Asia i Robert 04.07.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Poszukuję dokładnego wykonawcy do położenia tapety - miejsce reprezentacyjne więc zależy mi na jakości poprzedni - straszny paprak - poprawiał po wcześniejszym i połozył tapetę zbyt wcześnie na zagipsowaną ścianę klej + świeży gips i wyszła masakra pan "fachowiec" zapewniał że to się wchłonie ;-( generalnie zostawił gorzej "spiep...." jak było to co miał poprawić zmarnował tapetę ;-( najzabawniejsze to że to fachowiec polecony w hurtowni tapet PREM ostrzegam przed usługami tego pana tel 606839596 nazwisko OŁAWSKI nikt nie poleci "magika" od tapet ? ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.07.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Co do rolet, ja chyba kupie oryginaly Fakro. Choc w pelni zaciemniajace to rzad 250 zl/szt Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 04.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Czy ktoś ma zamontowane okna Drutex iglo5 trójszybowe? Dobre są? Jeżeli tak to którego przedstawiciela Drutexu w Szczecinie byście polecali? Wyceny znanych firm ze Szczecina (ekodom, ms) są o jakieś 80-100 % droższe od Drutexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ...Poza tym nie zamierzam puszczać kabli w kanale wentylacyjnym... a to jakieś niebezpieczeństwo? bo ja tak zamierzam zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.07.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 To zalezy. Jezeli to zwykly kanal wentylacyjny to mozna smialo kable dac. Gorzej jak np jest w poblizu jakiegos kanalu spalinowego czy dymowego - goraco. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 04.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 To zalezy. Jezeli to zwykly kanal wentylacyjny to mozna smialo kable dac. Gorzej jak np jest w poblizu jakiegos kanalu spalinowego czy dymowego - goraco. Fantom to jest kanał wentylacyjny w pustaku kominowym... od komina kotłowni.... facet, który instaluje tak proponuje, u sąsiada pęk kabli zwisa od anteny i przechodzi pod dachówką do środka, wygląda to lekko śmiesznie... u mnie podobno kabli ma być w sumie 9 (od razu ze skrętką do anteny na internet)... jeśli mam być szczery wole puścić w kominie niż gdzieś przez dach się przedostawać, nawet ze specjalną dachówką na kable, a może jestem w błedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 04.07.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 to jest kanał wentylacyjny w pustaku kominowym... od komina kotłowni.... facet, który instaluje tak proponuje, u sąsiada pęk kabli zwisa od anteny i przechodzi pod dachówką do środka, wygląda to lekko śmiesznie... u mnie podobno kabli ma być w sumie 9 (od razu ze skrętką do anteny na internet)... jeśli mam być szczery wole puścić w kominie niż gdzieś przez dach się przedostawać, nawet ze specjalną dachówką na kable, a może jestem w błedzie? najważniejsze, aby dobrze zaizolować i uszczelnić żeby woda po kablu nie dostała się do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 05.07.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 to jest kanał wentylacyjny w pustaku kominowym... od komina kotłowni.... facet, który instaluje tak proponuje, u sąsiada pęk kabli zwisa od anteny i przechodzi pod dachówką do środka, wygląda to lekko śmiesznie... u mnie podobno kabli ma być w sumie 9 (od razu ze skrętką do anteny na internet)... jeśli mam być szczery wole puścić w kominie niż gdzieś przez dach się przedostawać, nawet ze specjalną dachówką na kable, a może jestem w błedzie? A śmiesznie nie będzie jak pęk 9 kabli będzie wchodził do komina? To będzie miało średnicę ze 35-40 mm. Zgadzam się, że to wszystko ładnie nie wygląda, dlatego ja chcę puścić kable w maszcie. najważniejsze, aby dobrze zaizolować i uszczelnić żeby woda po kablu nie dostała się do komina Dokładnie, to jest najważniejsze, bo tej wody w środku domu widać nie będzie, ale ona kiedyś może dać o sobie znać na ścianach przylegających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin10 05.07.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Gdzie kupowaliście rolety do okien połaciowych? Zależy jakie okna i jakie rolety (wewnętrzne, zewnętrzne)? Ja do okien Fakro kupiłem oryginalne wewnętrzne (Fakro) na Allegro - akurat trafiłem na wyprzedaż, roleta (najprostsza materiałowa) kosztowała 60 złotych (cena katalogowa to ponad 100). Montaż jest banalny. Jakość jest ok - za tę cenę ciężko oczekiwać cudów, ale ogranicza ilość słońca, a o to mi chodziło "Docelowo" planuję zakup rolet zewnętrznych, ale na razie ich koszt mnie przeraża. Za to nie polecam moskitery Velux - cenowo podobna do Fakro, skusiłem się*i żałuję. Po paru tygodniach mechanizm chowający siatkę zaczął się zacinać. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 05.07.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 kto z Was mieszka w Dobrej i podpowie firmę do wywożenia śmieci - muszę podpisać umowę.... TOM-POL, JUMAR... coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 05.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 i jeszcze jedno pytanie - gdzie mogę kupić takie skrzynki na listy co są wmurowane w słupek i tylko widać tą listwę metalową do wrzucania z przodu. W Casto tego nie znalazłem, czasem przejeżdżam Krakowską i tam widziałem u kilku osób, a mój Pan klinkierowiec mnie ponagla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 05.