnował tapetę ;-(

najzabawniejsze to że to fachowiec polecony w hurtowni tapet PREM

ostrzegam przed usługami tego pana

tel 606839596

nazwisko OŁAWSKI

nikt nie poleci "magika" od tapet ? ;-(

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

To zalezy. Jezeli to zwykly kanal wentylacyjny to mozna smialo kable dac. Gorzej jak np jest w poblizu jakiegos kanalu spalinowego czy dymowego - goraco.

Fantom

to jest kanał wentylacyjny w pustaku kominowym... od komina kotłowni.... facet, który instaluje tak proponuje, u sąsiada pęk kabli zwisa od anteny i przechodzi pod dachówką do środka, wygląda to lekko śmiesznie... u mnie podobno kabli ma być w sumie 9 (od razu ze skrętką do anteny na internet)... jeśli mam być szczery wole puścić w kominie niż gdzieś przez dach się przedostawać, nawet ze specjalną dachówką na kable, a może jestem w błedzie?

to jest kanał wentylacyjny w pustaku kominowym... od komina kotłowni.... facet, który instaluje tak proponuje, u sąsiada pęk kabli zwisa od anteny i przechodzi pod dachówką do środka, wygląda to lekko śmiesznie... u mnie podobno kabli ma być w sumie 9 (od razu ze skrętką do anteny na internet)... jeśli mam być szczery wole puścić w kominie niż gdzieś przez dach się przedostawać, nawet ze specjalną dachówką na kable, a może jestem w błedzie?

najważniejsze, aby dobrze zaizolować i uszczelnić żeby woda po kablu nie dostała się do komina

A śmiesznie nie będzie jak pęk 9 kabli będzie wchodził do komina? To będzie miało średnicę ze 35-40 mm. Zgadzam się, że to wszystko ładnie nie wygląda, dlatego ja chcę puścić kable w maszcie.

najważniejsze, aby dobrze zaizolować i uszczelnić żeby woda po kablu nie dostała się do komina

Dokładnie, to jest najważniejsze, bo tej wody w środku domu widać nie będzie, ale ona kiedyś może dać o sobie znać na ścianach przylegających.

Gdzie kupowaliście rolety do okien połaciowych?

Zależy jakie okna i jakie rolety (wewnętrzne, zewnętrzne)?

Ja do okien Fakro kupiłem oryginalne wewnętrzne (Fakro) na Allegro - akurat trafiłem na wyprzedaż, roleta (najprostsza materiałowa) kosztowała 60 złotych (cena katalogowa to ponad 100). Montaż jest banalny. Jakość jest ok - za tę cenę ciężko oczekiwać cudów, ale ogranicza ilość słońca, a o to mi chodziło

"Docelowo" planuję zakup rolet zewnętrznych, ale na razie ich koszt mnie przeraża.

Za to nie polecam moskitery Velux - cenowo podobna do Fakro, skusiłem się*i żałuję. Po paru tygodniach mechanizm chowający siatkę zaczął się zacinać.

Pozdrawiam,

Marcin

kto z Was mieszka w Dobrej i podpowie firmę do wywożenia śmieci - muszę podpisać umowę.... TOM-POL, JUMAR... coś jeszcze?

Kiedyś, jak na rynku były dwie sieci komórkowe a szalikowcy obu prowadzili na forach święte wojny ktoś opanowany wymyślił hasło: "czy plus czy era to jedna cholera". Podobnie jest ze śmieciarzami. Znajdziesz na tym forum takich co mają jumara (w tym i my) i takich co np. remondisa. Najgorszy okres dla Twojego kubła to zima. Rok temu zimą Jumar miał (oidp dwa razy) problemy z realizacją wywózek w mojej okolicy, Remondis podobnie. Ten drugi na pewno nie dawał rady też na Zagrodowej. Różnica była taka, że w Jumarze nikt nie usiłował klientom wmawiać, że śmieci były odebrane - informowano że są opóźnienia, natomiast w Remondisie panowie śmieciarze odznaczali niewykonane kursy jako zrealizowane i realizacja reklamacji nie była łatwa. Ostatniej zimy było ok.

Dlaczego mam Jumara? Poza tymi zimowymi incydentami, nie mam powodów by narzekać. Poza tym to firma z naszej gminy :)

Pzdr,

żółwik

No to ja mam firme z powiatu a nie z gminy : Trans-net. Czemu ? Bo maja najtaniej. Jakos obslugi tak jak pisze żółwik wszędzie taka sama - wiec po co przepłacać ? Za 120L na tydzien place kwartalnie cos kolo 80-90 zl. Nie ma do tego workow na ekosmieci (w gminie Police juz chyba daja). Ale bez przesady. Jedyne jakie generuje to w sumie PET. Wywalam do ogolnodostepnych kontenerow po drodze (np w Wolczkowie).

Fantom

Kiedyś, jak na rynku były dwie sieci komórkowe a szalikowcy obu prowadzili na forach święte wojny ktoś opanowany wymyślił hasło: "czy plus czy era to jedna cholera". Podobnie jest ze śmieciarzami. Znajdziesz na tym forum takich co mają jumara (w tym i my) i takich co np. remondisa. Najgorszy okres dla Twojego kubła to zima. Rok temu zimą Jumar miał (oidp dwa razy) problemy z realizacją wywózek w mojej okolicy, Remondis podobnie. Ten drugi na pewno nie dawał rady też na Zagrodowej. Różnica była taka, że w Jumarze nikt nie usiłował klientom wmawiać, że śmieci były odebrane - informowano że są opóźnienia, natomiast w Remondisie panowie śmieciarze odznaczali niewykonane kursy jako zrealizowane i realizacja reklamacji nie była łatwa. Ostatniej zimy było ok.

Dlaczego mam Jumara? Poza tymi zimowymi incydentami, nie mam powodów by narzekać. Poza tym to firma z naszej gminy :)

Pzdr,

żółwik

a ile kasuje Jumar ?

No to ja mam firme z powiatu a nie z gminy : Trans-net. Czemu ? Bo maja najtaniej. Jakos obslugi tak jak pisze żółwik wszędzie taka sama - wiec po co przepłacać ? Za 120L na tydzien place kwartalnie cos kolo 80-90 zl. Nie ma do tego workow na ekosmieci (w gminie Police juz chyba daja). Ale bez przesady. Jedyne jakie generuje to w sumie PET. Wywalam do ogolnodostepnych kontenerow po drodze (np w Wolczkowie).

Fantom

Ja również kierowałem się wyłącznie ceną, dlatego wybrałem Trans-net. Zimą dwa razy nie odebrali śmieci, ale wyreklamowałem to.

A Remondis nie obsługuje Dobrej, przynajmniej tak było w ubiegłym roku.

Zależy jakie okna i jakie rolety (wewnętrzne, zewnętrzne)?

Ja do okien Fakro kupiłem oryginalne wewnętrzne (Fakro) na Allegro - akurat trafiłem na wyprzedaż, roleta (najprostsza materiałowa) kosztowała 60 złotych (cena katalogowa to ponad 100). Montaż jest banalny. Jakość jest ok - za tę cenę ciężko oczekiwać cudów, ale ogranicza ilość słońca, a o to mi chodziło

"Docelowo" planuję zakup rolet zewnętrznych, ale na razie ich koszt mnie przeraża.

Za to nie polecam moskitery Velux - cenowo podobna do Fakro, skusiłem się*i żałuję. Po paru tygodniach mechanizm chowający siatkę zaczął się zacinać.

Pozdrawiam,

Marcin

Okna połaciowe Velux 78x140

Szukam rolet wewnętrznych

niestety trzeba się zasłonić

nabudowało się wokół

kto z Was mieszka w Dobrej i podpowie firmę do wywożenia śmieci - muszę podpisać umowę.... TOM-POL, JUMAR... coś jeszcze?

Nie wiem czy w dobrej jeździ MPO ?

Ale generalnie polecam. Żadnych problemów z wywozem. Cena jak u konkurencji ale w cenie worki do segregowania - makulatura, pety, plaskiki, szkło. Raz na kwartał wywóz dużych gabarytów w cenie.

Witam

Gdzie kupowaliście rolety do okien połaciowych?

Interesują mnie informacje o cenie i jakości montażu.

Pzdr

Robert

Założyłam plisy na połaciówkach i to był dobry pomysł, nie trzeba zasłaniać całego okna tylko jakąś część od dołu (lub od góry)- sąsiadów nie widać, ale niebko i gwiazdki tak. Ogólnie polecam firmę ROLETKI HOME, Mariusz Rak (http://www.roletki.home.pl) - materiały takie jak wszyscy a cenowo zdecydowanie korzystniej.