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 kto z Was mieszka w Dobrej i podpowie firmę do wywożenia śmieci - muszę podpisać umowę.... TOM-POL, JUMAR... coś jeszcze? Kiedyś, jak na rynku były dwie sieci komórkowe a szalikowcy obu prowadzili na forach święte wojny ktoś opanowany wymyślił hasło: "czy plus czy era to jedna cholera". Podobnie jest ze śmieciarzami. Znajdziesz na tym forum takich co mają jumara (w tym i my) i takich co np. remondisa. Najgorszy okres dla Twojego kubła to zima. Rok temu zimą Jumar miał (oidp dwa razy) problemy z realizacją wywózek w mojej okolicy, Remondis podobnie. Ten drugi na pewno nie dawał rady też na Zagrodowej. Różnica była taka, że w Jumarze nikt nie usiłował klientom wmawiać, że śmieci były odebrane - informowano że są opóźnienia, natomiast w Remondisie panowie śmieciarze odznaczali niewykonane kursy jako zrealizowane i realizacja reklamacji nie była łatwa. Ostatniej zimy było ok. Dlaczego mam Jumara? Poza tymi zimowymi incydentami, nie mam powodów by narzekać. Poza tym to firma z naszej gminy Pzdr, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No to ja mam firme z powiatu a nie z gminy : Trans-net. Czemu ? Bo maja najtaniej. Jakos obslugi tak jak pisze żółwik wszędzie taka sama - wiec po co przepłacać ? Za 120L na tydzien place kwartalnie cos kolo 80-90 zl. Nie ma do tego workow na ekosmieci (w gminie Police juz chyba daja). Ale bez przesady. Jedyne jakie generuje to w sumie PET. Wywalam do ogolnodostepnych kontenerow po drodze (np w Wolczkowie). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 05.07.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Kiedyś, jak na rynku były dwie sieci komórkowe a szalikowcy obu prowadzili na forach święte wojny ktoś opanowany wymyślił hasło: "czy plus czy era to jedna cholera". Podobnie jest ze śmieciarzami. Znajdziesz na tym forum takich co mają jumara (w tym i my) i takich co np. remondisa. Najgorszy okres dla Twojego kubła to zima. Rok temu zimą Jumar miał (oidp dwa razy) problemy z realizacją wywózek w mojej okolicy, Remondis podobnie. Ten drugi na pewno nie dawał rady też na Zagrodowej. Różnica była taka, że w Jumarze nikt nie usiłował klientom wmawiać, że śmieci były odebrane - informowano że są opóźnienia, natomiast w Remondisie panowie śmieciarze odznaczali niewykonane kursy jako zrealizowane i realizacja reklamacji nie była łatwa. Ostatniej zimy było ok. Dlaczego mam Jumara? Poza tymi zimowymi incydentami, nie mam powodów by narzekać. Poza tym to firma z naszej gminy Pzdr, żółwik a ile kasuje Jumar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.07.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No to ja mam firme z powiatu a nie z gminy : Trans-net. Czemu ? Bo maja najtaniej. Jakos obslugi tak jak pisze żółwik wszędzie taka sama - wiec po co przepłacać ? Za 120L na tydzien place kwartalnie cos kolo 80-90 zl. Nie ma do tego workow na ekosmieci (w gminie Police juz chyba daja). Ale bez przesady. Jedyne jakie generuje to w sumie PET. Wywalam do ogolnodostepnych kontenerow po drodze (np w Wolczkowie). Fantom Ja również kierowałem się wyłącznie ceną, dlatego wybrałem Trans-net. Zimą dwa razy nie odebrali śmieci, ale wyreklamowałem to. A Remondis nie obsługuje Dobrej, przynajmniej tak było w ubiegłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 06.07.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 a ile kasuje Jumar ? JUMAR kasuje 122 zł brutto za kwartał a TOM-POL 39,42 zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Zależy jakie okna i jakie rolety (wewnętrzne, zewnętrzne)? Ja do okien Fakro kupiłem oryginalne wewnętrzne (Fakro) na Allegro - akurat trafiłem na wyprzedaż, roleta (najprostsza materiałowa) kosztowała 60 złotych (cena katalogowa to ponad 100). Montaż jest banalny. Jakość jest ok - za tę cenę ciężko oczekiwać cudów, ale ogranicza ilość słońca, a o to mi chodziło "Docelowo" planuję zakup rolet zewnętrznych, ale na razie ich koszt mnie przeraża. Za to nie polecam moskitery Velux - cenowo podobna do Fakro, skusiłem się*i żałuję. Po paru tygodniach mechanizm chowający siatkę zaczął się zacinać. Pozdrawiam, Marcin Okna połaciowe Velux 78x140 Szukam rolet wewnętrznych niestety trzeba się zasłonić nabudowało się wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.07.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 kto z Was mieszka w Dobrej i podpowie firmę do wywożenia śmieci - muszę podpisać umowę.... TOM-POL, JUMAR... coś jeszcze? Nie wiem czy w dobrej jeździ MPO ? Ale generalnie polecam. Żadnych problemów z wywozem. Cena jak u konkurencji ale w cenie worki do segregowania - makulatura, pety, plaskiki, szkło. Raz na kwartał wywóz dużych gabarytów w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 06.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam Gdzie kupowaliście rolety do okien połaciowych? Interesują mnie informacje o cenie i jakości montażu. Pzdr Robert Założyłam plisy na połaciówkach i to był dobry pomysł, nie trzeba zasłaniać całego okna tylko jakąś część od dołu (lub od góry)- sąsiadów nie widać, ale niebko i gwiazdki tak. Ogólnie polecam firmę ROLETKI HOME, Mariusz Rak (http://www.roletki.home.pl) - materiały takie jak wszyscy a cenowo zdecydowanie korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad_m 06.07.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam, pierwszy raz na forum i jak nie trudno się domyśleć z pytaniem. Planujemy z żoną postawić domek w technologii HBE, czy ktoś z forum "stawiał" dom korzystając z usług firmy KONSBUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts